Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#86326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

tandmand wrote: 06/03/2023 23:12
Chmoljo wrote: 06/03/2023 23:00 a jebote... bizmark iz dobojputeva...
ma jok,ćaća iz Sokola, hrvatski Schindler

osmorking guru, Jim Jones moderne probosanske politike
ne znam čemu projektovanje idolopoklonstva. to je rezervisano za željkove fanbojze.
tandmand

#86327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

geoxx wrote: 06/03/2023 23:06 Pa eto bio je taj Bismarck iz Samca. Ne mozes reci da se bas niko nije iznjedrio.
pozivam đoker "Sebija"!

šta će `vo bit sa Sebijom? Poništiše joj specijalizaciju ...jel se Bakir nasekiro, `ocel bit krivične zbog falsifikata

E hajmo sada malo o Relaksaciji ....dosta je Sebije.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#86328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Kakva razmjena mišljenja.
made_in_sarajevo

#86329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

tandmand wrote: 06/03/2023 22:48
Chmoljo wrote: 06/03/2023 22:18 Nego, kao i uvijek, vole se plasirati neke doskočice, optužbe i izvlačenja iz konteksta.

Voli se igrati istu igru koju igra sada mrski Čović - etiketirati ko je pravi pripadnik odabranog naroda i patriota, a ko je izdajica. Uz legitimno predstavljanje, da ne odu u džamiju, čovjek bi ih teško razlikovo.

No, gubi se iz vida da je reis proporcionalno glasan onoliko koliko SDA ima/nema u vlasti, a ne onoliko koliko su aktivni rušitelji države.

Kada se to spomene, đeš na ahmediju.

Ali de, hajte opet brojite krvna zrnca, brojite dane posta, čekirajte prisustva na džumi da biste odredili ko je patriota, a ko nije.
Da li neko ide na džumu ili se slika sa jugoslovenskom zastavom sa petrokakom u Jablanici ... sasvim nebitno, to je samo predstava za mase.
Šta bi bgt. onome Nikšiću pa ode u domobrane? Ili onome Kojoviću da glasa za crnolistaša Čavaru, kao da će sutra udariti meteorit ako se ne formira rukovodstvo ZDPS BiH. Šta ba ovaj Konaković prepušta Hrvatskoj vladi da odlučuje o procesima u BiH kao da smo Palestina pod britanskom vojnom upravom. SDA .. ne treba ni pisati što su i tko su.

Čast izuzecima, ali cijela probosanska politička scena ne vrijedi pišljiva boba.
Mene samo zanima koje su to tanke, nevidljive čvrste niti, pa drže ovu raspalu BiH da funkcionira na hladnom režimu, čudi me da HDZ-SNSD ne krene puteme Jelavića, jer ništa im ne stoji na putu.

Izgleda da je stvar u mentalitetu. Ovaj narod ne može iznjedriti, kvalitetne, nekorumpirane, čvrste borce za državu BiH, na bilo kojoj ideološkoj osnovi, ako uopće i postoji u današnjem vremenu ideologija.

Da je Alija u procesu raspada Jugoslavije vodio Germane, bio bi Bismarck.
Da je Bismarck u procesu ujedinjenja Njemačke vodio Bošnjake, bio bi Alija.
Sad crnolistasi smetaju, a nisu smetali godinama nazad, novalic ne smeta, cak sta vise amerika ga se boji pa je zato na listi. Cavara dobio broj glasova ispred svoje stranke i sta sad treba kojovic odredjivati koga ce covic postavit. Uostalom ni iz USA ambasade se nisu plaho bunili. Ti si na listi ali cestitamo na pomaku da formirate vladu. Zamisli u kojem smo kurcu da nam ljudi cestitaju formiranje vlade nakon lafo demokratskih izbora. Nije bas sto su pozurili mogli su cekati. Ne znam kako ne kontate 8 godina smo izgubili na tehnickim vladama i privremenim finansiranjima. Pa da imaju obraza sutili bi i molili boga da se sto prije zaboravi to.

