Andrew Tate ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
darius_maximus

#276 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by darius_maximus »

Riddle wrote: 06/03/2023 15:30
darius_maximus wrote: 06/03/2023 14:46Andrew Tate je upravo taj drugi ekstrem, koji je se hrani toksičnim feminizmom i koji jeste mizoginija.
Isti osjećaj imam kada vidim Andrew Tatea, kao i kad vidim one što promoviraju feministički ekstrem.

Imaš bezbroj muškaraca na koje se možeš ugledati i ti se ugledaš na Andrew Tatea.
Zašto?
E to je meni veća zagonetka.
Koji bezbroj muškaraca? Ko to govori u ime muškaraca? Kome je dozvoljeno?

Nema tu nikakve zagonetke, niko ne predstavlja drugu stranu. Inače pojava kao Tate ne bi postojala.
Muškarcima ne treba niko da govori u njihovo ime.
Muškarci trebaju uzore na koje se mogu ugledati, a to Andrew Tate (za mene) nije.

Ima normalnih muškaraca, kao i žena, samo su u fokusu kvočke s obje strane.
konoplja

#277 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by konoplja »

no_sikiriki wrote: 06/03/2023 14:49 Za nas neupucene, gdje/kako se ismijavaju, demonizuju i degradiraju muskarci?
Prvo mi padaju napamet neologizmi poput manspreading i mansplaining. Ne vidim korisit za takvu terminologiju u sirem drustvenom kontekstu osim za degradaciju muskaraca.
Potom forsiranje fraza kao sto su male privilege ili bijeli muskarci na poziciji moci. Cao Jelena Veljaca.

Evo nekoliko naslova iz mainstream medija na temu. Zamjeni men za women pa skontaj da li ismijavaju, demonizuju i degradiraju.

‘Quiet quitting’ isn’t new. Some men have been doing the bare minimum for decades
https://www.independent.co.uk/voices/wh ... 56379.html

Why do men kill their families?
https://www.independent.co.uk/life-styl ... 1676963075

Men forget to mind their manners when dealing with powerful women
https://www.theguardian.com/commentisfr ... rful-women

It’s true, men really don’t listen to a word their wives say
https://www.theguardian.com/commentisfr ... -wives-say
General War

#278 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by General War »

vaučer wrote: 06/03/2023 12:51
General War wrote: 06/03/2023 12:29 Katar je dobio organizaciju SP kao i svaka druga zemlja prije, sta ti je tu cudno i smijesno?
A? O čem ti?
A vi, kako te?
O onome sto ti pises.
Riddle

#279 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Riddle »

darius_maximus wrote: 06/03/2023 16:10Muškarcima ne treba niko da govori u njihovo ime.
Muškarci trebaju uzore na koje se mogu ugledati, a to Andrew Tate (za mene) nije.

Volio bih ja da si ti u pravu, ali ovdje jedna strana ima institucionalnu podršku u gotovo svemu. Toliko je licemjerja i dvostrukih standarda. Tako da muškarcima itekako treba neko ili nešto da govori u njihovo ime. Kvočka kao Tate je tu nebitna i nemoćna, samo će je izbrisati. Dok kvočka s druge strane ima podršku institucija i medija u svakom smislu i slavi je se. U tome je problem.

Kad smo kod medija, filmska industrija najjasnije ispoljava ovu pristrasnost. Sve si već naveo i ja se stvarno čudim kako muškarcima ovo više nije dopizdilo i kako mogu ići gutati te bljuvotine. Pa sam termin toksična muškost oko kojeg su se sjatili ovi bolesnici je nešto što je prihvaćeno, a čista je demonizacija muškarca.
MarlboroGold

#280 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MarlboroGold »

darius_maximus wrote: 06/03/2023 15:45
no_sikiriki wrote: 06/03/2023 14:49 Za nas neupucene, gdje/kako se ismijavaju, demonizuju i degradiraju muskarci?
Postoji jako vidljiv trend što se toga tiče.
Ako uzmeš većinu velikih franšiza i poznatih muških likova, primjetit ćeš to.

