Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Fauja Singh

#38551 Re: Utakmice.

Post by Fauja Singh »

Ma da, do Mirze je, prije njega nam je sve bilo med i mlijeko, dominirali ligom, samo ne znam kako to da je Mirza deseti trener u zadnjih 5 godina, valjda i to nesto govori.
S druge strane u nasoj ligi su sve Oto Rehagel do Oto Rehagela, taj nivo strucnjaka, samo eto mi imamo loseg trenera.
I uopste nisam fan Mirze, samo hocu reci da kod nas vec duze vremena nije glavni problem u treneru. Evo komsije vec par godina nit imaju trenera, nit imaju para, u klubu od decembra nisu dobili platu i ljudi opet bolje igraju, bolji na tabeli, jos su u igri za trofej.
Nama je vec sezona izgubljena. Mirza ako je pametan jos veceras ce dati ostavku, ne zbog toga sto mislim da je on krivac za ovakve rezultate, nego od starta nije prihvacen, pod ogromnim je pritiskom sto sigurno utice i na igrace.
Pokusati ponovo dovesti Kodru i reci mu da pravi tim za iducu sezonu.
last mohicans

#38552 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Evo Toša je objasnio, loš teren. Koji nespobnjakovići, majko mila. Ovaj Sahinović već za dva, ako ne i tri gola direktni krivac.
vicious

#38553 Re: Utakmice.

Post by vicious »

mirza_15 wrote: 12/03/2023 17:03 Bože sačuvaj sve ovo. Evo danas si ko i nešto bolji, ko i neka šansa i onda umjetnički zabiješ gol sam sebi. Hebem ih smotane
Ma ovo je tipicno, viđeno milion puta. Bas kao sto kazes, ko nesto si bolji, ali ne mozes napraviti pravu sansu, i kad ne iskoristiš 2-3 polusanse koje ti se ukazu ide kazna.
Htjedoh napisati oko 60 minute da ako ga ne damo u sljedećih 5-10 minuta primicemo neki kilav gol, mozda iz prekida, i to je to. Ali rekoh da ne baksuziram, necu. Izgleda da je dovoljno bilo da pomislim. :lol:
Anquilla

#38554 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

Mirza pokazuje nepoštovanje ovim nedavanjem izjava.

I, ne znam kome zdrave pameti treba ovoliki pritisak i za koliko para se ovo trpi.
Grean

#38555 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Ovi klosari novinari jedva docekali, naslovi Mirzi najduzi put do svlacionice, Mirza ignorise navijace, ni rijeci o ostavci.

Kakvi kreteni, bas ce poslije 4 utakmice dati ostavku.
mond

#38556 Re: Utakmice.

Post by mond »

Nije Prandeli kriv za ovu sezonu, ali ovakvog Veleža je trebao dobiti.
Naprosto potrošio je poluvrijeme na duge lopte i čekanje da štoperi Veleža kiksnu.
Igraj jebem mu mater, koliko toliko smo igrali drugo poluvrijeme, mogao je imati isti pristup i na početku utakmice, a ubijeđen sam da bi rezultat bio drugačiji.
Na kraju, dočekasmo da Šaha kiksne.
last mohicans

#38557 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Pa ima Tošu koji sem što je šutao loptu sa polovičnim uspjehom, nista drugo nije kvalitetno postigao u zivotu. Poslao je njega i naglasio mu teren, a alibi je dao u izjavama prije utakmice kada se požalio unaprijed na teren i činjenicu da nam je ovo četvrti, peti, koji vec stadion.. Sad je jasno da su protiv Zrinjskog, hadalja i Veleza realne slike stanja ekipe, a da je Široki bio dobar dan i raspolozenje pojedinaca. Neshvatljivo je da se prekidi i dalje lose izvode, da nemamo uigranog prekida, akcije, bilo čega, da jedan Vrančić koji je igrao u Engleskoj s kornera jedva dobaci do prve stative. Dva mjeseca spremas ekipu i ovako ti izgleda u tri utakmice. Neki tamo Randulić dođe na tuđu ekipu i i opet melje kao sto je i Jakirović mljeo. Bošnji ništa ne treba dati da radi, i ono što valja pokvarit će, a ovdje ništa ne valja, a popraviti to ne zna.
Last edited by last mohicans on 12/03/2023 18:07, edited 1 time in total.
dzeno123

#38558 Re: Utakmice.

