To jeste jedino ispravno, samo uvuce se covjeku buba u uho, mozda zena samo nije uspjela dokazati i mozda je stvarno nasilnik...Hakiz wrote: ↑09/03/2023 12:27I zbog toga što niko ne zna šta je istina, što prijava ( pa zbog nje optužnica) može biti i istinita i lažna, jedino mjerilo je presuda.Ateista wrote: ↑09/03/2023 12:17
Sve se slazem osim za papucar, to nije onaj ko pazi zenu nego onaj ko se boji svoje zene i ne smije nista bez nje.![]()
Da se vratimo na ono sto je bitno, sve to stoji, ja samo govorim o tome da ima slucajeva laznih prijava, da li da se nekom uzmu pare ili da nekog javno oblate, i tesko je znati sta he od yoga u pitanju, i zbog toga je tesko donijeti jasan stav da li one koji su optuzeni treba diskriminisati ili ne.
Ko nije osuđen, nije kriv za ono za šta je optužen.
Ako budemo krenuli putem kazivanja da neko nije osuđen a učinio je djelo (znamo mi, 'ta će sud, korumpiran), onda možemo isto tako reći da osuđeni djelo nije učinio, osudio ga korumpirani sud. Tada imamo haos.
Samo presuda. Sve ostalo je trač, nerelevantno.
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Ateista
#34576 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#34577 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa moras nekog imati ahbaba koji ce ti klimati glOvom i pokrivati te a jos pride ako je nekompetentan, to je ko kec na desetku.Taman da ga drzis u šahu i mozes provoditi svoje.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2023 12:18 A mozda SDP nema boljih kadrova.
Magodu neko opasno gura, ne znam ko ali neko ga gura. Lik je totalni bezveznjakovic, ko je ikada imao priliku sjediti sa njim u drustvu potvrdice. I te pozicije na kojima je bio, ZOI i SFF, gurali ga. Lik je od onih sto, iako je totalno nekompetentan, kaze "kada pocinjem?".
Meni licno nije jasno ko takve likove gura, i zasto. Zar nije dosta sto SDA forsira nesposobne rodjake, zar moraju i ostali, gdje nam je politika otisla.
I dan danas dok je evo trojka na vlasti, provlace se nepotizam, korupcija, bahato i lopovsko ponasanje itd, pogotovo direktora javnih institucija.Ovako ako nastave, povratak sdO je neizbjezn.
JEBO VAS MAGODA DA VAS JEBO.Šteta idiote!
- Haris.ba
#34578 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Je li Zaha dao ostavku?
- Mishelinke
#34579 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
.....
Last edited by Mishelinke on 09/03/2023 14:55, edited 2 times in total.
- DaysleepeR
#34580 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Rješenje je jednostavno - nemoj se baviti politikom.Politika je prljav posao, ne zbog toga što u javnost dolaze intimne priče iz vašeg privatnog života, među njima i mnoge laži, već i zbog toga što u te priče uvlače i vašu kompletnu porodicu, a posebno djecu. Da sam znao da će to biti cijena mog aktivnijeg angažovanja u politici, nikada se ne bih upustio u to i poštedio bih svoju djecu, svoje roditelje i sestru ovako ružnih iskustava.
-
Hakiz
#34581 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Film "Lov", glavna uloga je Mads Mikelsen, je snimljen po istinitom događaju. Pogledaj ga.Mishelinke wrote: ↑09/03/2023 13:44 Zna i Papo i Borićka i peta i deseta da se ovakve stvari ne iznose u javnost ako nisi u potpunosti siguran u to što pričaš.
Razlika filma i stvarnog događaja je u tome da je u stvarnom događaju osoba kojoj se to desilo prošla puno gore nego u filmu.
Lov na vještice je gadna stvar.
- Styling
#34582 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovdje se sada radi zamjena teza i spinovanje, kao i u Sebijinom slucaju. Nije kaznjavan, nije osudjivan, itd, ali je kao preventivnu mjeru sud donio zabranu prilaska u dva navrata. To samo po sebi govori da tu ima "materijala" i da on nije u cijeloj prici nevin. Meni je to dovoljno.
-
laik1981
#34583 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Isto kao da ih neko tjera da se bave politikom.. 99% ljudi u politici su najveci moguci olos.. Najprljavije smece koje moze postojati..
- drug_profi
#34584 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Povuci se sam, Magoda, izvuci iz ove situacije najvise sto mozes.
Jer za sve drugo ces biti donji.