Od Luke Skywalkera, do Hulka, Thora, Lokija, itd.
Svi oni su u svojim filmovima i serijama postali šprdnja za jače i sposobnije ženske likove koji su ih zamijenili.
Disney baš prednjači u tome, iako nije lokalizovano na njih (Batgirl je ako se ne varam izjavila kako je sve ostvarila sama, za razliku od Batmana).
Mogao bi i Darius Maximus biti sljedeći na tapeti :mrgreen:

tj. Maximus Decimus :mrgreen:
General War

#281 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by General War »

tranquil wrote: 06/03/2023 13:31
Sta je tacno prekrsio? Koja pravila?

Pretpostavljam da je priča o tome kako su žrtve silovanja odgovorne zbog silovanja prekršila neko pravilo društvenih mreža na kojima je objavljivao ta sranja. Svaka društvena mreža ima svoja pravila, neka striktnija, neka fleksibilnija. Ja lično sam fleksibilniji, i da posjedujem Twitter, možda ne bih banovao jadnog iskompleksiranog paćenika zbog njegovog bijednog stava, ali moje razumijevanje slobode govora je takođe da neko drugi, a to uključuje i vlasnika platforme, ima pravo da ograniči stavove koji se promovišu koristeći njegovu infrastrukturu. I to su ljudi uradili, ni manje ni više. Banovali su ga zbog kršenja pravila na svojim vlastitim privatnim platformama. Njemu je ostalo da baljezga na drugim platformama, ali ga očito boli što je, s pravom, banovan sa najpopularnije. Jer mu je, kao kompleksašu, bitno da bude u centru pažnje.

Kada bi ga vlada cenzurisala, tek to bi bila cenzura. To ovdje nije slučaj.
...Dos'o Musk i vratio ga na tviter...ne znam kako drustvene mreze nisu gadljive kad se propagira da djeca (ali samo na zapadu, ne i u kini, bliskom istoku, latiskoj americi,..indiji) uzimaju kojekakva sranja za "promjenu" pola, idu na medicinske tretmane...
dale cooper

#282 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by dale cooper »

Svi oni su u svojim filmovima i serijama postali šprdnja za jače i sposobnije ženske likove koji su ih zamijenili.
Disney baš prednjači u tome, iako nije lokalizovano na njih (Batgirl je ako se ne varam izjavila kako je sve ostvarila sama, za razliku od Batmana).
Kako su spomenuti postali sprdnja....ne kontam? :zoka: :roll:
General War

#283 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by General War »

Riddle wrote: 06/03/2023 16:53
darius_maximus wrote: 06/03/2023 16:10Muškarcima ne treba niko da govori u njihovo ime.

Volio bih ja da si ti u pravu, ali ovdje jedna strana ima institucionalnu podršku u gotovo svemu. Toliko je licemjerja i dvostrukih standarda. Tako da muškarcima itekako treba neko ili nešto da govori u njihovo ime. Kvočka kao Tate je tu nebitna i nemoćna, samo će je izbrisati. Dok kvočka s druge strane ima podršku institucija i medija u svakom smislu i slavi je se. U tome je problem.

Kad smo kod medija, filmska industrija najjasnije ispoljava ovu pristrasnost. Sve si već naveo i ja se stvarno čudim kako muškarcima ovo više nije dopizdilo i kako mogu ići gutati te bljuvotine. Pa sam termin toksična muškost oko kojeg su se sjatili ovi bolesnici je nešto što je prihvaćeno, a čista je demonizacija muškarca.
:thumbup:
Tacno, iako niko ne moze ni definisati sta je to
MarlboroGold

#284 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: 06/03/2023 17:08

Pa jeste Luke u zadnjim filmovima. Teška šprdnja da je i sam Mark Hamill digao glas protiv toga. Ali zato kod Rey moRe sve. Ne treba ni Jedi trening. Mary Sue.

