Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#86451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Stojanovic izgleda i dalje vjeruje da je moguce na dejtonskim osnovama napraviti modernu i demokratsku drzavu.

- BHCluster
#86452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakva je ono koalicija sa sdO u USK? 
-
PM72
- BHCluster
-
PM72
-
sajber87
#86456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nivo kantona nije isto kao drzavni i entitetski, zar nisu u zenicko dobojskom df i hdz opet u koaliciji, nesto nisam cuo da se forumski df ovci zgrazaju nad cinjenicom da su df i hdz opet zajedno kao sto se sad zgrazaju nad unskosanskim. Cinjenica da nipu zamjeraju koaliranje sa bilo kim dosta govori o buducim politickim kretanjima u koje su oni dobro upoznati
-
PM72
#86457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro,onda ćemo se pravit da nismo čuli i pročitali o ljubavi između SDA i NIP-a.
- Styling
-
PM72
#86459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da nije ljubav...interes.
-
sajber87
#86460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dupli
Last edited by sajber87 on 10/03/2023 11:29, edited 2 times in total.
-
sajber87
#86461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja koliko vidim da nema tu ljubavi, naprotiv od strane sda medija i novinara najnapadaniji je upravo nip, to je ono sto svako dobronamjeran primjeti. Malo je licemjerno pricati o "ljubavi " sda i nip a na osnovi unsko sanskog kantona istovremeno dok je bas taj nip razvlastio sda u najbogatijem kantonu, drzavi i na dobrom putu federaciji. Naravno ponovicu desetogodisnju koaliciju df a sa hdz om kao i novu koaliciju u zenicko dobojskom kantonu opet izmedju df a i hdz a
-
plavi_E
#86462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo u USK lici na "Lesi se vraca kuci".
-
sajber87
- lerdi
#86464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
100x ponovljena laž ne postaje istina, a ti ovdje konstantno proturaš dvije laži. Prvo SDA i DF nisu 10 godina u koaliciji jer DF će tek sad nekad napuniti 10 godina postojanja. Uz to jedan dobar period su bili na ratnoj nozi kada su i iz same SDA dolaze poruke da će se DF uskoro ugasiti tj. "ko zadnji napusti nek ugasi svijetlo" poruke. Ipak preko svega toga se prešlo pa je opet uspostavljena saradnja kod priče oko ANP-a 2019. godine. Druga laž je da je DF u koaliciji sa HDZ-om u ZEDO kantonu. U ZEDO kantonu HDZ nije uopšte član koalicije već je dobio od NIP-a pozicije i na konto toga participira u vladi kantona. S druge strane NIP i SDA u USK prave pravu koaliciju, dakle pregovaraju o resorima, imenima,pozcijama i ostalim stvarima koje se rade kada se pravi koalicija. Dakle vraćanje staroj ljubavi je krenulo u Krajini. Neka, neka. Ako, ako.sajber87 wrote: ↑10/03/2023 11:28Ja koliko vidim da nema tu ljubavi, naprotiv od strane sda medija i novinara najnapadaniji je upravo nip, to je ono sto svako dobronamjeran primjeti. Malo je licemjerno pricati o "ljubavi " sda i nip a na osnovi unsko sanskog kantona istovremeno dok je bas taj nip razvlastio sda u najbogatijem kantonu, drzavi i na dobrom putu federaciji. Naravno ponovicu desetogodisnju koaliciju df a sa hdz om kao i novu koaliciju u zenicko dobojskom kantonu opet izmedju df a i hdz a
-
meridiyan
#86465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Strucnost i postenje prije svega .
Kamo srece da im sDO sukne i ode sa NES-om gdje sami imaju dovoljnih 16 ruku.
