Narod i Pravda (Konakovic)

PM72

#26776 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

izvrsni direktor wrote: 06/03/2023 12:16
PM72 wrote: 06/03/2023 11:42 Ne treba biti akademik niti doktor nauka pa zaključiti da za jednog ministra vanjskih poslova treba više od zvanja nastavnika fizičkog...o iskustvu da ne pričamo.
Primjeri iz svijeta te demantuju..
A mora li se biti nesto vise od bravara da bi bio veliki svjetski lider?
Da li treba biti vise od nastavnika hemije da bi bio lider jedne od najjacih ekonomija svijet skoro 20 godina dugo?
Da li ekonomista moze biti na celu najvece vojne alijanse?

S druge strane, koje obrazovanje je potrebno da bi se bavio uvozom hurmi?
Svi ti koje si pominjao su svojim radom i zalaganjem došli na ta mjesta.Ovi naši su POSTAVLJENI.
Nešić ministar sigurnosti :lol: a Forto komunikacija...
drug_profi

#26777 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Imali smo u historiji primjer bravara sa partijskim kursom i nekoliko pročitanih knjiga filozofije.
Ispade na kraju najveći mačor u historiji ovih naroda.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#26778 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

PM72 wrote: 06/03/2023 12:20
izvrsni direktor wrote: 06/03/2023 12:16
Primjeri iz svijeta te demantuju..
A mora li se biti nesto vise od bravara da bi bio veliki svjetski lider?
Da li treba biti vise od nastavnika hemije da bi bio lider jedne od najjacih ekonomija svijet skoro 20 godina dugo?
Da li ekonomista moze biti na celu najvece vojne alijanse?

S druge strane, koje obrazovanje je potrebno da bi se bavio uvozom hurmi?
Svi ti koje si pominjao su svojim radom i zalaganjem došli na ta mjesta.Ovi naši su POSTAVLJENI.
Imenovani!
Ne mozes izgleda da prezalis biseru i njenu lavovsku politiku na zblizavanju sa irancima i rusima
PM72

#26779 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

drug_profi wrote: 06/03/2023 12:21 Imali smo u historiji primjer bravara sa partijskim kursom i nekoliko pročitanih knjiga filozofije.
:thumbup:
Vjerovatno u ovom našem sa Soukbunara čuči mali Tito...samo još da se uspravi. :lol:
PM72

#26780 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

izvrsni direktor wrote: 06/03/2023 12:23
PM72 wrote: 06/03/2023 12:20
Imenovani!
Ne mozes izgleda da prezalis biseru i njenu lavovsku politiku na zblizavanju sa irancima i rusima
Kakva je razlika između imenovanog i postavljenog?
A što se tiče Bisere i moje ljubavi prema njoj :| ne da si fulio loptu nego i stadion
drug_profi

#26781 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

PM72 wrote: 06/03/2023 12:25
drug_profi wrote: 06/03/2023 12:21 Imali smo u historiji primjer bravara sa partijskim kursom i nekoliko pročitanih knjiga filozofije.
Vjerovatno u ovom našem sa Soukbunara čuči mali Tito...samo još da se uspravi. :lol:
Nisam to rekao, ali je uradio prvi korak. Nametnuo se sam i prepoznat je kao lider.
Već je to samo po sebi zaslužilo da se pruži neka šansa.
A pazi, ja sam potpuno ideološki suprotan njemu, ali se slažemo u glavnoj tezi.
Da BiH mora biti Zapad i da mora biti slobodna i ugodna za svakog građanina.
PM72

#26782 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

drug_profi wrote: 06/03/2023 12:31
PM72 wrote: 06/03/2023 12:25

Nisam to rekao, ali je uradio prvi korak. Nametnuo se sam i prepoznat je kao lider.
Slažem se sa zadnjom rečenicom.Samo,on neće i nemože učiniti ništa bez znanja i odobrenja koalicionih partnera.Toliko o približavanju zapadu.
Officer Crabtree

#26783 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

PM72 wrote: 06/03/2023 12:05
Officer Crabtree wrote: 06/03/2023 12:02 Prije svega Dini ne treba 4 godine nego 4 mjeseca, međutim ide sad Ramazan i tu treba zanemariti, jer ipak posti se.

Međutim, ne znam zašto bi bilo kojem političaru dao 4 godine da se dokaže...

Za godinu možeš vidjeti gdje plovi brod.

Ali ponavljam, Dini treba 4 mjeseca odnosno 5 kalendarskih zbog Ramazana.
Nije ovo Iran
A kako na zapadu, ako si tamo i ako si radio s njima, od 20.12. do dobro poslije Nove godine ne računaj nit da rade nit da ih ima...

