Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kabal1337

#43676 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

e vi zaboravljate da ta auta voze ljubavnice :kiss: :lol:
NediM17

#43677 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Leon16v wrote: 04/03/2023 23:22 Gdje je naš dobri emko da vas otrese, emko vrati se :mrgreen:
Ma kakav emko, bio je onaj za sat do Tuzle. :lol:
Laertes

#43678 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

NediM17 wrote: 05/03/2023 11:58
Leon16v wrote: 04/03/2023 23:22 Gdje je naš dobri emko da vas otrese, emko vrati se :mrgreen:
Ma kakav emko, bio je onaj za sat do Tuzle. :lol:
Mirzet :lol:
NediM17

#43679 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

E taj.
Dozer

#43680 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

Entropio wrote: 05/03/2023 00:02 Kad sam bio mladji, nikad nisam dozvoljavao da me neko pretekne. Ne da sam nekoga blokirao ili slicno, nego sam uvijek bio najbrzi i ja sam bio taj koji je preticao. Najdraze mi je bilo kad se jos neko takav nadje i onda se pratimo cijelim putem i preticemo i furamo.
Ali kako sam postao stariji, shvatio sam da je to glupost pa pustim tako neke kao Dozer da me preteknu, nasmijem se, fakat me to ne dira. Boli me kara. Shvatio sam da su najvaznije trebe. One ne vole brzu voznju, vole samo da imas mocno njemacko auto. Vozis 50 kroz grad, kuliras, parkiras da te vide, izvadis kljuceve sa emblemom... to je bitno. A brzina, preticanje i to, to je za djecu. I za vozace azijskih nakaza jer oni i kao stariji moraju dokazivati nesto.

Ali naravno, nekad mi bude cejf da ga patosiram, pa to i uradim i ocejfim malo. Ali to kad sam sam u autu i kad je dobra ruta, pogodna za preticanja i slicno. Samo isprekidana linija, dobar pregled situacije, bez rizika.
Fulio si ti nesto, drug.... Mislim da sam ja stariji, al' hajd'.
I ne trkam se ja ni sa kim po cesti. Imam svoj ritam voznje, uvijek, svugdje i s bilo kim u autu. Taj ritam je 10-20 kmh brzi od ogranicenja, i to je to. Vozim svoje, i kad nekoga stignem ko me usporava - prestignem ga bez ugrozavanja bilo koga, kad je neko brzi od mene - propustim ga da ide, ne naganjam ga, bez obzira sta vozi, pa makar to bio i super tvrdi kockasti svapski famozni "premium". Kad neko vozi mojim ritmom, vozim za njim, nema potrebe za preticanjem i divljanjem.

I tako vozim otkad vozim, a to je 32 godine vec. Nikad ne ostadoh bez vozacke, iako je bilo kaznica,, nikad ne napravih sudar, nikad nikoga ne ugrozih na cesti.

A zbog takvih patroldzija poput tebe, koji izigravaju face po gradu vozeci ispod ogranicenja i tako ometajuci normalno odvijanje saobracaja pa se prave kolone jer te zaustavlja svaki drugi-treci semafor, treba ponovo uvesti namjenske kazne.
Last edited by Dozer on 05/03/2023 21:58, edited 1 time in total.
Ateista

#43681 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Evolution_IV wrote: 04/03/2023 23:36 meni je svejedno druze, zna se kako voze pomenuti supci, ljepljenje na guzicu i neko izdrkavanje, meni je puna kapa tih debila ba na cestama...

malo cu odmorit psihicki kad predam vozacku uskoro :thumbup: , radi 62km/h :lol:
Ma u gradu se moze bez problema, ja evo jos par dana i prodje 2 mjeseca bez vozacke, vozio sve ko i inace i ko da je imam, jos i na planinu skoro svaki vikend.
zdruzdjo

#43682 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ima li gdje da se kupi ovo.
Za maltretiranje onih sto im crkne sijalica pa upale duga da ih policija ne bi cvaknula.

