Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
dr_Evil

#85626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Ma dobro, nije da ne zanima, postujem jako, ali to ne daje nikome pravo da se ponasa kao da je drzava privatna svojina. Evo sto imamo Bakira, Dodika i Dragana koji su u potpunosti preuzeli uloge srednjovjekovnih knezova, ili begova, gdje svako ima svoje podrucje gdje vedri i oblaci i gdje nikome ne odgovara pred zakonom(vidi slucaj Sarajlic, Novalic, Covic), nego sad jos hocemo da zbiru dodamo i Komsica, a bogam evo i Nesica.
dulekrele

#85627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

dr_Evil wrote: 02/03/2023 08:36
PM72 wrote: 02/03/2023 08:32 Vi pravite smijuriju od Zlatnog ljiljana i omalovažavanjem i zapišavanjem čovjeka koji se srcem i puškom borio za ovu državu.
Svjedoci smo šta mu sve pojedini kreteni ovdje pišu.Od toga da je dobio ljiljana napadajući HVO do toga da je patokar i alkos.
To što puše u istu tikvu sa Bakirom treba napadati ali okanite se etiketiranjem čovjeka koji nas je branio.Ako nam in ne valja ko bi nam odgovarao? Dario Kordić ili Tihomir Blaškić?
Ja ga samo etiketiram da je izdajnik socijaldemokratije, da je prodao obraz za kofer para, da je politicki lazov, a optuzujem ga da radi svoje guzice unistava sve veze ove zemlje sa civilizacijom. Ako si ti nesto vise od toga procitao izmedju redova onda je do tebe.

Valjda ima jos Hrvata koji vole ovu zemlju, a da nisu ovo gore sve navedeno, pa i njegov prezimenjak npr.

Lutas pm-ac
Sreca pa imamo nastavnika fizickog koji ce nas pomiriti sa cijelim zapadom, uvesti u NATO i EU i donijeti prosperitet sa dodikom i covicem.
Ah da NATO mu nije u planu a i za EU je veliko pitanje s obzirom da skida gace dodiku i covicu.
Last edited by dulekrele on 02/03/2023 08:49, edited 1 time in total.
dr_Evil

#85628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Scopio wrote: 02/03/2023 08:46 Lik je dobio zlatnog ljiljane jer je napao HVO jedinicu NAKON ŠTO JE POTPISANO PRIMIRJE, dakle napao je saveznika i time ozbiljno mogao ugroziti čitavo savezništva, da je normalna država liku bi trebalo bit suđeno za veleizdaju ali štošta u ovoj državi nije normalno pa je zato Željko zlatni ljiljan.
Imate opis onog vareskog franjevca kako je Željko dobio taj liljan, samo što je čudno zašto je fratar progovorio tek poslije 25 godina.
Ne vjerujem u to, iskreno zvuci mi kao HNS spin. Sve je moguce, ali zvuci mi kao fantazija iz Milanoviceve kuhinje
dr_Evil

#85629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

dulekrele wrote: 02/03/2023 08:47
Sreca pa imamo nastavnika fizickog koji ce nas pomiriti sa cijelim zapadom, uvesti u NATO i EU i donijeti prosperitet sa dodikom i covicem.
Jasta ce, ko kad mi je sposoban za takvo nesto. Ali Dinina nesposobnost ne amnestira politicku glupost i nesposobnost Komsica.
dulekrele

#85630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

dr_Evil wrote: 02/03/2023 08:49
dulekrele wrote: 02/03/2023 08:47
Jasta ce, ko kad mi je sposoban za takvo nesto. Ali Dinina nesposobnost ne amnestira politicku glupost i nesposobnost Komsica.
Za ovo vrijeme koje je na vlasti prevazisao je i Komsica i ostalu buraniju po naivnosti, gluposti, kukavicluku i podilazenju. A da, bio je i u SDA. :D
Blixen