Kod PiP-a bi i Dario Kordic bio pozeljan samo da zadrze fotelje.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsje ... /220629147
-
sajber87
#86466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci df nije glasao za federalnu hdz vladu 2014 , podsjeti me u drzavnoj vladi df i hdz u koliko vlada su sjedili, slicno i za zedo kanton cuj nije u koaliciji sjede ljudi u vladi glasaju na skupstini za odluke vlade, te lazi mozes samo da poturas ljudima koji ne znaju. Istorijat zeljkovog obraza da nece sa sda da je to kriminalna organizacija trezora itd drugi put ako budes opet poturao lazi i manipulacijelerdi wrote: ↑10/03/2023 12:21100x ponovljena laž ne postaje istina, a ti ovdje konstantno proturaš dvije laži. Prvo SDA i DF nisu 10 godina u koaliciji jer DF će tek sad nekad napuniti 10 godina postojanja. Uz to jedan dobar period su bili na ratnoj nozi kada su i iz same SDA dolaze poruke da će se DF uskoro ugasiti tj. "ko zadnji napusti nek ugasi svijetlo" poruke. Ipak preko svega toga se prešlo pa je opet uspostavljena saradnja kod priče oko ANP-a 2019. godine. Druga laž je da je DF u koaliciji sa HDZ-om u ZEDO kantonu. U ZEDO kantonu HDZ nije uopšte član koalicije već je dobio od NIP-a pozicije i na konto toga participira u vladi kantona. S druge strane NIP i SDA u USK prave pravu koaliciju, dakle pregovaraju o resorima, imenima,pozcijama i ostalim stvarima koje se rade kada se pravi koalicija. Dakle vraćanje staroj ljubavi je krenulo u Krajini. Neka, neka. Ako, ako.sajber87 wrote: ↑10/03/2023 11:28
Ja koliko vidim da nema tu ljubavi, naprotiv od strane sda medija i novinara najnapadaniji je upravo nip, to je ono sto svako dobronamjeran primjeti. Malo je licemjerno pricati o "ljubavi " sda i nip a na osnovi unsko sanskog kantona istovremeno dok je bas taj nip razvlastio sda u najbogatijem kantonu, drzavi i na dobrom putu federaciji. Naravno ponovicu desetogodisnju koaliciju df a sa hdz om kao i novu koaliciju u zenicko dobojskom kantonu opet izmedju df a i hdz a
-
plavi_E
#86467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako je krenulo sa koalicijama moglo bi biti za dzaba sve ono pljuvanje neistomisljenika na ovom forumu od strane HDX* simpatizera.
HDX = HDZ + Xmorka
HDX = HDZ + Xmorka
-
meridiyan
#86468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zlatni ljiljan"davno rekao neke stvari,koje sad ispadaju na vidjelo"..

Čitam kako neki kažu da krajšnici ne znaju izdati eh moj boze,ovaj je dokazao da ne zna izdati
Vlast ce u ovom kantonu činiti SDA, DF i tri stranke okupljene oko bloka kojeg su nazvale B3, a kojeg čine POMAK, NS i dio NiP-a.
https://uskvijesti.ba/19769-2/?fbclid=I ... upKaWGHe7s
- BHCluster
#86469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Od NIKAD sa nacionalistima (sdO, SNSD, hdZ/uZp), te niko nece sa sdO do ovog idemo sa sdO. Cijerkus zivi. 