Dozer

#43683 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

eBay.
Laplace

#43684 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Dozer wrote: 05/03/2023 21:59eBay.
Da li sad stiže roba normalno? Ja još čekam smartwatch koji sam naručio (i platio) u februaru 2020. :D (Šalim se, odustao sam odavno.)
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#43685 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

Laplace wrote: 05/03/2023 22:14
Da li sad stiže roba normalno? Ja još čekam smartwatch koji sam naručio (i platio) u februaru 2020. :D (Šalim se, odustao sam odavno.)
meni stiglo prije iz kine nego iz engleske, jebo lud zbunjenog :lol:
drug_profi

#43686 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Kako sa aliexpresa narucujete dostavu. Ja kad vidim one cijene od 90 maraka postarine odustanem odmah.
Ima li neka opcija da ide za do 20-30 maraka?
Naslovnica

#43687 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Ima tih skupih dostava, ali su mnogi vratili na normalne cijene ili free shipping.
Ja neki dan naručio nekakvih gluposti.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#43688 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

drug_profi wrote: 05/03/2023 22:30 Kako sa aliexpresa narucujete dostavu. Ja kad vidim one cijene od 90 maraka postarine odustanem odmah.
Ima li neka opcija da ide za do 20-30 maraka?
ima, nadjes drugog prodavaca za istu stvar koji nudi jeftinu dostavu :thumbup:
Dozer

#43689 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

Tada im je sve stalo...dosta toga i otkazano, ali sad sve fercera kao i ranije, normala. Cak mozda i brze nego prije.
Laplace

#43690 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Dozer wrote: 05/03/2023 22:53

Tada im je sve stalo...dosta toga i otkazano, ali sad sve fercera kao i ranije, normala. Cak mozda i brze nego prije.
Pretpostavio sam. A ti satovi su ionako neki jeftini, po osam dolara a u skladu sa cijenom je i kvalitet (a kod nas na OLX-u isti su oko 50 KM).
zdruzdjo

#43691 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Najdraze mi je kad vozac nekog bijesnig skupocjenog limenog ljubimca, koji je drzman po vjeroispovjesti, podje da se drzmani u saobracaju, i onda skonta da ce tim cinom ostetiti svoj "precious" i jos ispasti kriv, pa onda ko mali prepadnuti cukica podvije rep pod guzicu i podje kociti.
Jutros idem od stupske petlje prema gradu. Stao sam na semaforu kod sarenog starackog doma. Prva desna traka za ici pravo. Pored mene je traka za skretanje desno. Drugi sam na semaforu. Iza mene je kolonica od par auta. U iza mene par auta u traku za skretanje desno uvlaci se bijeli audi SQ5. I staje na semafor. Pali se zeleno lik ispred mene krece ja za njim. Audi se malkice kilavo zalijece i konta ispred nas ce, pa pravo a mi cemo ga pustiti. Meni naumpade citat iz pjesme ramba amadeusa "hoces kurac sine". Dodam gas uredno i ne usporavam. On nesto ko krenu da mi se priblizava. Konta ja cu zakociti. Mislim se u sebi hajde molim te skreni u mene, taman bi mogao vrata malo da promjenim trebala bi se prekalirati.
Mogao se zaletiti i mozda fino proci da je pritisnuo gas jer taj auto je mrcina. Ali onda se rizikuje da izgubi kontrolu pa naleti na trotoar. Naravno prikoci on. Uvuce se iza mene jer ga je ovaj iza mene pustio. I onda podje da blica i ljepi mi se za karambolku. Malkice naglo pipnem kocinicu da ga resetujem. Odmaknu se iza mene i nastavi.
Naravno nasmijem se i nastavim svojim putem.
tindbe

#43692 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tindbe »

Nekad sam znao pustit takve radi mira u kući, al' došlo vrijeme da im se jebe fragilni ego i gaće useru.
Jučer vozim magistralom 80 na sat, neki mali pravac možda 200 metara, kad momčina iz suprotnog, iako vidi da sam već blizu, uze preticat vozilo ispred sebe s nadom da ću ja nagazit na kočnicu.
Nisam usporio ni 1 km/h, pružio ruku sa srednjakom i gledao u aVudiju sasrane face kretena i saputnice mu, koji se umalo ne prevrnuše da se vrate u svoju traku.
Vjerujem da su stali na idućoj benzinskoj da se saperu.
Ateista

