Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
sajber87

#85551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Leverage wrote: 01/03/2023 21:31
Grean wrote: 01/03/2023 21:27
Za ovo je realno u pravu.

Mislim na embargo onomad na oruzje i sad na demokratiju, lazni prijatelji i to.

Nema mu se na ovo sta prigovoriti, cak stavise, pohvale za iskrenost.

Ovaj dio u vezi trojke necu da komentarisem. Neka oni sami pokazu da nije u pravu i da ga ne misle dudlati nikom.
Da nema pametnijeg posla i da je slušao njegov govor, vjerovatno bi mu i Putin aplaudirao.
Ovo sta komsic radi bosni trenutno u rangu je prorusa milanovica u hrvatskoj i jedan i drugi pokazuju toliku mrznju prema zapadu da to nije normalno, ono sto sam dugo govorio obistinjuje se iako sam se nadao podsvjesno da grijesim, bosnjaci su dobili svoju ekstremnu desnicu sve ove godine primirenu dok je sisala javni novac i budzete, a sada istjerana na cistinu jer je zapad krenuo upravo od njih da sredjuje stanje u bosni. Rade slicno kao i orban u eu crpi lovu od eu sisa budzete a pljuje po tom zapadu od kojeg zavisi i zivi. Licemjeri na kvadrat svi navedeni u postu.
kluz franjo

#85552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Fino ŽK čita šta mu se napiše. "Legitimno predstavljanje" STAV-ova iz Turkiye.

https://www.aa.com.tr/ba/balkan/erdogan ... ji/2678503
“Oni će pokušati da nas podijele i to pokušavaju. Neki ljudi koji su bili s nama nas napuštaju. Dio osoba koje su bile uz mene, koje sam imenovao premijerima, ministrima, otišle su. Oni svojim odlaskom meni nisu učinili ništa, učinili su samo sebi. Isto tako je bilo onih koji su otišli od mog brata Bakira. A, zašto oni odlaze? Mislite da ovdje na sceni nisu nečije igre? Poštovana braćo, Zapad postoji da bi podijelio i iscijepao muslimane. Želi ih podijeliti, iscijepati, a potom i progutati. Upravo vi ste i vi ćete biti najveća prepreka tome. Zato im ne trebamo dati tu priliku”, podvukao je Erdogan.
palermo

#85553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

geoxx wrote: 01/03/2023 22:17
palermo wrote: 01/03/2023 21:58

Ne prdi. Da su mogli Hrvati bi uzeli 93. Znas li zasto nisu ?
Znas.li zasto sada ne.pokusaju ?

Kako te bona nije sramota to pisati......

Znaci ti stvarno mislis da su u tom hipotetickom slucaju u kojem stranci dizu ruke od ove drzave, sto automatski znaci aktivno pomaganje susjednih drzava separatistickim pokretima i ne-pomaganje iste te MZ ovoj drzavi, Bosnjaci u stanju umarsirati istovremeno u Banja Luku i u Siroki i odmetnute tvorevine i paratvorevine vratiti u ustavnopravni sistem drzave?

Svaka paralela sa devedesetim je besmislena. Ne treba se braniti, treba napasti. :)
Nista ja ne mislim. Ono sto znam je da je tvoje da se boris za ono sto jeste tvoje pa dokle stignes. I ono sto znam je da ti niko nece pomoci ako sam sebi nisi u stanju pomoci. I znam vrlo dobro da se jadi ( a takvima nas predstavljate) ne isplati pomagati.

By the way, ja nisam pisao niokakvom umarsiranju u Banjaluku ili Siroki, nego sam samo reagovao na besmisleno I sramno ponizavanje sviju nas koji smo, kako tako, posrano, neposrano, uspjeli sacuvati ovu zemlju......I onda nam dode neko da pametuje.
Login77777

#85554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Ljudi kad je u pravu treba priznati. Nije on nista slagao. Nije ni meni drago jer se veze politicki uz zelene izdajice.
Ali ovo je sve tacno rekao.
last mohicans

#85555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by last mohicans »

Eno Dino mu je lijepo odgovorio, našem ljiljanu koji će i Genjca prekucati sa obitavanjem na funkciji, bez ikakvog mjerljivog rezultata, sem ličnog, finansijskog.
Javier Pena

