Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
dr_Evil

#85451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 01/03/2023 14:57
Kakve veze ima Bake sa NSBiH? Tebe fakat prenosi.
Vala bas si upravu, i ja budala pomislio da pricamo o korumpiranoj Svici, kad ono mi pricamo o demokratskoj BiH. Kod nas predsjednici stranaka i politicari nemaju nikakv utjecaj na institucije, a pogotovo ne na fudbalski savez. Pa nije Vice predsjednik sto je Dodik rod, nego zato sto je covjek vrhunski menadzer, dokazan u svojoj bransi, i nije izabran rukama Bosnjaka i Hrvata iz FS koji se popunjavaju po kvoti, nego vrhunskih sportskih radnika koji ginu za domovinu, svi redom dolaze iz velikih klubova.

Sretan dan nezavisnosti braca!
Styling

#85452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Hakiz wrote: 01/03/2023 14:10
dr_Evil wrote: 01/03/2023 12:20 Sve u svemu ogromna vecina nasih forumasa izgleda radi po drzavnim institucijama, to ce reci da danas rostiljaju. Zato je tema mrtva.
To se davno konstatovalo, otkako forum postoji. Aktivan svaki dan u toku radnog vremena, a zamre između 4 i 7 kada se forumaši vraćaju kući s mjesta zaposlenja (ne može se reći radnog mjesta :mrgreen: )
Ima i privatnika koji danas odmaraju :wink:
Treba iskoristiti vrijeme za porodicu :bih:
Hakiz

#85453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 01/03/2023 15:37
Hakiz wrote: 01/03/2023 14:10

To se davno konstatovalo, otkako forum postoji. Aktivan svaki dan u toku radnog vremena, a zamre između 4 i 7 kada se forumaši vraćaju kući s mjesta zaposlenja (ne može se reći radnog mjesta :mrgreen: )
Dio dana poslije radnog vremena je za porodicu.

U toku radnog vremena je za forum.

Ne bih rekao da puno kasirki i zaposlenica na šalterima banaka foruma. Ali zato kancelarijki...

:mrgreen:
PM72

#85454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

DonieBrasco wrote: 01/03/2023 15:10 Da li se neko iz HDZ oglasio vezano za danasnji dan, inace da podsjetimo nosioci EU vrijednosti i lideri puta BiH prema toj istoj EU.
Šta mi se HDZ ima obraćati kad u sred Sarajeva nismo u stanju obilježiti dan "nezavisnosti".
Odu do Huma,razviju zastavu,poredaju deset vojnika u kaljužu,puste himnu i kao obilježili.

Ovo je školski primjer da mi kao narod nemamo osjećaja i filinga za državom...
dr_Evil

#85455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Hakiz wrote: 01/03/2023 15:46
Styling wrote: 01/03/2023 15:37

Dio dana poslije radnog vremena je za porodicu.

U toku radnog vremena je za forum.

Ne bih rekao da puno kasirki i zaposlenica na šalterima banaka foruma. Ali zato kancelarijki...

:mrgreen:
Sto se mene tice svako dobro nasim kasirkama, salterusama i kancelarijkama, sve su najljepse :thumbup:
dr_Evil

#85456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Eto, masta kod susjeda radi svasta!
Predsjednik Hrvatske demokratske unije i član Predsjedništva HNS-a Miro Grabovac – Titan u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne rekao je kako je SDA-ova ćelija u Bruxellesu za vrijeme neumskih pregovora zaprijetila da će hotel u kojem se odvijaju pregovori dignuti u zrak ako se potpiše sporazum. ''Institucije BiH na to nisu reagirale. Ako nisu ovo znale, evo sada znaju. Poziv je dešifriran i došao je iz Belgije. Ovo se do sada nije spominjalo u javnosti'', naveo je, između ostalog, Grabovac – Titan -
Pročitajte više na: https://bljesak.info/vijesti/politika/p ... zum/411715
BHCluster

#85457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

agent_zero wrote: 28/02/2023 21:30
muha_sa wrote: 28/02/2023 21:27 Na mladima svijet ostaje

Image

https://dijasporainfo.net/2023/02/28/na ... Vr56NVTBGE
Vidi se da je ova kokarda fotomontaža. Bukvalno nevješto nasađena na glavu.

