Moze i CT glave vozacu ispred
zamjena običnih sijalica sa LED
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- B6Redhell
- nagibSA
#1028 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Prije par dana stavio, odlicne su. Nema hyperflashinga, kao i klasicne rade. Na onim ofarbanim klasicnim sijalicama, raspadne se boja (narandzasta) brzo i unutra pada.
Narucio prije 10ak dana ali H7, ~120km. Nadam se da ce biti dobre, jer ih je Philips testirao na mom vozilu (compatibility list), ali su samo H7 na toj listi (kratka). Mimo toga ne bih eksperimentisao.
- basicm
#1029 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Odakle si narucio, i je li u BiH?nagibSA wrote: ↑07/03/2023 19:37Prije par dana stavio, odlicne su. Nema hyperflashinga, kao i klasicne rade. Na onim ofarbanim klasicnim sijalicama, raspadne se boja (narandzasta) brzo i unutra pada.Narucio prije 10ak dana ali H7, ~120km. Nadam se da ce biti dobre, jer ih je Philips testirao na mom vozilu (compatibility list), ali su samo H7 na toj listi (kratka). Mimo toga ne bih eksperimentisao.
- nagibSA
#1030 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
UK, nije BiH. Stigle bas danas, vec postavio, bas veceras idem da probam, da sve istestiram.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#1031 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Hajd javi utiske. Ja sam prezadovoljan
- beco
#1032 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
.
Nadam se da ste svijesni da je to Phillips samo po imenu, goli kinez, davno su to holanđani prodali.
Nadam se da ste svijesni da je to Phillips samo po imenu, goli kinez, davno su to holanđani prodali.
- nagibSA
#1033 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Dobar cut off, baca vise svjetla i u daljinu i u sirinu od halogene, i dobro pokriva prostor ispred, nema crnih oblasti i vidi se da je snop poprilicno usmjeren. Ne bljesti kao reflektor, ne rasipa svjetlost kao kinez, bas sam hodao pored auta, saginjao se, gledao s' prijeda. Cini mi se da ne zaslijepljuju, nije niko blicao. Ono, prijatne su na pogled s'vana.
Far se ne grije, to mozda moze biti losije zimi zbog snijega/leda, ali vjerovatno se ugrije dovoljno da ne zaledi.
I nisam se navikao na ovu temperaturu svjetlosti (6000K), vise bi mi mozda odgovaralo oko 4-4500 daylight.
Duga nek' ostanu obicne halogene, ne bih se nesto tek tako odrekao 'žuće' svjetlosti, neka ga kao backup.
Sto je najgore sad i zaboravio kako svjeyle halogene, pa da uporedim, a mrsko mi vracati.
Da sumiram, najvise mi smeta ta boja, mislim da je previse 6-6500K, i vidljivost onda dosta zavisi i od podloge. Ostalo sve OK. Flux, sasvim dovoljan 1700 Lm, nesto veci od onih najboljih halogenih (osram night breaker i sl. Philips Vision).
I da, prije LEDa sam imao Philips Xtreme Vision kedna od boljih halogenih, pa mozda nije mjerodavno sa njom porediti, ali je i od nje bolja. Vjerujem da one klasicne jeftine nisu ni za poredjenje.
-
Al'din
#1034 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Imam ja na stanju npr H11 60KM set (2 kom) garancija koliko zelite 
- skrbavi-admin
#1035 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
jarane jel ti imas nake zene djece kuceta maceta il uzgajas sijalice u saksiji.... jel dobijes boner u sekciji prodavnice sa sijalicama il sta.....mislim da bi i Edison cupo sebi kosu pored takvognagibSA wrote: ↑08/03/2023 21:11Dobar cut off, baca vise svjetla i u daljinu i u sirinu od halogene, i dobro pokriva prostor ispred, nema crnih oblasti i vidi se da je snop poprilicno usmjeren. Ne bljesti kao reflektor, ne rasipa svjetlost kao kinez, bas sam hodao pored auta, saginjao se, gledao s' prijeda. Cini mi se da ne zaslijepljuju, nije niko blicao. Ono, prijatne su na pogled s'vana.
Far se ne grije, to mozda moze biti losije zimi zbog snijega/leda, ali vjerovatno se ugrije dovoljno da ne zaledi.
I nisam se navikao na ovu temperaturu svjetlosti (6000K), vise bi mi mozda odgovaralo oko 4-4500 daylight.
