i to je udar na Bosnjake
Sebija All about
- Blixen
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#18378 Re: Sebija All about
Uf..dobru štelu ima ta rodicaMishelinke wrote: ↑10/03/2023 12:06 Igrom slučaja, moja rodica je u pitanju, radi u javnom preduzeću, plata 3200 KM + regres 2 puta godišnje.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#18380 Re: Sebija All about
sda je zlo, ali nek mi se napuse kite svi iz trojke ako je tacno ovo sto se govori da neko ko prima iznad 1k nece dobiti nikakvu naknadu. Sta su onda koji kurac usvajali?
Nemojte imati klub nedodirljivih. Ako trojka ne radi posao, nabiti ih nogom na periferiju zajedno sa sda. Kakva vam je logika braniti nesto lose i jos se porediti sa sda?
-
kluz franjo
#18381 Re: Sebija All about
Ako je "rodica" punih 12 mjeseci od poslodavca primala NAKNADU plate u punom iznosu VIŠEM od 1.000 KM, a to u zahtjevu propustila navesti, onda je kantonalnu naknadu dobila baš kao i Sebija svoj magistarski.Chmoljo wrote: ↑10/03/2023 12:32da, to sam zaboravio napomenuti. ako je rodica dostavila uvjerenje poslodavca da neće plaćati ništa, a ovamo dobijala platu, i bilo bi ispravno da vrati.uglavnomja wrote: ↑10/03/2023 12:29 u normalnim drzavama bi ta sto je dobila 12x1000 na platu 12x3200 + 2x regres dobila nalog da vrati 12.000
zato su počeli tražiti pravilnike o radu firmi da utvrde pravo činjenično stanje.
Dakle suprotno propisima ili nezakonito.
Ko zna, možda pravdoljubivi Mišelinke sada prijavi rodicu nadležnim institucijama.
- Chmoljo
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#18383 Re: Sebija All about
- Musliman ne vara i ne čini ništa što može ugroziti drugoga i dovesti u pitanje funkcionalnost društva i države.
Zamislite braćo, da trebaš letjeti avionom kojim upravlja čovjek koji ima diplomu, ali nema znanje. Zamisli da trebaš putovati vozom, kojim upravlja mašinovođa koji ima diplomu, ali nema znanje. Zamisli operisat će te doktor, ljekar koji ima diplomu, ali nema znanje. Zamisli učitelj, nastavnik, profesor, koji će odgajati i obrazovati tvoje dijete, ima diplomu, ali nema znanje. Zamisli sudiju koji će rješavati naše međusobne sporove, ima diplomu, ali nema znanje. Zamisli inspektora koji kontrolira ispravnost uvoza hrane u našu zemlju, ima diplomu, ali nema znanje - kaže u hutbi, između ostalog, Izet ef. Čamdžić.
Dalje, ef, Čamdžić pojašnjava.
- Poslanik Muhamed a. s. je rekao da je traženje znanja farz. Nije rekao da je posjedovanje diplome farz i dužnost svakog muslimana i muslimanke. Diploma je potvrda našeg stečenog znanja i ona mora biti istinita, relevantna, tačna - kaže ef. Čamdžić.
E moj efendija, de ti objasni to svakome.

- Mishelinke
#18384 Re: Sebija All about
Pa ni sekunde se ne bi žalio kada bi i dobila nalog. Nije meni ona problem, ako je dobila neka je, ali daj i ostalim.uglavnomja wrote: ↑10/03/2023 12:29 u normalnim drzavama bi ta sto je dobila 12x1000 na platu 12x3200 + 2x regres dobila nalog da vrati 12.000
Dobro, evo@Chmoljo je napisao šta je vjerovatno u pitanju, ali bez obzira na to sve, pitam se onda kakvo je ovo novinarstvo i kakve su ovo PR službe u Vladi KS, kad je sve ovo bilo nejasno od samog početka? Možda i nije muljaža, ali na kraju ispadne tako.
