Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

luckylaka

#31626 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

last mohicans wrote: 02/03/2023 17:01 Eto Vladan dobio poziv Stojkovića, prihvatio sa oduševljenjem, doviđenja i prijatno. Ide unfollow. Ne znam hoćemo li ikad saznati pravu istinu. Nekako me razočarao kao navijača Sarajeva, prvenstveno.
Vladanu nije otisao svojim voljom nego su ga jednostavno otjerati.Je li se momak odazivao pozivu,jeste.Je li ikada dobio sansu,nikada.Sta mu je poruka,razguli ne racunamo na tebe
Grean

#31627 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

"No, trebate imati na umu jednu bitnu stvar. Najvažniju čak. Reprezentaciju ne možete sastavljati kao u Football Manageru. Skupite asove s najviše zvjezdica i pritisnete enter da utakmica počne. Tako ne ide.

Za reprezentaciju trebaju igrati najbolji, ali i oni koji se nacionalnom timu predaju maksimalno. Sama imena na papiru ne znače puno bez duše na terenu.

Kapiten košarkaških Zmajeva Miralem Halilović u dvije nedavne utakmice kvalifikacija za SP je igrao s polomljenim rebrima. Sve je ostavio na parketu.

Ništa manje ne očekujemo od ostalih koji su izabrali igrati za ovaj grb. S takvima smo uvijek na dobitku."

scsport ba

Najbolji i jedini potreban komentar na ovo
Logovan

#31628 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Grean wrote: 02/03/2023 22:11
Anquilla wrote: 02/03/2023 14:09

E jbg :run:

Sto je najgore, nama bi dobro dosao, Srbiji ce biti visak.
Nadam se da ce se nekad rasvijetliti do detalja ova situacija, od pozivanja kad su znali da se zeni, nepozivanja kad je trebalo, do ovog sada.
Nismo nista izgubili, jedno mjesto vise za nase momke.
Jesmo, izgubili smo.

Cekamo koga cemo sljedeceg odjebati.
Edin H.

#31629 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Didier wrote: 02/03/2023 14:29
Romanista 101% wrote: 02/03/2023 14:17 Zbog toga Vaha ne zeli da ima ikakvog posla sa nacionalistima i krimosima iz saveza.
Prešao bi Vaha preko toga da oni odriješe kesu. Nije valjda da stvarno vjeruješ u ovu glupost?
Vaha je poznati kolekcionar novčanica :oops:
luckylaka

#31630 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Nadam se da ce se nekad rasvijetliti do detalja ova situacija, od pozivanja kad su znali da se zeni, nepozivanja kad je trebalo, do ovog sada.
Cuj nismo izgubili.Eto buducnost na golu nam je Sehica I Piric .Ima li treceg.Da ima 40-o godisnji Begovic .
Dead Man Walking

#31631 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Otiso Vladan iz cisto sportskih motiva medju 3 vrhunska golmana, dok je nas prvi golman pred penzijom a imena njegovih rezervi u svijetu fudbala znamo samo mi.

Sta li se pilo na onoj svadbi koja je presudila :roll:
palermo

#31632 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Logovan wrote: 02/03/2023 14:19 Sve su krivi oni iz saveza, svaka im cast. Frajer se par puta odazvao pozivu, tako da je sve jasno.
Naravno.pa svi znamo da je I rat poceo zbog ubistva srpskog svata, al nama prodaju druge price.
Grean

#31633 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

luckylaka wrote: 03/03/2023 02:54

Cuj nismo izgubili.Eto buducnost na golu nam je Sehica I Piric .Ima li treceg.Da ima 40-o godisnji Begovic .
Buducnost nije ni igrac koji ce zaliti sto nije ipak igrao za Srbiju.

Mi smo dobili puno bolje igrace u zadnje vrijeme uglavnom iz Skandinavije. Ne moze i jare i pare.
agent_zero

#31634 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by agent_zero »

Činjenica je da savez radi da iole kvalitetniji fudbaleri srpske i hrvatske nacionalnosti igraju za srbiju i hrvatsku.

