Sebija All about

Post Reply
dr_Evil

#18301 Re: Sebija All about

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 09/03/2023 10:34 treba skupit milion potpisa za promjenu sudstva i tuzilastva. :lol:
Neka prvo cemo cekat da Ivo Komsic postavi inicijativu, potpuno ignorisat, i onda za mjesec objavit svoju :D
mali_balon

#18302 Re: Sebija All about

Post by mali_balon »

dr_Evil wrote: 09/03/2023 10:24
mali_balon wrote: 09/03/2023 10:16

Spava ona bolje i od mene i od tebe i vecine stanovnistva.... ne sikiraj se ti za njen san.....i zdravije i bolje jede i zivi....i nastavit ce tako dok ce pola nas pokrepat ona ce uzivat u blagodetima svoga akademskog rada.....

Sve je ovo suplje dok ne vrati pare sto je "zaradila" sa ovim titulama, ne popadaju svi koji su joj omogucili lazne titule, i ona ne odlezi zatvora....
Te sve pare sta je zaradila sa laznim titulama i kad se zbroji nek jer 4-5 miliona s godinama, opet su nista za njih. Pa ljudi doslovno posjeduju drzavu. Ako hoce mogu da brisu dupe sa novcanicama od 100KM.

Zato ja kazem, nece niko vise mog glasa dok ne vidim da se ljudi hapse za privredni kriminal, u ratu i iza rata. Dosta vise halke.
Pa kazem povrat para i zatvor....ne sikiraj se ti njih boli 10KM vise nego tebe....
Dozer

#18303 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

dr_Evil wrote: 09/03/2023 10:33
PM72 wrote: 09/03/2023 10:28
A ko će hapsit? Ko će sudit? Sve njeni kadrovi i uhljebi...morao bi mijenjat sve od vrha do dna.Od običnog žandara do ministra.Svi su oni dobili posao i diplome preko zelene gamadi.
Tresla se gora-rodio se miš.
Hapsit ce oni sta su uzeli izbore na obecanjima da ce kazniti i sprijeciti pljacku drzave. Ako nisu u stanju nek kazu to. Dobili su mandat da mogu da urede makar kantonalna tuzilastva i sudstva. Rekao sam vise puta, dajem fore do sljedecih izbora, ako ne vidim nikoga iza resetaka od mene glasa nema. Mada je moj glas potpuno nebitan.

Nek mjenjaju, to im je posao. Nema niko od nas nista sto nema Seke vise osim licne satisfakcije, a zasluzili su Rumunski scenario. Samo hapsenja i presude. Asima oslobodise, Fadila ce oslobodit, Seku ce pustit. ZNam ja dobro da je to SDA sudstvo, ali neko je dobio izbore da ocisti duboku drzavu.

Nema ovdje nista bez partizana
Svi im dajemo fore do sljedecih izbora. AKo za 4 godine ne pokazu nista drugacije od ovih koje smijenise (SDA), onda vise necu ni izlaziti na izbore. Mrs svi! A sto nas manje izadje na izbore, to je sigurnije da ce "sveti" ENV trojac SDA-HDZ-SNSD/SDS opet jahati.

Trojka-Osmorka ako se zada u identicne stvari i moduse kakve je imala SDA, slobodno odmah mogu staviti kljuc u bravu, identicno SBIH, SBB, DF....
Last edited by Dozer on 09/03/2023 10:40, edited 1 time in total.
PM72

#18304 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

PM72 wrote: 09/03/2023 10:28
A ko će hapsit? Ko će sudit? Sve njeni kadrovi i uhljebi...morao bi mijenjat sve od vrha do dna.Od običnog žandara do ministra.Svi su oni dobili posao i diplome preko zelene gamadi.
Tresla se gora-rodio se miš.
Hapsit ce oni sta su uzeli izbore na obecanjima da ce kazniti i sprijeciti pljacku drzave. Ako nisu u stanju nek kazu to. Dobili su mandat da mogu da urede makar kantonalna tuzilastva i sudstva. Rekao sam vise puta, dajem fore do sljedecih izbora, ako ne vidim nikoga iza resetaka od mene glasa nema. Mada je moj glas potpuno nebitan.

Nek mjenjaju, to im je posao. Nema niko od nas nista sto nema Seke vise osim licne satisfakcije, a zasluzili su Rumunski scenario. Samo hapsenja i presude. Asima oslobodise, Fadila ce oslobodit, Seku ce pustit. ZNam ja dobro da je to SDA sudstvo, ali neko je dobio izbore da ocisti duboku drzavu.

