Pa naravno da cu ismijati svakoga tko takvo pitanje postavi, kad je odgovor dala trojka zar ne? Vego reci mi do kad ti je smjena na forumu malo si mi usporio da nisi umoran?dr_Evil wrote: ↑02/03/2023 11:49Ah ne, laz i spinovanje je specijalnost pojedinih forumasa. A vrhunski je skretanje teme. Dakle covjek je postavio pitanje "sta je rjesenje" ti si ga ismijao jer nemas odgovor. I onda si dobio odgovor koji je ponudio trubadur stranke SDA. A na njega si odgovorio sa KMEEE(tipican botovski odgovor), jer si pretpostavio da je to kraj rasprave, mislim sta se moze odgovoriti na KMEE. A onda si na KMEE dobio odgovor sta predstavlja izrugivanje civilizacijskim vrijednostima, pa predstavlja Smailagu Sarica i njegovo "ja sam Srbin, elhamdulillah".
I onda potkrijepim dokazima tvoje skretanje vode:
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- BHCluster
#85701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
- dr_Evil
#85703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa naravno da ces ismijati jer je jedini odgovor koji imas vec ponudio tvoj stranacki trubadur, samo Rusija, pa da i nama bude dobro kao Kadirovoj ekipi.
A za ovo drugo, hvala titi dragom, moze mi se da pisem po citav dan, sve po stazu
-
mirza_15
#85704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I gdje su sada oni biseri što su glumili pravnike kojima Avdo Avdić daje pravne naputke kako Bećirović nije mogao podnijeti apelaciju jer zakon nije stupio na snagu? I tada sam sumnjao da se odredba odnosi na vrijeme odlučivanja o zahtjevu, a ne na vrijeme kada je zahtjev podnesen. Očigledno je i sud to tako tumačio. Ali nije propuštena prilika da se ismije Denis i njegov pravni tim.
- Login77777
#85705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Smitovi cuvari malo nervozni jucer bili…
- dr_Evil
#85706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za nas sta ne sprachamo, de ukratko sta pricaju
- Login77777
#85707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- BHCluster
#85708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet lazes, moras kad tvoja prica bez lazi nema nikakvog smisla, pa vas kolicioni partner je odlikovao Putina i nikom nista. Cudnovato?!
- dr_Evil
#85709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
HvalaLogin77777 wrote: ↑02/03/2023 12:29
U gornjem videu aplaudiraju svi Komsicu samo Smit ne. Ona ga navodno htjela pitati zasto je to uradio ali ovi Smitovi cuvari je navodno odguravali i nisu dali da mu se priblizi.
Cuj, jos bi ona da se priblizi carskom izaslaniku, ko da je u Njemackoj, a ne u Bosni. Kod nas politicari su nedodirljivi, a stranci im odmah preuzmu mantru cim dodju.
- BHCluster
#85710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Taj aplauz je vise nego adekvatan odgovor likovima poput vas.dr_Evil wrote: ↑02/03/2023 12:32HvalaLogin77777 wrote: ↑02/03/2023 12:29
U gornjem videu aplaudiraju svi Komsicu samo Smit ne. Ona ga navodno htjela pitati zasto je to uradio ali ovi Smitovi cuvari je navodno odguravali i nisu dali da mu se priblizi.![]()
Cuj, jos bi ona da se priblizi carskom izaslaniku, ko da je u Njemackoj, a ne u Bosni. Kod nas politicari su nedodirljivi, a stranci im odmah preuzmu mantru cim dodju.
-
Scopio
#85711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
PM72 wrote: ↑02/03/2023 09:50Scopio wrote: ↑02/03/2023 08:46 Lik je dobio zlatnog ljiljane jer je napao HVO jedinicu NAKON ŠTO JE POTPISANO PRIMIRJE, dakle napao je saveznika i time ozbiljno mogao ugroziti čitavo savezništva, da je normalna država liku bi trebalo bit suđeno za veleizdaju ali štošta u ovoj državi nije normalno pa je zato Željko zlatni ljiljan.