#85631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Blixen »

bolji je od miss piggy deset puta
ako nista pojavom

ona masa sala sa onim odvratnim kezom je uzas za vidjeti
dr_Evil

#85632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

dulekrele wrote: 02/03/2023 08:51
Za ovo vrijeme koje je na vlasti prevazisao je i Komsica i ostalu buraniju po naivnosti, gluposti, kukavicluku i podilazenju. A da, bio je i u SDA. :D
Mislim da nije nista od navedenog sta kazes, Komso 8 godina sjedi u koaliciji sa HDZ-om, 4 godine je sjedio sa SNSDom i HDZ-om i jos bi 4 da ga nije sutnuo SDP sa drzavne, zbog HDZ-a i SDA je srusio sestorku nakon sto se kleo da nece valjda zbog veceg kofera para sta li, i onda kad sve zbrojis apsolutna nula 16 godina njega kao predsjednika, i niti jedne drzave koja nas podrzava. Aferim braca!

Ali zato je dobar da dize moral ljudima koji se lako pale, i da potpaljuje bosanski inat. Tu je vrhunski. I kad te euforija prodje opet vidis da je ucinak bio nula, evo ja jos cekam onih milion potpisa sta mu potpisah.
dulekrele

#85633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

Blixen wrote: 02/03/2023 08:55 bolji je od miss piggy deset puta
ako nista pojavom

Mislim da si promasio. Nije u pitanju izbor za miss. Hebe mi se kako izgledaju. Bitno je sta rade. A da je pepa pig bila odron to stoji.
Last edited by dulekrele on 02/03/2023 09:00, edited 1 time in total.
JohnnyS

#85634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Nije lako nadmašiti high stakes diplomacy
dr_Evil

#85635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 02/03/2023 08:58 Nije lako nadmašiti high stakes diplomacy
:thumbup: :thumbup:
elk

#85636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Pa i know how nedzad brankovic ima ljiljana :D
Fakat kako niko ne zna kako je komsic dobio ljiljana. Jel imao on neke saborce? Kod mene u bataljonu je bilo 5 zlj, 3 nisu zivi. I tacno znam i ja i ko god je bio u jedinici, a vidio je linije, zasto su ga dobili. Bili su sposobni ljudi, sa mudima do poda.

Ja bih mu dao i zlatnu lopatu, za grobara socijaldemojlkratije. I pocasno mjesto predsjednika udruzenja ublehasa, prelivida ii stetocina stipe suvar u pljevljima.
dulekrele

#85637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

dr_Evil wrote: 02/03/2023 08:57
dulekrele wrote: 02/03/2023 08:51
Mislim da nije nista od navedenog sta kazes, Komso 8 godina sjedi u koaliciji sa HDZ-om, 4 godine je sjedio sa SNSDom i HDZ-om i jos bi 4 da ga nije sutnuo SDP sa drzavne, zbog HDZ-a i SDA je srusio sestorku nakon sto se kleo da nece valjda zbog veceg kofera para sta li, i onda kad sve zbrojis apsolutna nula 16 godina njega kao predsjednika, i niti jedne drzave koja nas podrzava. Aferim braca!

Ali zato je dobar da dize moral ljudima koji se lako pale, i da potpaljuje bosanski inat. Tu je vrhunski. I kad te euforija prodje opet vidis da je ucinak bio nula, evo ja jos cekam onih milion potpisa sta mu potpisah.
Sracunaj koliko je Konakovic bio u koaliciji sa hdz-om. Racunaj staz sa sda i sada. Daleko vise nego Komsic pa to niko ne spominje.
Blixen

#85638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Blixen »

dulekrele wrote: 02/03/2023 08:58
Blixen wrote: 02/03/2023 08:55 bolji je od miss piggy deset puta
ako nista pojavom

Mislim da si promasio. Nije u pitanju izbor za miss. Hebe mi se kako izgledaju. Bitno je sta rade.
kako ces je promasiti onoliku debelu :D
rade, cekaj da se sjetim
sredila hurme
svoju kopilad zaposlila u drzavne agencije
nakrala se para kao i svako smece iz sda
i sastala se sa sve i jednim ekstremistom iz ovih futavih zemalja poput Irana i slicnih

bolje da je poginula negdje u saobracajnoj nesreci nego sto nas je "predstavljala"
dulekrele