Post by dzeno123 »

Velkoski wrote: 12/03/2023 16:40 2023. godina, nama MV trener :lol: :run:
Pa to, ljudi svemirski fudbal igraju, lik vodio Olimpic prije 4 godine...
Logovan

#38559 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Ne znam fakat šta da kažem novo :-) :lol: Bruka i sramota.

Varešanović nije ni trebao dolaziti, ali dobro ovo smo već znali čim je šarnuo. Ništa frajer ne zna.
Dinostula

#38560 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Saha nije kiksao Saha je samo mlad i neiskusan ima da nadodje za jedno 15 godina budite strpljivi.Mali vec usro 3 gola u dvije tekme.

Evo i rasporeda ako koga uopste i zanima.

https://sportsport.ba/fudbal/premijer-l ... red/446134
last mohicans

#38561 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Umjesto svih ovih pojačanja,bolje da smo doveli trenera ranga Jakirovica. Eno Rijeka se približava vrhu tabele. Koraci koje ovaj Mirvić pravi su neshvatljivi. Dovedeš nesposobnog trenera i onda mu daš hrpu novih igrača, među kojim ima kvalitete, dobiješ ovo što gledamo.
van Basten

#38562 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Treba pitati Listicu da igramo dole domacinske dok nam se trava na Kosevu ne primi. Ocito je dole travnjak koji jedini odgovara visokoevropskim standardima trenera naseg kluba
Logovan

#38563 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

last mohicans wrote: 12/03/2023 18:06 Umjesto svih ovih pojačanja,bolje da smo doveli trenera ranga Jakirovica. Eno Rijeka se približava vrhu tabele. Koraci koje ovaj Mirvić pravi su neshvatljivi. Dovedeš nesposobnog trenera i onda mu daš hrpu novih igrača, među kojim ima kvalitete, dobiješ ovo što gledamo.
Ma uvijek bilo i ostalo, bolje dobar trener, a lošiji igrači, nego dobri igrači, a lošiji trener. Ovaj prvi može napraviti nešto, pa čak i od najlošijeg igrača može napraviti upotrebljivog igrača. Ovaj drugi će srozati najboljeg igrača na najniži mogući nivo.
Dinostula

#38564 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Glupani su trebali samo dovesti Martinovica,Serbecica,Radovica i Ziljkica sve ostalo bespotrebno, dobrog trenera i to uigravati pomalo.Mogli su komotno ostati Ahmet,Ikic,Djokanovic i minimizirati ovoliku promjenu igraca.Ovo samo rutinski odigrati do kraja jer sad definitivno mislim da nemamo sansi za evrope.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#38565 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

kako misliš rutinski? treba izboriti opstanak
Logovan

#38566 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Dinostula wrote: 12/03/2023 18:43 Glupani su trebali samo dovesti Martinovica,Serbecica,Radovica i Ziljkica sve ostalo bespotrebno, dobrog trenera i to uigravati pomalo.Mogli su komotno ostati Ahmet,Ikic,Djokanovic i minimizirati ovoliku promjenu igraca.Ovo samo rutinski odigrati do kraja jer sad definitivno mislim da nemamo sansi za evrope.
Slažem se koliko toliko. U zadnja dva prelazna roka doveli smo oko 20 igrača. :roll: Kako god nastavak prvenstva je morao biti bolje odrađen. Imaš jednog Vrančića i ne znaš ga iskoristiti.

Kad se sjetim da je Varešanović rekao da se neće dovoditi puno igrača, kako nema smisla dovoditi 10 igrača u jednom prelaznom roku. :lol:
Piaty

#38567 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

Kako je igrao Jelić-Balta?
Silvester071

#38568 Re: Utakmice.