- lerdi
#86470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jedini koji manipulira i spinuje ovdje si ti pa zadrobiš svega kako bi prikiro površnost vlastitih stavova. DF je bio u koliciji 2014., ušao u vlasti sa SDA i HDZ-om i i iz iste izašao 2015. godine zbog neslaganja upravo sa HDZ-om i podrške koju je SDA tada dala HDZ-u. Tada ih je zamjenio SBB koji do dana današnjeg participira u federalnoj vladi. Znam ja da ti ovo sve znaš ali ovo čisto zbog nekih koji bi mogli pupušiti tu tvoju šuplju priču. Tebe svakako faktografija ne zanima. Što se tiče ZEDO kantona to sam ti objasnio al evo vidim da imaš problem sa razumjevnjem pa ću ponoviti. HDZ ne participira u koaliciji, jer nije uopšte potpisao koalicioni sporazum, već na konto ustupljenih mijesta NIP, koji jeste u koliciji, participiraju u radu vlade. Dakle iako se radi o kadrovima HDZ-a, pozicije koje su zauzeli su ustvari pozicije NIP-a. Zašto je NIP ustupio ove pozicije HDZ-u to je već neka druga tema ali činjenica je da HDZ uopšte nije član koalicije u ZEDO kantonu, kao što je i činjenica da NIP u USK dogovara koaliciju sa SDA.sajber87 wrote: ↑10/03/2023 12:33Znaci df nije glasao za federalnu hdz vladu 2014 , podsjeti me u drzavnoj vladi df i hdz u koliko vlada su sjedili, slicno i za zedo kanton cuj nije u koaliciji sjede ljudi u vladi glasaju na skupstini za odluke vlade, te lazi mozes samo da poturas ljudima koji ne znaju. Istorijat zeljkovog obraza da nece sa sda da je to kriminalna organizacija trezora itd drugi put ako budes opet poturao lazi i manipulacijelerdi wrote: ↑10/03/2023 12:21
100x ponovljena laž ne postaje istina, a ti ovdje konstantno proturaš dvije laži. Prvo SDA i DF nisu 10 godina u koaliciji jer DF će tek sad nekad napuniti 10 godina postojanja. Uz to jedan dobar period su bili na ratnoj nozi kada su i iz same SDA dolaze poruke da će se DF uskoro ugasiti tj. "ko zadnji napusti nek ugasi svijetlo" poruke. Ipak preko svega toga se prešlo pa je opet uspostavljena saradnja kod priče oko ANP-a 2019. godine. Druga laž je da je DF u koaliciji sa HDZ-om u ZEDO kantonu. U ZEDO kantonu HDZ nije uopšte član koalicije već je dobio od NIP-a pozicije i na konto toga participira u vladi kantona. S druge strane NIP i SDA u USK prave pravu koaliciju, dakle pregovaraju o resorima, imenima,pozcijama i ostalim stvarima koje se rade kada se pravi koalicija. Dakle vraćanje staroj ljubavi je krenulo u Krajini. Neka, neka. Ako, ako.
-
sajber87
#86471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko je predsjednik skupstine zedo kantona druge po vaznosti funkcije u kantonu, znaci ipak je glaasao za hdz vladu, maloprije je bilo nije bio df sa hdz a sad vec bio, lagani salto u samo dva posta ali to je df sda ekipa, ljudi koji su ojacali hdz do nevjerovatnog nivoa. Mene sto se tice bilo ko iz trojke da dodgovara drzavni federalni ili nivo kantona sarajevo sa sda bio bi precrtan jer je sda df ekipi vazno samo ono gdje ima preko milijardu, ostalo je za njih manje vaznolerdi wrote: ↑10/03/2023 12:55Jedini koji manipulira i spinuje ovdje si ti pa zadrobiš svega kako bi prikiro površnost vlastitih stavova. DF je bio u koliciji 2014., ušao u vlasti sa SDA i HDZ-om i i iz iste izašao 2015. godine zbog neslaganja upravo sa HDZ-om i podrške koju je SDA tada dala HDZ-u. Tada ih je zamjenio SBB koji do dana današnjeg participira u federalnoj vladi. Znam ja da ti ovo sve znaš ali ovo čisto zbog nekih koji bi mogli pupušiti tu tvoju šuplju priču. Tebe svakako faktografija ne zanima. Što se tiče ZEDO kantona to sam ti objasnio al evo vidim da imaš problem sa razumjevnjem pa ću ponoviti. HDZ ne participira u koaliciji, jer nije uopšte potpisao koalicioni sporazum, već na konto ustupljenih mijesta NIP, koji jeste u koliciji, participiraju u radu vlade. Dakle iako se radi o kadrovima HDZ-a, pozicije koje su zauzeli su ustvari pozicije NIP-a. Zašto je NIP ustupio ove pozicije HDZ-u to je već neka druga tema ali činjenica je da HDZ uopšte nije član koalicije u ZEDO kantonu, kao što je i činjenica da NIP u USK dogovara koaliciju sa SDA.sajber87 wrote: ↑10/03/2023 12:33