Imate opis onog vareskog franjevca kako je Željko dobio taj liljan, samo što je čudno zašto je fratar progovorio tek poslije 25 godina.
Dakle u ovoj knjizi je to opisano
[media]https://polis.ba/istina-o-varesu/[/media]
Dana 1. kolovoza 1994. dogodio se incident na lokalitetu Vis ili Krš, na planini Zvijezdi. Taj lokalitet je inače najviša kota planine Zvijezde (1349 m) s koje se dobro moglo kontrolirati Brgule i druge dijelove srpskog teritorija, a i čitav prostor vojske HVO-a na Daštanskom i Višnjićima. Budući da je tih dana bilo aktualno planiranje deblokade grada Sarajeva, Armija BiH je planirala izvršiti napad na srpska sela Brgule, Okruglicu i Šikulje da odvrati pažnju srpskim snagama, ali i da istovremeno presiječe komunikaciju Srednje-Olovo na prijevoju Nišići. Prethodno je general Tihomir Blaškić, kao načelnik GS HVO-a, preko brigadira Filipa Filipovića zapovjednika ZP Središnja Bosna zapovjedio 96. pukovniji „Bobovac“ Vareš da izvrši povlačenje svojih snaga s planine Zvijezde i omogući postrojbama Armije BiH da izvrše napad. K tome je 96. pukovnija „Bobovac“ Vareš dobila zapovijed da Armiji BiH pruži traženu topničku potporu u izvršenju tog napada. Komunikacija između zapovjednog kadra Armije BiH i HVO-a je bila redovita i dobra.
„Prvo je Tihomir Blaškić kao zapovjednik GS HVO izdao pisanu zapovijed 96. pukovniji da tt 1349 Zvijezda, prepusti Armiji u cilju da sa svojim snagama prođu i napadnu Srbe na Brgulama kada otpočne operacija oslobođenja. U dva navrata na sastanak kod mene je dolazio Ismet Dahić i tražio da se HVO povuče u potpunosti sa Zvijezde i da Armija preuzme kompletan prostor za stalno. Nakon usmenih konsultacija sa Zbornim područjem Vitez I GS HVO jasno mi je rečeno da takav dogovor nije postignut na najvećoj razini nego samo da prođu. Istovremeno GS HVO je poslao i pisanu zapovijed da 96 pukovnija pruži Armiji topničko minobacačku potporu da zauzmu Brgule i da dalje napreduju ka Nišićima.“[1]
Potrebno je ponoviti i dobro naglasiti da je 1. ožujka 1994. potpisano Washingtonsko primirje između Bošnjaka i Hrvata, a u Gornjem Vakufu je 25. ožujka 1994. na sastanku Izvršnog odbora zajedničkog štaba formuliran privremeni postupak za slobodu kretanja i postupak na kontrolnim točkama. Dopušteno je kretanje civilnih i vojnih lica u granicama Federacije BiH. Ovaj sporazum je praktično zaživio između vojske HVO-a i Armije BiH. Vareški vojnici su autobusima putovali kroz Vareš do Kiseljaka i natrag na Daštansko. Prije događaja na Zvijezdi, Komšić ali i drugi pripadnici Armije BiH su u više navrata dolazili do pripadnika HVO-a jer je primirje postalo stvarnost. Pripadnici HVO-a su ih častili ručkom, kavom i pićem što je izazivalo zaprepaštenje pripadnika Armije BiH iz Sarajeva, kako po kvaliteti snabdijevanja tako i po gostoljubivosti dojučerašnjih neprijatelja.