Za ovo ostalo je i meni nejasno šta je potencirao. Thor možda zbog Love and Thunder.
vaučer

#285 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by vaučer »

General War wrote: 06/03/2023 16:47
A vi, kako te?
O onome sto ti pises.
Smijem se izjavi da su igrači prisiljeni nositi obojene kapitenske trake.
A Katar je SP dobio mitom, ako si to mislio slažem se. Nije prvi ali jesu među gorima s obzirom da imaju zakone iz srednjeg vijeka, nikakvu nogometnu tradiciju i jer su muljali o SPu na ljeto pa kasnije sjebali kalendar svima micanjem u zimu. Obični opareni lažovi.
dale cooper

#286 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote: 06/03/2023 17:13

Pa jeste Luke u zadnjim filmovima. Teška šprdnja da je i sam Mark Hamill digao glas protiv toga. Ali zato kod Rey moRe sve. Ne treba ni Jedi trening. Mary Sue.

Za ovo ostalo je i meni nejasno šta je potencirao. Thor možda zbog Love and Thunder.
To je problem lošeg pisanja, nije smišljene propagande. Ni novi likovi, uključujući Rey, nisu ništa bolje prošli. Može se jedino reći da
casting u Hollywoodu jeste diversifikovan u smislu više glumaca različitog etničkog, rasnog, spolnog i rodnog identiteta, ali to je
ok. Ali novi Star Wars filmovi pate od neujednačenog i lošeg pisanja sa idejama različitih režisera koje se međusobno sudaraju.
General War

#287 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by General War »

vaučer wrote: 06/03/2023 17:19
General War wrote: 06/03/2023 16:47
A vi, kako te?
O onome sto ti pises.
Smijem se izjavi da su igrači prisiljeni nositi obojene kapitenske trake.
A Katar je SP dobio mitom, ako si to mislio slažem se. Nije prvi ali jesu među gorima s obzirom da imaju zakone iz srednjeg vijeka, nikakvu nogometnu tradiciju i jer su muljali o SPu na ljeto pa kasnije sjebali kalendar svima micanjem u zimu. Obični opareni lažovi.
Pa sto ce nositi ili promovisati politicku agendu?
Svaka je zemlja placala ogromne pare da dobije organizaciju igara jer su to velike pare u igri...katar je placao ali neko je uzimao te pare...a nije arap.
MarlboroGold

#288 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: 06/03/2023 17:21
MarlboroGold wrote: 06/03/2023 17:13

To je problem lošeg pisanja, nije smišljene propagande. Ni novi likovi, uključujući Rey, nisu ništa bolje prošli. Može se jedino reći da
casting u Hollywoodu jeste diversifikovan u smislu više glumaca različitog etničkog, rasnog, spolnog i rodnog identiteta, ali to je
ok. Ali novi Star Wars filmovi pate od neujednačenog i lošeg pisanja sa idejama različitih režisera koje se međusobno sudaraju.
Ima i toga, ali ima i agende. Teško je Dale progutati neke stvari tipa Admiralke Holdo i to forsirano sranje.
MarlboroGold

#289 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MarlboroGold »

Uostalom već sam jednom pisao šta je problem većine današnjih filmova u kojima žene igraju glavnu ulogu i koje se bore protiv nekih tamo zlikovaca.

Zlikovci su obično prikazani kao neki muškarci šmoklje koji ni u jednom momentu ne predstavljaju prijetnju glavnom ženskom liku, jer žena treba da ih gazi. To najbolje pokazuje Wonder Woman 2. Kec je bio vrhunski film.
Last edited by MarlboroGold on 06/03/2023 17:30, edited 1 time in total.
dale cooper

#290 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote: 06/03/2023 17:24
dale cooper wrote: 06/03/2023 17:21

Ima i toga, ali ima i agende. Teško je Dale progutati neke stvari tipa Admiralke Holdo i to forsirano sranje.
Nemoj mi ba protiv Laure Dern, nemoj srati. :D
MarlboroGold

#291 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: 06/03/2023 17:28
MarlboroGold wrote: 06/03/2023 17:24
Ništa protiv nje lično. Gotivim je i ja, ali to je bilo smeće realno.
dale cooper

