Narod i Pravda (Konakovic)

drug_profi

#26826 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

PM72 wrote: 09/03/2023 12:03
drug_profi wrote: 09/03/2023 12:01

Ovo je stvarno toliko pausalno i tesko je logicki prihvatiti da je tako kako tvrdis.
Pročitaj tekst Slobodne Bosne pa pronađi podatke o svim kantonalnim firmama.Svim.
Bićeš frapiran.
Ako je SB neutralan i objektivan medij, u sto sumnjam.
Drugo, ja ne tvrdim da neije bilo namjestanja, ali da je zaposlio vise nego SDA do sad, kako kazes, to nije ni blizu moguceg.
PM72

#26827 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

drug_profi wrote: 09/03/2023 12:06
PM72 wrote: 09/03/2023 12:03

Pročitaj tekst Slobodne Bosne pa pronađi podatke o svim kantonalnim firmama.Svim.
Bićeš frapiran.
Drugo, ja ne tvrdim da neije bilo namjestanja, ali da je zaposlio vise nego SDA do sad, kako kazes, to nije ni blizu moguceg.
Fino pročitaj šta sam napisao.
Više je Dino zaposlio i smjestio za godinu nego SDA u zadnjih 5.Uzmi podatke o menadžmentu,upravnim odborima i skupštinama za sve kantonalne firme ...
drug_profi

#26828 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

PM72 wrote: 09/03/2023 12:09

Više je Dino zaposlio i smjestio za godinu nego SDA u zadnjih 5.Uzmi podatke o menadžmentu,upravnim odborima i skupštinama za sve kantonalne firme ...
Pa dobro jel to sad ima 5x vise menadžera u firmama i 5 UO za svaku firmu?
PM72

#26829 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

drug_profi wrote: 09/03/2023 12:11

I ti počeo zajebavat?
Promjenio je menažment u svim firmama a u nekim i izmislio nove funkcije izvršnih direktora.Da bi promjenio menadžment morao je skupštinu i upravni odbor a prije svih tih radnji -postavio je svog čovjeka za ministra.
U konkursne komisije postavio svoje ljude tako da se unaprijed znalo i pričalo ko će proći...
90,% tih ,"stručnjaka" imaju diplome sa Sokoca i Travnika
drug_profi

#26830 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

PM72 wrote: 09/03/2023 12:16

I ti počeo zajebavat?
Promjenio je menažment u svim firmama a u nekim i izmislio nove funkcije izvršnih direktora.Da bi promjenio menadžment morao je skupštinu i upravni odbor a prije svih tih radnji -postavio je svog čovjeka za ministra.
U konkursne komisije postavio svoje ljude tako da se unaprijed znalo i pričalo ko će proći...
Promjena menadžmenta i UO je legalna i potreban mjera ako hoćeš da sprovodiš svoje mjere i planove rada, tj. da sprijecis opstrukcije.
To je ono sto se mora uraditi. Maknuti svu SDA iz uprave.
A ako su skontali da treba i neku reorganizaciju uraditi, to je njihova procjena i njihovo pravo dok obnašaju vlast.
Sudićemo po rezultatima.
mirza_15

#26831 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Pa na te pozicije su imenovani kadrovi umjesto SDA kadrova. Ja ne znam što se pravite mutavi. Vlada odgovara za poslovanje tih kompanija i vlada postavlja na rukovodeća mjesta ljude kojima može vjerovati i koji će provoditi politiku Vlade KS koja njima upravlja. To su imenovanja, a ne zaposlenja. Neće valjda ostaviti SDA kadrove, a da Vlada odgovara za njihov rad? Kako da Vlada prihvati odgovornost za domove zdravlja, ZOI, ViK, Park, RAD.... ako tamo sjede ljudi koje ne može kontrolisati? Svi ti zadovoljavaju formalne uslove za te pozicije, a naravno da vlada, nakon konkursne procedure, od svih kandidata koji zadovoljavaju uslove, odabere one kojima vjeruje i koji će provoditi njene politike umjesto da podmeću klipove. Ovo se odnosi na UO, NO i direktorske pozicije. Recimo, primljeno je 200 policajaca u potpuno transparentnoj proceduri i bez štele. Tu bi bio problem da se nekome namještalo uhljebljenje. Šta misliš da će se desiti sa preduzećima na nivo FBiH osmorka uspostavi vlast? Ostat će UO, NO i direktori koji su sada?
mirza_15