A balije u savezu to prihvataju klimajući glavom.

I misimović je jednako odgovoran.
Dead Man Walking

#31635 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Cinjenica je da igraci koji hoce da igraju za BiH za nju i igraju, bas kao i neki koji to toliko i ne zele ali nemaju drugog izbora. Jos nije poznat slucaj da kvalitetan igrac zeli a mi mu to nismo dozvolili na ovaj ili onaj nacin, tako da te price kako je do saveza mogu macku o rep, koliko god taj savez karina bio. Kako savez nikad ne zajebe za nekog igraca koji nema rezervnu (tj prvu) opciju? Ovdje naravno ne iskljucujem mogucnost da pojedinci iz saveza igracima poput Kovacevica i pripomognu da odu tamo gdje “prirodno” pripadaju, ali i to bi bilo nemoguce da igrac ne zeli.
AmiĐa_Idriz

#31636 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AmiĐa_Idriz »

Dead Man Walking wrote: 03/03/2023 09:52 Cinjenica je da igraci koji hoce da igraju za BiH za nju i igraju, bas kao i neki koji to toliko i ne zele ali nemaju drugog izbora. Jos nije poznat slucaj da kvalitetan igrac zeli a mi mu to nismo dozvolili na ovaj ili onaj nacin, tako da te price kako je do saveza mogu macku o rep, koliko god taj savez karina bio. Kako savez nikad ne zajebe za nekog igraca koji nema rezervnu (tj prvu) opciju? Ovdje naravno ne iskljucujem mogucnost da pojedinci iz saveza igracima poput Kovacevica i pripomognu da odu tamo gdje “prirodno” pripadaju, ali i to bi bilo nemoguce da igrac ne zeli.
:thumbup:
Laertes

#31637 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laertes »

Jedan je Ćiro bio, koji, čini mi se, u Estoniji uvede Begovića u zvaničnoj utakmici u 90. minuti i to je to, završen za sva vremena.
Tako su i Hrvati Alena Halilovića sa 17 godina (druga priča je što je ispao flop).
Kod nas Petev šiljio qratz na momku. Hajde što je Ibrahimu bio rezerva, već nekom Vasilju i Piriću. Momak ima rezervnu opciju i tjt.
Nepenthe11

#31638 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Nepenthe11 »

palermo wrote: 03/03/2023 08:04
Logovan wrote: 02/03/2023 14:19 Sve su krivi oni iz saveza, svaka im cast. Frajer se par puta odazvao pozivu, tako da je sve jasno.
Naravno.pa svi znamo da je I rat poceo zbog ubistva srpskog svata, al nama prodaju druge price.
Upravo tako je počei, drago mi je što barem netko govori istinu
Romanista 101%

#31639 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Romanista 101% »

U ovoj godini desi ce se dvije znacajne stvari. Srbija ce priznati Kosovo, a RS ce dobiti reprezentaciju. Tu ce igrati oni igraci koji nisu dovoljno dobri za Srbiju. Tako ce Srbija prakticki imati dvije reprezentacije.
Ova mumija sto je dovedena za trenera BiH najvjerovatnije ce pristati da igra u Banja Luci "revijalnu utakmicu" protiv RS-a. To ce biti i potvrda da je zemlja podijeljena. Na kraju Albanci zadovoljni, Srbi zadovoljni, Hrvate ce isto sa necim "nagraditi", dok nama preostaje da radimo isto kao i zadnji 20 godina. Sutnja, pasivnost, nezainteresovanost, i nemoj slucajno nesto na glas da se komsije i susjedi ne naljute.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#31640 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by anex »

Zanimljiv komentar...