Duga nek' ostanu obicne halogene, ne bih se nesto tek tako odrekao 'žuće' svjetlosti, neka ga kao backup.
Sto je najgore sad i zaboravio kako svjeyle halogene, pa da uporedim, a mrsko mi vracati.
Da sumiram, najvise mi smeta ta boja, mislim da je previse 6-6500K, i vidljivost onda dosta zavisi i od podloge. Ostalo sve OK. Flux, sasvim dovoljan 1700 Lm, nesto veci od onih najboljih halogenih (osram night breaker i sl. Philips Vision).
I da, prije LEDa sam imao Philips Xtreme Vision kedna od boljih halogenih, pa mozda nije mjerodavno sa njom porediti, ali je i od nje bolja. Vjerujem da one klasicne jeftine nisu ni za poredjenje.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- RagibUzoriti
#1037 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
- beco
#1038 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Medicinska oprema i brijači su samo još eu i u vlasništvu pravog Phillipsa. Fascinantno koliko su fula imali, mogli su veći od Appla biti, prodali udio u TMSC za neku siću.konektovan wrote: ↑08/03/2023 22:01Oni su davno prodali tv odjel i još neku siću...
Uglavnom, fokus philipsa je na medicinskim uredajima..gdje su u samom svjetskom vrhu.
Last edited by beco on 09/03/2023 11:51, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1039 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
mogao bih i ja to da poručim
imaju li kakvu garanciju ako crknu
i da li se ovi adapteri kupuju odvojeno?
https://www.ebay.de/itm/363665169557?ep ... R7DHgeDYYQ
imaju li kakvu garanciju ako crknu
i da li se ovi adapteri kupuju odvojeno?
https://www.ebay.de/itm/363665169557?ep ... R7DHgeDYYQ
Last edited by mk ultra on 09/03/2023 11:53, edited 1 time in total.
- RagibUzoriti
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1041 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
ma hocu phiips ili osram, ima razlikeRagibUzoriti wrote: ↑09/03/2023 11:53Ja dobio godinu dana ali kupljene regularno u prodavnici. Ovo internet folovi-ne znam.
Evo Aldin je nesto ponudio par postova iznad
sad za tablice kupio osram LED, stoje kako treba, ne šljašte, perfektno... kinezi, ko reflektori + crkavaju
- nagibSA
#1042 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
1500h je garancija. Ko ima dnevna ima da mu traje koliki i auto.
Philips dolazi sa adapterom A, moze se desiti da zatreba drugi ili canbus mozda. Mozes vidjeti na njihovoj 'compatibility listi' da li ima tvog auta i sta ti treba oa si siguran da ce sve biti OK, jer su to testirana auta.
@RagibUzoriti
Odlicno je to. Kako su ti se pokazale po magli i kisi? Jesi li testirao malo 'glare', smeta li drugima, kakva je 'cut off' linija i sl. I da li ih vadis pred tehnicki pregled, prolazis li uredno na regloskopu?
Moja neka odokativna metoda da ne smeta nikome, ono ne bljeste farovi da se ne moze gledati, snop je usmjeren na put, prolazio sam sa strane kao pjesak da vidim smeta li, izgleda ne. Mislim to mi je jako bitno da ne smeta nikome koliko i osvjetljenost.
Philips dolazi sa adapterom A, moze se desiti da zatreba drugi ili canbus mozda. Mozes vidjeti na njihovoj 'compatibility listi' da li ima tvog auta i sta ti treba oa si siguran da ce sve biti OK, jer su to testirana auta.
@RagibUzoriti
Odlicno je to. Kako su ti se pokazale po magli i kisi? Jesi li testirao malo 'glare', smeta li drugima, kakva je 'cut off' linija i sl. I da li ih vadis pred tehnicki pregled, prolazis li uredno na regloskopu?
Moja neka odokativna metoda da ne smeta nikome, ono ne bljeste farovi da se ne moze gledati, snop je usmjeren na put, prolazio sam sa strane kao pjesak da vidim smeta li, izgleda ne. Mislim to mi je jako bitno da ne smeta nikome koliko i osvjetljenost.
- RagibUzoriti
#1043 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Uzeo ih upravo zbog toga sto sam predpostavljao da ce se pokazati dobro,kao sto jesu po kisi i putevima van grada. Nissan ima ono bas prozirno staklo na faru i do sada nisam dozivio da smetaju nekome( mislim da mi je neko blicao), veoma jasnu svijetlost mi daju i ne izgledaju kao oni papanski kinezi koji razasipaju svijetlo nekontrolisano.nagibSA wrote: ↑09/03/2023 12:03 1500h je garancija. Ko ima dnevna ima da mu traje koliki i auto.