#26832 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

drug_profi wrote: 09/03/2023 12:20

I ti počeo zajebavat?
Promjena menadžmenta i UO je legalna i potreban mjera ako hoćeš da sprovodiš svoje mjere i planove rada, tj. da sprijecis opstrukcije.
A ako su skontali da treba i neku reorganizaciju uraditi, to je njihova procjena i njihovo pravo dok obnašaju vlast.
Sudićemo po rezultatima.
Tačno tako. O sudit ćemo po rezultatima, ali je sasvim logično da na rukovodeće UO i NO postave druge ljude bili oni stranački ili nestranački, ali ljudi kojima vjeruju i koji će provoditi njihove politike. Da li su politike i imenovanja bili dobri sudit ćemo na kraju mandata.
PM72

#26833 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

mirza_15 wrote: 09/03/2023 12:20

Pa na te pozicije su imenovani kadrovi umjesto SDA kadrova. Ja ne znam što se pravite mutavi. Vlada odgovara za poslovanje tih kompanija i vlada postavlja na rukovodeća mjesta ljude kojima može vjerovati i koji će provoditi politiku Vlade KS koja njima upravlja. To su imenovanja, a ne zaposlenja. Neće valjda ostaviti SDA kadrove, a da Vlada odgovara za njihov rad? Kako da Vlada prihvati odgovornost za domove zdravlja, ZOI, ViK, Park, RAD.... ako tamo sjede ljudi koje ne može kontrolisati? Svi ti zadovoljavaju formalne uslove za te pozicije, a naravno da vlada, nakon konkursne procedure, od svih kandidata koji zadovoljavaju uslove, odabere one kojima vjeruje i koji će provoditi njene politike umjesto da podmeću klipove. Ovo se odnosi na UO, NO i direktorske pozicije. Recimo, primljeno je 200 policajaca u potpuno transparentnoj proceduri i bez štele. Tu bi bio problem da se nekome namještalo uhljebljenje. Šta misliš da će se desiti sa preduzećima na nivo FBiH osmorka uspostavi vlast? Ostat će UO, NO i direktori koji su sada?
Znači ne sporiš ovo što ja tvrdim da je više svojih smjestio za godinu nego SDA u zadnjih 5?
I još neštoo.To da su konkursi regularni okači mačku o rep.Konkursi se štimaju po potrebi onog koga treba uvalit a ne sa širu javnost.
Kad spominješ zapošljavanje 200 policajaca i da je sve regularno...volio bih vidjeti spisak.Garantujem da polovina tih policajaca ima nekog zaposlenog u MUP- u ili kantonu.
A_A_AKCIJA

#26834 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

I ti počeo zajebavat?
Sudićemo po rezultatima.
Mitraljez mi je na foe listi odavno i čudi me da se raspravljaš sa njim. Jedini posao na forumu mu je kontriranje i navlačenje na ban. Na svim temama, Ukrajina, BiH, bilo šta.

Baci bombu i nervira. Mahalaška priča bez i jednog argumenta. Lupi a ti dokazuj ko budala da nije tako.

Prvo, laže da su skupštine promijenjene. Nema više skupština u firmama KS. Tu ulogu je preuzela Skupština KS.

Samo tu je ukinuto gomila pozicija i naknada.

Drugo, ne poznaje, (poznaje ali se pravi lud) razliku između imenovanja i zaposlenja.

Upravljačke strukture, direktori, menadžeri, UO, NO, se imenuju i nisu stalni poslovi, nemaju ugovor na neodređeno. Svake godine mogu biti smijenjeni redovnim putem a vanredno i prije.

Upravljačke strukture moraju provoditi politiku osnivača, tj KS, kao i svaka firma na svijetu. I naravno da ćeš smijeniti te strukture koje provode politiku SDA.

Jeste, trebalo je ostaviti Hubijera koji je kupio kiosk od frtalj miliona, pa od njega očekivati promjenu i pozitivne rezultate.

A od svih imenovanih, NiP je oko pola ljudi imenovao a da nisu članovi stranke.

E sada skontaj koliko nema smisla i šanse da je išta pet puta više od SDA. Ni blizu, nebo i zemlja.