Stoga se postavlja ozbiljno pitanje: Zašto je Armija BiH izvršila opkoljavanje vojnika HVO-a na planini Zvijezdi uz Komšićevu izjavu da Washingtonski sporazum ne vrijedi i prijetnju da se vojnici predaju? „S obzirom da je bio mir sa Armijom BiH, postrojbe HVO na Zvijezdi su bile usmjerene na osmatranje srpskih snaga a ne prema Armiji BiH. Zato je predvodnik akcije Armije BiH, Željko Komšić mogao bez neke vojničke strategije i hrabrosti opkoliti pet zemunica i razoružati deset vojnika svojih saveznika. Ali posada iz jedne zemunice na vrijeme je uočila opasnost i nije se htjela predati iako su bili opkoljeni i jedni drugima su prijetili paljbom. Vrlo brzo sam ja došao sa interventnim vodom i opkolio snage Armije i tada dolazi do našeg razgovora i oni vraćaju oružje od razoružanih vojnika HVO-a i odlaze odakle su došli, u pravcu Ponikve.“[2]
Drugo ozbiljno pitanje je: Zašto je ovu krajnje nerazumnu i bespotrebnu vojnu akciju Armije BiH predvodio baš Željko Komšić, koji je psovao vojnicima HVO-a majku ustašku i bahato tražio od njih da se predaju? I sam Komšić potvrđuje ovu nerazumnu oružanu akciju izjavljujući: „Uspjeli smo ih iznenaditi i uspjeli smo ih slomiti. Bilo je tu za mene lično scena, da kažem da sam imao više sreće nego pameti. Sjećam se tačno toga kako je sve bilo.“ Tu prestaje priča o činjenicama a nastavlja hvalisanjem kako je „sve bilo vrlo viteški“. Za ovu akciju, oružani napad na vojne položaje HVO-a koji od primirja nisu više neprijateljska nego saveznička vojska, Željko Komšić dobiva odlikovanje „zlatni ljiljan“.[3]
Kako se pripadnici HVO-a nisu htjeli predati, a u međuvremenu im je stiglo i pojačanje, situacija je prijetila da završi krvoprolićem u vremenu primirja. Kada je pristigao zapovjednik 96. pukovnije „Bobovac“ Mario Andrić, obavio je pregovore sa zapovjednikom snaga Armije BiH i stavio do znanja da, poradi takvog upada, do novih uputa to područje planine Zvijezde neće biti predano Armiji BiH predvođenoj Željkom Komšićem. Nakon prijetnji Željko Komšić se sa svojim pripadnicima Armije BiH povukao sa Zvijezde. Da je kojim slučajem samo jedna osoba s bilo koje strane ispalila metak, ovdje bi zbog velike koncentracije vojske s obje strane bilo mnogo krvi i ljudskih žrtava. Postavlja se pitanje: Je li netko ovdje želio ozbiljno dovesti u pitanje Washingtonski sporazum? Ubrzo potom, nakon ozbiljnog dogovora vojske Armije BiH i HVO-a Vareš, otpočela je planirana operacija Armije BiH prema Nišićkoj visoravni i tek tada se i ovladalo tim područjem. U toj operaciji su vojnici HVO-a, pripadnici 96. pukovnije „Bobovac“, pružili topničku potporu Armiji BiH.
- Login77777
#85712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- dr_Evil
#85713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prica realna i istinita. Sta je rjesenje reci? Kod vas je rjesenje Rusija i Srbija. Nemas nikakv drugi odgovor.
Evo datu cu ti ja odgovor, cega se nisi sjetio, jel rjesenje bosnjacko jedinstvo protiv udruzenog fronta, pa hajde, podrzite predstavnike koji zauzimaju bosnjacku kvotu u vlasti i glasajte za sve dobre odluke po BiH, da vidimo jel prvo drzava ili su samo fotelje, tenderi i budzeti, nakon 30godina ne bi to trebao biti problem. Evo recite mi 30 godina ne uspijevamo, probajte vi 4 godine, imate nasu punu podrsku i sve odluke dobre podrzavamo. Ioanko se nista ne moze uraditi bez podrska SDA jer ne postoji 2/3 vecina, ako ne uspijete povucite se pa cemo mi opet preuzeti da vam pokazemo kako se to radi.