Jer za sve drugo ces biti donji.
-
Hakiz
#34585 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vjerovatno ima materijala, i iz njegovog spominjanja orošlosti je očito da je nasilnik.Styling wrote: ↑09/03/2023 13:52 Ovdje se sada radi zamjena teza i spinovanje, kao i u Sebijinom slucaju. Nije kaznjavan, nije osudjivan, itd, ali je kao preventivnu mjeru sud donio zabranu prilaska u dva navrata. To samo po sebi govori da tu ima "materijala" i da on nije u cijeloj prici nevin. Meni je to dovoljno.
Zabrana prilaska može biti preventivna mjera. Pozovu komšije, policija odvede muškarca, ženu ostavi u stanu. Ne zato što je muškarac kriv, nego zato što su statistički većina nasilnika muškarci, pa sa tom pretpostavkom policija trenutno, hitno, djeluje. Poslije se, na miru, utvrđuje stvarno stanje. Tako i zabrana pristupa može biti samo zato da se posvađani hitno razdvoje, ne utvrđivanje stvarne krivice.
Nepravedno, ali tako je.
- Mishelinke
#34586 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zato i kažem, možda je nevin, možda nije. Ni jedno ni drugo se nikad neće, niti može dokazati. Bar ne pravno, odnosno van svake razumne sumnje.Styling wrote: ↑09/03/2023 13:52 Ovdje se sada radi zamjena teza i spinovanje, kao i u Sebijinom slucaju. Nije kaznjavan, nije osudjivan, itd, ali je kao preventivnu mjeru sud donio zabranu prilaska u dva navrata. To samo po sebi govori da tu ima "materijala" i da on nije u cijeloj prici nevin. Meni je to dovoljno.
Moja stav je na osnovu onoga što imamo pred sobom, na ovoj temi, u medijima i na osnovu iskustva i događaja iz moje okoline, kojima sam lično svjedočio.
Ustvari može se dokazati, da on fino izađe u javnost i kaže: "ljudi ja sam krkan, istina je, tukao sam ženu, našao sam rupu u zakonu i izvukao se"
Ili da žena se oglasi i kaže: "ljudi, nije Kenan kriv, ja sam sve izmislila, bolesna sam, trebam stručnu pomoć".
Druge mogućnosti nema. Sud jako rijetko uzima subjektivne dokaze kao relevantne, a ovdje imamo samo jedan subjektivni dokaz, a to je njegova supruga, koja je iz njoj poznatih razloga odbila da svjedoči.
Kako god bilo, SDP treba imenovati drugu osobu na tu poziciju i tačka.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#34587 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
zato sto moraju tako, preventivno. obaveza zakonom. poslije kad se utvrde cinjenice, ukloni se i ta zabrana. znaci te zabrane vise nema jer je oslobodjen optuzbiStyling wrote: ↑09/03/2023 13:52 Ovdje se sada radi zamjena teza i spinovanje, kao i u Sebijinom slucaju. Nije kaznjavan, nije osudjivan, itd, ali je kao preventivnu mjeru sud donio zabranu prilaska u dva navrata. To samo po sebi govori da tu ima "materijala" i da on nije u cijeloj prici nevin. Meni je to dovoljno.
- uglavnomja
#34588 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
netacno, zabrana prilaska se eventualno ukida drugim sudskim aktom ili istekom vremena navedenog na zabraniizvrsni direktor wrote: ↑09/03/2023 14:04zato sto moraju tako, preventivno. obaveza zakonom. poslije kad se utvrde cinjenice, ukloni se i ta zabrana. znaci te zabrane vise nema jer je oslobodjen optuzbiStyling wrote: ↑09/03/2023 13:52 Ovdje se sada radi zamjena teza i spinovanje, kao i u Sebijinom slucaju. Nije kaznjavan, nije osudjivan, itd, ali je kao preventivnu mjeru sud donio zabranu prilaska u dva navrata. To samo po sebi govori da tu ima "materijala" i da on nije u cijeloj prici nevin. Meni je to dovoljno.
a koliko vidimo - tog akta o prestanku zabrane nema
- Pandakonda
#34589 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ljudi fino pise da se sve povuklo radi toga sto ona sama nije htjela da svjedoci. Skroz je druga stvar sto ljudi misle da je on nevin samo zbog toga sto ona nije htjela nastaviti proces. Te slucajeve je jako tesko dobiti pogotovo nako nekog vremena osim ako naravno nije ostala neka ogromna zdravstvena steta.
