Chmoljo wrote: ↑11/03/2023 23:42
mirsek wrote: ↑11/03/2023 23:38
Ja nisam rekao da bjanko vjerujem Sebiji, cak sam i napisao da nigdje u javnosti nema dokaza o polozenim ispitima kao preduslov za odbranu magistarskog
i da to novinari trebaju i mogu istraziti, neka kontaktiraju i predmetne profesore ili clanove komisije da makar cujemo sta imaju reci.
Ako vjerujemo zvanicnim organima onda cemo vjerovati i tuzilastvu, jel posteno ?
tužilaštvo je samo predmet pritiska i ništa drugo. tužilaštvo nije to koje utvrđuje ispravnost nego upravo Senat.
naravno da joj bjanko vjeruješ i naravno da nije škrijelj sam sjeo i odlučio to. 30 jebenih dekana je glasalo za poništenje. koji je to novinar relevantniji od toga?
kakve besmislice...
dokazi o polozenim ispitima se nalaze u studentskoj sluzbi, ne u sjećanjima profesora. nema potrebe da se bilo ko kontaktira osim strucnih sluzbi fakulteta, a to je vec zavrsena stvar. sluzba je poslala info da nema dokaza o polozenim ispitima.
znači, kada se to utvrdi može se zamisliti mind set osobe koja u sred rada zbrise u inostranstvo, upise postdiplomski i provrti se 3 sedmice. onda ode u Tursku, tu se malo vrti po klinikama. za takve vratolomije moras imati dosta i dineros. nase izbjeglice su bile zgurane u izbjeglicke centre vani, nisu imali tako slobodan put za putovanja, bar ne u prvim periodima, a posebno nisu imali sredstva za putovanja i zahebanciju.
e onda naš mind set krene nazad u Sarajevo, ima obraza da lažira ispite sa postdiplomskog (neko je svojom rukom lazirao 10 ispita, datume polaganja, ocjene i potpise), toliko je bezobrazan da spisak za ekvivalenciju preda na običnom listu papira, bez potpisa i pečata i ide dalje.
kako su se dalje polagali ispiti, to se moze samo pretpostaviti. kako se doslo do daljih zvanja, može se samo pretpostaviti.
ako sam dobro uhvatila vremenski okvir, to je 94. neki su i tada pod snajperima isli do svog faxa! momci su sa linije dolazili na polaganje ispita.
i sada mind set kaze "neka to novinari istraže". istraženo je brale. nema ispita, nema magistarskog. kada se ponisti magistarski automatski ide ponistavanje doktorskog rada...a nivo bezobrazluka koji prati kompletan naucni i strucni put "zene pr dr" vidljiv je iz "cupanja grkljana", "jesi čuo šta sam ti rekla", "još jednom čujem li..". to je nivo, ne znam, pijačarski, klošarski..