Sebija All about

Post Reply
muha_sa

#18601 Re: Sebija All about

Post by muha_sa »

uglavnomja

#18602 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

pajt u nastvacima u havazu

https://avaz.ba/vijesti/bih/815727/mura ... i-dijete-i

ovo je zanimljivo, mozda
lik pise tako zbrkano da ga ne mozes uhvatiti
izgleda kao da je platila stelu za upis :?:

itd, svasta je nejasno oko boravka

Sve se to događa tokom 1992. godine.

- I ona je bila tu kod mene. Kraj novembra, početak decembra boravila u Zagrebu. Salem Šabić me zamoli "eto Seka bi da upiše..." ja sad ne znam, je li se to zove magisterij, postdiplomski, nešto poslije fakulteta, "pa eto bi li ti mogao da joj daš", a ja znam da imaju pare, Salem ima, imaju tamo donatori dovoze vrećama, 4.500 maraka. I upiše je čovjek, Đoko, taj bio u Zagrebu servis na upisivanje, štimanje ispita i upisali je ljudi, žena ima indeks. Nisam ja gledao taj indeks, ja gledao ovdje sliku - pojašnjava Pajt.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#18603 Re: Sebija All about

Post by Chmoljo »

Hakiz wrote: 12/03/2023 14:47
pici wrote: 12/03/2023 11:31 Dotle sdO preko svojih ahbaba u sudu BiH koji je u sprezi tronosca donosi porazavajucu odluku.

Po ovome ni antikorupcioni tim ne smije zalaziti u privatnost diploma iako se utvrdjuje da su lazne i falsifikovane.Koja je ovo banda.

Najvece leglo kriminala je sudstvo.Po stranackim direktivama rade i obaraju zakone koje su sami donjeli i postavili.To je taj sveCki stol kojima banda manipulise.
Ne smije ako nema zakon koji mu to dozvoljava.

Sud je samo to konstatovao, ne postoji zakon koji antikorupcionom timu dozvoljava uvid u privatne podatke neke osobe, bila ona javna ličnost ili ne.
Problem su i same nadležnosti ureda za borbu protiv korupcije koji nije ni osnovan zakonom već uredbom.

Nije to fino poslagano i koliko znam, pravnik si, pa sam znaš kad im kažeš pašće na sudu jer nije sve poredano kako treba i nije sve uzeto u obzir, kažu e stalno nešto zakerate, stalno nešto problematizirate... A onda kad padne, pa kako...
Gandalf

#18604 Re: Sebija All about

Post by Gandalf »

uglavnomja wrote: 12/03/2023 19:13 pajt u nastvacima u havazu

https://avaz.ba/vijesti/bih/815727/mura ... i-dijete-i

ovo je zanimljivo, mozda
lik pise tako zbrkano da ga ne mozes uhvatiti
izgleda kao da je platila stelu za upis :?:

itd, svasta je nejasno oko boravka

Sve se to događa tokom 1992. godine.

- I ona je bila tu kod mene. Kraj novembra, početak decembra boravila u Zagrebu. Salem Šabić me zamoli "eto Seka bi da upiše..." ja sad ne znam, je li se to zove magisterij, postdiplomski, nešto poslije fakulteta, "pa eto bi li ti mogao da joj daš", a ja znam da imaju pare, Salem ima, imaju tamo donatori dovoze vrećama, 4.500 maraka. I upiše je čovjek, Đoko, taj bio u Zagrebu servis na upisivanje, štimanje ispita i upisali je ljudi, žena ima indeks. Nisam ja gledao taj indeks, ja gledao ovdje sliku - pojašnjava Pajt.
Klasična sda pričica o "uspjehu". Zbog takvih sređivača usluga nezasitim mafijašima, stotine hiljada ljudi je i napustilo BiH, jer nisu mogli ostvariti ni minimum od pristojnog života. Iskreno ću biti razočaran ako se tu negdje u toj pričici o porodici čaušesku ne pojavi asim, makar ko sultanijin vozač.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#18605 Re: Sebija All about