Vjerovatno su joj advokati rekli da ne trosi pare i zivce jer nema sanse da dobije ukoliko nije odma istog momenta nakon napada otisla da se povrede pregledaju i zovnu policiju.
Vjerovatno su joj advokati rekli da ne trosi pare i zivce jer nema sanse da dobije ukoliko nije odma istog momenta nakon napada otisla da se povrede pregledaju i zovnu policiju.
- Mishelinke
#34590 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
To se solidarišeš sa njim jer su i Seka i Fadil "razapeti" u javnosti ili zaista smatraš da mu je ovo napakovano?Hakiz wrote: ↑09/03/2023 13:52Film "Lov", glavna uloga je Mads Mikelsen, je snimljen po istinitom događaju. Pogledaj ga.Mishelinke wrote: ↑09/03/2023 13:44 Zna i Papo i Borićka i peta i deseta da se ovakve stvari ne iznose u javnost ako nisi u potpunosti siguran u to što pričaš.
Razlika filma i stvarnog događaja je u tome da je u stvarnom događaju osoba kojoj se to desilo prošla puno gore nego u filmu.
Lov na vještice je gadna stvar.
Hajmo onda ovako.
Ko po vama pakuje Seki i Fadilu?
Zna se trojka i trojkini botovi zajedno sa medijima, CIA-om, NATO-om, UN-om i kompletnom međunarodnom zajednicom. Jel tako?
Ko onda pakuje Magodi, ako je Magoda dio trojke, trojkinih botova, CIA-e, NATO-a, UN-a i međunarodne zajednice?
Da nije možda SDA, gluho i daleko bilo?
Pa naravno da je SDA. Jel tako?
Da možda SDA botovi ne vode kampanju protiv njega?
Da, naravno, SDA botovi. Jel tako?
Ček, kako mogu SDA botovi voditi kampanju protiv njega, kada ti koji si simpatizer SDA, kažeš da mu je sve napakovano i da je ovo "Lov na vještice"?
A da, vode trojkini botovi kampanju. Izvinjavam se, moja greška
A stani malo, kako mogu trojkini botovi voditi kampanju protiv njega ako je član trojke?
A nije, ipak SDA botovi vode kampanju. Sve je ovo SDA maslo
Ali ako je to sve tako, zašto ga @Hakiz, koji je simpatizer SDA, brani i govori da je ovo lov na vještice?
Mozda su se botovi otrgli kontroli i sada udaraju i protiv stranke?
Ili je @Hakiz prešao na stranju trojke gluho i daleko bilo?
Da @Hakiz je sada trojkaš. Čestitamo.
Ček, ako je @Hakiz na strani trojke, kako onda trojkini botovi najviše pišu protiv Magode koji je njihov?
e jebiga sad
Presaugao sam ga. Previše djeljenja sa nulom, ne mogu sve upratiti nikako.
malo i da se našalimo...
Kako god. On misli da je neka kampanja protiv njega. Lik je nebitan u javnom prostoru i nije nikakava kampanja zbog koje će svi simpatizeri, članovi, botovi i jedne i druge političke grupacije međusobno "klati" po forumu i društvenim mrežama.
Pa ni za Sebiju nije bilo ovoliko postova, komentara, svega.
Lik je pošteno, žargonski rečeno, "zasro", a javnost je više nego osjetljiva na ovakve stvari. Nema ovdje nikakve kampanje, nebitan je lik totalno da bi se neka kampanja, posebno ne botovska, vodila po društvenim mrežama i forumima.
Treba drugo ime za ministra i kraj.
Last edited by Mishelinke on 09/03/2023 14:27, edited 2 times in total.
- Mishelinke
#34591 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mislim da se ovim postom treba zaključiti rasprava.Pandakonda wrote: ↑09/03/2023 14:19 Ljudi fino pise da se sve povuklo radi toga sto ona sama nije htjela da svjedoci. Skroz je druga stvar sto ljudi misle da je on nevin samo zbog toga sto ona nije htjela nastaviti proces. Te slucajeve je jako tesko dobiti pogotovo nako nekog vremena osim ako naravno nije ostala neka ogromna zdravstvena steta.
Nedokazivo je i jedno i drugo.
Sud javnosti je nešto treće, to ne podliježe bilo kakvom standardnom pravnom sistemu. Javnost (mediji) je 4-ti stub vlasti i javnost je rekla svoje.
Ne može biti ministar.
i tačka
.