@RagibUzoriti
Naravno ove sijalice nisu odobrene od EU direktive tako da ih sad za par dana moram vaditi jer vozilo ima EU kontrolu
Ja sam prezadovoljan,i prije nego sto sam ih narucio citao sam misljenja onih koji su ih vec kupili tj recenzije proizvoda i sve recenzije su ocjenjene visokom ocjenom.
Bio sam u dvojbi izmedju njih i Philips LED Ultinon Pro 9000, i izabrao sam ove postojece s tim sto su ove Ultinon 9000Pro bas,bas skupe i nisam htio rizikovati.
- nagibSA
#1044 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Necu ih vaditi pred tehnicki bas da vidim kako ce se pokazati na regloskopu. Vkerujem da nece biti zamjerki. Ako bude lako je zamjeniti.
-
saabsa
#1045 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
A šta misliš ko je tu tvoju sijalicu napravio nego kinez?nagibSA wrote: ↑08/03/2023 21:11Dobar cut off, baca vise svjetla i u daljinu i u sirinu od halogene, i dobro pokriva prostor ispred, nema crnih oblasti i vidi se da je snop poprilicno usmjeren. Ne bljesti kao reflektor, ne rasipa svjetlost kao kinez, bas sam hodao pored auta, saginjao se, gledao s' prijeda. Cini mi se da ne zaslijepljuju, nije niko blicao. Ono, prijatne su na pogled s'vana.
-
saabsa
#1046 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Na koji način dokazuješ koliko sati su radile i kako ti pokriva garanciju ?nagibSA wrote: ↑09/03/2023 12:03 1500h je garancija. Ko ima dnevna ima da mu traje koliki i auto.
@RagibUzoriti
- nagibSA
#1047 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Vazda ista otrcana prica, sve je iz Kine. Pa jeste, pravljeno je u Kini skoro sve (zbog jeftine radne snage), ali nije isto kad se pravi pod imenom Philips (njihova tehnologija, njihovi pogoni), i neki no name kinez u garazi.
1500h je lifetime sijalice, garancija je godinu dana, ne ide ona na radne sate, posto nije kod nas kupljeno, peglanje bi bilo, tako da mi nesto i ne znaci ta garancija. Pa one 'pojacane' halogene koje imaju radni vijek po 3-4x kraci (oko 300h), traju mi 2-3 godine vec, ali imam dnevna naravno.
-
saabsa
#1048 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Otrcana priča a ti prvi spominješ Kinu...nagibSA wrote: ↑10/03/2023 11:20Vazda ista otrcana prica, sve je iz Kine. Pa jeste, pravljeno je u Kini skoro sve (zbog jeftine radne snage), ali nije isto kad se pravi pod imenom Philips (njihova tehnologija, njihovi pogoni), i neki no name kinez u garazi.
1500h je lifetime sijalice, garancija je godinu dana, ne ide ona na radne sate, posto nije kod nas kupljeno, peglanje bi bilo, tako da mi nesto i ne znaci ta garancija. Pa one 'pojacane' halogene koje imaju radni vijek po 3-4x kraci (oko 300h), traju mi 2-3 godine vec, ali imam dnevna naravno.
Drugo, firme koje u Kini rade za Philipsa rade i za ostale, i čak nude i većinu tih sijalica kao No name (gledao, uspoređivao).
200-300 može dugo trajati jedino ako godišnje prelaziš cca 10000km... 800-900 sati je prosjećan radni vijek kvalitetne halogene sijalice, tako da ovaj rok od 1500 sati i nije neka pljačka, toliko čak i long life halogene imaju.
- saiks
#1049 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Dugo svjetlo mi h7,ima netko preporuku koje h7 led staviti da nije previse skupo
- B6Redhell
#1050 Re: zamjena običnih sijalica sa LED
Ne znam koje nisu skupe a da su ok.
Ja trenutno na jednoj azijskoj nakazi posto one dolaze “samo” halogen
imam Hikari H4. I nisu bas jeftine ali jako dobre. I jedina LED u koje ima razlike kad upalis duga. Bar u ovom kućistu..
na svapckim su Xenon level iznad
Ja trenutno na jednoj azijskoj nakazi posto one dolaze “samo” halogen
na svapckim su Xenon level iznad