Post by laserShow »

mirsek wrote: 12/03/2023 18:31 Treca prijava, samo nastavi.
Znas prijavljivati,a ne znas odgovoriti. Hajde, fino sam te upitao, na sto si ponosan ovih 30 godina, a to mozes reci nekome ko dodje izvana i upita t

"Cika mirsek, na što ste vi ponosni u ovoj Bosni i Hercegovini, a što su uradili one u koje vi vjerujete i podržavate u ovih 30 godina. Da li ste zajedno rasli s njima, država, vi, oni i svi mi? Šta to možeš izdvojiti".

Ne moraš ti odgovorit, može bilo ko. Eto tri pišljive stvari, znači jedna u deset godina.
mirsek

#18606 Re: Sebija All about

Post by mirsek »

laserShow wrote: 12/03/2023 21:45
Znas prijavljivati,a ne znas odgovoriti. Hajde, fino sam te upitao, na sto si ponosan ovih 30 godina, a to mozes reci nekome ko dodje izvana i upita t

"Cika mirsek, na što ste vi ponosni u ovoj Bosni i Hercegovini, a što su uradili one u koje vi vjerujete i podržavate u ovih 30 godina. Da li ste zajedno rasli s njima, država, vi, oni i svi mi? Šta to možeš izdvojiti".

Ne moraš ti odgovorit, može bilo ko. Eto tri pišljive stvari, znači jedna u deset godina.
Oni koje sam ja podrzavao a to je bio SDP iznevjerio me je 2010 godine a sa njima sam prestao saradjivati prije par godina mada su me stalno kontaktirali za biracke odbore i opstinske komisije.
mirsek

#18607 Re: Sebija All about

Post by mirsek »

muha_sa wrote: 12/03/2023 19:11 @mirsek

Šta veliš za ovo :?

https://avaz.ba/vijesti/bih/815705/prof ... zetbegovic
Avazu dugo ne vjerujem a prestao sam skroz da ga citam kad je nesto notorno slagao za osobu koju dobro poznajem i znam licno da to nije uradila tako da me oni kao neki izvor istine ne interesuju.
Jesu li ono oni prvi pisali da je Bakirova kcerka direktor hotela u SCC-u a Rastoder joj prvi saradnik, tako nesto ?
Inace Kurtcehajic je bio clan SBB-a i kao takav je postavljen kao direktor federalnog fonda za zastitu okolisa, ne znam jel jos uvijek clan iste stranke i kakve su im zajednicke agende sto se tice SDA.
made_in_sarajevo

#18608 Re: Sebija All about

Post by made_in_sarajevo »

Znaci osoba koja zna sabrati 2+2 vidi da je ovo prevara samo takva, samo pae botova kao ovaj mirsek, onaj student sto jedino zna stavljati smajlije za smijeh jos uvijek brane sebiju. Sad je avaz kriv :lol:
billy organ

#18609 Re: Sebija All about

Post by billy organ »

A magisterija nema pa nema.
vee-jay

#18610 Re: Sebija All about

Post by vee-jay »

Fudo Bosna wrote: 11/03/2023 23:24
mirsek wrote: 11/03/2023 23:21
A vidi, Kurjak je tata mata po radovima i svjetskom ugledu za pola njih u Senatu pa covjek slaga kao pas bez da trepne. Ne znam zasto bih bjanko prihvatio da svi oni nemaju neki svoj licni interes u svemu ovome.

https://bh-vijesti.com/konakovic-genije ... la-oruzje/

I kako vjerovati u njihovu "neutralnost i poštenje", kada im je ovakvo ,"studiranje i studij", kao, " regularan" ?

Ja ne znam da se i godina srednje škole može ispolagati za 10 dana, a ne godina na fakultetu zavšiti , i to sam mimo svih studenata?

