Ukrajina

Crvene_brigade

#149126 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Zamjenik ukrajinskog zapovjednika: Svaki sat u Bahmutu je kao pakao

Crtu fronta u Bahmutu stabilizirale su ukrajinske trupe u proteklih nekoliko dana unatoč intenzivnim i stalnim napadima ruskih snaga, rekao je zamjenik zapovjednika Nacionalne garde Ukrajine. Prema riječima Volodimira Nazarenka iz bataljuna Svoboda, ruske snage nisu prešle rijeku Bahmutu, a središte grada ostaje pod kontrolom ukrajinskih snaga.

“Svaki sat u Bahmutu je kao pakao. Neprijatelj je prije tjedan dana imao uspjeha sjeverno, sjeverozapadno od Bahmuta. Ukrajinski vojnici uzvraćaju udarac. Tijekom proteklih nekoliko dana linija bojišnice je stabilizirana zahvaljujući našem teškom radu i naporima", rekao je Nazarenko za ukrajinsku televiziju Kyiv24.

Inndex.hr
drug_profi

#149127 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

AliceInChains wrote: 04/03/2023 22:32
Na koji način pomažu Ukrajini evropske sankcije na ruske energente, kad ih indirektno nabavljamo preko Kine, Indije, Turske uz pomoć

Kakve to ima veze sa odlukom Ukrajine da se bori za svoju zemlju?
Sankcije su uvedene jer su se trebale uvesti i to je jedina moralna stvar.
Jer bi u suprotnom Rusi rekli sad vam je nafta 150 dolara, a gas 1 euro po kubiku jer saljete Ukrajini pomoć.

Pa bi onda nakon što popušiš Putinu ipak na kraju tražio od arapa po mnogo skupljim cijenama nego sada, dok ti Putko zavrće gas u sred zime...

Eto zasto su sankcije uvedene. Da se odabere strana u ratu.
Last edited by drug_profi on 04/03/2023 22:45, edited 1 time in total.
konoplja

#149128 Re: Ukrajina

Post by konoplja »

studeni76 wrote: 04/03/2023 22:36
konoplja wrote: 04/03/2023 22:33

Odgovor je ne.

Ali zasto me to pitas?
Je li reci istinu da je Njemacka prosle godine uvezla 30% manje gasa nego inace, a platila 2 puta i kusur vise nego godinu prije znaci da podrzavam Rusiju?
Pa šta želiš? Koji je način da računi budu manji?
Odgovorio sam ti vec. Ukrajina ne treba da se preda.

A zelim kraj ruske agresije na Ukrajinu.
Ne znam nacin da racuni budu manji.

Ali znam da je istina ovo sto sam ranije napisao.
LipeCvat

#149129 Re: Ukrajina

Post by LipeCvat »

konoplja wrote: 04/03/2023 22:24
LipeCvat wrote: 04/03/2023 20:52

prestani širiti dezinformacije

konoplja wrote: 04/03/2023 18:10
Valjda se gleda koliki racun je stigao na kraju 2022., a ne trenutna cijena.

FRANKFURT, March 1 (Reuters) - Germany's natural gas import costs more than doubled in 2022 despite volumes being slashed by 30%, official data from the Federal Office for Economic Affairs and Export Control (BAFA) showed.

Germany's import bill increased to 74.0 billion euros ($78.74 billion) from 35.4 billion a year earlier, the BAFA data showed.
https://www.reuters.com/business/energy ... 023-03-01/

Nije bas tri puta ali jeste dva i kusur i jos je ukupan uvoz bio 30% manji.
Koliki ce racun stici za 2023. ne znam ali prosla godina je bila mnogo skuplja od pretprosle uz manji uvoz.
I
a što tebe sikira koliki je uvoz ? Da nisi nasikiran ko ovaj ?

Saian

#149130 Re: Ukrajina

Post by Saian »

konoplja wrote: 04/03/2023 22:44
studeni76 wrote: 04/03/2023 22:36
Pa šta želiš? Koji je način da računi budu manji?