- Ateista
#34592 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pojma nemam o Magodi i nemam se kad baviti njim i ulaziti u detalje, govorim vise generalno, a generalno je svasta moguce, kao sto se par razvede nakon godina i godina veze ili braka, tako se mogu zakaciti i posvadjati ojo necega, pa neko posegne i za prljavim igrama kao sto su lazne optuzbe da napakosti, pogotovo ako spore oko djece to moze dati takticku prednost.Mishelinke wrote: ↑09/03/2023 13:44...Ateista wrote: ↑09/03/2023 12:17
Sve se slazem osim za papucar, to nije onaj ko pazi zenu nego onaj ko se boji svoje zene i ne smije nista bez nje.![]()
Da se vratimo na ono sto je bitno, sve to stoji, ja samo govorim o tome da ima slucajeva laznih prijava, da li da se nekom uzmu pare ili da nekog javno oblate, i tesko je znati sta he od yoga u pitanju, i zbog toga je tesko donijeti jasan stav da li one koji su optuzeni treba diskriminisati ili ne.
Neko je naveo da zabrana prilaska ide po automatizmu, ako je tako onda ni ona nista ne znaci, neko tvrdi suprotno i ako za to trebaju odredjeni dokazi kao i kad neko ide pritvor sto treba osnovana sumnja, u tom slucaju je velika vjerovatmoca da tu ima nesto, samo mi se ne ulazi detaljno u konkretan slucaj,vise govorim generalno da je svasta moguce.
Last edited by Ateista on 09/03/2023 15:43, edited 1 time in total.
- Mishelinke
- Haris.ba
#34594 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ove mjere se donose ako postoje "osnovi sumnje" da se nasilje desilo. Slican stepen sumnje ko kod pritvora. Tj.ne znaci da si kriv, ali radi cilja zastite se donosi.
Član 7
Pojam nasilja u porodici
U smislu ovog zakona smatrat će se da postoji nasilje u porodici ukoliko postoje osnove sumnje da su učinjene radnje kojim član porodice nanosi fizičku, psihičku ili seksualnu bol ili patnju i/ili ekonomsku štetu, kao i prijetnje koje izazivaju strah od fizičkog, psihičkog ili seksualnog nasilja i/ili ekonomske štete kod drugog člana porodice.
Član 12
Zabrana približavanja žrtvi nasilja u porodici
Zaštitna mjera zabrane približavanja žrtvi nasilja u porodici može se izreći osobi koja je učinila nasilje u porodici.
U rješenju kojim sud izriče mjeru zabrane približavanja žrtvi nasilja u porodici, nadležni sud će odrediti mjesta ili područja, te udaljenost ispod koje se nasilna osoba ne smije približiti žrtvi nasilja u porodici.
Mjera iz stava 1. ovog člana određuje se u trajanju koje ne može biti kraće od jednog mjeseca niti duže od dvije godine, izuzev ako sud odluči da je duži vremenski period u interesu žrtve nasilja.
Propis o načinu provedbe mjere iz stava 1. ovog člana donosi federalni ministar unutrašnjih poslova.
Član 17
Podnošenje zahtjeva za izricanje zaštitnih mjera
Zahtjev za izricanje zaštitne mjere nadležnom sudu podnosi policijska uprava.
Izuzetno, zahtjev iz stava 1. ovog člana može podnijeti i tužilaštvo kada za to postoje opravdani razlozi.
- Styling
#34595 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Meni je ovo sve jasno kao da. Ne moze biti ministar.Haris.ba wrote: ↑09/03/2023 15:04 Ove mjere se donose ako postoje "osnovi sumnje" da se nasilje desilo. Slican stepen sumnje ko kod pritvora. Tj.ne znaci da si kriv, ali radi cilja zastite se donosi.
Član 7
Pojam nasilja u porodici
U smislu ovog zakona smatrat će se da postoji nasilje u porodici ukoliko postoje osnove sumnje da su učinjene radnje kojim član porodice nanosi fizičku, psihičku ili seksualnu bol ili patnju i/ili ekonomsku štetu, kao i prijetnje koje izazivaju strah od fizičkog, psihičkog ili seksualnog nasilja i/ili ekonomske štete kod drugog člana porodice.Član 12
Zaštitna mjera zabrane približavanja žrtvi nasilja u porodici može se izreći osobi koja je učinila nasilje u porodici.
U rješenju kojim sud izriče mjeru zabrane približavanja žrtvi nasilja u porodici, nadležni sud će odrediti mjesta ili područja, te udaljenost ispod koje se nasilna osoba ne smije približiti žrtvi nasilja u porodici.