Konakovic jedino jos da skoci na glavu, milion puta lik ponovio sta je rekao i sta je radio, ali avdo avdic zna bolje. Uostalom sluzbeno se moze traziti i dobiti sta se pricalo tacno i rjesena stvar. Ali jebiga nema diplome, nema revizije, nema ni papira da se konakovicu jebe mater. Evo otkako je covjek sjeo u fotelju jebe mu se mater samo jer je sda tako rekla. Gdje dokaz da je nesto prodao, a bas bi mu sda sve sutila i ne bi vriskali smjena svake 2min da imaju ikakav dokaz.

Samo da se zna glasam za NS, konakovic mi nije ni blizu ni programski ni ideolski, ali mi je pun klinac prica o izdaji jer je sda tako rekla. Ista ta sda isla u zagreb da prica ispred bosnjackog naroda, a ne ispred drzave, isla po hurme u ime bosnjackog naroda, dali ukcs osobi bez znanja i skole, obavjestanju sluzbu dali covjeku bez znanja i skole ali je zato konakovic izdao drzavu :lol:
Novak20

#86330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

sinuhe wrote: 06/03/2023 19:50 Sta se to desava u martu 2023. da reis daje ovakve izjave? Evo ga opet. :D
Prijetnja izlaskom iz vlasti SDA na svim nivoima BiH i F BiH osim u nekoliko županija/kantona i rušenje klana Izetbegović razlog su za reisovu političku reakciju.
giannibelif

#86331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Škrijelj je povukao potez, znači stiže Vlada Federacije brzo. Sandzaklije se ne zeznu lako u procjeni.
svi u napad

#86332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by svi u napad »

patriot_bih wrote: 06/03/2023 23:04 Izgleda da je stvar u mentalitetu. Ovaj narod ne može iznjedriti, kvalitetne, nekorumpirane, čvrste borce za državu BiH, na bilo kojoj ideološkoj osnovi, ako uopće i postoji u današnjem vremenu ideologija.
Nas narod nije nikad vladao i uvijek je neko drugi odlucivao za nas. U Titinoj Jugi u prvoj varijanti nije bilo BiH (5 baklji u grbu) i da nije bilo Hrvata koji su se uvijek borili protiv srpske hegemonije nestadosmo mi kao republika. U prvom Prezidijumu 1945 g jedino smo mi imali jednog predstavnika zarazliku od drugih i to je bio seljacina iz Grahova Djuro Pucar koji podijelio nasu teritoriju drugim republikama a sirovine Sloveniji. Mi smo jedino imali razvoj i uticaj pojavljivanjem u politici rah. Bijedica rah. Pozderca i pok Mikulica. Ta tri covjeka su ucinila cudo i mi smo dozivili procvat u svakom smislu. Na zalost za vrijeme rata je bio ziv samo Branko koji je istupio i dao podrsku nezavisnoj BiH. Na nasu zalost nismo ga ukljucili u tadasnju vlast a imali i puno koristi od njega. Imali smo jos Raifa Dizdarevica koji je bio clan Predsjednistva kojeg je Slobo poklopio i koji je cekao sta ce se desavati. Savjest mu je tek proradila poslije rata pa je poceo savjetovati rah. Tihica na tajnim sastancima sto je rezultiralo da je Tihic bio najjaci politicar unutar SDA stranke. Na kraju jos da spomenem i velikog gosp. rah. Durakovica koji bio na pravom putu i koji je svojim govorom u Holideju sprijecio podjelu Bosne.
Da bi iznjedrio kvalitet moras imati program i tradiciju. Mi nemamo nikakvog programa ni drzavnog ni nacionalnog a bez toga nema napretka. Bilo je nekih ideja ali obavjestajne sluzbe komsija i susjeda su nas pojele tj. razjedinile i sve se raspalo. Jednostavno neprijatelji su nas svojom propagandom razbucali i vi vise ne vidite patriotizam koji bi morao postojati prema domovini. Broj Hrvata i Srba koji vole BiH je svake godine sve manji i manji. SDA se bavila jacanjem vjere a ne drzave a ni druge stranke to nisu radile. Nedavno je gops. Enes Durakovic posteni i cestiti intelektualac i akademik dao ideju o pokretanju Sve Bosanskog Sabora i niko mu nije ni odgovorio na njegov prijedlo/pisma a kamo li ga podrzao. Jedina dobra stvar je da je doslo do budjenja nacionalne svijesti kod Bosnjaka i da se ipak i oni nesto pitaju. Proces je dug ali ja vjerujem da ce se pojaviti mlade snage unutar BiH ili neki ljudi iz dijaspore koji ce imati doovljno novca i zelje da se pozabave politiko u BiH. Zivjeli.
GG_1231

