Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Truba wrote: ↑20/01/2023 10:14
pisma ne smije nositi kući imali smo primjer iz naselja jedva ga spasili otkaza
neko ga upratio i prijavio
Svasta.. vidim ih ponekad popiju kafu sta vec.. sjede max 15 20 minuta i idu dalje.. a znam i ja svog u naselju ode jede sta vec u svom na svom, nikad mu niko nije nista prigovorio a nosi torbu sa sobom..
A to sto ga je neko pratio i prijavio vjerovatno kontrolori... Cisto sumnjam da ce ga bas neki gradjanin/komsija pratiti po rejonu svaki dan.
Ne vidim potrebu ni razlog... Svi terenski radnici bilo autom pjeske biciklom svrati na kafu ili kome je vec na ruku do stana/kuce sve dok posao ne trpi to je vec druga prica
Hebote ne možeš kao obično pismo poslati u Ameriku 10 sličica.
Imaju kalkulator na stranici i ja izračunam - izađe 1.80 KM do 2.15 KM slanje.
Odem na šalter ... piši na papirić šta je unutra, mora ići preporučeno (kaže vraćaju im sa carine) i preporučeno nije još + 1.70 nego 5 KM
Ukupno koverta (do 20 grama) do SAD skoro 8 KM
Ne vidim potrebu ni razlog... Svi terenski radnici bilo autom pjeske biciklom svrati na kafu ili kome je vec na ruku do stana/kuce sve dok posao ne trpi to je vec druga prica
tap3ah75 wrote: ↑20/01/2023 14:05
Odem na šalter ... piši na papirić šta je unutra, mora ići preporučeno (kaže vraćaju im sa carine) i preporučeno nije još + 1.70 nego 5 KM
MORA ici preporuceno, ako nista radi tebe i ako je kupac kojem saljes. Jer ako nije, dodje njemu on kaze nije doslo. Kako ces dokazati da mu je stiglo?
To isto nasi kokosari rade kad im iz kine stigne bez TN broja, pa kazu nije doslo i kinez vrati kes a bazniju stavi na bleklist.
Ako nosi pisma kuci, svakako da treba prijaviti.
Treba dokaz i Svasta nesto a ljudi imaju pametnija od spijuniranja postara posla sve dok dobivaju na vrijeme racune i sta sve treba.. oke je
tap3ah75 wrote: ↑20/01/2023 14:05
MORA ici preporuceno, ako nista radi tebe i ako je kupac kojem saljes. Jer ako nije, dodje njemu on kaze nije doslo. Kako ces dokazati da mu je stiglo?
To isto nasi kokosari rade kad im iz kine stigne bez TN broja, pa kazu nije doslo i kinez vrati kes a bazniju stavi na bleklist.
Pozdrav svima. Imam jedno pitanje ako bi neko znao odgovor. Juce su mi iz Prnjavora putem brze poste (Posta Srpske) poslane 4 felge sa gumama za Tuzlu. Koliko dana se ceka na isporuku ? Ima li veze sto je veci paket kilazom i dimenzijama ?
Zna li neko kolika je odšteta kad mi zajebu dostavu preporučene koverte?
Tačnije kad se za pošiljku (ne znam ni ja kako) napiše da je uručena u skroz drugi grad nego što je na koverti i na priznanici napisano.
tap3ah75 wrote: ↑24/02/2023 12:11
Zna li neko kolika je odšteta kad mi zajebu dostavu preporučene koverte?
Tačnije kad se za pošiljku (ne znam ni ja kako) napiše da je uručena u skroz drugi grad nego što je na koverti i na priznanici napisano.
Ma napisao sam ja odmah sinoć.
Odgovorili su mi odmah ujutro.
Rečeno mi da idem započeti proceduru sa obrascem potražnica.
Tu sam razmijenio jutros s njima par pitanja i odgovora.
I do te tačke je sve bilo ok
Ali onda ide naš krkanluk .... u pošti se nadležni radnik pravi pametan i kaže da oni nemaju ništa s tim jer je isporučeno. A to što je isporučeno nekome u drugi grad njega ne zanima. I još mi kaže da ja ganjam s njima po rs-u to.
Pa sam opet pisao mejl - rekli su mi se javiti što prije.
Ono što mi najviše smeta je što mi niko od njih nije nijednom rekao .... izvinite zbog njihove greške. Ni ovi putem mejla ni u pošti.
A vidim na poleđini ove priznanice da imam pravo na odštetu - pa zato pitam koliko je ako neko zna?
Mislim da imaju tabelarno definisane odštete, i nije to neki novac.
U svakom slučaju, ako je nešto što je bilo ograničeno rokom, i zbog čega ćeš ti imati nepredviđene troškove ili čak određenu krivicu/prekršaj, možeš tražiti odštetu i sudskim putem, samo znaj da to traje i do pet godina.
EFD22 wrote: ↑28/02/2023 22:44
Mislim da imaju tabelarno definisane odštete, i nije to neki novac.
U svakom slučaju, ako je nešto što je bilo ograničeno rokom, i zbog čega ćeš ti imati nepredviđene troškove ili čak određenu krivicu/prekršaj, možeš tražiti odštetu i sudskim putem, samo znaj da to traje i do pet godina.
Vidim našao sam
Odšteta ako su izgubili - 10x cijena poštarine
Odšteta ako je stiglo oštećeno ili sa "dobrim" zakašnjenjem - 5x cijena poštarine
Zadovoljiti ću se ja i sa 35 KM - ali me najviše nervira njihov stav od početka ovog problema. Jebe se njima
Evo trenutno me ignorišu i na "tiketu" koji je otvoren za ovaj slučaj.
tap3ah75 wrote: ↑03/03/2023 16:34
ali me najviše nervira njihov stav od početka ovog problema. Jebe se njima
A sta ocekivati od drzavne firme? Na kraju tih 35KM cemo platit ti i ja i jos nas stotinu. Ne ide iz njihovog dzepa.
Sto bi ti on pruzio bolju uslugu kad ce na kraju mjeseca opet leci isti iznos? Sto ce mali koji ljubi dupe sefu bolje proci? Jebi ga, nase je, mi smo dopustili i to je to.