Tako, lik laže kad zine ma svim temama. Ne ideološki, nego patološki. Foe i rahat si.
Last edited by A_A_AKCIJA on 09/03/2023 12:35, edited 1 time in total.
PM72

#26835 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

A_A_AKCIJA wrote: 09/03/2023 12:32

Sudićemo po rezultatima.
Mitraljez mi je na foe listi odavno i čudi me da se raspravljaš sa njim. Jedini posao na forumu mu je kontriranje i navlačenje na ban. Na svim temama, Ukrajina, BiH, bilo šta.

Baci bombu i nervira.

Prvo, laže da su skupštine promijenjene. Nema više skupština u firmama KS. Tu ulogu je preuzela Skupština KS.

Samo tu je ukinuto gomila pozicija i naknada.

Drugo, ne poznaje, (poznaje ali se pravi lud) razliku između imenovanja i zaposlenja.

Upravljačke strukture, direktori, menadžeri, UO, NO, se imenuju i nisu stalni poslovi, nemaju ugovor na neodređeno. Svake godine mogu biti smijenjeni redovnim putem a vanredno i prije.

Upravljačke strukture moraju provoditi politiku osnivača, tj KS, kao i svaka firma na svijetu. I naravno da ćeš smijeniti te strukture koje provode politiku SDA.

Jeste, trebalo je ostaviti Hubijera koji je kupio kiosk od frtalj miliona, pa od njega očekivati promjenu i pozitivne rezultate.

A od svih imenovanih, NiP je oko pola ljudi imenovao a da nisu članovi stranke.

E sada skontaj koliko nema smisla i šanse da je išta pet puta više od SDA. Ni blizu, nebo i zemlja.

Tako, lik laže kad zine ma svim temama. Ne ideološki, nego patološki. Foe i rahat si.
:thumbup:
Naravno,ti si u pravu...
Ulaziti u raspravu sa bezobraznim tipom nemam namjeru.Sve će se jednom pokazati.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#26836 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

I ti počeo zajebavat?
tebi zao sto nije ostavio sda menadzment?
PM72

#26837 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

izvrsni direktor wrote: 09/03/2023 12:55

I ti počeo zajebavat?
Ne...mislio sam evo konačno promjena na bolje...ali kako je krenulo biće gori...
izvrsni direktor

#26838 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

PM72 wrote: 09/03/2023 12:58
izvrsni direktor wrote: 09/03/2023 12:55

Ne...mislio sam evo konačno promjena na bolje...ali kako je krenulo biće gori...
pa kako ce krenuti na bolje ako neces smaci iz menadzmenta one koji su tako lose radili? kako ce krenuti na bolje ako ne pormijenis ljude koji lose rade? kako ce krenuti na bolje ako nece doci u menadzment ljudi koji ce pokrenuti na bolje?

reci lijepo, zao mi sda govana u menadzmentu i skupstinama, ostecen sam u tom sklanjanju sda kadra i mirna bosna
PM72

#26839 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

izvrsni direktor wrote: 09/03/2023 13:01
PM72 wrote: 09/03/2023 12:58

pa kako ce krenuti na bolje ako neces smaci iz menadzmenta one koji su tako lose radili? kako ce krenuti na bolje ako ne pormijenis ljude koji lose rade? kako ce krenuti na bolje ako nece doci u menadzment ljudi koji ce pokrenuti na bolje?

reci lijepo, zao mi sda govana u menadzmentu i skupstinama, ostecen sam u tom sklanjanju sda kadra i mirna bosna
I ja sam naivno mislio da će sklanjanjem SDA menadžmenta krenuti na bolje.Došli su "novi menadžeri" kupljenih sokolačkih diploma,sa bradicama (ko da ih isti qrac štanca),nadobudno i bezobrazno.
meridiyan

#26840 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by meridiyan »

PM72 wrote: 09/03/2023 13:07

I ja sam naivno mislio da će sklanjanjem SDA menadžmenta krenuti na bolje.Došli su "novi menadžeri" kupljenih sokolačkih diploma,sa bradicama (ko da ih isti qrac štanca),nadobudno i bezobrazno.
"U sridu" sa bradicama. :thumbup:
izvrsni direktor

#26841 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

izvrsni direktor wrote: 09/03/2023 13:01

pm zvani "nisam za sda ali sam razocarani glasac trojke"
meridiyan

#26842 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by meridiyan »