Ma nema od toga ništa...nažalost.Vodiće se par godina procesi,tužbe,puniće se novinski stupci ...
Ovdje najebu samo sitne ribe,za deset kubika drva ili sto kila krompira.
dr_Evil

#18305 Re: Sebija All about

Post by dr_Evil »

PM72 wrote: 09/03/2023 10:40

Ma nema od toga ništa...nažalost.Vodiće se par godina procesi,tužbe,puniće se novinski stupci ...
Ma jasno je to meni ko dan.
Nego, necemo to je tamo ona druga tema od koje sam uzeo pauzu, ovdje je o profesorici :D
Hajvan

#18306 Re: Sebija All about

Post by Hajvan »

treba ovdje rumunski scenario, a ti skupljaj potpise
ko ti braaani
dr_Evil

#18307 Re: Sebija All about

Post by dr_Evil »

Dozer wrote: 09/03/2023 10:40

Svi im dajemo fore do sljedecih izbora. AKo za 4 godine ne pokazu nista drugacije od ovih koje smijenise (SDA), onda vise necu ni izlaziti na izbore. Mrs svi! A sto nas manje izadje na izbore, to je sigurnije da ce "sveti" ENV trojac SDA-HDZ-SNSD/SDS opet jahati.

Trojka-Osmorka ako se zada u identicne stvari i moduse kakve je imala SDA, slobodno odmah mogu staviti kljuc u bravu, identicno SBIH, SBB, DF....
Zato reis i cuva institucije, jasno mu ko dan da je doslo do grla, ili burzuji ili raja.
mali_balon

#18308 Re: Sebija All about

Post by mali_balon »

Porodice Foht wrote: 09/03/2023 10:26
mali_balon wrote: 09/03/2023 10:16

Spava ona bolje i od mene i od tebe i vecine stanovnistva.... ne sikiraj se ti za njen san.....i zdravije i bolje jede i zivi....i nastavit ce tako dok ce pola nas pokrepat ona ce uzivat u blagodetima svoga akademskog rada.....

Sve je ovo suplje dok ne vrati pare sto je "zaradila" sa ovim titulama, ne popadaju svi koji su joj omogucili lazne titule, i ona ne odlezi zatvora....
Ne, ne, niposto. Ono je "vanity" veca i od Himalaja, takvi profili ne spavaju lahko s tim nakon onakvog debakla na Senatu i nesumnjivih posljedica.
Ja bi volio da si u pravu je onda bi znacilo da ima nekog morala koliko god nakaradan bio....ja mislim da su to osobe bez trunke morala bez emaptije bez icega ljudskog....i samim tim sto nemaju nista ljudsko oni mogu da funkionisu kako funkcionisu....pa zamisli cijeli jedan narod te pljuje, osim tvojih vojika koji ti je smiju nista rec....pa zamili sebe...pa ja bi se sakrio u misiju rupu...
PM72

#18309 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

dr_Evil wrote: 09/03/2023 10:43

Ma jasno je to meni ko dan.
Nego, necemo to je tamo ona druga tema od koje sam uzeo pauzu, ovdje je o profesorici :D
Vi zaista mislite da će ona u zatvor ili će vratit kakve pare? :lol:
mali_balon

#18310 Re: Sebija All about

Post by mali_balon »

Da da svi dajemo sansu jedan mandat 4g i manje da se popravi stanje 30g kriminalizacije i unistavanje drzave i ako se ne popravi necemo glasat.....ko ce onda doci na vlast....pa sda naravno...i sta onda....ko je kriv...onda sebija postaje predsjednica....

Znam ja nas jebo ti nas
Dozer

#18311 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Tacno. I ocekivano. Ja bih, iskreno. bio frapiran kada bi se desilo da neki sud osudi Sebiju, ili bilo koga iz SDA, na visegodisnju zatvorsku kaznu.

Asim je odlican primjer, kao zadnji u nizu. Mislim...oslobodjen zbog nelegalnog snimanja.... To je takva komedija da je za ne povjerovati. Isto bi i sa Tegeltijom. Ljudi snimljeni usred mita i korupcije, i zloupotrebe polozaja, ali se njima ne sudi, tj. oslobadjaju se, a maltretiraju se oni koji su snimili kriminal. To ima samo u BiH. Da je normalno, sudilo bi se i jednima i drugima. Ovima za pocinjena djela koja su snimljena, a drugima za nelagalno snimanje. Ali, samo kod nas se nelegalno snimanje koristi kao alat za oslobadjajucu presudu snimljenog kriminalca.

