Ukrajina

sumirprimus

#148351 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

shape of despair wrote: 01/03/2023 21:48 Vecinom se ova tema svodi na snimke unistavanja ruskog agresora ( ok mi je to) i nekako se provlaci prica da je rusija zavrsena prica, a vamo se stavljaju bodljikave zice i sl. svaka se zemlja za nesto kao sprema. jebi ga meni tu nesto ne stima
Ko je reko da je rusija zavrsena prica?
Ali sa svskim 🌻sve smo blizi cilju
Slava Ukrajini, herojima slava
sumirprimus

#148352 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 01/03/2023 21:49 Otrov za pacove mu neko stavio.
Ja bih prvo na Moskvu sumnjao, tek onda na opoziciju.
Kazu zvao nefrologa iz emirata jer ne vjeruje moskovskim dr :lol:

Image
Daamn djeluuje zacepljeno haman prećero sa steroidima :skoljka:
KAMI666

#148353 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

sumirprimus wrote: 01/03/2023 20:42
Herojima slava :( :bih:

A sada nesto ironicno, ne cujem đorđijce da govore blago ukrajini nisu nama ovako pomagali 2008e, ni oni ni zapad ko ih jbe nije nas rat a i vidi kolka je cijena plina

Treba gledat svoja posla.

I da Slava Ukrajini
Ostali samo dugmici :D :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#148354 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

ActionBanned user for reason “”
» KAMI666

Trolanje i provociranje.
sumirprimus

#148355 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kombinacija kh.ova i iranskih sahida. Tipicno zlotvorski agresosrko teroristicki..
Jos negdje jje rokalo
apsidejzi

#148356 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Na jugu ukrajine se desava nesto zanimljivo. Naime, rusi su ispustili preko 2 metra vode iz Kahovske brane. Nivo vode je spao sa 16 na 13,83 metra. Sta to znaci u praksi. To znaci da je sada poplavljeno podrucje ispod brane i da ce tako ostati mozda i godinama. Istovremeno, to znaci da kanal koji uzima vodu iz brane a koja ide prema Krimu za navodnjavanje je sada presusio. RUsi su se toliko plasili da ukri ne urade upravo ovo i tako ostete Krim a sada oni to rade. Treci efekat ovog drasticnog smanjenja nivoa vode se ogleda u nuklearnoj elektrani Zaporozje. Jos uvijek stanje nije kriticno ali ako se nivo spusti jos 30cm onda nuklearna elektrana nece imati dovoljno hladne vode da hladi cijevi i morace zaustaviti proizvodnju.

Zasto rusi ovo rade? A znamo da oni rade jer je brana otvorena na njihovoj strani. S jedne strane su ukrajinci a sa druge rusi, a sve se ovo desava istiha u Hersonu. Otkud sad odjednom ovo a nije popraceno medijima? RUsija je pretrpila tri stete i ima samo jednu korist. Stete su: poplavljena velika povrsina obradive zemlje koja ce ostati poplavljena jos dugo, presusio kanal za Krim, Zaporozje bi moglo prestati proizvoditi struju ako jos spuste nivo. Ovo zadnje je kontrolisano i jos nije aktuelno ali moze eskalirat. Ima rizik. Sta je onda korist koju rusi imaju? Pa poplavljen teren na jugu znaci da ti treba manje vojnika da cuva juzni dio fronta. Sada rusi imaju priliku osloboditi polovinu vojnika koji su na juznom frontu i angazovati ih na sjeveru da zauzmu Bahmut.

Ovo moze znaciti da zele privremeno pritisnuti Bahmut i zavrsiti stvar ali istovremeno moze znaciti da im fali vojnika na sjeveru pa popunjavaju rupe. Prisjetimo se da oni gube 700 vojnika dnevno u zadnja dva mjeseca. Ovo su poginuli, a gdje su ranjeni? Moguce da im pocinje faliti vojnika i u zelji da izbjegnu mobilizaciju, oni su poplavili juzni dio fronta kako bi oslobodili dio vojske i poslali ih na sjever. Zrtvovali su Krimsku ekonomiju, zrtvovali su par sjetvi na jugu Ukrajine, i povecali su rizik za prekid napajanje elektricnom energijom velikog dijela zauzete ukrajinske teritorije.