Mjera iz stava 1. ovog člana određuje se u trajanju koje ne može biti kraće od jednog mjeseca niti duže od dvije godine, izuzev ako sud odluči da je duži vremenski period u interesu žrtve nasilja.
Propis o načinu provedbe mjere iz stava 1. ovog člana donosi federalni ministar unutrašnjih poslova.Član 17
Izuzetno, zahtjev iz stava 1. ovog člana može podnijeti i tužilaštvo kada za to postoje opravdani razlozi.
- uglavnomja
#34596 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ukazalo se na fb
"PROGLAS ŽENSKOG MARŠA: Nećemo trpiti nasilje niti siledžije. Nikad više.
Dok smo mi 8. marta marširale, za sve nas, za sve žene, protiv nasilja, tlačenja, izrabljivanja i ponižavanja, Socijal-demokratska partija je ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo imenovala nasilnika. Imenovati muškarca osuđenog za nasilje u porodici ministrom, pa još na 8. mart, nije simbolički prst u oko – on je šaka u glavu svakoj od nas.
Postupak SDP-a je jasna poruka svim nasilnicima da mogu biti stubovi društva, pa i nosioci javnih funkcija i službenog autoriteta iako prebijaju žene. To je de facto podržavanje nasilja.
A već prisutne naznake da će se stranka pokušati zakloniti iza otrcanog paravana “sve je po zakonu”, u zemlji u kojoj žene njihovi najbliži redovno prebijaju, pa i ubijaju, predstavlja simbolički i doslovno ubistveni cinizam. Cinizam koji nas satire, ponižava, gazi, osiromašuje već tri decenije. Taj je cinizam barjak pod kojim smo sve mi opljačkane, protjerane, žrtvovane.
“Sve po zakonu” nas ne liječe, ne obrazuju, ne zapošljavaju, ne plaćaju, ne poštuju, ne priznaju, ne štite. A najveće žrtve tog cinizma su upravo žene.
Bile glasačice SDP-a ili ne, Sarajevo je svih nas - nećemo trpiti nasilje niti siledžije. Nikad više.
Ovim protestom:
- Tražimo da organi SDP-a smjesta povuku kandidovanje Kenana Magode za kantonalnog ministra kulture i sporta.
- Podržavamo drugarice iz SDP-a koje su se pobunile protiv odluka o imenovanju, ali i načinu odlučivanja unutar stranke. U solidarnosti s njima, tražimo da se imenovanje nosioca funkcije u sektoru tako bitnom za razvoj društva odvija otvoreno i uz obimno savjetovanje ne samo unutar stranke, nego i s kulturnim i sportskim radnicama i radnicima – naročito onima van uobičajenih budžetski favorizovanih i ekskluzivnih krugova.
- Tražimo iskreno i bezuslovno izvinjenje stranke svim stanovnicama Kantona Sarajevo, bez obzira na njihova politička opredjeljenja, i čvrsto obećanje, sa što konkretnijim smjernicama, da će već danas biti iniciran zaokret u politici stranke prema ženama i našim pravima i slobodama.
Pozdravljamo vas istorijskim pozdravom naprednih snaga čije borbeno nasljeđe već godinama bezočno gazite: NO PASSARAN!"
"PROGLAS ŽENSKOG MARŠA: Nećemo trpiti nasilje niti siledžije. Nikad više.
Dok smo mi 8. marta marširale, za sve nas, za sve žene, protiv nasilja, tlačenja, izrabljivanja i ponižavanja, Socijal-demokratska partija je ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo imenovala nasilnika. Imenovati muškarca osuđenog za nasilje u porodici ministrom, pa još na 8. mart, nije simbolički prst u oko – on je šaka u glavu svakoj od nas.
Postupak SDP-a je jasna poruka svim nasilnicima da mogu biti stubovi društva, pa i nosioci javnih funkcija i službenog autoriteta iako prebijaju žene. To je de facto podržavanje nasilja.
A već prisutne naznake da će se stranka pokušati zakloniti iza otrcanog paravana “sve je po zakonu”, u zemlji u kojoj žene njihovi najbliži redovno prebijaju, pa i ubijaju, predstavlja simbolički i doslovno ubistveni cinizam. Cinizam koji nas satire, ponižava, gazi, osiromašuje već tri decenije. Taj je cinizam barjak pod kojim smo sve mi opljačkane, protjerane, žrtvovane.