Bio je slucaj u Slovackoj prije nekih 15-ak godina. Upratio neki penzioner da se u nekom stanu u njegovoj zgradi skupljaju nekakvi u doijelima, jednom sedmicno dodju. Na njihovu zalost, penzioner je bio bivsi KGB-ovac. I cova im ozvuci stan, i snimi kako se likovi iz tadasnje vladajuce stranke dogovaraju s izvodjacima radova kako da klepe 300M EUR na izgradnji nekog autoputa prema Njamackoj.
Ciko fino sve dokumentovao pismeno, audio i vizuelno, napravio 3 kopije, i istovremeno ih poslao medijima, tuzilastvu i policiji. I - fajront. Stranka te godine izgubila izbore, i ugasila se, a njih desetak dobili goleme zatvorske kazne. Snimatelja niko nije dirao, jer nisu smjeli, a nisu smjeli jer su gradjani podivljali na sve.
dr_Evil

#18312 Re: Sebija All about

Post by dr_Evil »

PM72 wrote: 09/03/2023 10:45
Tita ti PM ko da se od jucer dopisujemo, naravno da ne mislim. Sve cemo mi njoj ovo platiti, dobit ce odstetu za dusevnu bol u milijardama.
Dozer

#18313 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

mali_balon wrote: 09/03/2023 10:47 Da da svi dajemo sansu jedan mandat 4g i manje da se popravi stanje 30g kriminalizacije i unistavanje drzave i ako se ne popravi necemo glasat.....ko ce onda doci na vlast....pa sda naravno...i sta onda....ko je kriv...onda sebija postaje predsjednica....

Znam ja nas jebo ti nas
4 godine su sasvim dovoljno vremena da se pokaze sljedece:
- Sta, kako i koliko zelis da radis
- Da neces krasti i praviti afere
- Da si spreman i da zelis da se iskreno boris protiv nakaradnog sistema koji si preuzeo i za koji si obecao da ces ga promijeniti.

Naravno da se za 4 godine ne moze promijeniti puno u svemu sto se sralo 30 godina, ali se i te kako mogu pokazati gore nabrojane stvari. I dokazati.
Last edited by Dozer on 09/03/2023 10:52, edited 1 time in total.
sumirprimus

#18314 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 09/03/2023 10:38
sumirprimus wrote: 09/03/2023 10:34 treba skupit milion potpisa za promjenu sudstva i tuzilastva. :lol:
Neka prvo cemo cekat da Ivo Komsic postavi inicijativu, potpuno ignorisat, i onda za mjesec objavit svoju :D
mislis zeljko ? :)
sumirprimus

#18315 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

on je nas on je gracka raja, jbo papke i seljake jel tako? takoeeee ,sta cemo danas, dunju il krusku?
Last edited by sumirprimus on 09/03/2023 10:52, edited 1 time in total.
billy organ

#18316 Re: Sebija All about

Post by billy organ »

Dozer wrote: 09/03/2023 10:48

Bio je slucaj u Slovackoj prije nekih 15-ak godina. Upratio neki penzioner da se u nekom stanu u njegovoj zgradi skupljaju nekakvi u doijelima, jednom sedmicno dodju. Na njihovu zalost, penzioner je bio bivsi KGB-ovac. I cova im ozvuci stan, i snimi kako se likovi iz tadasnje vladajuce stranke dogovaraju s izvodjacima radova kako da klepe 300M EUR na izgradnji nekog autoputa prema Njamackoj.
Ciko fino sve dokumentovao pismeno, audio i vizuelno, napravio 3 kopije, i istovremeno ih poslao medijima, tuzilastvu i policiji. I - fajront. Stranka te godine izgubila izbore, i ugasila se, a njih desetak dobili goleme zatvorske kazne. Snimatelja niko nije dirao, jer nisu smjeli, a nisu smjeli jer su gradjani podivljali na sve.