#85556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Javier Pena »

last mohicans wrote: 01/03/2023 22:51 Eno Dino mu je lijepo odgovorio, našem ljiljanu koji će i Genjca prekucati sa obitavanjem na funkciji, bez ikakvog mjerljivog rezultata, sem ličnog, finansijskog.
Kakvo šamaranje kifle, ono trebaju sdfa-ovci čitati svaki dan, možda nekad i skapiraju konačno :bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#85557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Login77777 wrote: 01/03/2023 22:43 Ljudi kad je u pravu treba priznati. Nije on nista slagao. Nije ni meni drago jer se veze politicki uz zelene izdajice.
ja, i?

kao reko nam ljiljan nešto što mi ne vidimo, pa dijagnosticira čovjek. ali nikako da propiše lijek. to mu je i Konaković objasnio, a zeleni trgolditi ne mogu dokučiti.

da, zavalio nas je Šmit. i to najviše stranke Trojke, a koliko je pogodovo HDZu isto toliko je pogodovo SDAu. sada samo glume da nije, i cvrče jer ih silom hoće izbaciti sa vlasti, a oni bez sile ne žele otići.

a sve to je rezultat njihovog vođenja politike, diplomatije, lobiranja, sticanja podrške i sličnog. ovo sve je rezultat njihovog rada, a žele nas ubijediti da je to nešto odjednom.

da, svi mi vidimo ono što željko kaže, ali nikako da kaže kako dalje i gdje se to griješilo. ali mnijem da bi sva opasnost za bosnu prestala ako bi SDA ušla u federalnu vladu. nekim čudom.

mislim, jebote dan, kome više muda pod bubrege?
sajber87

#85558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Login77777 wrote: 01/03/2023 22:43 Ljudi kad je u pravu treba priznati. Nije on nista slagao. Nije ni meni drago jer se veze politicki uz zelene izdajice.
Opet da se ponovi nije na odmet, politika u stilu operacija uspjela pacijent umro , e to jedino moze biti rezultat njegovog rekao
Leverage

#85559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Chmoljo wrote: 01/03/2023 22:56
ja, i?

kao reko nam ljiljan nešto što mi ne vidimo, pa dijagnosticira čovjek. ali nikako da propiše lijek. to mu je i Konaković objasnio, a zeleni trgolditi ne mogu dokučiti.

da, zavalio nas je Šmit. i to najviše stranke Trojke, a koliko je pogodovo HDZu isto toliko je pogodovo SDAu. sada samo glume da nije, i cvrče jer ih silom hoće izbaciti sa vlasti, a oni bez sile ne žele otići.

a sve to je rezultat njihovog vođenja politike, diplomatije, lobiranja, sticanja podrške i sličnog. ovo sve je rezultat njihovog rada, a žele nas ubijediti da je to nešto odjednom.

da, svi mi vidimo ono što željko kaže, ali nikako da kaže kako dalje i gdje se to griješilo. ali mnijem da bi sva opasnost za bosnu prestala ako bi SDA ušla u federalnu vladu. nekim čudom.

Objašnjenje koje nam nudi Komšić vrlo je jednostavno - ne vole muslimane. To je alibi za sve političke promašaje.
Chmoljo

#85560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Leverage wrote: 01/03/2023 23:08
Objašnjenje koje nam nudi Komšić vrlo je jednostavno - ne vole muslimane. To je alibi za sve političke promašaje.
ne vole muslimane, a SDAu dao ključeve Doma naroda.

bilo bi pošteno reći da niko nema problem sa muslimanima, ali ima Bosnom i Hercegovinom. uključujući i dobar broj muslimana u Domu naroda.
sajber87

#85561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Moze li neko od pristalica ovakve po meni opasne po bosnu politike sda i komsica reci kako vide rjesenje ove situacije koju imamo u drzavi, ali da ne traze pomoc zapada koji njih ne zeli a ni oni njega. Zasto se bjezi od ovakvih jednostavnih pitanja
kluz franjo

#85562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Spoiler
Show
ja, i?

Ako su "muda" dovoljno patriJotska, ne moraju se čak ni u "bubrege" maskirati.
Ima ko će ih "zanositi".
Revizija, Apelacija o nazivu RS, 3=4 i 7=8, Mostarski sporazum... nastavi niz.

A i proizvod tih "muda" će dobar patriJota uvijek rado progutati i prirodno nastaviti dalje.
I optuživati ove što im se "ne guta", da su izdajnici.
mirza_15

#85563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

ja, i?

Država se brani u Vladi FBiH, te u javnim ustanovama i preduzećima koja su joj u vlasništvu :mrgreen:
Last edited by mirza_15 on 01/03/2023 23:16, edited 1 time in total.
Pandakonda

#85564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Jedna od boljih stvari u tome sto je Shmidt nametnuo odluke nakon zatvaranja biralista je sto upravo demaskira ovakve Komsiceve budalastine. Covjek od izbora vazi gluposti kako je toboze Smit ojacao etnicke stranke a narod već i prije Smitove direktive glasao kako je glasao.