Naravno da se to nikad nece desiti. To su samo price za izbornu marvu. Sve se vrti oko budzeta, javnih preduzeca i izvlacenja para preko istih.
To je tvoj koalicioni partner zadnjih 8 godina, koji je kroz tih 8 godina svaki drugi mjesec isao kod putina. To je osoba koju je licno Jasminin kum Erdogan zvao da primi Bakira opet u koaliciju, ne obaziruci se na to ordenje. I sada dolazi emisar pravo od Bidena, onog Bidena sta je prvi pricao o genocidu i zasluzan za bombardovanje srbijanskih(namjerno) polozaja i kaze da SDA ne moze. Cudnovato?!
- BHCluster
#85714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
...i jedna žlica Vegete...Login77777 wrote: ↑02/03/2023 12:36Sta si nervozan? Da te nije Olaf poslao u skladiste na ispomoc sa Hank Paldumom?
- dr_Evil
#85715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, razumijem. Gajret je ipak mainstream medju Bosnjacima, pa ne vjerujem da se nesto promijenilo. Zvezde Granda se gledaju na svakom tvu bez obzira na Cecu, Pink radi non-stop, pa majka mu stara jedino je logicno da mainstream zeli istok i ujedinjenje sa Srbijom. Aplauz valjda to znaci.
Kakav crni zapad, demokratija, zakon. Daj ti meni preko reda i kovertu plavu.
- dr_Evil
#85716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh dosta od mene za danas, odoh malo radit da sefu zamazem oci. Evo prilike clusteru, studentu i slicnima da onaniraju lazima po javnom prostoru. Sretno!
- Roccohljup
#85717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliko se sjećam, prvi put kad ju je podnio nije bilo OK i onda su je naknadno dopunili i US je prihvatio. U svakom slučaju, dobra odluka koja će sad opet raspucati miloKradamirza_15 wrote: ↑02/03/2023 12:16I gdje su sada oni biseri što su glumili pravnike kojima Avdo Avdić daje pravne naputke kako Bećirović nije mogao podnijeti apelaciju jer zakon nije stupio na snagu? I tada sam sumnjao da se odredba odnosi na vrijeme odlučivanja o zahtjevu, a ne na vrijeme kada je zahtjev podnesen. Očigledno je i sud to tako tumačio. Ali nije propuštena prilika da se ismije Denis i njegov pravni tim.
-
halo_ba
#85718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa kako da kamen ne proplace pred ovolikim zlom?
- BHCluster
#85719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad usporedimo govor i sa tvojim zakljuckom pravo mi te bude zao, no sto je tu je.dr_Evil wrote: ↑02/03/2023 12:42Da, razumijem. Gajret je ipak mainstream medju Bosnjacima, pa ne vjerujem da se nesto promijenilo. Zvezde Granda se gledaju na svakom tvu bez obzira na Cecu, Pink radi non-stop, pa majka mu stara jedino je logicno da mainstream zeli istok i ujedinjenje sa Srbijom. Aplauz valjda to znaci.
Kakav crni zapad, demokratija, zakon. Daj ti meni preko reda i kovertu plavu.
Zapad ti je rekao sta misli o demokratiji u Bosni i Hercegovini odmaH nakon zavrsetka izbora.