Image
Styling

#26843 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

PM72 wrote: 09/03/2023 11:55
Styling wrote: 09/03/2023 11:51

Manje ofirna?! :? :shock:
Naravno...Dino je za godinu dana više mućke i zapošljavanja po kantonalnim firmama napravio nego SDA u zadnjih 5.
Uzmite podatke za svaku firmu i rukovodstvo,od menadžmenta do upravnih odbora i skupština.To je odron.o konkursima,procedurama i prijemu novih zaposlenika je suvišno komentarisati.
Upravni odbori, menadzment, odbori, skupstine su tijela gdje se "imenuje" a ne "zaposljava". Razlika je ogromna. Imenovani rad ena mandat, zaposleni su tu do penzije. Svaka nova vlast zeli postaviti ljude koji ce provoditi njihove politike. To sigurno nece postici zadrzavanjem starih struktura. To je svugdje tako. I kod nas i u svijetu. Ako Trojka sleti i dodje nova vlast idu i upravljacke strukture.

SDA je ne samo imenovala po upravljackim strukturama vec upravo zaposlajvala i sakom i kapom po javnim preduzecima da od silnog opterecenja administracijom i lopovlukom propade jedan Gras. Zaposlise oko 140 ljudi samo u VIK na kraju mandata kad je trojka trebala preuzeti, itd, itd.

Treba znati sta se i kako radi i sta je svrha cega prije nego sto se nekoga optuzi za nesto.
PM72

#26844 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

izvrsni direktor wrote: 09/03/2023 13:16

Paša moj,
U maju 1992 sam javno,glasno i jasno jebo mater Aliji i SDA i državi kad su mi na liniju razdvajanja donjeli kutiju (15 komada 7,62 mm) metaka.Na nas dvojcu...da odbijamo napad.Tad sam vidio da je ova država krivo nasađena...tad je ta psovka bila :lol: ljudi oko mene bježali da ih ko ne vidi...
I od tada tvrdim da je SDA i Alija najveći dušman bošnjaka i BiH.
Ovi sad,trojka,četvorka ili osmorka...ne znaju jesu li došli ili pošli.Zar nije fula ovaj bilmez Mandić ili Tanović?
Zar se ne smije ukazati na očigledne fule i bezobrazluke? Ja sam jebo vlast i državu kad su oko mene svi nosali puške i pištolje pa neću ni sad šutit.
sumirprimus

#26845 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

ti si javno napAO OVDE sve one koji su skinuli sda sa vlasti. a spadas u rang najvecih sdfa botova.pašA S MEHKIM Š :lol:
a kao napadace sda nema veceg licemjerstva. bog te pito koji je licni razlog :)
A_A_AKCIJA

#26846 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Samo gubite vrijeme, lik ne barata ni osnovnim činjenicama. Hakizov brat.

Samo foe.
PM72

#26847 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

A_A_AKCIJA wrote: 09/03/2023 17:21 Samo gubite vrijeme, lik ne barata ni osnovnim činjenicama. Hakizov brat.

Samo foe.
Nek ti barataš :lol:
Daljinski i promjeni kanal.
Mishelinke

#26848 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Mishelinke »

PM72 wrote: 09/03/2023 13:25
izvrsni direktor wrote: 09/03/2023 13:16

Paša moj,
U maju 1992 sam javno,glasno i jasno jebo mater Aliji i SDA i državi kad su mi na liniju razdvajanja donjeli kutiju (15 komada 7,62 mm) metaka.Na nas dvojcu...da odbijamo napad.Tad sam vidio da je ova država krivo nasađena...tad je ta psovka bila :lol: ljudi oko mene bježali da ih ko ne vidi...
I od tada tvrdim da je SDA i Alija najveći dušman bošnjaka i BiH.
Ovi sad,trojka,četvorka ili osmorka...ne znaju jesu li došli ili pošli.Zar nije fula ovaj bilmez Mandić ili Tanović?
Zar se ne smije ukazati na očigledne fule i bezobrazluke? Ja sam jebo vlast i državu kad su oko mene svi nosali puške i pištolje pa neću ni sad šutit.
Od riječi do riječi :thumbup:
thekupus

#26849 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by thekupus »

A_A_AKCIJA wrote: 09/03/2023 17:21 Samo gubite vrijeme, lik ne barata ni osnovnim činjenicama. Hakizov brat.

Samo foe.
Baš, hakiz i on dva bota najupornija

Jadno
Officer Crabtree

#26850 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

Dino malo ima koliko vrijedi.
Post Reply