Znaci df nije glasao za federalnu hdz vladu 2014 , podsjeti me u drzavnoj vladi df i hdz u koliko vlada su sjedili, slicno i za zedo kanton cuj nije u koaliciji sjede ljudi u vladi glasaju na skupstini za odluke vlade, te lazi mozes samo da poturas ljudima koji ne znaju. Istorijat zeljkovog obraza da nece sa sda da je to kriminalna organizacija trezora itd drugi put ako budes opet poturao lazi i manipulacije
- lerdi
#86472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet puno šupljiraš a i pomalo lažeš i naravno opet te fakti zezaju. Predsjednik skupštine je Dejan Kovačević (NIP) i naravno da je glasao za HDZ kadar je je NIP i stavio HDZ kadar kao svoj kadar u vladu. Dakle fudbalski žargonom fulio si stadion sa ovim. Dalje napisano je da DF nije u koliciji sa HDZ-om i to je istina. Participiraju u istoj vladi tako što HDZ zauzima NIP-ove pozicije. Uzmi kolicioni sporazum iz ZEDO kantona i nađi potpis HDZ-a ja ću ti se izvinuti javno. To što ti namaštaš nešto sebi u glavi ne znači da svijet stvarno tako funkciniše tj. da je to namaštano stvarna činjenica. Dogovor oko vlade u ZEDO kantonu je kreiran unutar kolicije i svi su ispoštovali isti s tim da je NIP odlučio kao svoje kadrove postaviti HDZ-ove. Zašto su to uradili to je pitanje za njih same iako razloge možemo naslutiti. Te priče o milijardama možeš, nakon svega ovoga u proteklih nekoliko mjeseci, okačiti mačku o rep jer je očito da niko od političkih aktera na sceni nije imun na fotelje i milijarde koje sa istim dolaze. Sve ostalo je ubleharanje i spinovanje jer dokazana se svi bore za fotelje i privilegije koje dolaze uz iste. Lično sam ok sa tim jer smisao politke bi i trebalo biti propagiranje ideja te pronalaženje načina i mehanizama za relizaciju istih. Dakle ne možeš osporavati jednima želju da ostanu na vlasti svim sredstvima a sa druge strane podržavati njihove protivnike da svim sredstvima dođu do iste. Malo je licemjerno i da ne kažem šupački.sajber87 wrote: ↑10/03/2023 13:08Ko je predsjednik skupstine zedo kantona druge po vaznosti funkcije u kantonu, znaci ipak je glaasao za hdz vladu, maloprije je bilo nije bio df sa hdz a sad vec bio, lagani salto u samo dva posta ali to je df sda ekipa, ljudi koji su ojacali hdz do nevjerovatnog nivoa. Mene sto se tice bilo ko iz trojke da dodgovara drzavni federalni ili nivo kantona sarajevo sa sda bio bi precrtan jer je sda df ekipi vazno samo ono gdje ima preko milijardu, ostalo je za njih manje vaznolerdi wrote: ↑10/03/2023 12:55
Jedini koji manipulira i spinuje ovdje si ti pa zadrobiš svega kako bi prikiro površnost vlastitih stavova. DF je bio u koliciji 2014., ušao u vlasti sa SDA i HDZ-om i i iz iste izašao 2015. godine zbog neslaganja upravo sa HDZ-om i podrške koju je SDA tada dala HDZ-u. Tada ih je zamjenio SBB koji do dana današnjeg participira u federalnoj vladi. Znam ja da ti ovo sve znaš ali ovo čisto zbog nekih koji bi mogli pupušiti tu tvoju šuplju priču. Tebe svakako faktografija ne zanima. Što se tiče ZEDO kantona to sam ti objasnio al evo vidim da imaš problem sa razumjevnjem pa ću ponoviti. HDZ ne participira u koaliciji, jer nije uopšte potpisao koalicioni sporazum, već na konto ustupljenih mijesta NIP, koji jeste u koliciji, participiraju u radu vlade. Dakle iako se radi o kadrovima HDZ-a, pozicije koje su zauzeli su ustvari pozicije NIP-a. Zašto je NIP ustupio ove pozicije HDZ-u to je već neka druga tema ali činjenica je da HDZ uopšte nije član koalicije u ZEDO kantonu, kao što je i činjenica da NIP u USK dogovara koaliciju sa SDA.
