Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Uradio sam to na USA i lazirao sve (adrsa,postanski, broj tel…), onda kad sam zelio nesto kupiti na iTunes nisu mi dozvolili i traze da promijenim regiju.
Imas li rjesenje za ovo ? Ideja neka ?
Skini VPN Super Unlimited Proxy, izaberi neki grad u USA, i probaj onda.. Vjerovatno vidi tvoju IP adresu iz BH.
Mada, ja sam prijavljen isto na USA i nisam imao problema sa kupovinom sa App Store.
Na bh Storeu ne možeš redeemat nijedan gift card. Ako kupiš USA gift card, region Apple Storea mora biti USA, za njemački gift card region mora biti Njemačka, za turski gift card region Turska itd... To je common sense.
A evo i s apple.com:
"You can't redeem Apple Gift Cards or App Store & iTunes Gift Cards outside the country or region of purchase. For example, if you bought an App Store & iTunes Gift Card in France, you can't redeem it in the App Store in the United States."
Kupovao na kamaru sajtova giftcard nikad nisam pazio koji region.
Uvijek giftcardom dopunjavam balans bez ilakvih problema. Redeem > scan code pafff.
Samo ne mogu mijenjati region dok na balansu imam i 0.01$.
Ti si samo imao srece jer nisi imao pojma sta radis ali ti se potrefilo da ti je account napravljen za USA i da si kupovao USA gift cards
Hajd kupi gift card za Njemacku pa nam javi kako je proslo?
Klepaju servisi barem duplu cijenu na baterijama.
Često kupujem za razne telefone i znam cijene ali meni nije problem vise platiti,ako je servise dobar i ponovo spakuje telefon da nema šupljina,neravnina i da ne viri ljepilo ispod poklopca na telefonu.Ja to najviše gledam a tih 10-15 KM vise mi nije problem.
Uradio sam to na USA i lazirao sve (adrsa,postanski, broj tel…), onda kad sam zelio nesto kupiti na iTunes nisu mi dozvolili i traze da promijenim regiju.
Imas li rjesenje za ovo ? Ideja neka ?
Skini VPN Super Unlimited Proxy, izaberi neki grad u USA, i probaj onda.. Vjerovatno vidi tvoju IP adresu iz BH.
Mada, ja sam prijavljen isto na USA i nisam imao problema sa kupovinom sa App Store.
Original nije sigurno 45 KM. To je možda neko nekvalitetno smeće koje može eksplodirat' i ubit' te na spavanju
45KM je veleprodajna nabavna cijena originalne baterije za taj telefon
To sto ti mislis da neko ti za ruke uzima samo 5KM sto ti zamjeni bateriju, vjeruj i dalje.
Veleprodaja je jedno, maloprodaja drugo. Kupi i ti 5000 baterija pa ćeš dobit po toj cijeni.. Miješate babe i žabe.
Ko tebi brani da uzmeš na veliko ? Nigdje veze kakvo razmišljanje, ne mogu da vjerujem. Pa sve su vam stvari u veleprodaji gotovo duplo jeftinije nego u maloprodaji, mada opet zavisi od količine koja se uzima, izlgeda da niste bili nikad u tom svijetu.
Ako nekom moze pomoci, naletio sam na app za windows Intel Unison, instalira se na Iphone i na win te omogucava razmjenu fotografija, fajlova… kao airdrop. Super jednostavna i korisna app ko koristi PC i Apple.
45KM je veleprodajna nabavna cijena originalne baterije za taj telefon
To sto ti mislis da neko ti za ruke uzima samo 5KM sto ti zamjeni bateriju, vjeruj i dalje.
Veleprodaja je jedno, maloprodaja drugo. Kupi i ti 5000 baterija pa ćeš dobit po toj cijeni.. Miješate babe i žabe.
Ko tebi brani da uzmeš na veliko ? Nigdje veze kakvo razmišljanje, ne mogu da vjerujem. Pa sve su vam stvari u veleprodaji gotovo duplo jeftinije nego u maloprodaji, mada opet zavisi od količine koja se uzima, izlgeda da niste bili nikad u tom svijetu.
Nasao mene uciti o veleprodajama mobilne opreme..
Veleptodaja uveze te baterije po 13KM
I stavi cijenu 45KM
I tvoj serviser kupi 1komad po 45KM i tebi je ugradi za 160KM
Jel ti malo sta jasnije sada..
I nemoj molim te replicirat. Ja preko 20g radim u veleprodajama za mobitele i mob opremu plus sto imam radnju
Tako da ne mozes mene ucit o tome nista
Dajte ljudi. U decembru 2021. godine XH9000F 65” je bio cca 2000-2200. U veleprodaji je bio 1150-1200 iz comtrade-a mislim ili iz tehnomaga nemojte me drzati za rijec. Kad mi je kolega rekao, nisam mogao vjerovati. Pitajte nekog poznanika neka vam kaze nabavne cijene nekog komada tehnike. Svim tim lihvarima treba ograniciti marzu.
Ovo za bateriju je preskupo… 160 KM mislim stvarno.
Nevezano za temu, ganjam sebi Xiaomi Mesh AX3600 2pack, u mistore 269, po piku 230-240. Lik u BL isto ima radnju i cijena je 225 KM. Ko naleti naleti.
vojopd wrote: ↑07/03/2023 18:15
Dajte ljudi. U decembru 2021. godine XH9000F 65” je bio cca 2000-2200. U veleprodaji je bio 1150-1200 iz comtrade-a mislim ili iz tehnomaga nemojte me drzati za rijec. Kad mi je kolega rekao, nisam mogao vjerovati. Pitajte nekog poznanika neka vam kaze nabavne cijene nekog komada tehnike. Svim tim lihvarima treba ograniciti marzu.
Ovo za bateriju je preskupo… 160 KM mislim stvarno.
Nevezano za temu, ganjam sebi Xiaomi Mesh AX3600 2pack, u mistore 269, po piku 230-240. Lik u BL isto ima radnju i cijena je 225 KM. Ko naleti naleti.
Danas sam zvao Mekline, 160 KM zamjena baterije. Djeluje skupo ali kad nemas izbor onda…
Moze im se, bolje oni nego AtStore i slicni lihvari. Otidji odradi ako imas love i ne da ti se razmisljati ganjati i naravno ako mislis ostavljati telefon sebi godinu-dve.
vojopd wrote: ↑07/03/2023 18:22
Moze im se, bolje oni nego AtStore i slicni lihvari. Otidji odradi ako imas love i ne da ti se razmisljati ganjati i naravno ako mislis ostavljati telefon sebi godinu-dve.
Sluzi me extra, nikakvih problema. Par dana se igrao sa 14pro, ne vrijedi jos prelaziti bar godinu dana. Trenutno je baterija na 81%, al jos moze gurati dan ako ga puno ne koristim.
Nasao mene uciti o veleprodajama mobilne opreme..
Veleptodaja uveze te baterije po 13KM
I stavi cijenu 45KM
I tvoj serviser kupi 1komad po 45KM i tebi je ugradi za 160KM
Jel ti malo sta jasnije sada..
I nemoj molim te replicirat. Ja preko 20g radim u veleprodajama za mobitele i mob opremu plus sto imam radnju
Tako da ne mozes mene ucit o tome nista