zigzag wrote: ↑04/03/2023 20:05
Zato što su svi mislili da putinova rusija druga sila svijeta.
Od 27.02.22 kada su ih ukrajinci nag

zili to više nisu. Sada su samo primitivni agresori. Čak ih i "saveznici" drže na distanci.
Ne voli niko gubitnike.
Opet ponoviti da ne lamentiramo previše:
za godinu ili pet ruska čizma i obojak će napustiti Ukrajinu.
Možemo se mi ovdje svi kolektivno praviti glupi i moralisati, podržavati, ohrabrivati, ili šta već radimo sa ovim "bubovima" i "suncokretima", ali nekoliko činjenica ne može pobiti ništa, pa ni ovo kolektivno vrijeđanje par ljudi koji u zadnje vrijeme na neke stvari ukazuju:
1. Rusija je bila i ostala druga vojna sila svijeta. Prije nešto više od godinu dana su ušli u Ukrajinu, i ta agresija rezultirala je kontroliranjem najmanje jedne četvrtine druge po redu najveće evropske države (koliko je Ukrajina zapravo velika, govori najbolje podatak da je grad Cazin stanovnicima Lavova 300 kilometara bliži od Luganska)
2. Rusi su za Ukrajince velesila, pogotovo u vojnom smislu. Nadmoćni su u naoružanju, nadmoćni su u ljudstvu i u ovom trenutku su nadmoćni na bojnom polju.
3. Moral kod Ukrajinaca nije tako velik kako ga mi predstavljamo. Rusi su uspjeli mobilizirati više kriminalaca, silovatelja, kradljivaca i piromana iz prijebinskih zatvora, nego što se "zapadnih" Ukrajinaca bori na istočnom frontu. Ljudi uopće ne žele da ratuju, iz Lavova svakodnevno na istočni front šalju isključivo cigare za one "istočne" Ukrajince koji žele i moraju da se bore
4. Ovi "bubovi" i "suncokretisanja" koja gledamo svaki dan na ovoj temi podiže moral samo nama. Uđete li na Telegram vidjet ćete u istoj, možda i u većoj mjeri propagandu sa ruske strane, isto "bubovi", "suncokretisanja" i slične pizdarije
Mislili smo i znamo doduše svi da je Amerika najjača vojna sila na svijetu, koja je opet kao takva otišla u pustinju obračunavati se sa bradatim, neškolovanima, neobučenim i neopremljenim Talibanima, koji nakon 20 godina ratovanja sa najjačom vojnom silom na svijetu rat okončavaju apsolutnim preuzimanjem vlasti.
Isto smo i mi tako govorili 95. kako će nakon ulaska 5. Korpusa u Banjaluku srpska četnička čizma zauvijek napustiti BiH, dok nam ga nisu ućerali prijetnjama, avijacijom i bombardovanjem, pa smo dobili protektorat i dejtonski sporazum da nas jebe kako ko stigne.