-
PM72
#86473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Krajišnici ne znaju izdat...A Fikret Abdić? AP Zapadna Bosna? Kad im je Legija i arkanovci komandovao?meridiyan wrote: ↑10/03/2023 12:37 Zlatni ljiljan"davno rekao neke stvari,koje sad ispadaju na vidjelo"..Čitam kako neki kažu da krajšnici ne znaju izdati eh moj boze,ovaj je dokazao da ne zna izdati
Vlast ce u ovom kantonu činiti SDA, DF i tri stranke okupljene oko bloka kojeg su nazvale B3, a kojeg čine POMAK, NS i dio NiP-a.
https://uskvijesti.ba/19769-2/?fbclid=I ... upKaWGHe7s
-
meridiyan
-
sajber87
#86475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliko je hdz imao ministara u prethodnom mandatu a koliko sada u zedo kantonu.lerdi wrote: ↑10/03/2023 13:48Opet puno šupljiraš a i pomalo lažeš i naravno opet te fakti zezaju. Predsjednik skupštine je Dejan Kovačević (NIP) i naravno da je glasao za HDZ kadar je je NIP i stavio HDZ kadar kao svoj kadar u vladu. Dakle fudbalski žargonom fulio si stadion sa ovim. Dalje napisano je da DF nije u koliciji sa HDZ-om i to je istina. Participiraju u istoj vladi tako što HDZ zauzima NIP-ove pozicije. Uzmi kolicioni sporazum iz ZEDO kantona i nađi potpis HDZ-a ja ću ti se izvinuti javno. To što ti namaštaš nešto sebi u glavi ne znači da svijet stvarno tako funkciniše tj. da je to namaštano stvarna činjenica. Dogovor oko vlade u ZEDO kantonu je kreiran unutar kolicije i svi su ispoštovali isti s tim da je NIP odlučio kao svoje kadrove postaviti HDZ-ove. Zašto su to uradili to je pitanje za njih same iako razloge možemo naslutiti. Te priče o milijardama možeš, nakon svega ovoga u proteklih nekoliko mjeseci, okačiti mačku o rep jer je očito da niko od političkih aktera na sceni nije imun na fotelje i milijarde koje sa istim dolaze. Sve ostalo je ubleharanje i spinovanje jer dokazana se svi bore za fotelje i privilegije koje dolaze uz iste. Lično sam ok sa tim jer smisao politke bi i trebalo biti propagiranje ideja te pronalaženje načina i mehanizama za relizaciju istih. Dakle ne možeš osporavati jednima želju da ostanu na vlasti svim sredstvima a sa druge strane podržavati njihove protivnike da svim sredstvima dođu do iste. Malo je licemjerno i da ne kažem šupački.sajber87 wrote: ↑10/03/2023 13:08
Ko je predsjednik skupstine zedo kantona druge po vaznosti funkcije u kantonu, znaci ipak je glaasao za hdz vladu, maloprije je bilo nije bio df sa hdz a sad vec bio, lagani salto u samo dva posta ali to je df sda ekipa, ljudi koji su ojacali hdz do nevjerovatnog nivoa. Mene sto se tice bilo ko iz trojke da dodgovara drzavni federalni ili nivo kantona sarajevo sa sda bio bi precrtan jer je sda df ekipi vazno samo ono gdje ima preko milijardu, ostalo je za njih manje vazno