Meni se ovo cini kao djelomicni ulazak u ratnu ekonomiju, kada pocinjes zrtvovati komfor za vojne ciljeve. Do sada je zrtvovan komfor vojnika na terenu. Slaba hrana i oprema, nedostatak municije i sredstava su nesto sto smo navikli od rusa, ali da spustaju nivo komfora svom civilnom stanovnistvu... to jos nismo vidjeli.
drug_profi

#148357 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Nije to njihovo civilno stanovnistvo. To su samo stanovnici okupiranih teritorija koje oni ne smatraju Rusima vec hoholima, ali eto korisne su budale.
adelkam

#148358 Re: Ukrajina

Post by adelkam »

shape of despair wrote: 01/03/2023 21:48 Vecinom se ova tema svodi na snimke unistavanja ruskog agresora ( ok mi je to) i nekako se provlaci prica da je rusija zavrsena prica, a vamo se stavljaju bodljikave zice i sl. svaka se zemlja za nesto kao sprema. jebi ga meni tu nesto ne stima
Nije zavrsena prica ali mogla bi biti, i to ne samo o Rusiji, nego o svima nama ... o covjecanstvu uopste.
drug_profi

#148359 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

adelkam wrote: 02/03/2023 01:13
Nije zavrsena prica ali mogla bi biti, i to ne samo o Rusiji, nego o svima nama ... o covjecanstvu uopste.
Ja uvijek govorim da svijeta ne treba ni da bude ako ce biti pakao na zemlji.
A pustajuci ludake kao sto je Putin i mali rusi sa balkana da prave svijet po svojoj mjeri vodi upravo tome.
Znaci otpor.
Otpor, pa ako je doslo do reseta, nek se resetuje. Ali zlo ne smije prevladati.
adelkam

#148360 Re: Ukrajina

Post by adelkam »

drug_profi wrote: 02/03/2023 01:26
Ja uvijek govorim da svijeta ne treba ni da bude ako ce biti pakao na zemlji.
A pustajuci ludake kao sto je Putin i mali rusi sa balkana da prave svijet po svojoj mjeri vodi upravo tome.
Znaci otpor.
Otpor, pa ako je doslo do reseta, nek se resetuje. Ali zlo ne smije prevladati.
Pa pruziti otpor naravno da treba. Povlaciti se pod prijetnjom nuklearnim oruzjem znacilo bi prihvatanje onog sto on hoce i sada a i ubuduce a to nije rjesenje. Ne znam jeste li primijetili ali Putin od pocetka rata prijeti nuklearnim oruzjem. Na sankcije je odgovorio stavljanjem u pripravnost snage nuklearnog odvracanja. Dakle na ekonomske sankcije je tako odgovorio, a sada je eto i izasao iz sporazuma o nuklearnom naoruzanju.

Pojedini seru o Amerima, a gdje Biden prijeti nuklearnim oruzjem?
Ne zeli da dostavi oruzje Ukrajini kojim se moze tuci ruska teritorija jer se boji da bi to moglo dovesti do nuklearnog rata... Ne valjaju Ameri jer nisu digli ruke od Ukrajine, bas kao ni ostatak civiliziranog svijeta.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#148361 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

rusija ti je, druže moj, carstvo zla i tame
ljudi se boje i spremaju za borbu protiv ruskog zla

bog zna šta sve može izaći iz tih šuma i močvara i tundre i zime i vjetra ...
kakva sve čudovišta i mračne kreature mogu doteturati iz te strašne ruske tame pred njihov dom

pravi se limes, utvrđena granica, prema rusiji zemlji mraka i užasa
sve štima, sve ok - ta granica će biti sve jača i veća
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#148362 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Image

Rektalna ekstrakcija (mračni sindrom) - kad nisi mogao ništa da vidiš jer ti je glava bila...
Bossona

#148363 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Orc Busters
Crvene_brigade

#148364 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Jubilej. Slava herojima Ukrajine...

madner

#148365 Re: Ukrajina

Post by madner »

Samo treba biti svjestan da i ako narede povlacenje na drustvenim mrezama ce govoriti o pojacanjima.