Znači može Frederik u Njemačkoj i Anto u Stocu, a ne može Dino u Sarajevu.

Eto ti mu računaj i Ramazan opet će biti bolji od svog prethodnika...
drug_profi

#26784 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

PM72 wrote: 06/03/2023 12:34
drug_profi wrote: 06/03/2023 12:31

Slažem se sa zadnjom rečenicom.Samo,on neće i nemože učiniti ništa bez znanja i odobrenja koalicionih partnera.Toliko o približavanju zapadu.
Misliš na SNSD?
Ja dapače mislim da SNSD igra na sigurno. Zna se sta je njihova agenda, ali imaju i backup plan ako sve propadne, jer ga i Srbija ima. Nestankom toksicnog Ruskog uticaja mnogo toga bi drugacije izgledalo i na Balkanu.
Roccohljup

#26785 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

blago tebi drug kad si tako optimističan :-). meni je sve sa dodikom i čovićem samo put u pakao.....doduše možda malo sporiji sad kad im nema jarana baketa, al i dalje sasvim siguran kurs.

Nego, jel ima istine u ovome ili dušmani izmišljaju opet?
SUKOBI UNUTAR NEPRIRODNE KOALICIJE Narod i pravda kontinuirano 'otima' pozicije, nanosi političku štetu SDP-u i Našoj stranci

Bave li se lideri stranaka samo sobom

Piše: Amra Vrabac

Dok lideri stranaka trojke Nermin Nikšić (SDP BiH), Elmedin Konaković (NIP) i Edin Forto (Naša stranka) pokušavaju izvesti „uspješni koncept trojke iz KS na više nivoe“, u Kantonu Sarajevo, na lokalnom nivou, već odavno ništa nije tako uspješno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA
Sponsored content
Betole online kladionica daje ti bonus dobrodošlice do 50 KM na prvi depozit!
Midas - Content Discovery Platform
Proteklih dana to je kulminiralo u općini Novo Sarajevo gdje je načelnik Hasan Tanović koji je bio zajednički kandidat četvorke (trojka i tadašnji NBL) osvojio mandat, a zatim prešao u SDP. Tanović se u konačnici morao javno obračunati sa strankom Narod i pravda, tačnije pojedinim općinskim vijećnicima i šefom Kantonalne organizacije NIP-a Elvedinom Okerićem. Iz NIP-a su pokušali Tanovića predstaviti neuspješnim, a Tanović im je poručio da NIP „ima neku svoju pravdu“, ali da će javnost sve sama vidjeti.

Sukob unutar trojke nije tek počeo. Prošle godine slično je prošao i načelnik Centra Srđan Mandić (NS) koji je trpio kritike NIP-ovaca. Spominjao se čak i opoziv načelnika. Nisu Mandića štedjeli ni neki SDP-ovci. Sukob je privremeno utihnuo, ali je NIP dobio poziciju koja je pripadala Našoj stranci. Nebrojeno puta je predsjednik NIP-a Konaković istakao kako je upravo ta stranka svojom podrškom tokom kampanje doprinijela pobjedi Mandića. Pa bi, valjda, Mandić trebao biti do kraja života zahvalan Konakoviću i njegovoj stranci.

Nije prvi put da NIP preuzima zasluge za određene uspjehe trojke, a nije tajna ni da se u Kantonu Sarajevo smatraju šefom trojke. Tako je u aktuelnoj Vladi KS NIP imao apsolutnu većinu, a kada ih partneri nisu podržali kao što je slučaj sa ukidanjem odluke o zaštiti vjetrokoridora, NIP je sa sedam ruku preglasao svoje partnere. I nisu to tada zvali preglasavanjem već hrabrošću da u tom trenutku donesu takvu odluku.

Načelnik Novog Grada Semir Efendić također je trn u oku NIP-u koji sa još nekoliko stranaka ima većinu u Općinskom vijeću. Nije bolje prošao ni načelnik Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić kojem je NIP preuzeo zastupnika u Skupštini KS, a netrpeljivost se osjeti u Općinskom vijeću.

Ovih danas na sceni je novi sukob između gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić (SDP) i Mandića oko urušavanja elektrocentrale Valter Perić na Marijin Dvoru. Ko je trebao reagovati, šta je čija nadležnost, ko se ne bavi svojim poslom, sve smo to mogli pratiti na društvenim mrežama gdje su se Karić i Mandić obračunavali. Takvo ponašanaje naišlo je na osudu brojnih građana Sarajeva, ali i njihovih glasača koji su ih pozvali da sve neriješene probleme rješavaju na zvaničnim sastancima a ne na ovakav prizeman način.