Ali ovo ti je moj muha za podforum sport ;)
:thumbup:
Ona tvrdi da ovim gestom nikoga nije željela povrijediti.

“Vojvoda Đujić mi je predak i sa njim sam se poistovjetila prije svega kao sa pravoslavnim sveštenikom. Nisam htjela nikoga da povrijedim. Dres BiH sam nosila od pionirki pa sada do seniorki i ne znam da li ću ponovo igrati”, rekla je za Srpskainfo Radovićeva, a na pitanje da li ju je neko iz Odbojkaškog Saveza BiH nazvao da joj pruži bilo kakvu podršku je rekla:

“Niko me nije zvao i razumite me ne želim više da pričam na ovu temu”, rekla je ona.
Hakiz

#85458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Vjerujem da ona iskreno ne razumije u čemu je stvar ili problem sa 3 prsta. Da nije nacionalist, mrziteljica, loša osoba, naprosto ne razumije.

Krsna slava i tri prsta
I ikona ispod krsta
To je simbol od davnina
Pravoslavca i Srbina.

Šta je tu mrziteljski, nacionalistički, loše?

Samo slavi svoju veru i narod. To pripadnici svih religija i naroda imaju ustavom zagarantovano kao pravo.

Treba je pitati da li joj je RS država ili joj je samo entitet u državi BiH. Priznaje li presude međunarodnih sudova o genocidu, zločinima itd. Slične stvari.

To bi dalo bolji odgovor šta stvarno misli.
Last edited by Hakiz on 01/03/2023 16:09, edited 1 time in total.
dr_Evil

#85459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Hakiz wrote: 01/03/2023 16:03 Vjerujem da ona iskreno ne razumije u čemu je stvar ili problem sa 3 prsta. Da nije nacionalist, mrziteljica, loša osoba, naprosto ne razumije.
Ah da, cetnici su bili antifasti borili se protiv zli svaba, ustasa, i tako. Pa vjerujem da odrastaju generacije koje ce zaista vjerovati u to, oni vrse kolektivno brisanje pocinjenih zlocina, i kreiraju novu paradigmu. Dok se "nasi" cesljaju. Pa evo imamo danas i Dodika partizansko dijete, ciji su roditelji bili zakleti antifasiti da danas prica kako su cetnici bili antifasisti, a za zlocine na Kozari gdje pobise Srbe kaze da je to incident.

Neznanje nije opravdanje, evo ima sad priliku nakon silnih komentara da procita istinu, pa nek se izvine za svoje neznanje i glupost. Naravno da nece.
agent_zero

#85460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

BHCluster wrote: 01/03/2023 16:00
agent_zero wrote: 28/02/2023 21:30

Vidi se da je ova kokarda fotomontaža. Bukvalno nevješto nasađena na glavu.

Ali ovo ti je moj muha za podforum sport ;)
Ona tvrdi da ovim gestom nikoga nije željela povrijediti.

“Vojvoda Đujić mi je predak i sa njim sam se poistovjetila prije svega kao sa pravoslavnim sveštenikom. Nisam htjela nikoga da povrijedim. Dres BiH sam nosila od pionirki pa sada do seniorki i ne znam da li ću ponovo igrati”, rekla je za Srpskainfo Radovićeva, a na pitanje da li ju je neko iz Odbojkaškog Saveza BiH nazvao da joj pruži bilo kakvu podršku je rekla:

“Niko me nije zvao i razumite me ne želim više da pričam na ovu temu”, rekla je ona.
Nisam napisao da nije to objavila i napisala, nego sam samo komentarisao tehnički aspekt slike.
Hakiz