Napasti krakove nije rizik, slati jedinice u grad jeste.
sumirprimus

#148366 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

madner wrote: 02/03/2023 08:26 Samo treba biti svjestan da i ako narede povlacenje na drustvenim mrezama ce govoriti o pojacanjima.

ja se nadam da su naredili povlacenje, jer ovo sto se rekamira po drustvenim mrezama su dio interventnih jedinca.
i mislim da negdje cak i pise napad na juzni krak.
sumirprimus

#148367 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Crvene_brigade wrote: 02/03/2023 08:19 Jubilej. Slava herojima Ukrajine...

slatka... polovica od trecine miliona :chmoljava: skoro
sumirprimus

#148368 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

raketni napad na zaporozje :-)

stambena zgrada, potrosen jos jedan projektil, kh ili nesto slicno.
na stambenu civilnu zgradu :-)
i pitate se sto ne uniste putnu i drugu ukr infrastrukturu, jednostavno ne mogu, d mogu uradili bi. konvencinalno.
sumirprimus

#148369 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ovo su posljedice i stvarno lice alternative zapadu, treci rim u punom sjaju, ovo je ono sto oni prizeljkuju svima nama koji smo unutar njihovih planova! :-)
Slava Ukrajini, dabome i to samo navijacki i svim srcem. nikako drukcije.
madner

#148370 Re: Ukrajina

Post by madner »

sumirprimus wrote: 02/03/2023 08:41
madner wrote: 02/03/2023 08:26 Samo treba biti svjestan da i ako narede povlacenje na drustvenim mrezama ce govoriti o pojacanjima.

ja se nadam da su naredili povlacenje, jer ovo sto se rekamira po drustvenim mrezama su dio interventnih jedinca.
i mislim da negdje cak i pise napad na juzni krak.
Imalo bi smisla ali da vidimo, nema mi logike smjeniti onog generala pa nastaviti isto.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#148371 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ukri su svjesni da bi padom Bakhmuta odmah pao Chasiv Yar i krenulo na Siversk pa Liman, spojili se sa sjevernim grupama duz rijeke Oskil, ugrozili Kupljansk pa Izjum i jopet Jovo na novo.
Taktika kljesta gdje sa dva kraka dovodis u poluokruzenje neprijatelja nije izmisljena juce.Cak i ova pjesadijska taktika nije nista novo jedino sto gubis dosta ljudstva radi par kilometara teritorije.
Ukrajinci nemaju problema sa moralom i zeljm za borbom vec nesta smrdi u GŠ.Ja to govorim od oslobadjanja Izjuma, pa me mnogi ovdje napadose, takticka pauza, ma koja crna pauza dok neprijatelj bjezi, deri sve pred sobom bez milosti, jer ako je pokazes, zlo ce se vratiti.
Do vojnika na fronti nije, gore medju štabskim pacovima jeste problem.Moraju ga otkloniti.
madner

#148372 Re: Ukrajina

Post by madner »

Nesto je i do protivnika.

Cooper javlja da su Rusi krenuli da zatvore obruc, napadaju oba izlaza.
Slava Ukraini.
Gandalf

#148373 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Crvene_brigade wrote: 02/03/2023 08:19 Jubilej. Slava herojima Ukrajine...

:jutro: :kravata: :mandrak: 8-)
zigzag

#148374 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

At Bakhmut direction Russian army shelled Bondarne, Zaliznyanske, Orikhovo-Vasylivka, Dubovo-Vasylivka, Bakhmut, Ivanivske, Klischiyivka, Chasiv Yar and New York of Donetsk region, - General Staff of Armed Forces of Ukraine says in the morning report
Opet rusi bombarduju nešto što je duboko u okupiranoj teritoriji
Gandalf

#148375 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Čini mi se na početku decembra da su orci imali 100 milja suncokreta, neka me neko ispravi ako griješim.

Za tri mjeseca su nabili još 50 milja suncokreta, najs.

Pohvale za gerasimova, za kojeg kažu da voli riskantne strategije, gdje u smrt šalje tuđu djecu u talasima. Kako bi ubijali tuđu djecu u talasima u drugim državama.

Njegova djeca nešto ne mogu da učestvuju u tim riskantnim strategijama, pritisle ih studentske brige, navalili na ispitne rokove po Ženevama, Londonima, Sorbonama.
Post Reply