- BHCluster
-
mirza_15
#85721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Od danas teće 30 dana za dogovor oko Vlade FBiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cik-pot ... /230302080
-
PM72
#85722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Scopio wrote: ↑02/03/2023 12:35Šta je pisao neki fra Mate neću ni da čitam...za predpostaviti je odakle je naručen tekst kojim se blati hrvat u Armiji BiH.PM72 wrote: ↑02/03/2023 09:50
Dakle u ovoj knjizi je to opisano
[media]https://polis.ba/istina-o-varesu/[/media]
Dana 1. kolovoza 1994. dogodio se incident na lokalitetu Vis ili Krš, na planini Zvijezdi. Taj lokalitet je inače najviša kota planine Zvijezde (1349 m) s koje se dobro moglo kontrolirati Brgule i druge dijelove srpskog teritorija, a i čitav prostor vojske HVO-a na Daštanskom i Višnjićima. Budući da je tih dana bilo aktualno planiranje deblokade grada Sarajeva, Armija BiH je planirala izvršiti napad na srpska sela Brgule, Okruglicu i Šikulje da odvrati pažnju srpskim snagama, ali i da istovremeno presiječe komunikaciju Srednje-Olovo na prijevoju Nišići. Prethodno je general Tihomir Blaškić, kao načelnik GS HVO-a, preko brigadira Filipa Filipovića zapovjednika ZP Središnja Bosna zapovjedio 96. pukovniji „Bobovac“ Vareš da izvrši povlačenje svojih snaga s planine Zvijezde i omogući postrojbama Armije BiH da izvrše napad. K tome je 96. pukovnija „Bobovac“ Vareš dobila zapovijed da Armiji BiH pruži traženu topničku potporu u izvršenju tog napada. Komunikacija između zapovjednog kadra Armije BiH i HVO-a je bila redovita i dobra.
„Prvo je Tihomir Blaškić kao zapovjednik GS HVO izdao pisanu zapovijed 96. pukovniji da tt 1349 Zvijezda, prepusti Armiji u cilju da sa svojim snagama prođu i napadnu Srbe na Brgulama kada otpočne operacija oslobođenja. U dva navrata na sastanak kod mene je dolazio Ismet Dahić i tražio da se HVO povuče u potpunosti sa Zvijezde i da Armija preuzme kompletan prostor za stalno. Nakon usmenih konsultacija sa Zbornim područjem Vitez I GS HVO jasno mi je rečeno da takav dogovor nije postignut na najvećoj razini nego samo da prođu. Istovremeno GS HVO je poslao i pisanu zapovijed da 96 pukovnija pruži Armiji topničko minobacačku potporu da zauzmu Brgule i da dalje napreduju ka Nišićima.“[1]
Potrebno je ponoviti i dobro naglasiti da je 1. ožujka 1994. potpisano Washingtonsko primirje između Bošnjaka i Hrvata, a u Gornjem Vakufu je 25. ožujka 1994. na sastanku Izvršnog odbora zajedničkog štaba formuliran privremeni postupak za slobodu kretanja i postupak na kontrolnim točkama. Dopušteno je kretanje civilnih i vojnih lica u granicama Federacije BiH. Ovaj sporazum je praktično zaživio između vojske HVO-a i Armije BiH. Vareški vojnici su autobusima putovali kroz Vareš do Kiseljaka i natrag na Daštansko. Prije događaja na Zvijezdi, Komšić ali i drugi pripadnici Armije BiH su u više navrata dolazili do pripadnika HVO-a jer je primirje postalo stvarnost. Pripadnici HVO-a su ih častili ručkom, kavom i pićem što je izazivalo zaprepaštenje pripadnika Armije BiH iz Sarajeva, kako po kvaliteti snabdijevanja tako i po gostoljubivosti dojučerašnjih neprijatelja.
