Mislim da ti je ovaj dio malo too far-fetched. Ljudi s visokim IQ-om su ponajmanje opterećeni izgledom, jer su najčešće fokusirani na druge stvari. Mada je i to generalizacija, i sigurno da ima i privlačnih i neprivlačnih ljudi i niskog i visokog IQ-a. Također to da su zdraviji je baš teorija, realnost zaista ne znam kakva je, jer stvari nisu baš tako jednostavne, možeš se ti zdravo hraniti i živjeti i opet umrijeti mlad, i obrnuto, tako da...konoplja wrote: ↑01/03/2023 15:47 Nadam se da se mozemo donekle sloziti da je slucaj da osobe sa visokim IQ rezultatom pored toga sto *generalno* imaju vise uspjeha u zivotu takodjer *generalno* vise vode racuna o svom zdravlju i izgledu te stoga bolje izgledaju.
Mislim da ovo nije neki bauk zakljucak.
Ostalo manje-više ok, možemo mi teoretisati do mile volje o tome zašto je danas manji natalitet ovdje ili ondje. Činjenica je da nije "feminizam kriv" što je manje djece, nego modernizam, individualizam, zovi to kako hoćeš, ali danas živimo sve manje za druge i više za sebe i što se mene tiče, to je dobra stvar.