#85461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

dr_Evil wrote: 01/03/2023 16:09
Hakiz wrote: 01/03/2023 16:03 Vjerujem da ona iskreno ne razumije u čemu je stvar ili problem sa 3 prsta. Da nije nacionalist, mrziteljica, loša osoba, naprosto ne razumije.
Ah da, cetnici su bili antifasti borili se protiv zli svaba, ustasa, i tako. Pa vjerujem da odrastaju generacije koje ce zaista vjerovati u to, oni vrse kolektivno brisanje pocinjenih zlocina, i kreiraju novu paradigmu. Dok se "nasi" cesljaju. Pa evo imamo danas i Dodika partizansko dijete, ciji su roditelji bili zakleti antifasiti da danas prica kako su cetnici bili antifasisti, a za zlocine na Kozari gdje pobise Srbe kaze da je to incident.

Neznanje nije opravdanje, evo ima sad priliku nakon silnih komentara da procita istinu, pa nek se izvine za svoje neznanje i glupost. Naravno da nece.
Neznanje jeste opravdanje.

I svastika je budistički simbol mira, pa se generacije odgajaju da je gledaju kao simbol zla. I to cijela Evropa prihvata. Niko djecu ne uči na način da im pokaže nacističku svastiku, pokaže budističku i nauči ih razliku.

Niko ne bi osudio policajca, naročito u Njemačkoj, Francuskoj, Izraelu i drugim civilizovanim demokratijama koji bi po bubrezima pomilovao nekoga dok ga hapsi zato što hapšeni po gradu hoda u majici sa budističkom svastikom.

Neznanje bi policajcu bilo opravdanje. Pred bogom, ljudima, a uvjeren sam i pred sudom.

Uostalom, eto orilike trojci da relaksira odnose tako da sa Dodikim dogovori da djecu u školama u RS uče šta tri prsta znače ljudima koji žive na teritoriji na kojoj je od pravoslavne crkve blagosiljana Vojska RS činila na sudu dokazane ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i genocid.

Kako drugačije djeca u RS da nauče?
Last edited by Hakiz on 01/03/2023 16:23, edited 2 times in total.
dr_Evil

#85462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Hakiz wrote: 01/03/2023 16:16

I svastika je budistički simbol mira, pa se generacije odgajaju da je gledaju kao simbol zla. I to cijela Evropa prihvata. Niko djecu ne uči na način da im pokaže nacističku svastiku, pokaže budističku i nauči ih razliku.

Niko ne bi osudio policajca, naročito u Njemačkoj, Francuskoj, Izraelu i drugim civilizovanim demokratijama koji bi po bubrezima pomilovao nekoga dok ga hapsi zato što hapšeni po gradu hoda u majici sa budističkom svastikom.

Neznanje bi mu bilo opravdanje. Pred bogom, ljudima, a uvjeren sam i pred sudom.
Pa dobro, evo hoce li nakon svih silnih komentara koje je dobila sada uci na internet da procita o zlocinima pa da se izvine? Prihvatam da neznanje moze biti izgovor dok ti neko ne ukaze da grijesis, a njoj se bome ukazalo.
BHCluster

#85463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

agent_zero wrote: 01/03/2023 16:13
BHCluster wrote: 01/03/2023 16:00

Nisam napisao da nije to objavila i napisala, nego sam samo komentarisao tehnički aspekt slike.
:stidljiv:
Hakiz

#85464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

dr_Evil wrote: 01/03/2023 16:19
Hakiz wrote: 01/03/2023 16:16

Neznanje bi mu bilo opravdanje. Pred bogom, ljudima, a uvjeren sam i pred sudom.
Pa dobro, evo hoce li nakon svih silnih komentara koje je dobila sada uci na internet da procita o zlocinima pa da se izvine? Prihvatam da neznanje moze biti izgovor dok ti neko ne ukaze da grijesis, a njoj se bome ukazalo.
Neće, naravno.
512MB