#86333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GG_1231 »

svi u napad wrote: 07/03/2023 00:38
patriot_bih wrote: 06/03/2023 23:04 Izgleda da je stvar u mentalitetu. Ovaj narod ne može iznjedriti, kvalitetne, nekorumpirane, čvrste borce za državu BiH, na bilo kojoj ideološkoj osnovi, ako uopće i postoji u današnjem vremenu ideologija.
Nas narod nije nikad vladao i uvijek je neko drugi odlucivao za nas. U Titinoj Jugi u prvoj varijanti nije bilo BiH (5 baklji u grbu) i da nije bilo Hrvata koji su se uvijek borili protiv srpske hegemonije nestadosmo mi kao republika. U prvom Prezidijumu 1945 g jedino smo mi imali jednog predstavnika zarazliku od drugih i to je bio seljacina iz Grahova Djuro Pucar koji podijelio nasu teritoriju drugim republikama a sirovine Sloveniji. Mi smo jedino imali razvoj i uticaj pojavljivanjem u politici rah. Bijedica rah. Pozderca i pok Mikulica. Ta tri covjeka su ucinila cudo i mi smo dozivili procvat u svakom smislu. Na zalost za vrijeme rata je bio ziv samo Branko koji je istupio i dao podrsku nezavisnoj BiH. Na nasu zalost nismo ga ukljucili u tadasnju vlast a imali i puno koristi od njega. Imali smo jos Raifa Dizdarevica koji je bio clan Predsjednistva kojeg je Slobo poklopio i koji je cekao sta ce se desavati. Savjest mu je tek proradila poslije rata pa je poceo savjetovati rah. Tihica na tajnim sastancima sto je rezultiralo da je Tihic bio najjaci politicar unutar SDA stranke. Na kraju jos da spomenem i velikog gosp. rah. Durakovica koji bio na pravom putu i koji je svojim govorom u Holideju sprijecio podjelu Bosne.
Da bi iznjedrio kvalitet moras imati program i tradiciju. Mi nemamo nikakvog programa ni drzavnog ni nacionalnog a bez toga nema napretka. Bilo je nekih ideja ali obavjestajne sluzbe komsija i susjeda su nas pojele tj. razjedinile i sve se raspalo. Jednostavno neprijatelji su nas svojom propagandom razbucali i vi vise ne vidite patriotizam koji bi morao postojati prema domovini. Broj Hrvata i Srba koji vole BiH je svake godine sve manji i manji. SDA se bavila jacanjem vjere a ne drzave a ni druge stranke to nisu radile. Nedavno je gops. Enes Durakovic posteni i cestiti intelektualac i akademik dao ideju o pokretanju Sve Bosanskog Sabora i niko mu nije ni odgovorio na njegov prijedlo/pisma a kamo li ga podrzao. Jedina dobra stvar je da je doslo do budjenja nacionalne svijesti kod Bosnjaka i da se ipak i oni nesto pitaju. Proces je dug ali ja vjerujem da ce se pojaviti mlade snage unutar BiH ili neki ljudi iz dijaspore koji ce imati doovljno novca i zelje da se pozabave politiko u BiH. Zivjeli.
Neće biti bolje, dok god takvi i kad se pojave i pokušaju probuditi nešto u Bošnjacima, momentalno budu etiketirani od strane balija (koji dođu obavezno sa standardnim mantrama tipa "ko želi rat u kući mu bio, čuj ih što zavađaju narod, idi ti pa ratuj, samo nek se ne puca, dosta nacionalizma na sve tri strane,..." ) kao "fašisti, islamski fundamentalisti i rato huškači" koji ih žele posvađati sa njihovim komsijama umjesto da svi skupa živimo ovako fino u miru i smijemo se vicevima o Muji i Hasi.
Takav narod ne zaslužuje imati predstavnike, niti poštovanje, niti državu, niti jezik, niti historiju već isključivo sažaljenje i podsmijeh.
Srećom se izgradio određeni dio bonjačkog naroda koji si je za sve ove godine i nakon stoljeća genocida, apartheida uspio izgraditi koliko toliko samopostovanja i ponosa, tako da ipak ima nekog pomaka.
Nadam se da će doći vrijeme da i "Mujo i Haso" sorta dođe sebi, nada je mala ali postoji.
relativno84