A da isčitavam i tabirim svaki zakon koji se pojavi u Službenim novinama, evo sve trčim. Zašto onda plaćamo medije ako nas ne izvještavaju tačno i onako kako treba ili PR službe koje sve to trebaju ispravno i nedvosmisleno prezentovati javnosti, a ne da dolazimo u ovakve i slučne situacije i na kraju onda Vladi j.... mater bez razloga.
Neću više o ovome.
- uglavnomja
#18385 Re: Sebija All about
laserShow wrote: ↑10/03/2023 12:41sda je zlo, ali nek mi se napuse kite svi iz trojke ako je tacno ovo sto se govori da neko ko prima iznad 1k nece dobiti nikakvu naknadu. Sta su onda koji kurac usvajali?
Nemojte imati klub nedodirljivih. Ako trojka ne radi posao, nabiti ih nogom na periferiju zajedno sa sda. Kakva vam je logika braniti nesto lose i jos se porediti sa sda?
naknada je pomoc onim koje ne rade ili imaju manju platu ili im poslodavac nece / ne moze isplacivati platu ili dio plate tokom porodiljskog
naknada nije da one koje imaju par hiljada platu, koju ce poslodavac isplacivati, dobiju jos 1000
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- Chmoljo
#18387 Re: Sebija All about
ali nema potrebe konstruisati cijele priče oko nečega oko čega nisi siguran. da se htjelo na kraći period davati veće naknade, ne bi se uvodile u zakon, nego bi se mijenjalo nešto nižim aktima koje je lakše promijeniti.Mishelinke wrote: ↑10/03/2023 12:45Pa ni sekunde se ne bi žalio kada bi i dobila nalog. Nije meni ona problem, ako je dobila neka je, ali daj i ostalim.uglavnomja wrote: ↑10/03/2023 12:29 u normalnim drzavama bi ta sto je dobila 12x1000 na platu 12x3200 + 2x regres dobila nalog da vrati 12.000
Dobro, evo@Chmoljo je napisao šta je vjerovatno u pitanju, ali bez obzira na to sve, pitam se onda kakvo je ovo novinarstvo i kakve su ovo PR službe u Vladi KS, kad je sve ovo bilo nejasno od samog početka? Možda i nije muljaža, ali na kraju ispadne tako.
A da isčitavam i tabirim svaki zakon koji se pojavi u Službenim novinama, evo sve trčim. Zašto onda plaćamo medije ako nas ne izvještavaju tačno i onako kako treba ili PR službe koje sve to trebaju ispravno i nedvosmisleno prezentovati javnosti, a ne da dolazimo u ovakve i slučne situacije i na kraju onda Vladi j.... mater bez razloga.
Neću više o ovome.
zakon je pretrpio i određena usklađivanja sa federalnim propisom, ali i nekim instrukcijama porezne.
al svrha zakona je ostala ista - da porodilja ima minimalno prosječnu platu. sada to više nije ni 996 već 1150 KM. a ko će joj davati, to treba biti manje bitno.
- Chmoljo
#18388 Re: Sebija All about
objašnjeno je gore, nema potrebe razvodanjavati temu o nesuđenoj magistrici.laserShow wrote: ↑10/03/2023 12:41sda je zlo, ali nek mi se napuse kite svi iz trojke ako je tacno ovo sto se govori da neko ko prima iznad 1k nece dobiti nikakvu naknadu. Sta su onda koji kurac usvajali?
- uglavnomja
#18389 Re: Sebija All about
da ovaj ef odjednom ne dobije otkaz u ivzpici wrote: ↑10/03/2023 12:44
- Musliman ne vara i ne čini ništa što može ugroziti drugoga i dovesti u pitanje funkcionalnost društva i države.
Zamislite braćo, da trebaš letjeti avionom kojim upravlja čovjek koji ima diplomu, ali nema znanje. Zamisli da trebaš putovati vozom, kojim upravlja mašinovođa koji ima diplomu, ali nema znanje. Zamisli operisat će te doktor, ljekar koji ima diplomu, ali nema znanje. Zamisli učitelj, nastavnik, profesor, koji će odgajati i obrazovati tvoje dijete, ima diplomu, ali nema znanje. Zamisli sudiju koji će rješavati naše međusobne sporove, ima diplomu, ali nema znanje. Zamisli inspektora koji kontrolira ispravnost uvoza hrane u našu zemlju, ima diplomu, ali nema znanje - kaže u hutbi, između ostalog, Izet ef. Čamdžić.