Treba ovi "spasiti" negdje...
insaneinthebrain

#31642 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

Romanista 101% wrote: 03/03/2023 13:47 U ovoj godini desi ce se dvije znacajne stvari. Srbija ce priznati Kosovo, a RS ce dobiti reprezentaciju. Tu ce igrati oni igraci koji nisu dovoljno dobri za Srbiju. Tako ce Srbija prakticki imati dvije reprezentacije.
Ova mumija sto je dovedena za trenera BiH najvjerovatnije ce pristati da igra u Banja Luci "revijalnu utakmicu" protiv RS-a. To ce biti i potvrda da je zemlja podijeljena. Na kraju Albanci zadovoljni, Srbi zadovoljni, Hrvate ce isto sa necim "nagraditi", dok nama preostaje da radimo isto kao i zadnji 20 godina. Sutnja, pasivnost, nezainteresovanost, i nemoj slucajno nesto na glas da se komsije i susjedi ne naljute.
kako da ne, how yes no :zzzz:
Anquilla

#31643 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

Iskreno, sportski jesmo izgubili, nama su golmani Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić.
Osim da vidimo ima li u Švedskoj kakav "naš" :mrgreen:

Ostavilo je gorak okus, posebno jer se Vladan odazivao, dakle bio je spreman u budućnosti igrati za Bosnu i Hercegovinu.
Vjerovatno je mislio da u Srbiji nema mjesta, ali to ne znamo. U te 3-4 utakmice je mogao dobiti koji minut.

Šta je sad presudilo, je li sad misli da ipak ima mjesta u srbijanskoj reprezentaciji, ne znam.
Čak mi je, sa sportske strane, logičnije čekati da Šehić, koji je 10 godina stariji od Vladana, ode u penziju nego Milinković Savić, koji je stariji godinu dana.

Shvatam da misliš da kome god nismo prvi izbor, ne treba igrati za nas.
Činjenica je da smo Vladanu ipak bili, iz kakvih god razloga.
Danas nismo, a ne sumnjam da se Vico ovome obradovao, njemu je u interesu da ne igra za nas, kao ni bilo koji Srbin ili Hrvat.
palermo

#31644 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Anquilla wrote: 03/03/2023 18:05

Iskreno, sportski jesmo izgubili, nama su golmani Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić.

Ostavilo je gorak okus, posebno jer se Vladan odazivao, dakle bio je spreman u budućnosti igrati za Bosnu i Hercegovinu.
Vjerovatno je mislio da u Srbiji nema mjesta, ali to ne znamo. U te 3-4 utakmice je mogao dobiti koji minut.

Šta je sad presudilo, je li sad misli da ipak ima mjesta u srbijanskoj reprezentaciji, ne znam.
Čak mi je, sa sportske strane, logičnije čekati da Šehić, koji je 10 godina stariji od Vladana, ode u penziju nego Milinković Savić, koji je stariji godinu dana.

Danas nismo, a ne sumnjam da se Vico ovome obradovao, njemu je u interesu da ne igra za nas, kao ni bilo koji Srbin ili Hrvat.
Sta ti mislis da je presudilo? Meni uopste ne smeta sto je on odabrao Srbiju, pa I Ahmethodzic je odbrao BiH umjesto Svedske. Smeta mi ovaj samozazaljevajuci I samoptuzujuci stav koji se proteze nekim postovima. Kao, mi smo krivi sto Vladan nece za nas da igra......ma nemojte zajebavati
Grean

#31645 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

Laertes wrote: 03/03/2023 11:13 Jedan je Ćiro bio, koji, čini mi se, u Estoniji uvede Begovića u zvaničnoj utakmici u 90. minuti i to je to, završen za sva vremena.
Tako su i Hrvati Alena Halilovića sa 17 godina (druga priča je što je ispao flop).
Kod nas Petev šiljio qratz na momku. Hajde što je Ibrahimu bio rezerva, već nekom Vasilju i Piriću. Momak ima rezervnu opciju i tjt.
I vratio Mujdzu sa okupljanja kad je ovaj dosao sa Ibricicem, vratio ga jer nema papira i igrac je u to vrijeme U21 Hrvatske.

Mujdza je morao cekati na Susica a Ciri je beka igrao Ibricic sto nas je kostalo prolaza u barazu.

