Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

billy organ

#34651 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by billy organ »

Ne kontam one koji bukvalno na svaku vijest o facebooku moraju se pohvaliti u komentarima kako oni to odavno ne koriste. bukvalno, koga boli racku zato sto vise nisi na fejsu.
billy organ

#34652 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by billy organ »

I one sto komentarisu:

"I dedo vam je _________"
moonca

#34653 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

. kao i kad je vijest o nekom humanitarnom podvigu... :zoka:
nepass1

#34654 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

teuta06 wrote: 21/02/2023 10:06 ne kontam kada neka osoba javno i konstantno naglašava da ide na dijetu, da je na dijeti i priča o svemu u vezi svoje dijete...
odmah mi naumpadne pjesma Ede Maajke:

I voli pričat samo o sebi i dijeti
Šminki, frizuri i petsto i jednoj kremi

ja i kad budem na dijeti, ne govorim javno, smanjim ishranu i sve sto ide uz to, bas da udarim kontru ovim "dijetašima"
Ali fascinantno mi je kad skontaju da ne jedem neke stvari, odmah JESI TO NA DIJETI?
pa ne vrti se život oko dijete
Pricaju jer im bude lakse ne da se hvale. Ko ce se hvaliti da je debeo i mora ganjati mrsanje?!
Neki kazu jer ako prekrsi rezim ishrane dobice od kolega osudjujuce poglede :D
I ja nekad pricam o trcanju a realno nikog ne zanima :D nit me razumije
nepass1

#34655 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

dječak sa šibicama wrote: 21/02/2023 17:12
merk030 wrote: 21/02/2023 13:25 Jes' narod i mediji smoriše sa djecom što prodaju nešto za humanitarnu pomoć.

Pomalo se pretvara u bolest ta želja da se pohvališ kako si zvao na humanitarni broj i slično.

Daj, pomozi i šuti.
Na zalost, posljedica sveopce instagramizacije drustva, uskoro ce ljudi snimati vlastitu smrt ono ako budu u mogucnosti upaliti kameru na vrijeme.
https://9gag.com/gag/a5XXOpV?ref=android

Eto i to
Blixen

#34656 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Blixen »

Ateista wrote: 22/02/2023 13:48
Blixen wrote: 22/02/2023 09:26 od popularnih stvari ne kontam idukciju na sporetu
kao nova tehnologija, a zuji li zuji dok radi
kontao sam prije sedam godina, hajde prva je idukciona ploca koju smo kupili, pa je do nje
sad druga isto zuji
da ne kazem da smo sve serpe i tave morali kupiti da budu "za indukciju"

Indukcijski štednjak može tijekom rada ispuštati različite zvukove, a mogu se pojaviti iz sljedećih razloga:

stroj može zujati ako se stavi lonac s tankim dnom
kad se mali veliki lonac za kuhanje stavi na veliku ploču za kuhanje
Intenzitet buke ovisi o količini posuđa na ploči za kuhanje

izgleda da cu morati kupiti rešo ili bubnjaru u dnevnu pa kroz UNHCR foliju solunar vani :D
Imam indukcijsku plocu i vise nikad ne bih kupio obicnu staklokeramicku. Ne smeta mi to zujanje, cuje se malo ali nista strasno, napa je puno bucnija.
Vecina danasnjeg sudja moze, bitno je da ima celicno dno, a vecina ima, ne moze staklo recimo.
Toliko brze se ugrije sve da mi je to velika prednost,pus kad stavis manju posudu ne grije se okolo vec samo dio gdje je posuda.
Meni na primjer nisu jasni ono koji insistiraju na plinu pored indukcijskih ploca, moras provlaciti cijevi koje su ruzne boje i ne smiju se sakriti, kvari svaki dizajn i kuhinje i bilo kojeg prostora, rizik i slicno, napa se mora stavljati puno vise... :D
slazem se
ali ono zzzz mi fakat ide na .....
Ateista

#34657 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Blixen wrote: 23/02/2023 11:20
Ateista wrote: 22/02/2023 13:48