#86334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Odabrana ekipica s Tegeltijom onako horski, stidljivo ali dovoljno jasno, klasika.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#86335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

tandmand wrote: 06/03/2023 19:48 Reis:
Današnja borba je u institucijama Bosne i Hercegovine. Ne smijemo dozvoliti da se one ruiniraju. Moramo pokazati da smo na sve načine spremni braniti institucije Bosne i Hercegovine, a ako one padnu, a imali smo to ’92., moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem", kazao je Kavazović.
Ako one (ne) padnu ... institucije BiH, Reis predlaže oružani otpor.

Šta predlažu drugi poštovani forumaši, šta raditi ukoliko bi došlo do izraelizacije institucija BiH. Ukoliko bi došlo do ukidanja građanskih prava Bošnjacima, otpuštanja sa posla,ako bi ostali bez ličnih dokumenata, ukidanja škola i bagerizacije manjinskih Bošnjačkih naselja.

Da li bi se zadovoljili politički nedefinisanom teritorijom kao što je sirijski i turski kurdistan?
Da li u X-orci misli da bi bili nekakav politički faktor u otetim institucijama BiH?

Oružje je krajna solucija, krajni odgovor na hinjsku kiparizaciju, aparthejd, izreaelizaciju, moldavizaciju, ukrajinizaciju.

Čovjek je samo rekao ako to onda ovo,
tj. nećemo staviti glavu na panj, iseliti u migrantskim kolonama na istok niti živjeti ko čergari na prostorma BiH.
Zašto tolika histerija.
Sasvim je jasno ako tako onda ovako. Izgleda svako "tako" može proći a naše "ovako" - ne.

Pa đe ćeš da kažeš da ćeš da braniš golu egzstenicju ... de se izvini:

"HNS traži ispriku: Osudite Kavazovićev poziv za pripremu na oružani sukob"
HNS i SNSD digli hajku na reisa jer su se pronasli u recenici gdje on spominje rusitelje, sto u sustini i jesu.

Ako bilo koji katolicki ili pravoslavni svestenik kaze isto ono sto je rekao reis Kavazovic imace moju podrsku. :wink:
made_in_sarajevo

#86336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Izvinite ja sam nesto fulio, gdje se to radi na rusenju institucija i da se bosnjaci pomnoze sa nulom? Konkretno dokazi nista cuo kod brice.

Isto nista price da to dodik i covic rade jer je to stara vijest vec 15ak godina. Jedino ako rusenje i mnozenje sa nulom jer nema sda pa nema legitimnih bosnjaka.

Evo jedan prijedlog, ne treba vam dodik.ili covic, dajte meni vlast pa cu ja bosnjake,srbe i hrvate pomnoziti sa nulom. Zivis u bosni i hercegovini gdje si kao patriota, ali te stid reci da si bosanac nego bosnjak.

Bosna i hercegovina
Bosanci i hercrgovci
Bosanci
Nacija bosansko hercrgovacka
Narod bosanski
Vjera privatna stvar budi musliman, pravoslavac, katolik, eskim koga boli briga.

Bosnjaci, srbi, hrvati u bosni i hercegovini gdje je ubijen nacionalni identitet i od sda, ali cemo kmecati sto komsije prisvajaju narode i tako lako se kurce :roll:
Officer Crabtree

#86337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

Najvažnije je da se za četiri godine ima šta jesti.
tataćusak

#86338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

made_in_sarajevo wrote: 07/03/2023 06:17 Izvinite ja sam nesto fulio, gdje se to radi na rusenju institucija i da se bosnjaci pomnoze sa nulom? Konkretno dokazi nista cuo kod brice.

