Ukrajina

Interesantna_Vremena

#148851 Re: Ukrajina

Post by Interesantna_Vremena »

Borba protiv Todoraca nema alternativu. Todorac će navaliti kad tad to je sigurno. A Todoračke kooperante identifikovati i na neki način uvesti u Todoračko carstvo. Dosta su se patili uz Vilenjačke bedastoće. Neka uzivaju sa gazdom Wagnera, Ramzanom i ostalim finim Todoračkim društvom.
quoter

#148852 Re: Ukrajina

Post by quoter »

Nemojte ba više puštat tviteraše da okupiraju temu. Dok vi gledate klipove mrtvih Rusa realnost je zapravo sasvim drugacija. Redom padaju Harkiv, Herson, Kupjansk. Kakva ba realnost, desetine hiljada mrtvih za gradic velicine Bihaća, "druga sila svijeta".
qlface

#148853 Re: Ukrajina

Post by qlface »

Rothmans wrote: 04/03/2023 10:33 Treba malo i realnosti na temi. Pustis ove tviterase da okupiraju temu, bubici, suncokretici, a grad za gradom ne da pada nego nestaje. Kad ovi iz Kijeva i Lviva vec nece da se bore nek daju Rusima taj komad Ukrajine koji ih ne zanima. Ovi bi vjerovatno jedva docekali da proglase pobjedu i vratili se u rupe iz kojih su izgmizali.
Upravo. Cijela Evropa pati finansijski zbog rata, Ukrajina je pred očiglednim porazom jer nemaju ljudi i oružja i zato imaju ovako sulude i očajne zahtjeve. Mediji izvrću cifre i do sada su pokušali da kroje narativ ali vidim da u zadnjim člancima nemaju izbora nego da priznaju da Ukrajina nema ni ljudi ni oružja. Zato se i ovdje ljudi čude kako su rusi tako napredovali a informacije ukazivale da Ukrajinci melju hiljade dnevno. Jesu ukazivale informacije CNN-a, twitteraša, i tik tokera sa ukrajinskom zastavom na profilu, ali realnost vidimo da je nešto drugo. Wagnerovci objavljuju klipove sa hangarima punih kovčega Ukrajinskih vojnika koje šalju nazad njhovoj komandi, ovdje niko nema pojma o tome a i kada vide nešto takvo počne se sa infantilnim uvredama i paničnim i bahatim negiranjem svega što bi im probilo ružičasti balon.

I nigdje se ne dozvoljava iznošenje tih činjenica zbog fanatizma grupice digitalnih generala na temi. Čak sam prilično ubijeđen da je jedan dio plaćen da na ovako gledanoj temi preuzmu narativ i čoporativno guše suprotno mišljenje. Klasične botovske taktike ismijavanja i ad hominem spike u svrhu "diskreditacije ličnosti", a i nema šanse da ljudi u ovim godinama, kada bi trebali da imaju porodicu i/ili posao i obaveze, radnim danima provode po 12 sati na jednoj temi dobacujući se linkovima. Druga je mogućnost da i dalje žive na račun roditelja ili socijale, pa su im pokušaji šefovanja ovdje način da imaju kontrolu nad nečim u životu.
mist

#148854 Re: Ukrajina

Post by mist »

Imamo sampiona,ala ga udrobi :D
Ah da vikend :cry:
sumirprimus

#148855 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

geoxx wrote: 04/03/2023 10:39 “Treba malo realnosti na temi”

Vec u iducoj recenici slago
S ozbiljnijim mozes i uci u raspravu i poemiku, a sa ovima se stedi energija jer nije vrijedno :mrgreen:
Slava Ukrajini
Ruje najavile 23tu ofanzivu na avdiivku
sumirprimus

#148856 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ko god ne podrzava Ukrajince i kod god pokusava nametnuti ruski narativ o "neutralnosti i ekonomiji" taj je ruski bot preko susjeda i iranske veze .
Nema neutralnosti Slava Ukrajini, mi smo uz Ukrajinu :bih:
telllindemann