#85639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

Blixen wrote: 02/03/2023 09:02
dulekrele wrote: 02/03/2023 08:58
Mislim da si promasio. Nije u pitanju izbor za miss. Hebe mi se kako izgledaju. Bitno je sta rade.
kako ces je promasiti onoliku debelu :D
rade, cekaj da se sjetim
sredila hurme
svoju kopilad zaposlila u drzavne agencije
nakrala se para kao i svako smece iz sda
i sastala se sa sve i jednim ekstremistom iz ovih futavih zemalja poput Irana i slicnih

bolje da je poginula negdje u saobracajnoj nesreci nego sto nas je "predstavljala"
Dogovori se. Da li ti smeta njen izgled ili sto je bila katastrofa kao ministar. To sto je krmaca je njen problem. Moj problem je sto je katastrofa ministar bila. A nekome zeljeti smrt moze bas dobro bolesna osoba.
dr_Evil

#85640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

dulekrele wrote: 02/03/2023 09:00
Sracunaj koliko je Konakovic bio u koaliciji sa hdz-om. Racunaj staz sa sda i sada. Daleko vise nego Komsic pa to niko ne spominje.
Konakovic nikad do danas nije bio sa HDZom u koaliciji, on je bio na razini kantona, nije se pitao o tim koalicijama na visim razinama i drugim kantonima.

Naravno, da Boban nije naredio Hrvatima da se isele iz Sarajeva, pa da je u tom slucaju HDZ neki faktor u KS, apsolutno u tom slucaju vjerujem da bi konakovic bio u koaliciji sa njima, ne bi se sekunde mislio.

Komso je bio u koaliciji sa HDZom tokom svih onih "sapun parfem" i "10.000 islamskih terorista" aferama koje su dolazile iz Hrvatske, niti u jednom trenutku nije rekao hajde da razbijemo koaliciju, pa cak ni kad je Peljeski most krenuo punom parom.

Ne prigovaram ja njemu sto je bio, neka je, takva volja glasaca, nego mu prigovaram jer je politicka lazljiva kurva, koja sada drugima to nabija na nos. On je bio u koaliciji sa HDZom kad je docekivan Kordic.
Login77777

#85641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

tramvajtrojka wrote: 02/03/2023 08:25
PM72 wrote: 02/03/2023 07:59

Samo si zaboravio da Željko ima Zlatni ljiljan kojeg je dobio u borbi za razliku od svih ostalih na političkoj sceni koji za učešće u borbi ne mogu ni kukurjek dobiti...
sta zlatni ljiljan ga pravi boljim politicarem odmah imas zlatni ljiljan i odmah si amnestiran od svega i to 30 godina nakon rata sta gledace se jos narednih 25 gdje je ko bio dok se sve oko nas raspada , pa sa ovakvim izjavama pravite smijuriju od casne i herojske nagrade
Mora mu se priznati da zna dignuti tviter diJasporu. To je jucer slavilo Komsu… :mrgreen:
dulekrele

#85642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

dr_Evil wrote: 02/03/2023 09:07
dulekrele wrote: 02/03/2023 09:00
Konakovic nikad do danas nije bio sa HDZom u koaliciji, on je bio na razini kantona, nije se pitao o tim koalicijama na visim razinama i drugim kantonima.

Naravno, da Boban nije naredio Hrvatima da se isele iz Sarajeva, pa da je u tom slucaju HDZ neki faktor u KS, apsolutno u tom slucaju vjerujem da bi konakovic bio u koaliciji sa njima, ne bi se sekunde mislio.

Komso je bio u koaliciji sa HDZom tokom svih onih "sapun parfem" i "10.000 islamskih terorista" aferama koje su dolazile iz Hrvatske, niti u jednom trenutku nije rekao hajde da razbijemo koaliciju, pa cak ni kad je Peljeski most krenuo punom parom.