- Poslanik Muhamed a. s. je rekao da je traženje znanja farz. Nije rekao da je posjedovanje diplome farz i dužnost svakog muslimana i muslimanke. Diploma je potvrda našeg stečenog znanja i ona mora biti istinita, relevantna, tačna - kaže ef. Čamdžić.
![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#18390 Re: Sebija All about
Jašta cekluz franjo wrote: ↑10/03/2023 12:42 Ko zna, možda pravdoljubivi Mišelinke sada prijavi rodicu nadležnim institucijama.
-
NediM17
#18391 Re: Sebija All about
Seki ima znanje, to je farz, jebes diplome. 
- Blixen
#18392 Re: Sebija All about
otjerali su Bugarija iz grada po naredjenju Erdogana
tako da me ne cudi da i ovog otjeraju
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
NediM17
#18394 Re: Sebija All about
Normalno, zar treba sta vise.
Sta god te pitaju samo vici yeees.
Sta god te pitaju samo vici yeees.
- shape of despair
#18395 Re: Sebija All about
Eno joj baketa nema u evedenciji penzionera 
- Mishelinke
#18396 Re: Sebija All about
Replike sa autopijace. Puna autopijaca Guci, Galvin Glein, Hugo Bos, Addidas, Arimani i ostale robe.pici wrote: ↑10/03/2023 12:44
![]()
-
sumirprimus
#18397 Re: Sebija All about
˝Pokušajem označavanja prof. dr. Izetbegović, Senat je nanio nenadoknadivu štetu Medicinskom fakultetu kao jednoj od najvažnijih visokoškolskih ustanova u regionu i svim onim profesorima koji su učestvovali u educiranju studenata, kao i studentima koji su svoje znanje i zvanje stekli u toj ustanovi. Ukoliko postoji neki nedostatak u postdiplomskom studiju prof. dr. Izetbegović, a evidentno je da ne postoji s obzirom da je pristupila odbrani magistarskog rada i uspješno ga odbranila, to nije odgovornost studenta, već onih službi i nastavnog osoblja koje su eventualno napravile takav previd. I te je činjenice svjestan svako ko je studirao na Medicinskom fakultetu. Svjesni su i članovi Senata, ali su im očigledno od činjenica važnije prezime i stranačka pripadnost prof. dr. Izetbegović˝, poručuje Mahmutbegović.
Prof. dr. Izetbegović, kao i stotine drugih studenata Medicinskog fakulteta, nije ni mogla pristupiti odbrani magistarskog rada bez da stručne službe Medicinskog fakulteta i akademsko osoblje nisu detaljno provjerile sve neophodne preduvjete za odbranu rada i sticanje zvanja magistra. Da su utvrđeni bilo kakvi nedostaci, oni bi bili otklonjeni prije čina odbrane magistarskog rada˝, navodi Mahmutbegović.
postoji li kakva odgovornost ovih sebijinih advokata a dokaze se da su javno i svjesno lagali?
Last edited by sumirprimus on 10/03/2023 13:58, edited 1 time in total.
-
moee
#18398 Re: Sebija All about
-
breuer
#18399 Re: Sebija All about
al imaju mrežu poltrona, to je za ne povjerovat'...kako ti ljudi sebi dopuštaju da budu nečije pudlice i kerovi...
-
sumirprimus
#18400 Re: Sebija All about
usluga za uslugu... niko u sistemu nije cist.. i poslje njih potop. standardni sablon svih rezima...
i onda kazu valjo je ne znam gadafi.. a poslegadafija i njegovog rezima potop...
i onda kazu valjo je ne znam gadafi.. a poslegadafija i njegovog rezima potop...