#148857 Re: Ukrajina

Post by telllindemann »

qlface wrote: 04/03/2023 11:16
Rothmans wrote: 04/03/2023 10:33 Treba malo i realnosti na temi. Pustis ove tviterase da okupiraju temu, bubici, suncokretici, a grad za gradom ne da pada nego nestaje. Kad ovi iz Kijeva i Lviva vec nece da se bore nek daju Rusima taj komad Ukrajine koji ih ne zanima. Ovi bi vjerovatno jedva docekali da proglase pobjedu i vratili se u rupe iz kojih su izgmizali.
Upravo. Cijela Evropa pati finansijski zbog rata, Ukrajina je pred očiglednim porazom jer nemaju ljudi i oružja i zato imaju ovako sulude i očajne zahtjeve. Mediji izvrću cifre i do sada su pokušali da kroje narativ ali vidim da u zadnjim člancima nemaju izbora nego da priznaju da Ukrajina nema ni ljudi ni oružja. Zato se i ovdje ljudi čude kako su rusi tako napredovali a informacije ukazivale da Ukrajinci melju hiljade dnevno. Jesu ukazivale informacije CNN-a, twitteraša, i tik tokera sa ukrajinskom zastavom na profilu, ali realnost vidimo da je nešto drugo. Wagnerovci objavljuju klipove sa hangarima punih kovčega Ukrajinskih vojnika koje šalju nazad njhovoj komandi, ovdje niko nema pojma o tome a i kada vide nešto takvo počne se sa infantilnim uvredama i paničnim i bahatim negiranjem svega što bi im probilo ružičasti balon.

I nigdje se ne dozvoljava iznošenje tih činjenica zbog fanatizma grupice digitalnih generala na temi. Čak sam prilično ubijeđen da je jedan dio plaćen da na ovako gledanoj temi preuzmu narativ i čoporativno guše suprotno mišljenje. Klasične botovske taktike ismijavanja i ad hominem spike u svrhu "diskreditacije ličnosti", a i nema šanse da ljudi u ovim godinama, kada bi trebali da imaju porodicu i/ili posao i obaveze, radnim danima provode po 12 sati na jednoj temi dobacujući se linkovima. Druga je mogućnost da i dalje žive na račun roditelja ili socijale, pa su im pokušaji šefovanja ovdje način da imaju kontrolu nad nečim u životu.
ave si ti to fino nama napisao, ,ali prvo ja ne znam gdje ti vidis krizu u evropi, sem ovih horuk medija, ljudima povecane plate, usljed inflacije, fali radnika, radi se punom parom. Drugo, rusi JOS UVIJEK nisu osvojilii Bahmut, a pokusavaju SVIM SILAMA vec preko pola godine... i sta velis, padaju jedan za drugim... sunce ti ljudim, jesi gledao prije par mjeseci kako padaju izyum, kherson... ogromni gradovi bez borbe... e to se zove padaju jedan za drugim ovo je smijesnoo i jadno da "druga sila" ne moze malo vecu opstinu da zauzme 6 mjeseci i cim su se priblizili istom, izlijecete vi "koj ste realni" da objasnite nama kako to ide... a za dva mjeseca kad ukri opali kontru i uzmu 50x vecu teritoriju, nece vas biti na temi jer cete po šitiju da cmizdrite
Oblomov

#148858 Re: Ukrajina

Post by Oblomov »

Sada ide priča, došao vikend, salonci izmigoljili...

Deža vi
GandalfSivi

#148859 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Ne hranite trola svega vam, voli ovaj decko tako nadrobiti…
sumirprimus

#148860 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

A kako orcima ide na ratistu govori i ovo kmecanje

Slava Ukrajini, rokajte braco Ukri ne zalite :bih:
quoter

#148861 Re: Ukrajina

Post by quoter »

Ja mislim da je Barić plaćen, definitivno. Iznosi takve laži o ratu u Ukrajini, za ne povjerovat . 🤣
qlface

#148862 Re: Ukrajina

Post by qlface »

mist wrote: 04/03/2023 11:22 Imamo sampiona,ala ga udrobi :D
Ah da vikend :cry:
Upravo, vikend kada normalni ljudi i nebotovi imaju vremena za duže korištenje interneta. I solidan pokušaj da sa mojih riječi skreneš diskusiju na mene, upravo ovo što sam i napisao u postu iznad.

Jedna od stavki u pamfletu poznanika (za kojeg smo skontali da je SDA bot kada smo mu to našli na kućnom derneku) je bila "Napadati protivnika, ne njegovu izjavu". Vjerujem da je modus operandi isti za sve tipove botovanja.
jazzer

#148863 Re: Ukrajina

Post by jazzer »

Ako je suditi po ovim vikendasima, Ukrajini je najbolje da se preda i ispuni ono što Rusi od njih traže.