#85465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Ako necete vi slavit, ima ko ce :lol:

U Salzburgu i ove godine obilježen Dan nezavisnosti BiH, prisustvovale brojne zvanice

https://www.klix.ba/vijesti/dijaspora/u ... /230301056
tramvajtrojka

#85466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

512MB wrote: 01/03/2023 16:31 Ako necete vi slavit, ima ko ce :lol:

U Salzburgu i ove godine obilježen Dan nezavisnosti BiH, prisustvovale brojne zvanice

pa normalno kad se u Bosni samo na papiru u jednom dijelu slavi ovaj praznik jer samo uhljebi ne rade svima ostalima je ovo normalni radni dan , i sto bih ja trebao slaviti ovaj praznik kad mi je bio jos jedan radni dan po obicaju :run:

sve zivo u gradu radi niko ziv ne odmara i zbog cega bi ljudi slavili ovaj praznik u Sarajevu
Prpa.ba

#85467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Zato se 10. travnja slavi kod Robbieja i ekipe bez obzira na crncenje kod privatnika.. :mrgreen:
Hakiz

#85468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

tramvajtrojka wrote: 01/03/2023 16:33
512MB wrote: 01/03/2023 16:31 Ako necete vi slavit, ima ko ce :lol:

pa normalno kad se u Bosni samo na papiru u jednom dijelu slavi ovaj praznik jer samo uhljebi ne rade svima ostalima je ovo normalni radni dan , i sto bih ja trebao slaviti ovaj praznik kad mi je bio jos jedan radni dan po obicaju :run:

sve zivo u gradu radi niko ziv ne odmara i zbog cega bi ljudi slavili ovaj praznik u Sarajevu
E, ako ti se država svela samo na neradni dan, ne treba je ni biti.

Umjesto da za državni praznik radiš udarnički, da je slaviš ponosno je gradeći, ti bi da u njeno ime ljenčariš.

:(

Zato BiH u RS slave više nego u FBiH. Svaki njen praznik koji provedu radeći, stvarajući novu vrijednost i uplaćujući poreze za te dane jačaju državu. Nemojmo gledati što je riječima negiraju kada je djelima, i to za njen praznik, grade.
LSD

#85469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LSD »

Krsna slava i tri prsta
I ikona ispod krsta
To je simbol od davnina
Pravoslavca i Srbina.

Samo slavi svoju veru i narod. To pripadnici svih religija i naroda imaju ustavom zagarantovano kao pravo.

Treba je pitati da li joj je RS država ili joj je samo entitet u državi BiH. Priznaje li presude međunarodnih sudova o genocidu, zločinima itd. Slične stvari.

:lol: :lol:
Vojvoda Đujić mi je predak i sa njim sam se poistovjetila
Nema ništa loše što se poistovjetila sa četničkom vojvodom i koljačem, sve normala :nargila:
Hakiz

#85470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

LSD wrote: 01/03/2023 17:00

Krsna slava i tri prsta
I ikona ispod krsta
To je simbol od davnina
Pravoslavca i Srbina.

:lol: :lol:
Vojvoda Đujić mi je predak i sa njim sam se poistovjetila
Nema ništa loše što se poistovjetila sa četničkom vojvodom i koljačem, sve normala :nargila:
Eugen Savojski je Mađarima heroj a Sarajlijama zločinac. Ona Đujića gleda kao člana porodice, ne istorijsku ličnost. Uz to živi ciheli život u okolini koja ima te vrijednosti. Kada je imala vremena naučiti drugačije?

Ne branim je, samo pokušavam reći da nije to sve baš tako crno-bijelo.
LSD

#85471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LSD »

Hakiz wrote: 01/03/2023 17:05

Eugen Savojski je Mađarima heroj a Sarajlijama zločinac. Ona Đujića gleda kao člana porodice, ne istorijsku ličnost. Uz to živi ciheli život u okolini koja ima te vrijednosti. Kada je imala vremena naučiti drugačije?