#292 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote: 06/03/2023 17:29
dale cooper wrote: 06/03/2023 17:28

Da li bi bilo bolje da je bio admiral Holdo umjesto admiralke?
MarlboroGold

#293 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: 06/03/2023 17:31
MarlboroGold wrote: 06/03/2023 17:29
Da li bi bilo bolje da je bio admiral Holdo umjesto amdiralke?
Pa nije problem u njoj, već forsiranom sranju. Čitav segment sa onim pilotom kojem sam već zaboravio i ime.
Zna se šta je bio fokus tog segmenta između redova.
MarlboroGold

#294 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MarlboroGold »

Inače iz mog avatara sipa toksična muškost :mrgreen:
MUNAFIK

#295 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MUNAFIK »

E cuj toksicna muskost...

to nesto ko ISLAMSKI TERORIZAM...

Kakva podvala za raju, ono kad treba neku grupu posebno etiketirati radis ove stvari...

Islamski terorizam toksicna muskost sta god to bilo... predpostavljam da placipicke oko nas ne pripadaju toksicnoj muskosti...
Last edited by MUNAFIK on 06/03/2023 17:42, edited 1 time in total.
darius_maximus

#296 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by darius_maximus »

Pošto postoji plejada likova koji su prošli ovaj tretman, da se fokusiramo samo na prva tri (sva tri pod Disneyem).

Luke Skywalker je u odnosu na svoju zamjenu Ray, morao učiti kako biti Jedi, dok je ova uglavnom sve "znala".
O ovoj farsi je sam Mark Hamill dovoljno rekao.

Hulk je jedan od najjačih likova u Marvelovim filmovima. Neko ko se godinama morao boriti sa svojim alter egom (moderni Jackyll i Hyde) kako bi naučio koristiti svoju snagu. Njegova rodica je postala She-Hulk i nije trebala nikakvu obuku. Odmah je bila jača od njega i mogla je kontrolisati svoje emocije zato što se kao žena morala često suzdržavati zbog toga kako su se muškarci odnosili prema njoj (da, to je zvanična verzija priče).

Thor je bog, u bukvalnom smislu te riječi. Biće koje je staro preko 1,500 godina. U tih 1.500 godina se borio s raznim čudovištvima, obišao univerzum i učio kako da koristi svoje moći. Njegovu bivšu djevojku odabere Mjolnir i ona se u tren oka snađe s novonađenim moćima i bori se rame uz rame s njim. Čak je postala toliko dobra da on mora dokazivati da je jednako dobar kao ona u borbi, dok većinu vremena (i u Ragnaroku i u Love & Thunder) provodi kao neko koga svako može spržiti strujom (pogotovo Valkyrie u Ragnaroku) i kao komični element u spostvenim filmovima. Da ponovimo, lik je bukvalno bog.

Ne, ovo nisu slučajne greške u scenariju, nažalost.
dale cooper

#297 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote: 06/03/2023 17:33
dale cooper wrote: 06/03/2023 17:31

Da li bi bilo bolje da je bio admiral Holdo umjesto amdiralke?
Pa nije problem u njoj, već forsiranom sranju. Čitav segment sa onim pilotom kojem sam već zaboravio i ime.
Zna se šta je bio fokus tog segmenta između redova.
Sa Poe Dameronom? Šta sa time?
MarlboroGold

#298 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MarlboroGold »

Ma ništa zaboravi...
no_sikiriki

#299 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by no_sikiriki »

konoplja wrote: 06/03/2023 16:23 Prvo mi padaju napamet neologizmi poput manspreading i mansplaining. Ne vidim korisit za takvu terminologiju u sirem drustvenom kontekstu osim za degradaciju muskaraca.
Potom forsiranje fraza kao sto su male privilege ili bijeli muskarci na poziciji moci. Cao Jelena Veljaca.

Evo nekoliko naslova iz mainstream medija na temu. Zamjeni men za women pa skontaj da li ismijavaju, demonizuju i degradiraju.