Imam indukcijsku plocu i vise nikad ne bih kupio obicnu staklokeramicku. Ne smeta mi to zujanje, cuje se malo ali nista strasno, napa je puno bucnija.
Vecina danasnjeg sudja moze, bitno je da ima celicno dno, a vecina ima, ne moze staklo recimo.
Toliko brze se ugrije sve da mi je to velika prednost,pus kad stavis manju posudu ne grije se okolo vec samo dio gdje je posuda.
Meni na primjer nisu jasni ono koji insistiraju na plinu pored indukcijskih ploca, moras provlaciti cijevi koje su ruzne boje i ne smiju se sakriti, kvari svaki dizajn i kuhinje i bilo kojeg prostora, rizik i slicno, napa se mora stavljati puno vise... :D
slazem se
ali ono zzzz mi fakat ide na .....
Upalis napu i nece se vise cuti od nape koja jos vise nervira. :D
Dzontra_Volta

#34658 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dzontra_Volta »

Neki dan sam šok doživio kad je avion (pun balkanaca) sletio na tuzlanski aerodrom, a nigdje aplauza.
Pa dokle ovaj svijet ide!? :mrgreen:
Sarah24

#34659 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sarah24 »

Dzontra_Volta wrote: 24/02/2023 18:45 Neki dan sam šok doživio kad je avion (pun balkanaca) sletio na tuzlanski aerodrom, a nigdje aplauza.
Nije moguce, prijavite ovog covjeka za sirenje dezinformacija :mrgreen:
Dzontra_Volta

#34660 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dzontra_Volta »

Sarah24 wrote: 24/02/2023 22:13
Dzontra_Volta wrote: 24/02/2023 18:45 Neki dan sam šok doživio kad je avion (pun balkanaca) sletio na tuzlanski aerodrom, a nigdje aplauza.
Nije moguce, prijavite ovog covjeka za sirenje dezinformacija :mrgreen:
Tita mi.
Ja htio prvi zapljeskati, ali mi bilo nelagodno, kontam da nije neka skrivena kamera. :D :D
detroit-mercy

#34661 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by detroit-mercy »

Opsjednutost Klix-a Monica-om Bellucchi :skoljka: Monika se ljubi, Monika se guzi, Moniki ispala sisa u shopingu, Monika bila na kafi.
Jebes vise i Moniku, kome je jos interesantna :skoljka:
mali_balon

#34662 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Znaci izvorna tv, emisja pozdravi i zelje pisam od smjeha
hali gali halid

#34663 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by hali gali halid »

Ne kontam nepravilno postavljanje drzavne zastave.
no_sikiriki

#34664 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by no_sikiriki »

Ne kontam odlazak među ljude (bliski kontakt, frizer i slično) kad si bolestan.
Lik se hladno "hvali" temperaturom od 39 do juče, antibioticima koje pije, doveo djecu, i jedno dijete šmrče (bolesno), ali eto, on došao, "da male dobiju frizuru".
WTF? :-)
Ateista

#34665 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Da imaju dobru fruzuru ako budu morali kod doktora. :D
no_sikiriki

#34666 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by no_sikiriki »

Ateista wrote: 04/03/2023 11:50 Da imaju dobru fruzuru ako budu morali kod doktora. :D
Ma da, da Vrazova bude puna malih princeza sa kikicama. :lol: A onda i malo starijih "princeza" koje ni krive ni dužne fasuju zbog njih. :lol:
John Cleese

#34667 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by John Cleese »

no_sikiriki wrote: 04/03/2023 11:47 Ne kontam odlazak među ljude (bliski kontakt, frizer i slično) kad si bolestan.
Lik se hladno "hvali" temperaturom od 39 do juče, antibioticima koje pije, doveo djecu, i jedno dijete šmrče (bolesno), ali eto, on došao, "da male dobiju frizuru".
Kako ne kontas? :|
To je tzv. totalni dzomet - nesebicno dijeli s bliznjima sve, ali bas sve, ukljucujuci i mikroorganizme koji u njemu i na njemu obitavaju :D
no_sikiriki

#34668 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by no_sikiriki »

John Cleese wrote: 04/03/2023 15:51 Kako ne kontas? :|
To je tzv. totalni dzomet - nesebicno dijeli s bliznjima sve, ali bas sve, ukljucujuci i mikroorganizme koji u njemu i na njemu obitavaju :D
Jah. Neću nikad kontati takvu samoživost, koliko god puta me ljudi razočarali.
To je samo jedan bezvezni primjer.
Znam da svijet ne staje kad se neko razboli, ali ima li više iko imalo obzira prema drugima, u bilo kojoj sferi života?
vjeshalica