Da odnosi unutar trojke nisu tako sjajni pokazuje i usporen proces formiranja nove Vlade KS. Zbog izbornog rezultata stranaka trojke koji je skoro pa ujednačen NIP ne može računati više na apsolutnu prevlast. No, umjesto da se SDP BiH kao najjača stranka ovog bloka na Općim izborima nametne kao lider i preuzme premijersku funkciju u KS oni rade na principu „daj šta daš“. Čini se da su NIP i Naša stranka ponovo više dobili nego što im pripada po izbornom rezultatu.

Mjesecima traje saga ko će voditi Kanton Sarajevo. Nakon dogovora Konakovića i Forte oko državnog nivoa gdje su obojica državni ministri, ni jedan ni drugi više i ne spominju Kanton Sarajevo. Iako je treća stranka po broju glasova u trojci Naša stranka je ponovo dobila pravo da predloži premijera. I to ne bi bilo moguće bez podrške NIP-a. Izbor je pao na Nihada Uka. O ministrima i resorima iz trojke ne žele javno govoriti. Umjesto da SDP dobije veći broj ministarstava jer je prepustio premijersku poziciju ova stranka imat će samo ministarstvo više ukoliko se nešto do polovine ove sedmice ne promijeni. NIP bi trebao dobiti također četiri ministarstva što je za tri manje nego u aktuelnoj Vladi KS. Možda je i to razlog zašto im se nije žurilo sa imenovanjem nove Vlade.

O ovim sukobima čiji je jedan od glavnih aktera NIP, Konaković se ne oglašava. Svoju snagu svaka od ovih stranaka vidjet će naredne godine na lokalnim izborima. Bit će interesantno vidjeti da li će SDP ponovo drugim strankama dati prednost u predlaganju načelnika ili će konačno preuzeti vodeću ulogu.

No, dok Nikšić čeka premijersku poziciju u Vladi FBiH, SDP-u sve više štete nanose i vlastiti kadrovi. Zbog lošeg pregovaranja, pokazat će se i neprirodne koalicije, Socijaldemokratska partija može izgubiti mnogo u narednim političkim borbama .
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#26786 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

PM72 wrote: 06/03/2023 12:27
izvrsni direktor wrote: 06/03/2023 12:23

Imenovani!
A što se tiče Bisere i moje ljubavi prema njoj :| ne da si fulio loptu nego i stadion
Ma da, nisi ti sda glasac, ti si samo razocarani glasac trojke, razocaran sto ministri iz trojke za mjesec dana nisu promijenili svijet. A sda neces da negativno komentarises, jer nema potrebe, od njih se ne ocekuje nista dobro...tipicna forumska mantra
PM72

#26787 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

izvrsni direktor wrote: 06/03/2023 13:10
PM72 wrote: 06/03/2023 12:27

Ma da, nisi ti sda glasac, ti si samo razocarani glasac trojke, razocaran sto ministri iz trojke za mjesec dana nisu promijenili svijet. A sda neces da negativno komentarises, jer nema potrebe, od njih se ne ocekuje nista dobro...tipicna forumska mantra
Patetika...pjeva Đuro i Bombaj štampa
halo_ba

#26788 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by halo_ba »

Styling wrote: 06/03/2023 09:34
PM72 wrote: 06/03/2023 06:55 E čuj dovoljno što je obišao komšiluk :lol:
To radi i svaka Šuhra ili Mukelefa po Mihrivodama ili Škaljinom sokaku
Pa kad uselis u novu kucu/stan najvaznije je da sa komsijama uspostavis dobar odnos. ili bi ti da se svadjas odmah i pokazes koliki si seljak?
A Bosnjaci su uselili u novu kucu? :-)
Hakiz

#26789 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 06/03/2023 06:53
Hakiz wrote: 05/03/2023 23:36

A, kako onda da izmjerimo koliko je uradio?
Ne znam da bilo ko na bilo kojoj poziciji u svijetu može postići vidljiv rezultat za tri sedmice. Posebno u politici i diplomatiji. Obično se to rezultati vide kasnije. Od njega očekujete rezultate a pljujete ga i omalovažavate na svakom koraku.
Dovoljno je što je obišao komšiluk i pokazao svima da nismo svi u ovoj državi nacionalistički kreteni koji samo sanjaju o konfliktima.
Onda ne možemo ni da mu čestitamo za relaksiranje odnosa itd. Jer, kako za 2 sedmice vidjeti?
halo_ba

#26790 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by halo_ba »