Bosnjacki klub potukle nacionalne i konzervativne stranke, hrvatski isto, srpski tu i tamo. Bosnjo ce svakoga okriviti osim da pogleda svoje drustvo u lice i izađe iz vlastitog mjehurica na osnovu kojeg misli da svako razmislja isto kao on..

Komsiceva retorika postaje sve opasnija i opasnija jer od tradicionalnih prijatelja pravi neprijatelje. Covjek nikako da shvati da ne moze svaka odluka VP ili MZ ici u korist jednog naroda ili ideologije. Nekada ce se odluciti stvari koje nekome na oko nece biti prave ali poenta Bosne nikada nije bila da neko pobjedi ili izgubi nego da svi dobiju ponesto ali nikada svoje maksimalne zahtjeve. I bas bi ga pitao je li govorio tako o suverenistickoj politici kada je MZ stvarala drzavne institucije poput VSTV-a, himne, zastave itd. Da li bi tad rekao nosite ruke od Bosne ili je objerucke prihvatio :bih:

Komsic je najobicniji hologram probosnjacke SDA politike gdje je on samo maska koju nosaju da bi na kraju rekli pa evo komsic hrvat zlatni ljiljan nema nista protiv naseg stava i politika znaci dobar je svim hrvatima. Ili sto bi u americi rekli model minority koncept gdje si dobar samo ako se pricas ili ponasas na određeni nacin. A on je ili poglup da to shvati ili to guta zarad jos koje rate kredita sto mora otplatit.
Last edited by Pandakonda on 01/03/2023 23:21, edited 1 time in total.
Leverage

#85565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

A neki su govorili da je ona Z priča Harisa Z u face to face zapravo neko njegovo soliranje.

Prvo Haris Z, potom Z Komšić, tako da je pitanje dana kad će novi politički kurs potvrditi i Bakir IZ. Pod IZ mislim Izetbegović, a ne Islamska zajednica, iako se i potonje savršeno uklapa u mozaik.

Baš se ovo slovo Z učahurilo na prava mjesta.
kluz franjo

#85566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Pokucajmo na vrata zaboravljenih "2:1 u Predsjedništvu BiH".

Da je i Bakir kojim slučajem umjesto Bećirovića ušao u Predsjedništvo bio bi het-trik za "prave prijatelje".
Ovako je barem Bećirović za "lažne prijatelje" BiH.
animus

#85567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

ja, i?

Pokazao je on u prethodnom periodu kojim putem trebamo ici. Bilo je rezultata u tim bitkama i treba nastaviti borbu. Agresor nikada nije stao niti posustao. Mi stalno isticemo da necemo odustati da se borimo a vidim da je masa onih koji bi da odustanu i da se predaju. Zna Komšić ko je nas neprijatelj i koliko još godina moramo da se borimo. Nije on kriv što neki forumaši misle da je sva krivica u SDA i DF.
Željko ima kicmu i nikada je ne savija za razliku od nekih kmecavaca koji mogu po cijeli dan populizam prosipati a kicma im misaona imenica.
Nije sva trojka takva jer i tamo je masa patriota koji se sve vise ne slažu sa Dritanima. Lagano se odvaja žito od kukolja. Oci se otvaraju.
Bas lijep dokumentarac na FTV maloprije o generalu rahm. Alagicu. E to su ti ponosni Bosanci koji nisu savili kičmu kada je bilo najteže a niko nam nije davao ni najmanju šansu.
Chmoljo

#85568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Leverage wrote: 01/03/2023 23:19 A neki su govorili da je ona Z priča Harisa Z u face to face zapravo neko njegovo soliranje.

Prvo Haris Z, potom Z Komšić, tako da je pitanje dana kad će novi politički kurs potvrditi i Bakir IZ. Pod IZ mislim Izetbegović, a ne Islamska zajednica, iako se i potonje savršeno uklapa u mozaik.

Baš se ovo slovo Z učahurilo na prava mjesta.
ma oni su odmah krenuli u tu priču čim se po ambasadama počela sklapati vlada bez SDA. poslije nas potop. takoe patriote.
mirza_15 wrote: 01/03/2023 23:13Država se brani u Vladi FBiH, te u javnim ustanovama i preduzećima koja su joj u vlasništvu :mrgreen:
na brnaiku države do posljednjeg državnog službenika.
kluz franjo wrote: 01/03/2023 23:13 Ako su "muda" dovoljno patriJotska, ne moraju se čak ni u "bubrege" maskirati.
Ima ko će ih "zanositi".
Revizija, Apelacija o nazivu RS, 3=4 i 7=8, Mostarski sporazum... nastavi niz.

