Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bitkovac wrote: ↑11/03/2023 21:05
MJESEC DANA KORIŠTENJA ANDROID BOX-A
Brži je nego STB i bolje se prikazuju kanali. Ali korisničko sučelje je očajno,
jako mnogo nelogičnosti, nedorađeno, teško se vraćati na kategorije, ako u kući
imate starije osobe koje ne barataju sa tehničkim stvarima preporučujem vam da
trenutno kupujete ovaj BOX jer će oni baš imati problema, a i onako oni najviše koriste TV.
Chormecast ne radi jer ne dobiva IP adresu od routera, tako da možete zaboraviti djeljenje sadržaja
sa vaših mobitela.
Nema Netflix i ima jako malo interne memorije. Po meni je bolja opcija stari STB i neki Xiaomi Andorid BOX.
Nadam se da će Android TV aplikaciju na ovom BOX-u iole logičnije popraviti.
Slažem se. Koristim taj box već par mjeseci i jako sam razočaran aplikacijom koja je užasno spora. Telemachova je prije 5 godina bila brža.
Npr kad kreneš prvi put vraćati sadržaj to traje pa i minut dok učita, s tim da inicijalno ponudi sadržaj prvog kanala bez obzira na kojem si trenutno.
E da, tek sam danas na telefonu primijetio plusić pored G
Bio po Sarajevu, po Blažuju....i svugdje ima plusić....i u Banovićima mi danas po čaršiji ima plusić pored G!
I da po Lukavici mi u zadnje vrijeme stalno 4G, nigdje 3G i 3G+
Bosanac sa dna kace wrote: ↑11/03/2023 21:07
Ali moram reći ovo; mati mi je preko 20 godina pretplatnik BH telecoma. Nekada kad je imala privatni posao i zarađivala puno, plaćala je račune i po 300-500 maraka (prije nekih 15ak godina, kada je prosječna plata bila toliko)...kasnije kad se penzionisala godinama je imala paket za 44 marke. Kad je prije neko vrijeme otišla u lokalnu poslovnicu BH telecoma,u Tuzlanskom kantonu, i pitala kakav jeftiniji paket imaju da joj ponude jer je penzioner, uposlenik joj je na vrlo nekulturan i grub način rek'o da ima dobar paket od 44 marke i da ne treba mijenjati!
Tek je prije neki dan prešla na ovaj paket od 33 marke, koji će sad biti 36 maraka...
Tek danas sam je prijavio na bonus plus preko 1444, sramota da takoj jednoj mušteriji nisu ponudili nikad bonus plus zlatno članstvo. Najveći jad je što se nemamo kome žaliti za ponašanje ovog gospidna koji je naš'o da sudi kako ona ima dobar paket...
Ja ovdje vidim tvoju krivicu ili krivicu drugog člana obitelji koji brine za majku.
Uposlenik je tu da radi svoj posao i štiti interese firme. Da te maksimalno odere ako ti je mrsko čitati...
ing-ecc wrote: ↑10/03/2023 13:26
U prethodnom periodu veliki broj korisnika drugih provajdera postao je korisnik usluga BH Telecoma, prvenstveno Moja TV, uglavnom ili Basic ili Net paket. Ima li neko od "preletaca" da kaze osnovne razloge za prelazak na BH Telecom?
Jeste sigurni?
Je'l nije da odoše mnogi korisnici u Mtel i Novotel? Je'l vi to se tješite???
Bosanac sa dna kace wrote: ↑11/03/2023 21:20
E da, tek sam danas na telefonu primijetio plusić pored G
Bio po Sarajevu, po Blažuju....i svugdje ima plusić....i u Banovićima mi danas po čaršiji ima plusić pored G!
I da po Lukavici mi u zadnje vrijeme stalno 4G, nigdje 3G i 3G+
A Boga ti koja ti je brojka ispred tog G s plusicem?
ima li neko iskustva sa prelaskom na manji paket u toku obracunskog perioda?
Na aplikaciji mi stoji manji broj minuta nego sto bi trebao pa me zanima u slucaju da prekoracim limit, hoce li mi naplatiti dodatno (Tj da li je ovo samo bug u aplikaciji ili je stvarno stanje u sistemu)?
pa valda je brzi internet...mada ja meni svejedno... bitno je da fercera a je'l 2G+ ili 5G+... i da, prije par godina je bilo da su uveli 4G+, a tek sad izgleda pocelo da fercera...
ing-ecc wrote: ↑12/03/2023 08:46
U cemu je znacaj 4G s plusicem za tebe?
pa valda je brzi internet...mada ja meni svejedno... bitno je da fercera a je'l 2G+ ili 5G+... i da, prije par godina je bilo da su uveli 4G+, a tek sad izgleda pocelo da fercera...