Hakiz wrote: 06/03/2023 13:29
Styling wrote: 06/03/2023 06:53

Ne znam da bilo ko na bilo kojoj poziciji u svijetu može postići vidljiv rezultat za tri sedmice. Posebno u politici i diplomatiji. Obično se to rezultati vide kasnije. Od njega očekujete rezultate a pljujete ga i omalovažavate na svakom koraku.
Dovoljno je što je obišao komšiluk i pokazao svima da nismo svi u ovoj državi nacionalistički kreteni koji samo sanjaju o konfliktima.
Onda ne možemo ni da mu čestitamo za relaksiranje odnosa itd. Jer, kako za 2 sedmice vidjeti?
- Pogledajte, Dino Bog je za tri hefte uspio povezati BiH sa zapadom, relaksirati odnose, zavrsiti rat, napraviti zaokret...
- A gdje se to moze vidjeti?
- Pa sta hocete, nemere za tri hefte, sacekajte cetiri godine...

Jooj, jes meni ova nova sekta zakon.... :lol:
Styling

#26791 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

halo_ba wrote: 06/03/2023 13:26

Pa kad uselis u novu kucu/stan najvaznije je da sa komsijama uspostavis dobar odnos. ili bi ti da se svadjas odmah i pokazes koliki si seljak?
Posto nisi skontao, necu ni komentarisati ovaj upis. Samo cu reci, Dino nije samo Bosnjacki ministar vec ministar BiH, znaci svih gradjana koji u njoj zive. Nije njegovo da radi kako samo Bosnjaci zele, a sto im se ne svidj ada ne radi. On predstavlja sve nas.
sajber87

#26792 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

Novi stanari u jednoj jedinoj kuci ,pretpostavljam da misli da se novi stanari bar jedan dobar dio njih nece ponasati kao stari koji su pravili nered dugo vremena nego da ce krenuti cistiti i spremati kucu sto traje, lakse je kvariti nego sredjivati
PM72

#26793 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Styling wrote: 06/03/2023 13:38

Posto nisi skontao, necu ni komentarisati ovaj upis. Samo cu reci, Dino nije samo Bosnjacki ministar vec ministar BiH, znaci svih gradjana koji u njoj zive. Nije njegovo da radi kako samo Bosnjaci zele, a sto im se ne svidj ada ne radi. On predstavlja sve nas.
Važi li to i za Nešića,Klošarca i Tegeltiju?
halo_ba

#26794 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by halo_ba »

PM72 wrote: 06/03/2023 13:40

Ni oni nisu bosnjacki (malim slovom, prisvojni pridjev) ministri, kao ni Dino. :wink:
I oni moraju, ko u Srbiju, ko u Hrvatsku, na nastupni dupeljub. Pokazao Dino kako se to radi.
Officer Crabtree

#26795 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Oni se nisu doselili.
halo_ba

#26796 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by halo_ba »

drug_profi wrote: 06/03/2023 12:40
PM72 wrote: 06/03/2023 12:34

Misliš na SNSD?
Ja dapače mislim da SNSD igra na sigurno. Zna se sta je njihova agenda, ali imaju i backup plan ako sve propadne, jer ga i Srbija ima. Nestankom toksicnog Ruskog uticaja mnogo toga bi drugacije izgledalo i na Balkanu.
Ma ja... devedesetih Rusija bila zabavljena sobom, koliko da ne pomru od gladi, ali to nije smetalo Srbiji da vrijedno kolje sve oko sebe.
Nekima ne treba neciji toksicni uticaj, jer imaju vlastiti.
drug_profi

#26797 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

halo_ba wrote: 06/03/2023 15:14
drug_profi wrote: 06/03/2023 12:40

Misliš na SNSD?
Ma ja... devedesetih Rusija bila zabavljena sobom, koliko da ne pomru od gladi, ali to nije smetalo Srbiji da vrijedno kolje sve oko sebe.
Nekima ne treba neciji toksicni uticaj, jer imaju vlastiti.
Skini mi se sa postova. Nemam sta sa trolovima pricat.
PM72

#26798 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Officer Crabtree wrote: 06/03/2023 14:51

Oni se nisu doselili.
?
Officer Crabtree

#26799 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

PM72 wrote: 06/03/2023 17:42
Officer Crabtree wrote: 06/03/2023 14:51

Oni se nisu doselili.
?
Pa ako smo se mi doselili, neko je morao biti tu.

Najbitnije od svega je da Dino predstavlja Sarajevo.
PM72

#26800 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Officer Crabtree wrote: 06/03/2023 18:05
PM72 wrote: 06/03/2023 17:42

?
Pa ako smo se mi doselili, neko je morao biti tu.

Najbitnije od svega je da Dino predstavlja Sarajevo.
De se ti malo presaberi
Post Reply