Post by Silvester071 »

Piaty wrote: 12/03/2023 19:16 Kako je igrao Jelić-Balta?
U moru ovih neznalica danas, za mene bio jedan od boljih ako se za koga bilo moze reci da je OK bio danas...
Dinostula

#38569 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Piaty wrote: 12/03/2023 19:16 Kako je igrao Jelić-Balta?
Raznosio na terenu kao i obicno Mulalic i Balta jedini vrijedni pomena.
last mohicans

#38570 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Balta odličan kao i mali Mulalic i moraju svaku igrati. Za Baltu konačno smo dobili jakog igrača na sredini terena, odbijali su se od njega. Imao je par pogrešnih pasova, ali puno boljih je stvari napravio. Evo odlična analiza forumaša sa drugog foruma. Pročitajte Mirza i ostale neznalice na klupi!
Uglavnom, izašli smo nešto kao 4411, sa Avramom kao polušpicem. U suštini, nije to bila loša postavka. Sa agilnim Mustafićem i čvrstim Baltom. No, međutim, ova utakmica je pokazala svu raskoš neznanja Mirze Varešanovića. Prilikom izgradnje njihovog napada, naši su se povlačili skroz na svoju polovinu, taktika koja je napuštena još krajem '80-ih. Ono malo pritiska koji smo pravili, bio je isključivo plod povika navijača sa tribina.
Poražavajuća činjenica jest da naši ne znaju napraviti trokut dodavanja. Kad nešto slično urade Avramovski i Ziljkić, obavezno je tu Tomašević da zasere. Nekoliko puta Ziljkić je uspio da povuče loptu uz aot-liniju. Tomašević to ne prati, čak trči iza Ziljkića i ne otvara prostor. To nije toliko Nemanjino neznanje, koliko je evidentno da mu je rako naređeno. Čim preme centar 10-15m, uspori, ili potpuno zastane, tako da potencijalno opasni prodori zapnu na početku, jer ako mu Ziljkić i doda loptu, on uspori napad i svi Veležovci se vrate.
S druge strane obrnuta priča. Mulalić radi ono što bi trebao raditi Tomašević, ali Kyeremeh ne radi ono što radi Ziljkić + problem u prijemu.
Sredina čvrsta, ali be učestvuje u izgradnji napada. Ne što ne žele, jer je Mustafić bio baš agilan, nego što je to zamisao maga na klupi da naši vezni izvuku njihove, a onda da odbrana prebaci do Avrama koji bi otvarao krila. Možda bi i moglo tako, jer je par puta uspjelo da Tomašević nije limitiran direktivom sa klupe, a Kyeremeh da je dobio koji duel.
Oliveiru ne treba ni komentarisati. Ni njega, ni Čatakovića. Sramotno je da se špicevi u 16-ercu namještaju na bolju nogu.
U drugom poluvremenu, Varešanović konačno daje slobodu Tomaševiću, Kyeremeh se više uvlači u sredinu i nazad i fantastični Mulalić konačno dolazi do punog izražaja.
Međutim, Magic Mirza vadi motor ekipe - Mustafića i jedinu sekiraciju Veležovoj desnoj strani - Ziljkića, osakati nas Dalom i dodatno uspori Čatakovićem i svo težište baci na preskakanje i desnu. Čak i utoj konstelaciji, Mulalić je nalazio rješenja i ubacio tri izuzetno upotrebljive lopte u 16.
Naravno, ostaje prostor iza, ali koji Velež nije bio u stanju danas ni izbliza iskoristiti. Zašto kad je tu Šahinović. Prilikom leta lopte, njemu se na licu vidjelo da on ne zna bi li je boksovao, ili hvatao. Ostalo spada u rubriku; Yebo ti ja mater retardiranu.
Dakle, umjesto da Ziljkića podupla Radovićem, Mustafića Vrančićem, (ne znam je li mogao Giuliashvili da ga ubaci umjesto Kyeremeha), on vadi Ziljkića i ubacuje Dala, vadi Mustafića i Avramovskog i tako otupljuje i ono malo kreacije što smo imali.
Samo da je postavio:
Radović-Ilija-Besim-Mulalić
Mustafić-Balta-Vrančić
Ziljkić Čat/Oli.Giuli.
pobjeda ne bi došla u pitanje.
Ovako, za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati. Davno sam pisao o vakuumu osrednjosti.
Više ta opasnost ne postoji. Mi smo osrednji klub sa tendencijom ka opstanku.
Uz dužno poštovanje, pretvaramo se u Slobodu.
Grean