Analogno tome, ako Srbija poželi manji bh entitet preuzeti silom, jer ne bi mogla drugačije, ovakvi bi se pomakli u stranu i čekali rezultat agresije. A onda bi se prilagodili novonastaloj situaciji. To su oni kojima agresija 92-95 nije bio njihov rat.

Jad i bijeda sroceni u jednom postu.
qlface

#148864 Re: Ukrajina

Post by qlface »

telllindemann wrote: 04/03/2023 11:27
qlface wrote: 04/03/2023 11:16

ave si ti to fino nama napisao, ,ali prvo ja ne znam gdje ti vidis krizu u evropi, sem ovih horuk medija, ljudima povecane plate, usljed inflacije, fali radnika, radi se punom parom. Drugo, rusi JOS UVIJEK nisu osvojilii Bahmut, a pokusavaju SVIM SILAMA vec preko pola godine... i sta velis, padaju jedan za drugim... sunce ti ljudim, jesi gledao prije par mjeseci kako padaju izyum, kherson... ogromni gradovi bez borbe... e to se zove padaju jedan za drugim ovo je smijesnoo i jadno da "druga sila" ne moze malo vecu opstinu da zauzme 6 mjeseci i cim su se priblizili istom, izlijecete vi "koj ste realni" da objasnite nama kako to ide... a za dva mjeseca kad ukri opali kontru i uzmu 50x vecu teritoriju, nece vas biti na temi jer cete po šitiju da cmizdrite
Da, za dva mjeseca ili dvije sedmice, to nam se stalno govorilo protekle tri godine. Nisi ni ti vidio proteste u Engleskoj sa četiri miliona učitelja i nastavnika, nisi vidio ni u Holandiji, Njemačkoj i Francuskoj. Sve je vama ovdje ok a cijene 30-40% veće u cijeloj Evropi, srednja klasa nestaje. Macron i klapa su zbog tih stvari jedno vrijeme morali da se suzdrže od podrške pa se ovdje pisalo da je Macron ruski igrač. Izađi malo iz kruga Klix, CNN vijesti i vidjet ćeš malo širu sliku.
mist

#148865 Re: Ukrajina

Post by mist »

Oh no EU propade,zato 512 slabo pise po temi,mora zaraditi za kruha :D
video

#148866 Re: Ukrajina

Post by video »

Hebem ti vikend i ko ga izmisli
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#148867 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

meni je zanimljivo sto na svako drugacije misljenje, gdje je jasno ko je agresor a ko se brani, opet se javi neko da popljuje necije misljenje, jer pobogu on ne misli tako.

Evo opet ta tema kada ce rat stati. Rat ce stati kada velike sile vise ne budu imale interesa u ratu. Tacka, tocka, himars. Kako god da vam odgovara, samo da bude jasnije.

I onda krene nadjebavanje, 'ta ti znas, ruski podrzavaoce, hrabra Ukrajina ce do zadnjeg muskarca da brani svoju zemlju. Hoce, ali na video igrici gdje ima restart.

Kada malo shvatite da sve sto se desava, kako kod nas, tako i u Ukrajini je produkt velikih interesa, mozda vam bude lakse u zivotima. Dakako da se Ukrajina treba i brani svim sredstvima, ali cim prestane podrska "stranaca", odnosno istu uslove "dogovorite se ili nema pomoci", u Ukrajini ce se desiti dejton.

Nikada krim, luhansk ili donjeck nece biti 100% Ukrajina, kao sto ni blentitet rs nije 100% Bosna i Hercegovina.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#148868 Re: Ukrajina

Post by pici »