Isto nista price da to dodik i covic rade jer je to stara vijest vec 15ak godina. Jedino ako rusenje i mnozenje sa nulom jer nema sda pa nema legitimnih bosnjaka.

Evo jedan prijedlog, ne treba vam dodik.ili covic, dajte meni vlast pa cu ja bosnjake,srbe i hrvate pomnoziti sa nulom. Zivis u bosni i hercegovini gdje si kao patriota, ali te stid reci da si bosanac nego bosnjak.

Bosna i hercegovina
Bosanci i hercrgovci
Bosanci
Narod bosanski
Vjera privatna stvar budi musliman, pravoslavac, katolik, eskim koga boli briga.

Bosnjaci, srbi, hrvati u bosni i hercegovini gdje je ubijen nacionalni identitet i od sda, ali cemo kmecati sto komsije prisvajaju narode i tako lako se kurce :roll:
Sve si fulio. Pročitaj ustav svoje države , onako na brzinu
made_in_sarajevo

#86339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

tataćusak wrote: 07/03/2023 07:25
made_in_sarajevo wrote: 07/03/2023 06:17 Izvinite ja sam nesto fulio, gdje se to radi na rusenju institucija i da se bosnjaci pomnoze sa nulom? Konkretno dokazi nista cuo kod brice.

Bosna i hercegovina
Bosanci i hercrgovci
Bosanci
Narod bosanski

Daytonski mirovni sporazum me ne zanima. Fulili ste vi planetu cijelu. 30 godina evo vi bosnjaci,srbi,hrvati se pitate gdjr ste ubili drzavni identitet i vidimo kako upravljate. Molimo Boga da Lana Pudar se naspava da bi slavili bilo sta.

Bosna i hercegovina
Drzavnost BIH
Nacionalnost bosanac i hercegovac
Narod bosanski
Vjera FK Sarajevo, islam, katolik, pravoslavac, sve u jednom
tataćusak

#86340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

made_in_sarajevo wrote: 07/03/2023 07:36
tataćusak wrote: 07/03/2023 07:25

Daytonski mirovni sporazum me ne zanima. Fulili ste vi planetu cijelu. 30 godina evo vi bosnjaci,srbi,hrvati se pitate gdjr ste ubili drzavni identitet i vidimo kako upravljate. Molimo Boga da Lana Pudar se naspava da bi slavili bilo sta.

Bosna i hercegovina
Drzavnost BIH
Nacionalnost bosanac i hercegovac
Narod bosanski
Vjera FK Sarajevo, islam, katolik, pravoslavac, sve u jednom
Brat moj lijepi pa ustav ti je najveći pravni akt jedne države. Ne možeš reći d ate ne zanima. Pa jel misliš da se meni sviđa ustav? Kako ga promijeniti
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#86341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Lendo izadji iz podruma, sunce sija, uzmi svjezeg zraka.
BHCluster

#86342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Za mene je slučaj 'Ljubić' pravno gledano okončan", poručio je visoki predstavnik.
A onda ide:
Na pitanje da li više vjeruje SDA ili "Trojki" Brkić je rekao kako to nije stvar vjere.

"To nije pitanje vjere nego je to pitanje s kim vi možete unutar Parlamentarne skupštine BiH doći do izmjena izbornog zakona kako bi se opet implementirala presuda Ustavnog suda BiH u slučaju Ljubić i Evropskog suda za ljudska prava", zaključio je Brkić.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#86343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Botovi skrecu pricu sa Sjebije
mishic

#86344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/29 ... irali.html

Ovo "društvo" je doživjelo eroziju kakva se rijetko kad nekom društvu dogodi. Razloga je mnogo i previše a suština je da su krajnosti u koje odlazi dobar dio ovoga društva prevršile svaku mjeru i otišle u sferu suicidnosti. A društvo sa ovoliko i ovakvih krajnosti teško može održati svoju supstancu.