I oni ,"moralni i ispravni" ?
Image

Image

Image
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#18611 Re: Sebija All about

Post by laserShow »

mirsek wrote: 12/03/2023 22:26 Oni koje sam ja podrzavao a to je bio SDP iznevjerio me je 2010 godine a sa njima sam prestao saradjivati prije par godina mada su me stalno kontaktirali za biracke odbore i opstinske komisije.
Nisam te to upitao. Pitao sam te na sto se ponosi od ovih sada. SDP je smece, nip je smece, ns je smece. Eto ja to kazem, nisam ni na sto ponosan od njih, ali im dajem sansu.

Na sto si ti ponosan pa im dajes opet sansu?
mirsek

#18612 Re: Sebija All about

Post by mirsek »

laserShow wrote: 13/03/2023 00:11
mirsek wrote: 12/03/2023 22:26 Oni koje sam ja podrzavao a to je bio SDP iznevjerio me je 2010 godine a sa njima sam prestao saradjivati prije par godina mada su me stalno kontaktirali za biracke odbore i opstinske komisije.
Nisam te to upitao. Pitao sam te na sto se ponosi od ovih sada. SDP je smece, nip je smece, ns je smece. Eto ja to kazem, nisam ni na sto ponosan od njih, ali im dajem sansu.

Kome dajem sansu ?
Ja nisam glasac SDA tako da im nikakvu sansu ne dajem.
KojiJa

#18613 Re: Sebija All about

Post by KojiJa »

mirsek wrote: 13/03/2023 00:14
laserShow wrote: 13/03/2023 00:11

Kome dajem sansu ?
:lol:
mirsek

#18614 Re: Sebija All about

Post by mirsek »

KojiJa wrote: 13/03/2023 00:18
mirsek wrote: 13/03/2023 00:14
Kome dajem sansu ?
:lol:
:lol: :lol: :?
zippoo87

#18615 Re: Sebija All about

Post by zippoo87 »

Nije za SDA ali...
:D
windows_xp

#18616 Re: Sebija All about

Post by windows_xp »

laserShow wrote: 12/03/2023 21:45

Mogu li ja? :D haha, sve sto je SDA imala dobro, nestalo je sa dolaskom Bakira na celo stranke.
A imam osjecaj da su bili poprilicno demokratska stranka, uvazavali drugacije misljenje unutar svojih struktura, bili spremni na zrtvu za bolju buducnost...
Ovo sad je smijesno! Borba za goli zivot!
Al kod ostalih se te promjene nisu ni desile, oduvijek su nedemokratske i jednoumne! Osim NS u svom samom pocetku, do dolaska Kojovica.
Realno, pisaju se svi po nama ( mislim na pro-bh politicare ), a ova afera sa diplomom doticne nije smjela doci do ovdje bez ikakvih posljedica.
Predaje na fakultetu???? Ne znam kako iko moze pokusavati ovo odbraniti.
Ona je ili trebala iznijeti dokaze za svoje obrazovanje, ili su je vec davno trebali smjestiti u zatvor, a sve ostale koji su bili ukljuceni krivicno goniti.
Ali, bas je tuzna zemlja ta...
oldtajmer

#18617 Re: Sebija All about

Post by oldtajmer »

Image
makar ne navija za sarajevo :thumbup:
Styling

#18618 Re: Sebija All about

Post by Styling »

made_in_sarajevo wrote: 12/03/2023 22:59 Znaci osoba koja zna sabrati 2+2 vidi da je ovo prevara samo takva, samo pae botova kao ovaj mirsek, onaj student sto jedino zna stavljati smajlije za smijeh jos uvijek brane sebiju. Sad je avaz kriv :lol:
Vjerovatno su i oni na sličan način školE završavali pa im je ova Sebijina prevara po njihovim kriterijima sasvim prihvatljiva. :run:
Gandalf

#18619 Re: Sebija All about

Post by Gandalf »

oldtajmer wrote: 13/03/2023 00:47 Image
aaaaauuuuuhhhhhhh, kakva antireklama za Želju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
konami666

#18620 Re: Sebija All about

Post by konami666 »

Znam ja na šta su sda-ovce ponosne u ovih zadnjih 30 godina i zašto glasaju za sda bez obzira i da im gaće sa guzice skinu.