:lol: :lol: Al ova relativizacija mu je dobra :lol: :lol:

Pa i porodici Ratka Mladića je on heroj, njegovim unucima je on heroj, kao i mnogim srbima koji se poistovjecuju sa njim - nema veze što je osuđen za genocid.
Ko ce sad uciti historiju i zayebavati se sa tim :-)
harisl

#85472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by harisl »

Prvi korak u "raspadu" sistema je da se taj sistem podijeli na "sastavne dijelove". Check!
Onda je moguce da jedan dio profitira na osnovu drugog dijela. Check!

Da ova odbojkasica uzima citavo stanovnistvo ove zemlje kao nesto svoje, a ne samo pravoslavu komponentu, ona bi ovaj njen predak bio i njoj zlocinac, kao sto i jeste. Tako je moguce da neko ubije jednog Bosanaca i da mu dobar dio Bosne pljesce...

Niko nije perfektan, recimo mladi Gandi je bio rasist, smatrao crnce za nizu, prljavu rasu, evropljane za najvisu rasu, a Indijce nesto ispod. Kao mlad, pisao je da bijelci trebaju biti vladajuca rasa u JAR-u. U Africi uklanjaju njegove spomenike, njima nije heroj... Regularno je spavao sa svojom necakom, tinejdjerkom (nije bilo seksulanog odnosa, ali nisam siguran da je ona bila bas odusevljena).

Hocu reci, niko nije perfektan, ali za neke prekrsaje postoji zakon i pop je bio zlocinac, inspiracija za druge slocince (Seselj & co.)

Iz psihologije, 5 dobrih stvari je potrebno da se izbrise jedna ruzna stvar. Znaci, iz mog ugla pet "njihovih" je jednako jednom "nasem" i tu smo bare-bare, sve OK. A gledano sa "njihove" strane, desila se kataklizma i treba poceti rat.
muha_sa

#85473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

LSD

#85474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LSD »

Ma to je seljačka priča...sad treba neko treba da ima razumijevanja za ove pizdarije...sad je priča - kao šta će jadna, hudnica, ne zna ona, nisu joj rekli, djete mlado itd.

Cuj mlada, a ima 22 godine :lol: da je samo ukucala na internetu ko je bio Krvavi Pop Momčilo Đujić, sve bi joj se samo reklo i kakve zločine je taj monstrum pravio u WW2...al eto u Foči garant nema interneta, pa nije mogla saznati :lol: nju taj dio njegove prošlosti ne zanima, njoj je bitno šta joj je djed guslao o Momčilu dok je ona kao djete slušala te guslarske narative, da je bio pravoslavac koji se borio za pravdu i tako ta poetika.
Hakiz

#85475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

LSD wrote: 01/03/2023 17:09
Hakiz wrote: 01/03/2023 17:05

:lol: :lol: Al ova relativizacija mu je dobra :lol: :lol:

Pa i porodici Ratka Mladića je on heroj, njegovim unucima je on heroj, kao i mnogim srbima koji se poistovjecuju sa njim - nema veze što je osuđen za genocid.
Ko ce sad uciti historiju i zayebavati se sa tim :-)
Meni je gore što naši ljudi sarađuju sa režimom u entitetu koji postoji zbog ratnih zločina, a ovdje ih opravdavaju. Što taj entitet i taj režim uopšte mogu podtojati s obzirom na način kojim su realizovani.

Ali je cura koja digne tri prsta razlog za čoporativni napad.

Nije ti to problem?

Ne razumj me pogrešno, četnički pokret u cjelini, svaki četnik, pa i oni koji nisu učinili konkretne zločine, samo su "folklorno" u pokretu, za mene su zlo.

Kažem ti, nije crno-bijelo.
Locked