#43693 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

zdruzdjo wrote: 06/03/2023 09:51 Najdraze mi je kad vozac nekog bijesnig skupocjenog limenog ljubimca, koji je drzman po vjeroispovjesti, podje da se drzmani u saobracaju, i onda skonta da ce tim cinom ostetiti svoj "precious" i jos ispasti kriv, pa onda ko mali prepadnuti cukica podvije rep pod guzicu i podje kociti.
Jutros idem od stupske petlje prema gradu. Stao sam na semaforu kod sarenog starackog doma. Prva desna traka za ici pravo. Pored mene je traka za skretanje desno. Drugi sam na semaforu. Iza mene je kolonica od par auta. U iza mene par auta u traku za skretanje desno uvlaci se bijeli audi SQ5. I staje na semafor. Pali se zeleno lik ispred mene krece ja za njim. Audi se malkice kilavo zalijece i konta ispred nas ce, pa pravo a mi cemo ga pustiti. Meni naumpade citat iz pjesme ramba amadeusa "hoces kurac sine". Dodam gas uredno i ne usporavam. On nesto ko krenu da mi se priblizava. Konta ja cu zakociti. Mislim se u sebi hajde molim te skreni u mene, taman bi mogao vrata malo da promjenim trebala bi se prekalirati.
Mogao se zaletiti i mozda fino proci da je pritisnuo gas jer taj auto je mrcina. Ali onda se rizikuje da izgubi kontrolu pa naleti na trotoar. Naravno prikoci on. Uvuce se iza mene jer ga je ovaj iza mene pustio. I onda podje da blica i ljepi mi se za karambolku. Malkice naglo pipnem kocinicu da ga resetujem. Odmaknu se iza mene i nastavi.
:thumbup:
I meni su drage slicne situacije, uglavnom kada neko na foru pokusa da mi oduzme prednost tako sto se ne zaustavlja i misli ja cu se prepasti i pustiti ga. Na isti nacin samo nastavim, jer znam da sam u pravu i da ce on biti kriv, a zna i on i na kraju zakoci kad vidi da ja necu stati.
Naslovnica

#43694 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Nevjerovatno koliko debila u zadnje vrijeme prelazi preko ležećeg tako što stane ili skoro stane ispred, pa laganini, ko po jajima.
Neki dan sam pretekao debila preko ležećeg.
Ide jedan, pa na 100m drugi. Strpim se dok obavi radnju prelaženja prvog ležećeg, na drugom ga najnormalnije zaobiđoh, mojom uobičajenom brzinom prelaska ležećeg (ležeći apsolutno normalne visine, nikakav onaj "zajebani").
Naslovnica

#43695 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

zdruzdjo wrote: 06/03/2023 09:51 Najdraze mi je kad vozac nekog bijesnig skupocjenog limenog ljubimca, koji je drzman po vjeroispovjesti, podje da se drzmani u saobracaju, i onda skonta da ce tim cinom ostetiti svoj "precious" i jos ispasti kriv, pa onda ko mali prepadnuti cukica podvije rep pod guzicu i podje kociti.
Drkadžija malomudan konta da je najpametniji, redovni su tu, ko mi svi glupi, on pametan.
Debila se nakotilo, epidemija.
emotivac

#43696 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by emotivac »

Još kad ti se međed zalijepi iza na pola metra nema mi ništa draže nego pipnut malo kočnicu, a on begi nešto blica, maše rukama, maši materi svojoj, udari pa ćemo viditi hoćeš se više lijepiti :lol: :lol: 8-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#43697 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Naslovnica wrote: 06/03/2023 10:45 Nevjerovatno koliko debila u zadnje vrijeme prelazi preko ležećeg tako što stane ili skoro stane ispred, pa laganini, ko po jajima.
Ide jedan, pa na 100m drugi. Strpim se dok obavi radnju prelaženja prvog ležećeg, na drugom ga najnormalnije zaobiđoh, mojom uobičajenom brzinom prelaska ležećeg (ležeći apsolutno normalne visine, nikakav onaj "zajebani").
ćuva ju ljudi svoe avte ni su koti dauni štavaš pačeš poslje ovde ku kat neštomi kuc ka ilupka kad prelayim preko leyečeg poyyy
Naslovnica

#43698 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote: 06/03/2023 10:53
Naslovnica wrote: 06/03/2023 10:45 Nevjerovatno koliko debila u zadnje vrijeme prelazi preko ležećeg tako što stane ili skoro stane ispred, pa laganini, ko po jajima.
ćuva ju ljudi svoe avte ni su koti dauni štavaš pačeš poslje ovde ku kat neštomi kuc ka ilupka kad prelayim preko leyečeg poyyy
jebo hin njihov avto ako se raspadne na leyečem poyy
drug_profi

#43699 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Do 30 km/h su svi sasvim ok za prelazak.
Ako ti je sve na ovjesu ispravno, naravno.

A bukvalno stanu, pa u prvu, pa lagano prednji tockovi, pa privuce zadnje, pa stane, pa lagano zadnje preko.
kakaljin

#43700 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

drug_profi wrote: 06/03/2023 11:14 Do 30 km/h su svi sasvim ok za prelazak.
Ako ti je sve na ovjesu ispravno, naravno.

A bukvalno stanu, pa u prvu, pa lagano prednji tockovi, pa privuce zadnje, pa stane, pa lagano zadnje preko.
Sto sam primjetio najvise je onih sa SUV-ovima koji to predju kao da jaja stoje na cesti pa da ih ne polome, a mogu normalnom brzinom to preci kolisni je lezeci.
Post Reply