Napada se borba za BiH i borci koji su je branili, napadaju se institucije obrazovanja, vjere, kulture, tradicije, historije...
Napada se sve što nije u funkciji jednoumlja ili jedne ili druge krajnosi. Ali se baš te krajnosti proglašavaju demokratama i budučnošću ove zemlje, društva i naroda.
mishic

#86345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Da nam u periodu devedesetih bi ovakvih Eroja kao što su ovi današnji medijski i forumski nikakva sila ma kolika bila nebi se usudila ni prijeko nas pogledati a kamo li napasti. A onaj ko nas već napao sa ovako žestokim Erojima bio bi potpuno uništen i nestalo bi ga. Ne mogu ni zamisliti kakva sjajna perspektiva nas čeka sa njima.
laik1981

#86346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

_BataZiv_0809 wrote: 07/03/2023 11:12 Botovi skrecu pricu sa Sjebije
Tek se sad vidi kakva je to masinerija u pitanju i koliko krakova ta kriminalna organizacija ima.. U slobodnom padu koji im se desava povlace kompletnu naciju sa sobom..
tandmand

#86347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Dodik: Sprema se oružana pobuna u BiH
Roccohljup

#86348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

laik1981 wrote: 07/03/2023 12:25
_BataZiv_0809 wrote: 07/03/2023 11:12 Botovi skrecu pricu sa Sjebije
Tek se sad vidi kakva je to masinerija u pitanju i koliko krakova ta kriminalna organizacija ima.. U slobodnom padu koji im se desava povlace kompletnu naciju sa sobom..
Dobar dio tih su tipični stranački dupelisci i uhljebi koji su prihvatili mrvicu sadake što im je stranka omogućila, i koji u padu lidera i same stranke vide i svoj kraj. Drugi dio je nepismena rulja koja današnju SDA i dalje poistovjećuje sa SDA iz ranih 90ih, i koja u pauzama grand parade i turskih sapunica od informativnih emisija na brzinu pogleda vijesti na "hajaaaatuu". Kad je tako "ozbiljna tv kuća" u pitanju, sve što čuju u to automatski i povjeruju a naručito kad se to još od strane botova i stranačkih lidera začini pričom o zavjeri "domaćih izdajnika, vlaha zakrvavljenih očiju sa kamama u rukama i pokvarenih latina".

Image
laik1981

#86349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Roccohljup wrote: 07/03/2023 12:34
laik1981 wrote: 07/03/2023 12:25
Dobar dio tih su tipični stranački dupelisci i uhljebi koji su prihvatili mrvicu sadake što im je stranka omogućila, i koji u padu lidera i same stranke vide i svoj kraj. Drugi dio je nepismena rulja koja današnju SDA i dalje poistovjećuje sa SDA iz ranih 90ih, i koja u pauzama grand parade i turskih sapunica od informativnih emisija na brzinu pogleda vijesti na "hajaaaatuu". Kad je tako "ozbiljna tv kuća" u pitanju, sve što čuju u to automatski i povjeruju a naručito kad se to još od strane botova i stranačkih lidera začini pričom o zavjeri "domaćih izdajnika, vlaha zakrvavljenih očiju sa kamama u rukama i pokvarenih latina".
SDA je privatizovala institucije.. Privatizovala pravosudje, Islamsku zajednicu, javne ustanove.. Privatizovala religiju i naciju.. Sve su poklopili i spremni su sve urusiti jer su svjesni da bez vlasti nema ni njih.. Ovo sve sto rade vise nije stvar nikakve politike.. Sve se svelo na spasavanje egzistencije i slobode porodice Izetbegovic i tajkuna koji ih okruzuju..
Roccohljup

#86350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

laik1981 wrote: 07/03/2023 12:42
Roccohljup wrote: 07/03/2023 12:34

SDA je privatizovala institucije.. Privatizovala pravosudje, Islamsku zajednicu, javne ustanove.. Privatizovala religiju i naciju.. Sve su poklopili i spremni su sve urusiti jer su svjesni da bez vlasti nema ni njih.. Ovo sve sto rade vise nije stvar nikakve politike.. Sve se svelo na spasavanje egzistencije i slobode porodice Izetbegovic i tajkuna koji ih okruzuju..
Tako je. S tim da su oni svjesno ili slučajno svoju sudbinu trajno vezali za sudbine mnogih nižerangiranih kadrova i samim tim stvorili stranku vojsku koja je na sve spremna da zaštiti svoje "begove i hanume" jer time i sebe štite. Al mislim da im ovaj put nema pomoći...
Locked