1. Zato sto su stvorili Bošnjake u Holiday Inn-u
2. Zato sto su izjednačili djelovanje i moć IZ sa strankom SDA
3. Zato sto misle da su zaslužni za pobjedu u ratu iako je rat zapravo izgubljen

Iz ova tri razloga će uvijek imati glasače tipa ovog mirsek, samo mu donesi kilu šećera, kafe i litar soka i on će samo da klima glavom (ili u njegovom slučaju kilu bombona). E sad zamislite, ovaj mirsek još ima pristup internetu, zamislite kako je po nekim mjestima gdje ljudi ne znaju ni šta je internet, žive ko Amish-i, naravno da sa kilom kafe i šećera čuda možeš postići, samo im spomeneš ove 3 stvari na vrhu :)
muha_sa

#18621 Re: Sebija All about

Post by muha_sa »

Gandalf wrote: 13/03/2023 07:01
oldtajmer wrote: 13/03/2023 00:47 Image
aaaaauuuuuhhhhhhh, kakva antireklama za Želju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :thumbup:
mirsek

#18622 Re: Sebija All about

Post by mirsek »

konami666 wrote: 13/03/2023 07:09 Znam ja na šta su sda-ovce ponosne u ovih zadnjih 30 godina i zašto glasaju za sda bez obzira i da im gaće sa guzice skinu.

3. Zato sto misle da su zaslužni za pobjedu u ratu iako je rat zapravo izgubljen

Iz ova tri razloga će uvijek imati glasače tipa ovog mirsek, samo mu donesi kilu šećera, kafe i litar soka i on će samo da klima glavom (ili u njegovom slučaju kilu bombona). E sad zamislite, ovaj mirsek još ima pristup internetu, zamislite kako je po nekim mjestima gdje ljudi ne znaju ni šta je internet, žive ko Amish-i, naravno da sa kilom kafe i šećera čuda možeš postići, samo im spomeneš ove 3 stvari na vrhu :)
Znas sta je meni smijesno.. Da i pored toliko losih poteza SDA svih prethodnih godina da se jos uvijek nije pojavila stranka koja ce ih potuci do nogu na izborima i vladati barem 2-3 izborna ciklusa, zar je bas toliko losa alternativa SDA da takvu ocrnjenu SDA ne mogu razvaliti kao beba zvecku, to je nasa najtuznija stvarnost.
sabanss

#18623 Re: Sebija All about

Post by sabanss »

mirsek wrote: 13/03/2023 09:21
konami666 wrote: 13/03/2023 07:09 Znam ja na šta su sda-ovce ponosne u ovih zadnjih 30 godina i zašto glasaju za sda bez obzira i da im gaće sa guzice skinu.

Znas sta je meni smijesno.. Da i pored toliko losih poteza SDA svih prethodnih godina da se jos uvijek nije pojavila stranka koja ce ih potuci do nogu na izborima i vladati barem 2-3 izborna ciklusa, zar je bas toliko losa alternativa SDA da takvu ocrnjenu SDA ne mogu razvaliti kao beba zvecku, to je nasa najtuznija stvarnost.
Ne smiješno nego žalosno. Tu je SDP pokazao pravo lice onih godinu-dvije kad su vladali.

Njihovi direktori su napravili više afera nego SDA kad bi gledali po jedinici vremena. SDP se više nikada nije oporavio od toga ali je gore što je pokopao alternativu za evo već deceniju.
Cherry-Cherry

#18624 Re: Sebija All about

Post by Cherry-Cherry »

Većina ljudi je glupa.
pinkman

#18625 Re: Sebija All about

Post by pinkman »

Mene zanima moze li ovdje iko biti protiv Trojke a da ne bude prozvan kao SDA bot? :?
Post Reply