Vikend četnici, to su one jajare koje dodju preko vikenda misleci kako ce klepit koji sudoper i vodokotlić.Šljam drustvenog sloja.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#148869 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

qlface wrote: 04/03/2023 11:36
Spoiler
Show
telllindemann wrote: 04/03/2023 11:27

ave si ti to fino nama napisao, ,ali prvo ja ne znam gdje ti vidis krizu u evropi, sem ovih horuk medija, ljudima povecane plate, usljed inflacije, fali radnika, radi se punom parom. Drugo, rusi JOS UVIJEK nisu osvojilii Bahmut, a pokusavaju SVIM SILAMA vec preko pola godine... i sta velis, padaju j
edan za drugim... sunce ti ljudim, jesi gledao prije par mjeseci kako padaju izyum, kherson... ogromni gradovi bez borbe... e to se zove padaju jedan za drugim ovo je smijesnoo i jadno da "druga sila" ne moze malo vecu opstinu da zauzme 6 mjeseci i cim su se priblizili istom, izlijecete vi "koj ste realni" da objasnite nama kako to ide... a za dva mjeseca kad ukri opali kontru i uzmu 50x vecu teritoriju, nece vas biti na temi jer cete po šitiju da cmizdrite

Da, za dva mjeseca ili dvije sedmice, to nam se stalno govorilo protekle tri godine. Nisi ni ti vidio proteste u Engleskoj sa četiri miliona učitelja i nastavnika, nisi vidio ni u Holandiji, Njemačkoj i Francuskoj. Sve je vama ovdje ok a cijene 30-40% veće u cijeloj Evropi, srednja klasa nestaje. Macron i klapa su zbog tih stvari jedno vrijeme morali da se suzdrže od podrške pa se ovdje pisalo da je Macron ruski igrač. Izađi malo iz kruga Klix, CNN vijesti i vidjet ćeš malo širu sliku.
Svega ti, de nam jos odguslaj da toga iznad ne bi bilo da Ukrajina nije izvrsila agresiju na Rusiju. :evil:
geoxx

#148870 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Meni je zanimljivo kako se svakakve lazi, idiotarije, gluposti i dezinformacije pokusavaju braniti tezom “napada se svako ko ima drugacije razmisljanje”.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#148871 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

kad ja kazem slava ukrajini vi recite jebo putina

SLAVA UKRAJINI :bih: ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#148872 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

neka se Treći Rim hrabro bori protiv nacista, jevreja, pedera, soroševaca, guštera, harpa, vanzemaljaca, bila gejtsa, terorista itd
Možda i zauzme pođahkad koji metar tuđe zemlje, ali zlo ostaje zlo, bez obzira koliko oružja ili vojske ima. Uopće ideje koje iznose i čitav narativ je toliko nazadan i bolestan da čovjek mora biti glup ko kurac ili zadnja hulja da stane iz njih.

Bez obzira da li Ukrajina gubi ili dobija, u ovom imperijalističkom ratu malog kepeca iz Kremlja, uvijek ću biti na njihovoj strani.

Slava Ukrajini i slava herojima🇺🇦
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#148873 Re: Ukrajina

Post by pici »

"Ideja o neograničenom ruskom ljudstvu je mit. Putin je dosad već bio prisiljen donositi teške i suboptimalne odluke kako bi nadoknadio stravične gubitke koje je njegov rat nanio ruskoj vojsci. Sa sličnim izborima suočit će se i ove godine bude li odlučan u vojnom nametanju svoje volje Ukrajini i Zapadu", objavio je u nedjelju američki obrambeno-sigurnosni Institut za ratne studije (ISW) u analizi stanja ruskih snaga.
Mozes kako hoces al ne mozes dokle hoces.
CrveniKuk

#148874 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Za neutralne i skrivene navijače,kao i iskrene ljubitelje govnara Putina, Ukrajina će pobijediti.
Slava Ukraine!
Slava herojima!
lajkujMe

#148875 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Navala zabrinutih Rusofila neka vas kad ste vi tu samo potvrdjuje ono sto mi svi mislimo Rusi su fasisti a njihovi fanovi navijaju za to.

Najgore Bosna puna takvih izdajica tako da kazem na prvi metak bjeze vani ili puna usta to su nasa braca.
Izdali bi svoju zemlju i svoj narod zarad novca ili ideologije koja naginje agresorskoj.

Ali nema veze dok je nas ovdje koji volimo svoju drzavu ona ce biti i odbranjena.

Zalosno je da Bosnjacki narod koji je prosao kroz vise genocida, nekoliko okupacija i pokusaja unistavanja drzave i dalje velikodusno docekuje agresora kao bracu velikodusno navija za one koji ih kolju.

Sve dok je to protiv drugih a ne protiv nas onsa je to nama dobro.

A ja cu nastavljati postavljati istinu na ovu temu, iako me nema vise toliko kad god stignem na laz i obmane cu odgovoriti istinom
Post Reply