Jeste, jedan je Ciro bio.
palermo

#31646 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Laertes wrote: 03/03/2023 11:13 Jedan je Ćiro bio, koji, čini mi se, u Estoniji uvede Begovića u zvaničnoj utakmici u 90. minuti i to je to, završen za sva vremena.
Naravno da je imao rezervnu opciju. Ona se zvala Bosna I Hercegovina, zato se nije javno ni oglasavao.
Anquilla

#31647 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

palermo wrote: 03/03/2023 18:12
Anquilla wrote: 03/03/2023 18:05

Sta ti mislis da je presudilo? Meni uopste ne smeta sto je on odabrao Srbiju, pa I Ahmethodzic je odbrao BiH umjesto Svedske. Smeta mi ovaj samozazaljevajuci I samoptuzujuci stav koji se proteze nekim postovima. Kao, mi smo krivi sto Vladan nece za nas da igra......ma nemojte zajebavati
Meni je dilema šta je presudilo.
Ja mislim da smo za bar 90% Srba i Hrvata opcija br. 2, ako nemaju mjesta u srbijanskoj ili hrvatskoj reprezentaciji onda igraju za nas.
Činjenica jeste da se odazivao na pozive, nije eskivirao, sve do svadbe, rizikovao je da bude kaparisan za našu reprezentaciju.
Ja i savezu zamjeram na onom bezveznom saopštenju, kao da nisu znali zašto nije došao. Nije to bilo u redu.

Zbunjujuće je što je logično da on stvarno nema mjesta u Srbiji - hajde da igra neku drugu poziciju na terenu, pa da bude bar rezerva koja će ponekad ući u igru, ali ovako...
palermo

#31648 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Anquilla wrote: 03/03/2023 19:34
palermo wrote: 03/03/2023 18:12

Ja mislim da smo za bar 90% Srba i Hrvata opcija br. 2, ako nemaju mjesta u srbijanskoj ili hrvatskoj reprezentaciji onda igraju za nas.
Činjenica jeste da se odazivao na pozive, nije eskivirao, sve do svadbe, rizikovao je da bude kaparisan za našu reprezentaciju.
Ja i savezu zamjeram na onom bezveznom saopštenju, kao da nisu znali zašto nije došao. Nije to bilo u redu.

Zbunjujuće je što je logično da on stvarno nema mjesta u Srbiji - hajde da igra neku drugu poziciju na terenu, pa da bude bar rezerva koja će ponekad ući u igru, ali ovako...
Nadi mi utakmicu u kojoj je rizikovao da bude.kaparisan za BiH. Pa jebeni Nemanja Bilbija je izbjehavao poziv sve dok je imao mrvu nade da ce zaigrati za Srbiju. Mislim, cemu toliko samoponizavanje, nes da igras...fala, dovidenja....
Anquilla

#31649 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

palermo wrote: 03/03/2023 19:39
Anquilla wrote: 03/03/2023 19:34

Nadi mi utakmicu u kojoj je rizikovao da bude.kaparisan za BiH. Pa jebeni Nemanja Bilbija je izbjehavao poziv sve dok je imao mrvu nade da ce zaigrati za Srbiju. Mislim, cemu toliko samoponizavanje, nes da igras...fala, dovidenja....
Jedna od ove 4?

Image
Last edited by Anquilla on 03/03/2023 20:02, edited 2 times in total.
Laertes

#31650 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laertes »

Grean wrote: 03/03/2023 18:15
I vratio Mujdzu sa okupljanja kad je ovaj dosao sa Ibricicem, vratio ga jer nema papira i igrac je u to vrijeme U21 Hrvatske.

Mujdza je morao cekati na Susica a Ciri je beka igrao Ibricic sto nas je kostalo prolaza u barazu.

Jeste, jedan je Ciro bio.
Nigdje veze ti priča. Mujdža nije imao papire, i? Kakve to veze ima sa ovim slučajem?
Nema veze to sa Ćirom ni sa Safetom, ali je to trebalo uraditi.
Post Reply