animus wrote: ↑03/03/2023 10:41
Dobro jutro svim Bosancima i Hercegovcima koji su sretni jer imaju svoju državu koju su krvlju odbranili. Dobro jutro i svim ostalima.
Kolega @made_in_sarajevo upitaj se ko je stvarno kriv za te stvari koje si nabrojao. Ima li i tvoje krivice jer si bio neaktivan i puštao druge da ti kroje sudbinu dok si spavao. Ja prihvatam svoju krivicu ali i svi ostali tako trebaju postupiti. Najlakše je druge kriviti a sebe posmatrati kao nevino djetašce koje nista nije moglo.
Puno stvari si netacnih nabrojao. Evo samo za kupovinu puške. Koštala je 1500 DM i nije se kupovala od SDA kada je rat počeo. Moj stari je platio tu pušku prije rata i sekundu nismo žalili za te pare nego mi je žao što nismo kupili bar još jednu. Kupili je od jednog Hrvata.
U ratu niko nije gledao stranke i mnogi koji su kasnije bili u SDA su bas vodili u ratu. Ali tada totalno nebitno.
Nije niko otjerao generale nego su generali dolazili i prihvaćeni. Otjerani su samo Juke i Cace jer su bili kriminalci i zlocinci. Slažem se da se Covicu previše davalo i zato je dosta raje i glasalo za trojku da bi se stalo s tim. Šta smo dobili bolje? Ovi im nude puno više.
Dodiku niko nije predao državnu vlast i tamo je bio stjeran da pjeni i priheti ali da ništa ne može. Sam priznao poraz kad je napuštao Predsjedništvo.
Bošnjaci kupuju patike od 300 Eura koje su zaradili u svojoj državi i nisu ih ukrali. Hvala dragom Bogu pa im je država omogućila da mogu zaraditi toliko u svojoj državi. Ako ti nisi zaradio za te patike nemoj druge kriviti što jesu.
Željko nije dao obraz nego je bio kormilar Bakiru da ne napravi istu gresku koju sada rade Konakovici i Forte.
Politika trojke je upravo ovo što si napisao. Ljuti smo na SDA za sve što nam se loše dogodilo u životu i iz te ljutnje smo spremni da sve uništimo. Država može nestati jer smo mi ljuti. E pa nece da može.
Tacno tako se ponasa trojka i zato ce dozivjeti potpuni poraz.
Da je trojka bila drugačija i rekla mi necemo kao SDA, mi cemo prestati sa popuštanjem Covicu i Dodika cemo izbaciti iz vlasti. Mi cemo raditi na jacanju države i tražiti pravedniju podjelu vlasti gdje Bošnjaci nece biti zadnja rupa na sviralu dobili bi ogromnu podršku naroda i nebi mi sada ovako pricali na forumu.
Ali u stvari niste vi krivi jer ovo je svakako projekat skrojen u inostranstvu da bi se država podijelila a trojkaši su samo potrošna roba odnosno kondom koji ce biti odbacen kad posluži svrsi. Na žalost vecina nece ovo na vrijeme shvatiti jer su im apenaže pred očima.
Projekat rasturanja drzave BiH je opet samo dio projekta novog uredjenja Balkana. CG, Kosovo i Makedonija su u istom kotlicu sa nama.
Ko bude imao kicmu i želju da se brani on ce prezivjeti ovu zavjeru.