Drug studeni meshcini misli da se ne moze sve u zivotu prevest u monete, dok ti nisi tog stava, i mislis da ain’t no love in the heart of the city. Klesh svjetonazora bajagi :D
Meni ni u dzep ni iz dzepa, al rek’o da budem od pomoci.
AliceInChains

#149131 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

lajkujMe wrote: 04/03/2023 22:35
Hame_ wrote: 04/03/2023 20:13 Putin je Šupak!
Milorad je supak on makar jos nije poceo klati samo mlati jezikom

Putin je ubica monstrum izvrsilac i nalogodavac preko milion mrtvih sto svojih sto tudjih ljudi i to treba reci

Ubica Monstrum
Ne kontam omalovažavanje našeg pulena.

Da sutra nedo Bog ovdje opet izbije rat, konflikt u Ukrajini bi po brutalnosti izgledao ko nesporazum između djece u obdanistu. Zašto to mislim? Jer lik, a i onaj ukočeni Hercegovački kaktus već 20 godina šire netrpeljivost i vrijeđaju. Glave pogotovo njihove obične buranije usijane do plafona. A i neke naše, kao sto se ovdje da primjetiti, a svi ko fol anti SDA :mrgreen:

Ne volim ovo omalovažavanje domaćih izdajica. Mi i Hrvati na Hrvatskoj teritoriji smo se istinito borili za opstanak, jer je tada Srpski establisment odlučio da zapišane teritorije naseli isključivo Srbima. (Politicko) opredjeljenje, (ne)vjernost, Itd. nije igralo nikakvu ulogu. Mi smo se borili za fizički opstanak. Velika razlika.
Vedoo

#149132 Re: Ukrajina

Post by Vedoo »

Haman na forum ne treba ulaziti vikendom.
drug_profi

#149133 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

P.Starck wrote: 04/03/2023 20:48 Na stranu vikend guslanje.
Na dosta snimaka se vidi pin-point preciznost artiljerije. Uglavnom gledam ukrajinske snimke ali moguće i na ruskoj strani.
Bez gore dole lijevo desno. Prva pa bub.
Profesionalno pitanje, kako i čime?

Je li moguće da operativac na dronu vidi metu i šalje koordinate, da ih proslijeđuju najbližem artiljercu a on onda pogađa. Ako znamo da karte i GPS nikada nisu najbolje usklađeni kako jbg imaju tu preciznost?
Ako je artiljerijski polozaj stalan, tj. vec "upucan", precizna oruzja kao sto su nove zapadne haubice ne bi trebala imati veliki problem da sa obicnom granatom pogode iz prve. Ako nema vjetra i ako je municija prvoklasne izrade. Nišanske sprave su digitalne i tu nema prostora da drhtava ruka ili umorno oko nišandzije nešto pokvari.
GPS svog polozaja i GPS cilja su u vojnom GPS sistemu vrlo precizni. Civilni namjerno ima odstupanje.
Last edited by drug_profi on 04/03/2023 23:06, edited 1 time in total.
AliceInChains

#149134 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Vedoo wrote: 04/03/2023 23:01 Haman na forum ne treba ulaziti vikendom.
Ogroman sadržaj. Vjerujem da si dugo razmišljao. Ko te tjera? :mrgreen:
konoplja

#149135 Re: Ukrajina

Post by konoplja »

Saian wrote: 04/03/2023 22:52
konoplja wrote: 04/03/2023 22:44

Drug studeni meshcini misli da se ne moze sve u zivotu prevest u monete, dok ti nisi tog stava, i mislis da ain’t no love in the heart of the city. Klesh svjetonazora bajagi :D
Haha ma dankeschön tebi.
A ne mislim da je do prevoda u monete. Vise mi ovo djeluje kao stav druga studenog i slicnih da ono sto bi se na bilo kakav nacin moglo protomaciti kao kritika Ukrajini se treba pomesti pod tepih i ne spominjati.
Cak i kada je to istina, poput ove da je Njemacka prosle godine uvezla gasa za 30% manje a platila ga 2x puta skuplje.
Tako su kolegu koji ranije je na tu istinu ukazao prozvali dezinformasem i pokusali usutkati stavljajuci grafove sadasnjih cijena.
Jer ako bi se istina rekla ona bi mogla negativno utjecati na konacni cilj. Valjda je to neka Platonova laz?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#149136 Re: Ukrajina