Ma drastična je razlika između 4G i 4G+. Ovaj drugi izbacuje i preko 150 Mbit/s.
Ali kao što ti ranije reče taj uposlenik u TZ, dobar je i 4G, ne treba ti 4G+
laserShow wrote: ↑10/03/2023 13:56
Cijena, nista drugo. Drug, kao i ja na dva prikljucka, potpisali kad je telekom imao odlicne akcije i to je to.
I kakva su iskustva za vrijeme koristenja?
Odlicna. S optikom je bilo problema nakon 5-6 mjeseci, jednostavno dolazilo do dropa u konekciji (ping to pokazao). Rijesili daljinski, ponovilo se jos jednom, opet rijesili. Ostalo funkcionise perfektno.
Na drugoj adresi, pustili 30/10 ako se ne varam, nema optike ali radi super, bez ikakvih poteskoca. Prije 2-3 godine sam MORAO moliti da dignu na 20/2, a sada potpisom novog ugovora, ispostovali su max sto linija moze da podnese.
Samo da provjerim
Kod mene je extra net paket, idem u cg, piše da imam nekih 5 giga rominga
Je li moram nesto posebno upaliti ili aktivirati, ili je samo dovoljno da mi ostane mobile data upaljena prilikom prelaska granice?
hopi wrote: ↑12/03/2023 14:27
Samo da provjerim
Je li moram nesto posebno upaliti ili aktivirati, ili je samo dovoljno da mi ostane mobile data upaljena prilikom prelaska granice?
hopi wrote: ↑12/03/2023 14:27
Samo da provjerim
Plaćanje računa preko bht aplikacije, karticom Unicredit banke. Prilikom unosa unosa podataka kaže da cvc broj nije u redu. Kod dvije osobe isto. Jel nešto do Unicredit banke ili?
zrakomlat wrote: ↑13/03/2023 16:54
Plaćanje računa preko bht aplikacije, karticom Unicredit banke. Prilikom unosa unosa podataka kaže da cvc broj nije u redu. Kod dvije osobe isto. Jel nešto do Unicredit banke ili?
Kod mene radi normalno, doduše nisam danas plaćao nego prije 3-4 dana.
Bila je neka obavijest da su onim korisnicima koji nisu koristili internet plaćanja ista onemogućili, ali da ih svako sebi može omogućiti kroz postavke kartice unutar m-ba aplikacije, eh sad šta je sa korisnicima koji nemaju m-ba aplikaciju stvarno ne znam, vjerovatno moraju pozvati banku ili njima možda i nisu onemogućili plaćanja.
Last edited by Del_Boy1 on 13/03/2023 18:18, edited 1 time in total.
Ne radi Ultra dopuna kroz mobile app, isto Unicredit. Doduše ne specificira grešku
Ja placao preko web portala i uredno platio,sve prolazi.
Sa aplikacije ne placam nikada,mozda ona pravi neki problem.
N.N. wrote: ↑13/03/2023 23:01
Raja, postoji li kod nas I SIM !?
Ne "e sim" nego bas "i sim"
Itegrated SIM ilitiga iSIM tek treba da se pojavi sa novim Snapdragon 8 gen 3 i 7 gen 3 procesorima, ili u trenutnim ali u kasnijim revizijama, dakle iduće godine ili kasno ove. SIM čip koji je integrisan u sam SoC i radiće na isti princip kao i eSIM. Jedina razlika je ta što u telefonu neće biti poseban čip, već će isti biti integrisan u sam SoC.
Način aktivacije je isti i trenutni eSIM QR kodovi aktiviraće i buduće iSIM module.
N.N. wrote: ↑13/03/2023 23:01
Raja, postoji li kod nas I SIM !?
Ne "e sim" nego bas "i sim"
Itegrated SIM ilitiga iSIM tek treba da se pojavi sa novim Snapdragon 8 gen 3 i 7 gen 3 procesorima, ili u trenutnim ali u kasnijim revizijama, dakle iduće godine ili kasno ove. SIM čip koji je integrisan u sam SoC i radiće na isti princip kao i eSIM. Jedina razlika je ta što u telefonu neće biti poseban čip, već će isti biti integrisan u sam SoC.
Način aktivacije je isti i trenutni eSIM QR kodovi aktiviraće i buduće iSIM module.