‘Quiet quitting’ isn’t new. Some men have been doing the bare minimum for decades
https://www.independent.co.uk/voices/wh ... 56379.html

Why do men kill their families?
https://www.independent.co.uk/life-styl ... 1676963075

Men forget to mind their manners when dealing with powerful women
https://www.theguardian.com/commentisfr ... rful-women

It’s true, men really don’t listen to a word their wives say
https://www.theguardian.com/commentisfr ... -wives-say
Ok, to je očito stvar perspektive. Ne vidim kako mansplaining, kojim se pojedini muškarci itekako bave, degradira muškarca? Degradira žene. To što neko misli da je ta pojava ženska izmišljotina - druga stvar.
Ne vidim kako upućivanje na neke negativne pojave kod muškaraca njih demonizuje, degradira i ismijava. Je li to ne smijemo pričati o negativnim pojavama u društvu?

A što se tiče ovih članaka - nađi mi neki ozbiljniji iz B&H medija.
Ne mogu uopće zamisliti naslov u Avazu/na Klixu koji kaže "Zašto muškarci ubijaju svoju porodicu?"
Prije ćeš naći 10 članaka o tome šta je navelo nekog nevinog jadnička da ubije svoju ženu i djecu, "iz čista mira". Onda ćeš ispod čitati komentare homo balcanicusa: "garant ga je varala", ""kurva", "dobila je šta je zaslužila" i sl.
dale cooper

#300 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by dale cooper »

darius_maximus wrote: 06/03/2023 17:37

Pošto postoji plejada likova koji su prošli ovaj tretman, da se fokusiramo samo na prva tri (sva tri pod Disneyem).

Luke Skywalker je u odnosu na svoju zamjenu Ray, morao učiti kako biti Jedi, dok je ova uglavnom sve "znala".
O ovoj farsi je sam Mark Hamill dovoljno rekao.

Hulk je jedan od najjačih likova u Marvelovim filmovima. Neko ko se godinama morao boriti sa svojim alter egom (moderni Jackyll i Hyde) kako bi naučio koristiti svoju snagu. Njegova rodica je postala She-Hulk i nije trebala nikakvu obuku. Odmah je bila jača od njega i mogla je kontrolisati svoje emocije zato što se kao žena morala često suzdržavati zbog toga kako su se muškarci odnosili prema njoj (da, to je zvanična verzija priče).

Thor je bog, u bukvalnom smislu te riječi. Biće koje je staro preko 1,500 godina. U tih 1.500 godina se borio s raznim čudovištvima, obišao univerzum i učio kako da koristi svoje moći. Njegovu bivšu djevojku odabere Mjolnir i ona se u tren oka snađe s novonađenim moćima i bori se rame uz rame s njim. Čak je postala toliko dobra da on mora dokazivati da je jednako dobar kao ona u borbi, dok većinu vremena (i u Ragnaroku i u Love & Thunder) provodi kao neko koga svako može spržiti strujom (pogotovo Valkyrie u Ragnaroku) i kao komični element u spostvenim filmovima. Da ponovimo, lik je bukvalno bog.

Ne, ovo nisu slučajne greške u scenariju, nažalost.
Stvar sa Lukeom je, kao što sam ranije rekao, što nisu znali šta će sa njim. Mark se protivio prikazu Lukea kao samotnjaka koji se povukao
i kojeg više nije briga ni za čim. Stvar lošeg pisanja. A ako misliš da to što su napravili da Rey "sve zna" čini je jakim ženskim likom, onda
griješiš. I to je stvar lošeg pisanja od ljudi koji hoće da pišu za jake ženske likove, ali ne znaju kako to da urade, pa ih napišu kao svemoguće.

Ne znam stripovski canon za She-Hulk, ali u seriji joj potrebno dosta pomoći i vođenja od Brucea Bannera da bi znala navigirati sa
svojim novim moćima. I ništa zbog toga nije Bruce postao sprdnja niti išta manje moćniji.

Dobro, i kako to što mu njegovu bivšu djevojku (smrtno bolesnu usput rečeno) bira Mjolnir, čini Thora manjem moćnim ili manje bogom nego što
jeste?
Post Reply