Post by pici »

TRI TJEDNA PAKLA
Kraj najveće tenkovske bitke nakon Drugog svjetskog rata, Rusi doživjeli epski poraz!
Ruski kanali na Telegramu potvrđuju nevjerojatne gubitke Putinovih trupa

Oko ukrajinskoga grada Vuledara prošli se mjesec odvijala najveća tenkovska bitka u Europi nakon Drugog svjetskog rata. U tri tjedna žestokih borbi, ruske su postrojbe izgubile više od 130 tenkova i oklopnih vozila, a navodno je poginulo i više stotina ruskih vojnika - nekoliko postrojbi gotovo je potpuno izbrisano, a ruski su se napadi zbog gubitaka vozila posljednjih dana bitke srozali na jednostavne pješadijske juriše bez potpore tenkova.

New York Times javlja da je rudarski gradić postao poprište sukoba u kojem su se redovito susretali suparnički tenkovi, no fotografije s terena, kanali Telegrama povezani s ruskom vojskom i ukrajinski vojnici ukazuju da je bitka većim dijelom bila jednostrana te su ruski tenkovi većinom činili istu pogrešku koja je bila smrtonosna za ruske oklopne snage od samog početka sukoba prošle godine - redovito su ulijetali s kolonama tenkova u pomno postavljene zasjede.
Ne znam zasto isti koncempt odbrane Ukri nisu imali oko Bahmuta kosto su imali na Vuledaru.Moguce drugaciji teren pa i ozbiljnost komande koja je branila Bahmut.Ukri su bukvalno zbrisali mornaricke ruske specijalne brigade s lica zemlje.Na koji nacin su dopustili neprijatelju da sa dva kraka stavi u poluokruzenje jedinice koje su veterani i odlicne, poput 93th.
Nije tu do ruskih placenika i neke specijalne taktike kolko do propusta u generalstabu.Kremina isto zestoko navaljuju pa nisu uzeli kilometar, mozda i manje.Negdje postoji propust i to se mora odstraniti.Vuledar je zivi primjer kako se neprijatelj zaustavlja i porazi do nogu.
studeni76

#149137 Re: Ukrajina

Post by studeni76 »

konoplja wrote: 04/03/2023 23:16
Saian wrote: 04/03/2023 22:52

Haha ma dankeschön tebi.
A ne mislim da je do prevoda u monete. Vise mi ovo djeluje kao stav druga studenog i slicnih da ono sto bi se na bilo kakav nacin moglo protomaciti kao kritika Ukrajini se treba pomesti pod tepih i ne spominjati.
Cak i kada je to istina, poput ove da je Njemacka prosle godine uvezla gasa za 30% manje a platila ga 2x puta skuplje.
Tako su kolegu koji ranije je na tu istinu ukazao prozvali dezinformasem i pokusali usutkati stavljajuci grafove sadasnjih cijena.
Jer ako bi se istina rekla ona bi mogla negativno utjecati na konacni cilj. Valjda je to neka Platonova laz?
Pa eto opet te pitam. Zašto je Ukrajina kriva sto Njemačka skuplje plaća plin? Sta Ukrajina može da uradi da cijena plina bude niza? Odgovor se nazire, zar ne
Last edited by studeni76 on 04/03/2023 23:21, edited 1 time in total.
madner

#149138 Re: Ukrajina

Post by madner »

drug_profi wrote: 04/03/2023 23:04
P.Starck wrote: 04/03/2023 20:48 Na stranu vikend guslanje.
Na dosta snimaka se vidi pin-point preciznost artiljerije. Uglavnom gledam ukrajinske snimke ali moguće i na ruskoj strani.
Bez gore dole lijevo desno. Prva pa bub.
Profesionalno pitanje, kako i čime?