:lol: :lol: koja legenda
PM72

#18317 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

dr_Evil wrote: 09/03/2023 10:50
PM72 wrote: 09/03/2023 10:45
Tita ti PM ko da se od jucer dopisujemo, naravno da ne mislim. Sve cemo mi njoj ovo platiti, dobit ce odstetu za dusevnu bol u milijardama.
:thumbup:
Još će dobit status "političkog"...ko pokojni joj svekar.A kao uznik,što bi rekli hrvati,otvaraju se mogućnosti za još većim političkim ciljevima i ambicijama,čisto da se osveti za ovo sada
sumirprimus

#18318 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

aha bez njihove dozovle snimao? kakvi amateri :D
splinter

#18319 Re: Sebija All about

Post by splinter »

billy organ wrote: 09/03/2023 10:52
Dozer wrote: 09/03/2023 10:48

:lol: :lol: koja legenda
Ilija Čvorović u stvarnom svijetu :lol:
dr_Evil

#18320 Re: Sebija All about

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 09/03/2023 10:51
dr_Evil wrote: 09/03/2023 10:38

mislis zeljko ? :)
Ne, Ivo :)

Prvo je Ivo Komsic napravio tu inicijativu:

https://faktor.ba/vijest/u-tuzli-promov ... ine/142598

http://www.izmjeneustavabih.com/

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... bih/438468

Pa su je KOmsic, Bakir, a i skoro svi ostali potpuno ignorirali.

Onda je krenula kampanja za koji mjesec, pa je Zeljko Komsic opet napravio istu inicijativu pod drugim imenom, da nahrani svoju glasacku masineriju neinteligentnih ljudi. I svi rekose vidi ga borac za gradjansku.

Zato kazem, treba mi da pricekamo Ivu da napravi svoju, pa cemo onda mi istu poturit. Zeljko presao u plagijatore, previse je sa Sekom :D
PM72

#18321 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

Ivi Komšiću bi bilo bolje da uzgaja pčele u Kreševu (to mu je bio hobi) nego da bezveze palamudi...ima maksimalnu penziju i nek pusti mlađe...jebo više gerijatriju
dr_Evil

#18322 Re: Sebija All about

Post by dr_Evil »

PM72 wrote: 09/03/2023 11:03 Ivi Komšiću bi bilo bolje da uzgaja pčele u Kreševu (to mu je bio hobi) nego da bezveze palamudi...ima maksimalnu penziju i nek pusti mlađe...jebo više gerijatriju
Ma pusti covjeka nek prica, zasluzio je. Pa nije u vlasti nigdje, ne pita se nista. Da je na funkciji slozio bih se s tobom. Te nije Genjac :D
DaysleepeR

#18323 Re: Sebija All about

Post by DaysleepeR »

Ivo Komšić pred zakonom ima isti status kao i Željko.

Obojica su bili članovi Predsjedništva BiH.

Neke velike razlike između Predsjedništva u Republici BiH i sadašnjoj BiH i nema osim što je Predsjedništvo Republike BiH imalo više članova i imalo je predstavnike i ostalih. A Predsjedavajući se takođe rotirao, osim u ratnim uslovima. Zato je Alija i bio Predsjedavajući Predsjedništva 4 godine.

Instituciju Predsjednika po Ustavu ova zemlja nije nikad imala.

https://sr.wikisource.org/sr-el/%D0%A3% ... 0%9D%D0%95
Last edited by DaysleepeR on 09/03/2023 11:14, edited 1 time in total.
PM72

#18324 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

dr_Evil wrote: 09/03/2023 11:05
PM72 wrote: 09/03/2023 11:03 Ivi Komšiću bi bilo bolje da uzgaja pčele u Kreševu (to mu je bio hobi) nego da bezveze palamudi...ima maksimalnu penziju i nek pusti mlađe...jebo više gerijatriju
Ma pusti covjeka nek prica, zasluzio je. Pa nije u vlasti nigdje, ne pita se nista. Da je na funkciji slozio bih se s tobom. Te nije Genjac :D
Đole je to majstorski napisao :
"Skupštinski 'leb bez motike
To spada u narkotike
Sa te se igle ne skida"...
tramvajtrojka

#18325 Re: Sebija All about

Post by tramvajtrojka »

PM72 wrote: 09/03/2023 11:13
dr_Evil wrote: 09/03/2023 11:05

Đole je to majstorski napisao :
"Skupštinski 'leb bez motike
To spada u narkotike
Sa te se igle ne skida"...
pa ovaj tekst onda savršeno opisuje zeljka obrazliju :oops:
Post Reply