Stoga se postavlja ozbiljno pitanje: Zašto je Armija BiH izvršila opkoljavanje vojnika HVO-a na planini Zvijezdi uz Komšićevu izjavu da Washingtonski sporazum ne vrijedi i prijetnju da se vojnici predaju? „S obzirom da je bio mir sa Armijom BiH, postrojbe HVO na Zvijezdi su bile usmjerene na osmatranje srpskih snaga a ne prema Armiji BiH. Zato je predvodnik akcije Armije BiH, Željko Komšić mogao bez neke vojničke strategije i hrabrosti opkoliti pet zemunica i razoružati deset vojnika svojih saveznika. Ali posada iz jedne zemunice na vrijeme je uočila opasnost i nije se htjela predati iako su bili opkoljeni i jedni drugima su prijetili paljbom. Vrlo brzo sam ja došao sa interventnim vodom i opkolio snage Armije i tada dolazi do našeg razgovora i oni vraćaju oružje od razoružanih vojnika HVO-a i odlaze odakle su došli, u pravcu Ponikve.“[2]
Drugo ozbiljno pitanje je: Zašto je ovu krajnje nerazumnu i bespotrebnu vojnu akciju Armije BiH predvodio baš Željko Komšić, koji je psovao vojnicima HVO-a majku ustašku i bahato tražio od njih da se predaju? I sam Komšić potvrđuje ovu nerazumnu oružanu akciju izjavljujući: „Uspjeli smo ih iznenaditi i uspjeli smo ih slomiti. Bilo je tu za mene lično scena, da kažem da sam imao više sreće nego pameti. Sjećam se tačno toga kako je sve bilo.“ Tu prestaje priča o činjenicama a nastavlja hvalisanjem kako je „sve bilo vrlo viteški“. Za ovu akciju, oružani napad na vojne položaje HVO-a koji od primirja nisu više neprijateljska nego saveznička vojska, Željko Komšić dobiva odlikovanje „zlatni ljiljan“.[3]
Kako se pripadnici HVO-a nisu htjeli predati, a u međuvremenu im je stiglo i pojačanje, situacija je prijetila da završi krvoprolićem u vremenu primirja. Kada je pristigao zapovjednik 96. pukovnije „Bobovac“ Mario Andrić, obavio je pregovore sa zapovjednikom snaga Armije BiH i stavio do znanja da, poradi takvog upada, do novih uputa to područje planine Zvijezde neće biti predano Armiji BiH predvođenoj Željkom Komšićem. Nakon prijetnji Željko Komšić se sa svojim pripadnicima Armije BiH povukao sa Zvijezde. Da je kojim slučajem samo jedna osoba s bilo koje strane ispalila metak, ovdje bi zbog velike koncentracije vojske s obje strane bilo mnogo krvi i ljudskih žrtava. Postavlja se pitanje: Je li netko ovdje želio ozbiljno dovesti u pitanje Washingtonski sporazum? Ubrzo potom, nakon ozbiljnog dogovora vojske Armije BiH i HVO-a Vareš, otpočela je planirana operacija Armije BiH prema Nišićkoj visoravni i tek tada se i ovladalo tim područjem. U toj operaciji su vojnici HVO-a, pripadnici 96. pukovnije „Bobovac“, pružili topničku potporu Armiji BiH.
Last edited by PM72 on 02/03/2023 12:58, edited 2 times in total.
- BHCluster
#85723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakva samouvjerenost takav i fail. Efic!Roccohljup wrote: ↑02/03/2023 12:51Koliko se sjećam, prvi put kad ju je podnio nije bilo OK i onda su je naknadno dopunili i US je prihvatio. U svakom slučaju, dobra odluka koja će sad opet raspucati miloKradamirza_15 wrote: ↑02/03/2023 12:16
I gdje su sada oni biseri što su glumili pravnike kojima Avdo Avdić daje pravne naputke kako Bećirović nije mogao podnijeti apelaciju jer zakon nije stupio na snagu? I tada sam sumnjao da se odredba odnosi na vrijeme odlučivanja o zahtjevu, a ne na vrijeme kada je zahtjev podnesen. Očigledno je i sud to tako tumačio. Ali nije propuštena prilika da se ismije Denis i njegov pravni tim.![]()
-
laik1981
#85724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jos mjesec dana kadirovaca, a onda smetljiste istorijemirza_15 wrote: ↑02/03/2023 12:57 Od danas teće 30 dana za dogovor oko Vlade FBiH![]()
- Student_u_Ostavci
#85725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kmeeeeeeelaik1981 wrote: ↑02/03/2023 13:02Jos mjesec dana kadirovaca, a onda smetljiste istorijemirza_15 wrote: ↑02/03/2023 12:57 Od danas teće 30 dana za dogovor oko Vlade FBiH![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cik-pot ... /230302080![]()