Ne prigovaram ja njemu sto je bio, neka je, takva volja glasaca, nego mu prigovaram jer je politicka lazljiva kurva, koja sada drugima to nabija na nos. On je bio u koaliciji sa HDZom kad je docekivan Kordic.
Konakovic je bio clan hebene sda i sda je bila u koaliciji sa hdz. To je cinjenica i to sto je on bio u kantonu to ne moze izbrisati a ni ponistiti. Izdvajati njega iz sda kad vam se prohtije i zavisno od situacije do situacije je onako bas bezveze.
animus

#85643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Tudje (Covicevo) ližemo, svoje pljujemo.
Zlatnog ljiljana šprdamo, njemackog nacistu hvalimo.
Dodu reklaksiramo, Lendu ponižavamo.

E zato nikada necete imati podrsku ovog naroda, osim vasih ulizica kojima ste obecali pozicije. Narod ne voli prodane duše a cijeni svoje ratne heroje koliko god vam to smetalo. Dok su god živi ti ljudi ce imati prednost u odnosu na relaksatore.
dr_Evil

#85644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

dulekrele wrote: 02/03/2023 09:11
Konakovic je bio clan hebene sda i sda je bila u koaliciji sa hdz. To je cinjenica i to sto je on bio u kantonu to ne moze izbrisati a ni ponistiti. Izdvajati njega iz sda kad vam se prohtije i zavisno od situacije do situacije je onako bas bezveze.
Nemam razloga da ga izdvajam ili ne, NIP nikad moj glas nece dobiti prvo sto su desnicari, drugo sto je pokupio Bakirove emisare, i ALijine tajne ubice.

Toliko o tome. Ne odlucuje kanton o koaliciji na visim razinama, ali svoje neslaganje moze pokazati recimo izlaskom iz stranke.

Dince je imao evo priliku 5 godina kao vlast u KS da pohapsi te kriminalce o kojima je pricao dok je bio u SDA. Pa niko nije u hapsu. Sto ne cini SDA postenom, nego njega nepostenim. A ako nije neposten nego ne moze protiv SDA duboke drzave nek izadje pa nek to kaze.
dr_Evil

#85645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

animus wrote: 02/03/2023 09:13 Tudje (Covicevo) ližemo, svoje pljujemo.

E zato nikada necete imati podrsku ovog naroda, osim vasih ulizica kojima ste obecali pozicije. Narod ne voli prodane duše a cijeni svoje ratne heroje koliko god vam to smetalo. Dok su god živi ti ljudi ce imati prednost u odnosu na relaksatore.
De podsjeti "pucanstvo" ko ono baci bombu na porodicu Sefera Halilovica, ko Jovana Divjaka je pomaknuo sa politicke i vojne scene lijepe nase?

Ko je ono Stjepana Kljujica smijenio i postavio Matu Bobanu?

E zato nikad necete imati podrsku naroda, osim vasih ulizica kojima ste obecali da ce nastavit sa kriminalom i korupcijom. Narod ne voli prodane duse, a cijeni svoje ratne heroje, relaksatori sta salju emisare Vucicu, Pljuc.
dr_Evil

#85646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Kad sam kod Kljujica, ljudi pa nije bio kod Senada opet, mora da je dobro ljut. Zna li iko sta je sa njim
Login77777

#85647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

S pravom. :thumbup:
basicm

#85648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by basicm »

:thumbup:
dulekrele

#85649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

dr_Evil wrote: 02/03/2023 09:22 Kad sam kod Kljujica, ljudi pa nije bio kod Senada opet, mora da je dobro ljut. Zna li iko sta je sa njim
A nije ti palo na pamet da je mozda bolestan. Ipak on ima godina.
dr_Evil

#85650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

dulekrele wrote: 02/03/2023 09:27
A nije ti palo na pamet da je mozda bolestan. Ipak on ima godina.
Palo jeste, ali nije se pojavio u medijima od onda, pa nije bolestan toliko dugo. Mislim moguce je, ali bi se proculo. Zato pitam imal iko od vas sarajevskih pitara kakvu svjezu informaciju iz pekare.
Locked