#38571 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Fauja Singh wrote: 12/03/2023 17:32 Ma da, do Mirze je, prije njega nam je sve bilo med i mlijeko, dominirali ligom, samo ne znam kako to da je Mirza deseti trener u zadnjih 5 godina, valjda i to nesto govori.
S druge strane u nasoj ligi su sve Oto Rehagel do Oto Rehagela, taj nivo strucnjaka, samo eto mi imamo loseg trenera.
I uopste nisam fan Mirze, samo hocu reci da kod nas vec duze vremena nije glavni problem u treneru. Evo komsije vec par godina nit imaju trenera, nit imaju para, u klubu od decembra nisu dobili platu i ljudi opet bolje igraju, bolji na tabeli, jos su u igri za trofej.
Nama je vec sezona izgubljena. Mirza ako je pametan jos veceras ce dati ostavku, ne zbog toga sto mislim da je on krivac za ovakve rezultate, nego od starta nije prihvacen, pod ogromnim je pritiskom sto sigurno utice i na igrace.
Pokusati ponovo dovesti Kodru i reci mu da pravi tim za iducu sezonu.
Istog sam misljenja s izuzetkom za ovaj otkaz. Sve dok ne izgubi svlacionicu mislim da treba da gura i da je prerano za ostavke.

Sto se navijaca tice i da ode nece se nista promijeniti jer ovo svakog ceka u Sarajevu.

Ovako su pojedini i uglavnom isti pisali kad se pominjo' Prosinecki, Petev i sta ti ja znam ko. Sablic je bio UZP-ovac, Marinovic ziceras, ono sto se pisalo o Fedji Dudicu pas s maslom ne bi pojeo.

Znaci to je sudbina ovog kluba, nije to Zrinjski i nece nikad biti, klub koji je Jakirovica istrpio prvu sezonu kad je cini mi se fulio Evropu. Ovo je samo jedan primjer zasto je Zrinjski tu gdje jeste, o drugima stvarima su govorili mnogi igraci, Bilbija npr. je pravio ta poredjenja. Bilo je kloceva u Zrinjskom ali nikad od kad su postali ja necuh prozivanje njihovih igraca, uprave, trenera. Jednostavno imaju drugi mentalni sklop.

Uprava ako nastavi sa ovim smjenama pod pritiskom neka se samoubije.
sencobih

#38572 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Ma ne znam ni zašto su ga imenovali, valjda nisu imali koga, ali izgleda da nema haira od njega i treba ga se riješiti što prije
Plavo-bijeli

#38573 Re: Utakmice.

Post by Plavo-bijeli »

Ko god vam dođe sada ne bi puno promjenio, najviše iz razloga jer imate 20 igrača koji su skupa par mjeseci ukupno... potreban je period da se igrači bolje upoznaju, sta ko moze, koliko moze... bezveze bi potrosili jos jednog trenera.

Ne znam ko vam savjetuje Mirvica ali ovoliko dovoditi stranaca, sa nasim pravilima, i njihovim platama je fakat glupost bila, bez obzira koliko para ima. Imat ćete ogromnih problema sa nekim igračima koji će onda svoj ostanak u Sarajevu gledati samo kao ekskurziju u kojoj će zaradit dodatnih para i tjt... nesto kao PSG :D
JohnnyS

#38574 Re: Utakmice.

Post by JohnnyS »

Logovan wrote: 12/03/2023 18:22
last mohicans wrote: 12/03/2023 18:06 Umjesto svih ovih pojačanja,bolje da smo doveli trenera ranga Jakirovica. Eno Rijeka se približava vrhu tabele. Koraci koje ovaj Mirvić pravi su neshvatljivi. Dovedeš nesposobnog trenera i onda mu daš hrpu novih igrača, među kojim ima kvalitete, dobiješ ovo što gledamo.
Ma uvijek bilo i ostalo, bolje dobar trener, a lošiji igrači, nego dobri igrači, a lošiji trener. Ovaj prvi može napraviti nešto, pa čak i od najlošijeg igrača može napraviti upotrebljivog igrača. Ovaj drugi će srozati najboljeg igrača na najniži mogući nivo.
Što bi Ćiro rekao: bolje lav na čelu grupe miševa nego miš ma čelu grupe lavova :D
Piaty

#38575 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

@Silvester071
@Dinostula

Aha.

Nisam gledao, a Jelić-Balta me najviše zanima jer je po meni strašan igrač.

Znači i ovu utakmicu bio odličan :thumbup:

Eh sad, pitam se kakav li je njegov ugovor jer volio bih ga gledati bar 5 godina kod nas dok opet znajući ove naše stručnjake, ne bih se začudio da na ljeto promjeni sredinu za malo crkavice.
Post Reply