Je li moguće da operativac na dronu vidi metu i šalje koordinate, da ih proslijeđuju najbližem artiljercu a on onda pogađa. Ako znamo da karte i GPS nikada nisu najbolje usklađeni kako jbg imaju tu preciznost?
Ako je artiljerijski polozaj stalan, tj. vec "upucan", precizna oruzja kao sto su nove zapadne haubice ne bi trebala imati veliki problem da sa obicnom granatom pogode iz prve. Ako nema vjetra i ako je municija prvoklasne izrade. Nišanske sprave su digitalne i tu nema prostora da drhtava ruka ili umorno oko nišandzije nešto pokvari.
GPS svog polozaja i GPS cilja su u vojnom GPS sistemu vrlo precizni. Civilni namjerno ima odstupanje.
Razlog je isti kao kada vidis sazetak utakmice, samo najbolje akcije se spomenu.

Hiljade granata se ispali dnevno, gubici od istih su obicno manji od 100 vojnika.
sumirprimus

#149139 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

To je i onaj momak dronas spomenuo. Manji obim ali poenta. Na onaj jedan klip, taj dan su iizbacili sanduk bombi. Na klipu se vide 2 izbacene.
Ermin ZM

#149140 Re: Ukrajina

Post by Ermin ZM »

drug_profi wrote: 04/03/2023 22:43
AliceInChains wrote: 04/03/2023 22:32
Na koji način pomažu Ukrajini evropske sankcije na ruske energente, kad ih indirektno nabavljamo preko Kine, Indije, Turske uz pomoć

Kakve to ima veze sa odlukom Ukrajine da se bori za svoju zemlju?
Sankcije su uvedene jer su se trebale uvesti i to je jedina moralna stvar.
Jer bi u suprotnom Rusi rekli sad vam je nafta 150 dolara, a gas 1 euro po kubiku jer saljete Ukrajini pomoć.

Pa bi onda nakon što popušiš Putinu ipak na kraju tražio od arapa po mnogo skupljim cijenama nego sada, dok ti Putko zavrće gas u sred zime...

Eto zasto su sankcije uvedene. Da se odabere strana u ratu.
Udaraju sankcije itekako. Bas sam o tome nedavno procitao clanak. Evo slikovito i jednostavno(brojevi su fiktivni)

Rus proizvodio barel nafte, pri cemu je imao 40 dolara troska a prodavao za 60 EU. 20 dolara dobar.
Sad uslijed sankcija mora taj barel nekoj trecoj zemlji(npr Indija) prodati za 40 samo da je se rijesi. Nije tako jednostavno zaustaviti proizvodnju nafte, odnosno ponovo je pokrenuti poslije.
Indija proda taj barel za 60 EU. Indija zaradila svoj dio, EU dobio naftu po ok cijeni a Rusi u gubitku. Tako je otprilike bilo objasnjeno
madner

#149141 Re: Ukrajina

Post by madner »

pici wrote: 04/03/2023 23:18
TRI TJEDNA PAKLA
Kraj najveće tenkovske bitke nakon Drugog svjetskog rata, Rusi doživjeli epski poraz!
Ruski kanali na Telegramu potvrđuju nevjerojatne gubitke Putinovih trupa

Oko ukrajinskoga grada Vuledara prošli se mjesec odvijala najveća tenkovska bitka u Europi nakon Drugog svjetskog rata. U tri tjedna žestokih borbi, ruske su postrojbe izgubile više od 130 tenkova i oklopnih vozila, a navodno je poginulo i više stotina ruskih vojnika - nekoliko postrojbi gotovo je potpuno izbrisano, a ruski su se napadi zbog gubitaka vozila posljednjih dana bitke srozali na jednostavne pješadijske juriše bez potpore tenkova.