#34669 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

no_sikiriki wrote: 04/03/2023 11:47 Ne kontam odlazak među ljude (bliski kontakt, frizer i slično) kad si bolestan.
Ne kontam ni ja sto dolaze mamice sa djecicom u Penny i pustaju ih da mlataraju po prodavnici alata i ostale industrijske gradjevinske skalamerije. Ko da nisu u stanju ostaviti dijete sat dva negdje, bez da dolaze u prodavnicu i zabavljaju djecu spostvenim gluparijama.
Hakiz

#34670 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

no_sikiriki wrote: 04/03/2023 16:17
John Cleese wrote: 04/03/2023 15:51 Kako ne kontas? :|
Jah. Neću nikad kontati takvu samoživost, koliko god puta me ljudi razočarali.
Znam da svijet ne staje kad se neko razboli, ali ima li više iko imalo obzira prema drugima, u bilo kojoj sferi života?
Imaju Azijati, naročito Japanci.

A do korone smo im se smijali kada smo ih gledali da nose maske.
no_sikiriki

#34671 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by no_sikiriki »

vjeshalica wrote: 04/03/2023 16:20
Ne kontam ni ja sto dolaze mamice sa djecicom u Penny i pustaju ih da mlataraju po prodavnici alata i ostale industrijske gradjevinske skalamerije. Ko da nisu u stanju ostaviti dijete sat dva negdje, bez da dolaze u prodavnicu i zabavljaju djecu spostvenim gluparijama.
Ljudi jednostavno nemaju više jednu elementarnu ljudsku osobinu - stid.
Ja bih propala u zemlju od srama da moje dijete nekome smeta.
Ili nešto što ja radim. Zacrvenim se od pomisli da napravim nešto da drugom bude neugodno.
A gledam ljude oko sebe svakodnevno kojima ne da nije neugodno, nego se ponose svojim nedostatkom stida/kulture/ljudskosti/you name it.
DonieBrasco

#34672 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonieBrasco »

Ovo za "stid" ne samo na primjer djece nego opcenito u drustvu blago receno uzas sta se sve desava tj. sta ljudi rade.
no_sikiriki

#34673 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by no_sikiriki »

Hakiz wrote: 04/03/2023 16:26 Imaju Azijati, naročito Japanci.

A do korone smo im se smijali kada smo ih gledali da nose maske.
Znam. U Hong Kongu su podobre kazne za one koji pljuju po ulici (a niko ne pljuje, naravno).
Kad ti pas krene da piški, nosiš flašu sa sobom i poljevaš tu njegovu mokraću vodom, a kad krene da kaki, stavljaš novine ispod da ne bi slučajno šta ostalo na ulici.
I naravno, ljudi nose maske kad su bolesni da ne bi kašljali i kihali po drugima, neovisno od corone.
vjeshalica

#34674 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

no_sikiriki wrote: 04/03/2023 16:28
Ljudi jednostavno nemaju više jednu elementarnu ljudsku osobinu - stid.
Ja bih propala u zemlju od srama da moje dijete nekome smeta.
Ili nešto što ja radim. Zacrvenim se od pomisli da napravim nešto da drugom bude neugodno.
A gledam ljude oko sebe svakodnevno kojima ne da nije neugodno, nego se ponose svojim nedostatkom stida/kulture/ljudskosti/you name it.
Ma sestro draga to je neodgojeno,glupo,bezobrazno,pokvareno,samodopadno,nametljivo itd. Sve sistem osini po prasini.
Ili samo sam ja osoba koja smatra da dijete ne moze ici u prodavnicu, vriskati,obarati sa stalaka i ici na zivce narodu koji je dosao u ozbiljnu kupovinu.
Neki dan curka stavila dijete na traku na kasi u merkatoru,sve sam vidjela al ono prvi put u zivotu . Neki ljudi nisu svjesni nekulture sa kojom terorisu ljude oko sebe.
John Cleese

#34675 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by John Cleese »

no_sikiriki wrote: 04/03/2023 16:17 Jah. Neću nikad kontati takvu samoživost, koliko god puta me ljudi razočarali.
Ma stoka ne zna sta je obzir. Dok to neko ne prinudi, to se nece ponasati civilizirano :|
Primjera radi, jedan bilmez iz ovih krajeva se svojedobno bolestan (viroza nekakva je bila, vjerojatno gripustina) pojavio u Svabiji na poslu - poslodavac mu je naredio da smjesta napusti kancelariju i ide se lijeciti te da se ne pojavljuje dok ne ozdravi, uz napomenu da ce, ako ponovo uradi nesto slicno, dobiti otkaz.
Post Reply