A i proizvod tih "muda" će dobar patriJota uvijek rado progutati i prirodno nastaviti dalje.
I optuživati ove što im se "ne guta", da su izdajnici.
nije on ni prvi ni zadnji koji je muda u ratu zamijenio za bijele bubrege. ostari se, osladi se, zaboravi se. ljudi smo. zato su idolopoklonici idioti.
Student_u_Ostavci

#85569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Image

Najveći borci protiv slova Z,

ili Ž :izet:
Chmoljo

#85570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

animus wrote: 01/03/2023 23:26Pokazao je on u prethodnom periodu kojim putem trebamo ici. Bilo je rezultata u tim bitkama i treba nastaviti borbu. Agresor nikada nije stao niti posustao. Mi stalno isticemo da necemo odustati da se borimo a vidim da je masa onih koji bi da odustanu i da se predaju. Zna Komšić ko je nas neprijatelj i koliko još godina moramo da se borimo. Nije on kriv što neki forumaši misle da je sva krivica u SDA i DF.
Željko ima kicmu i nikada je ne savija za razliku od nekih kmecavaca koji mogu po cijeli dan populizam prosipati a kicma im misaona imenica.
Nije sva trojka takva jer i tamo je masa patriota koji se sve vise ne slažu sa Dritanima. Lagano se odvaja žito od kukolja. Oci se otvaraju.
Bas lijep dokumentarac na FTV maloprije o generalu rahm. Alagicu. E to su ti ponosni Bosanci koji nisu savili kičmu kada je bilo najteže a niko nam nije davao ni najmanju šansu.
:lol:

pa u kome je krivica? krivi su HDZ i SNSD što se sami nisu dezintegrisali i predali na ključeve države u ruke? stranci kojima se jebe mater čim im se fotelja izmakla?

sjajni su rezultati. deklaracije i tapšanja po ramenu. :lol: svaki izborni ciklus države sve manje. svi su krivi osim sklapača vlada i nazor koalicija kojima je jedini cilj nastavak pljačke i zaštita opljačkanog.
Prpa.ba

#85571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Komsic dijagnosticirao problem, a kolutani nazad mudro pitaju "pa sta je rjesenje i plan".

A njihov plan je valjda neka zajednicka sjednica Vlada RH i BiH na kojoj ce se rijesiti izborni zakon. I intervencije O-Hra da bi se nametnula manjinska vlast progresivnih snaga okupljenih oko HDZ-a. Sve za mitsku relaksaciju odnosa koje nema niti je moze biti. Preko ledja Bosnjaka. :-)

Kasnije ce reci da su mislili da mogu, da nisu znali da ce kompromisi biti zloupotrebljeni.. :run:
Last edited by Prpa.ba on 01/03/2023 23:31, edited 1 time in total.
Chmoljo

#85572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Student_u_Ostavci wrote: 01/03/2023 23:27 Image

Najveći borci protiv slova Z,

ili Ž :izet:
SDA i HDZ su u koaliciji dugi niz godina i to nas obavezuje da razmišljamo drugačije, odgovornije od onih koji ne bi voljeli da nas vide zajedno. SDA je bila, danas je i bit će partner HDZ-u ne samo u koaliranju za uspostavljanje vlasti, već i na putu ulaska BiH u EU i NATO.
:lol:
Leverage

#85573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Joj patetike jbt :lol:
Chmoljo

#85574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 01/03/2023 23:30 Komsic dijagnosticirao problem, a kolutani nazad mudro pitaju "pa sta je rjesenje i plan".

A njihov plan je valjda neka zajednicka sjednica Vlada RH i BiH na kojoj ce se rijesiti izborni zakon. I intervencije O-Hra da bi se nametnula manjinska vlast progresivnih snaga okupljenih oko HDZ-a. Sve za mitsku relaksaciju odnosa koje nema niti je moze biti. Preko ledja Bosnjaka. :-)

Kasnije ce reci da su mislili da mogu, da nisu znali da ce kompromisi biti zloupotrebljeni.. :run:
koliko godina da čekamo na komšićevo rješenje? još 20? šta je to za zemlju sa hiljadugodišnjom tradicijom. ha ja.
kluz franjo

#85575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Jebo znanje, bitan je STAV.
Locked