New York Times javlja da je rudarski gradić postao poprište sukoba u kojem su se redovito susretali suparnički tenkovi, no fotografije s terena, kanali Telegrama povezani s ruskom vojskom i ukrajinski vojnici ukazuju da je bitka većim dijelom bila jednostrana te su ruski tenkovi većinom činili istu pogrešku koja je bila smrtonosna za ruske oklopne snage od samog početka sukoba prošle godine - redovito su ulijetali s kolonama tenkova u pomno postavljene zasjede.
Ne znam zasto isti koncempt odbrane Ukri nisu imali oko Bahmuta kosto su imali na Vuledaru.Moguce drugaciji teren pa i ozbiljnost komande koja je branila Bahmut.Ukri su bukvalno zbrisali mornaricke ruske specijalne brigade s lica zemlje.Na koji nacin su dopustili neprijatelju da sa dva kraka stavi u poluokruzenje jedinice koje su veterani i odlicne, poput 93th.
Nije tu do ruskih placenika i neke specijalne taktike kolko do propusta u generalstabu.Kremina isto zestoko navaljuju pa nisu uzeli kilometar, mozda i manje.Negdje postoji propust i to se mora odstraniti.Vuledar je zivi primjer kako se neprijatelj zaustavlja i porazi do nogu.

Ne znam cemu ovdje tepaju, ali 30 tenkova i 100 oklopnih vozila nije u top 100 bitki poslje WW2.
Dimu1927

#149142 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

definitivno nikad aktivniji vikend zgadijsko zabrinutog korpusa... kanalizacija je finu ekipicu izbacila
sumirprimus

#149143 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Dobro daj gdje je bio u evropi veci oklopni okrsaj posle ww2. U evropi
madner

#149144 Re: Ukrajina

Post by madner »

sumirprimus wrote: 04/03/2023 23:24 Dobro daj gdje je bio u evropi veci oklopni okrsaj posle ww2. U evropi
Gdje god je nastupila oklopna brigada JNA, Turci na Kipru, Rusi u Groznom…
konoplja

#149145 Re: Ukrajina

Post by konoplja »

studeni76 wrote: 04/03/2023 23:18
konoplja wrote: 04/03/2023 23:16

Haha ma dankeschön tebi.
Pa eto opet te pitam. Zašto je Ukrajina kriva sto Njemačka skuplje plaća plin? Sta Ukrajina može da uradi da cijena plina bude niza? Odgovor se nazire, zar ne
Ne pratim... Gdje sam napisao da je Ukrajina kriva za to ili spomeno nesto sto bi Ukrajina mogla uraditi da cijena bude niza?
Ja sam napisao fakt. Ostalo je tvoja fikcija.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#149146 Re: Ukrajina

Post by F&N »

sumirprimus wrote: 04/03/2023 23:24 Dobro daj gdje je bio u evropi veci oklopni okrsaj posle ww2. U evropi
Vozuca :mrgreen:
jednonogi_Jack

#149147 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

madner wrote: 04/03/2023 23:22
pici wrote: 04/03/2023 23:18

Ne znam cemu ovdje tepaju, ali 30 tenkova i 100 oklopnih vozila nije u top 100 bitki poslje WW2.
A koje su u prve tri u Europi poslije WW 2?

Edit: okasnio sam. :D
Last edited by jednonogi_Jack on 04/03/2023 23:31, edited 1 time in total.
elk

#149148 Re: Ukrajina

Post by elk »

Opet limonovi navratili za vikend. Par neselektivnih rafala, sporet u tamic i dolazimo ponovo :roll:
dzeno123

#149149 Re: Ukrajina

Post by dzeno123 »

Izgleda Wagnerovci nisu za otpisati toliko kao sto smo mislili u početku.
jednonogi_Jack

#149150 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

dzeno123 wrote: 04/03/2023 23:32 Izgleda Wagnerovci nisu za otpisati toliko kao sto smo mislili u početku.
Ona tri Palestinca i Kunta Kinte iz Konga su zaslužni za ove uspjehe.
Post Reply