“Sve po zakonu” nas ne liječe, ne obrazuju, ne zapošljavaju, ne plaćaju, ne poštuju, ne priznaju, ne štite. A najveće žrtve tog cinizma su upravo žene.
Bile glasačice SDP-a ili ne, Sarajevo je svih nas - nećemo trpiti nasilje niti siledžije. Nikad više.
Ovim protestom:
- Tražimo da organi SDP-a smjesta povuku kandidovanje Kenana Magode za kantonalnog ministra kulture i sporta.
- Podržavamo drugarice iz SDP-a koje su se pobunile protiv odluka o imenovanju, ali i načinu odlučivanja unutar stranke. U solidarnosti s njima, tražimo da se imenovanje nosioca funkcije u sektoru tako bitnom za razvoj društva odvija otvoreno i uz obimno savjetovanje ne samo unutar stranke, nego i s kulturnim i sportskim radnicama i radnicima – naročito onima van uobičajenih budžetski favorizovanih i ekskluzivnih krugova.
- Tražimo iskreno i bezuslovno izvinjenje stranke svim stanovnicama Kantona Sarajevo, bez obzira na njihova politička opredjeljenja, i čvrsto obećanje, sa što konkretnijim smjernicama, da će već danas biti iniciran zaokret u politici stranke prema ženama i našim pravima i slobodama.
Pozdravljamo vas istorijskim pozdravom naprednih snaga čije borbeno nasljeđe već godinama bezočno gazite: NO PASSARAN!"
- Ateista
#34597 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako je tacno da je potrebna osnovana sumnja za te mjere, onda vjerovatno da ima nesto, sto kazu gdje ima vatre ima i dima. To je neki moj stav kod svakog ko je za bilo sta u pritvoru recimo, male su sanse da tu nema krivice.Haris.ba wrote: ↑09/03/2023 15:04 Ove mjere se donose ako postoje "osnovi sumnje" da se nasilje desilo. Slican stepen sumnje ko kod pritvora. Tj.ne znaci da si kriv, ali radi cilja zastite se donosi.
Član 7
Pojam nasilja u porodici
U smislu ovog zakona smatrat će se da postoji nasilje u porodici ukoliko postoje osnove sumnje da su učinjene radnje kojim član porodice nanosi fizičku, psihičku ili seksualnu bol ili patnju i/ili ekonomsku štetu, kao i prijetnje koje izazivaju strah od fizičkog, psihičkog ili seksualnog nasilja i/ili ekonomske štete kod drugog člana porodice.Član 12
Propis o načinu provedbe mjere iz stava 1. ovog člana donosi federalni ministar unutrašnjih poslova.Član 17
- Haris.ba
#34598 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Osnovi sumnje nisu isti ko osnovana sumnja. Znaci, jos nizi je prag sumnje da se nesta desilo potreban za zastitne mjere. Nizi nego u za pritvor.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#34599 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sta se vise natezete ostavite Samira Avdica, covjek korekto radi svoj posao.Zasmetao je SDFA uhljebljenicima jer je poceo uvoditi izmjene u kulturu i sport, mada mu prodje ispod radara uhljebljavanje jos uvjek SDA nepotizmickih uhljeba.
Covjek je po mojim saznanjima prvi put uveo da se odbija bolovanje, da dobro ste culi, bolovanje, uhljebljenicima.Prosto lik je posten i takav, smeta zato nam dajte partijskog ahbaba koji je poslusan i dobar sa SDFA ahbabima.
Taman magoda dodje sa aferimima da se moze ucjenivati i kontrolisati.
Covjek je po mojim saznanjima prvi put uveo da se odbija bolovanje, da dobro ste culi, bolovanje, uhljebljenicima.Prosto lik je posten i takav, smeta zato nam dajte partijskog ahbaba koji je poslusan i dobar sa SDFA ahbabima.
- thekupus
#34600 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sramota da takvog čovjeka sklanjaju. On i Omer Osmanović su zasukali rukave i tiho radili, s puno manje pompe od svih ostalih ministara, a izuzetno kvalitetno. Skloniti jednog od njih samo zbog podjele pozicija pokazuje da im je manje važno da se dobro radi, a bitnije da podijele plijen.pici wrote: ↑09/03/2023 16:13 Sta se vise natezete ostavite Samira Avdica, covjek korekto radi svoj posao.Zasmetao je SDFA uhljebljenicima jer je poceo uvoditi izmjene u kulturu i sport, mada mu prodje ispod radara uhljebljavanje jos uvjek SDA nepotizmickih uhljeba.