SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

agent_zero

#64776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by agent_zero »

Chmoljo wrote: 28/02/2023 11:56
basicm wrote: 28/02/2023 11:30 Pa jeste islamofobi. Sta je problem priznati? Samo pogledajte epitete koje dijelite i sta pisete.
sta je problem reci ne volim islam i sve sto ima veze s njim. I idemo dalje.
Nije problem kad je istina. Problem je kad nije.

Pa se barkanje u prizemne potrebe pokušava opravdati nekom mržnjom. Teško je priznati sebi da ljudi mrze licemjere, lakše se opravdati da je razlog nešto drugo, neka dublja mržnja.

Jel problem izraz džumatlije? Jel to neka šprdnja sa islamom ili sa ipak nečim drugim?

Ugodan je taj skafander od islamofobije. Drži te suhim dok se valjaš u kaljugi. Takvi često vole spočitavati da se antisemitizam liceemjerno koristi za sve i svašta.

Baš zgodno.
:thumbup:
Laplace

#64777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

PM72 wrote: 28/02/2023 12:55
Laplace wrote: 28/02/2023 12:35 2. nikad nisam otišao na džumu u toku radnog vremena.
Ti išao subotom? Pametno,manja je gužva :thumbup:
Ne zafrkavaj me, nisam baš toliko pukao. :D

Išao sam petkom, ali poslije smjene. To je bilo kad mi se raspored časova poklopio da nemam zadnje časove pa stignem.
Ateista

#64778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

EasyMan wrote: 28/02/2023 12:31
muha_sa wrote: 28/02/2023 12:25

Petkom u vrijeme dzume kod bazena zakrcena komplet jedna traka pa cak i pješacki prelaz koji izlazi na glavnu ulicu.
Al i bez toga ovaj grad je posto prava vukojebina jer bahati krkani ne jebu nikog ni 1% --parkiraju gdje im klincu cejf, ostave auto na sred saobracajnice da odu u mesaru jal po cevape, da mogu pred šank kafica u kojem sjede ostavili bi auto

da ne nabrajam više :-)
Dragi Muha, ti si pametan forumas, odi do bazena kad je udarni termin za treninge djeci, ista je takva situacija. Dabogda svako dobio kaznu ko nepropisno bilo sta radi, nebitno je li musliman ili nije. Gdje god odes u vecini slucajeva je tako, parkira supak na sred ceste i dudla nargilu, zagradi 10 ljudi i kofol ode klanja, ali nije rjesenje svoj jad i komplekse izbacivati na forumu. Evo neka napisu ove kukavice kome su pozvali policiju ikada, a da ne pricam o tome da su sacekali policiju. I ako pozovu noge se uhvate i vire iza coska ili kroz spijunku.
Naravno, niko ne kaze da je to vezano samo za dzumu, papak je papak koji god da je razlog.
Vec sam objasnio da je kompletna prica krenula zato sto vec u par navrata neki "vjernici" (namjerno pod navodnicima) se zale kako se neko usudio da im pise kaznu dok su obavljali vjersku duznost, misleci da zbog toga pravila za njih ne vaze, i to je ono sto dodatno nervira sto neki misle da trebaju biti privilegovani.
agent_zero

#64779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by agent_zero »

Ja bih ovdje samo spomenuo i parkiranje po trotoarima i pješačkim prelazima, te zelenim površinama kad su utakmice. To je da te Bog dragi sačuva.
zateznistub

#64780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

agent_zero wrote: 28/02/2023 13:13 Ja bih ovdje samo spomenuo i parkiranje po trotoarima i pješačkim prelazima, te zelenim površinama kad su utakmice. To je da te Bog dragi sačuva.
:thumbup:
Laplace

#64781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Ateista wrote: 28/02/2023 13:12

Dragi Muha, ti si pametan forumas, odi do bazena kad je udarni termin za treninge djeci, ista je takva situacija. Dabogda svako dobio kaznu ko nepropisno bilo sta radi, nebitno je li musliman ili nije. Gdje god odes u vecini slucajeva je tako, parkira supak na sred ceste i dudla nargilu, zagradi 10 ljudi i kofol ode klanja, ali nije rjesenje svoj jad i komplekse izbacivati na forumu. Evo neka napisu ove kukavice kome su pozvali policiju ikada, a da ne pricam o tome da su sacekali policiju. I ako pozovu noge se uhvate i vire iza coska ili kroz spijunku.
Naravno, niko ne kaze da je to vezano samo za dzumu, papak je papak koji god da je razlog.
Vec sam objasnio da je kompletna prica krenula zato sto vec u par navrata neki "vjernici" (namjerno pod navodnicima) se zale kako se neko usudio da im pise kaznu dok su obavljali vjersku duznost, misleci da zbog toga pravila za njih ne vaze, i to je ono sto dodatno nervira sto neki misle da trebaju biti privilegovani.
Taj policajac će u Džehennem, islamofob nijedan!
drug_profi

#64782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

basicm wrote: 28/02/2023 12:55 Zar nije regularno reci papak je papak, ispred dzamije, marketa, skole, zgrade…
Cim se dzamija spomene uvijek par istih drvlje i kamenje, znaju im i dusevno stanje, sta su rucali, koju nargilu dudlali…
Izadjite iz ormara i recite ne volim i tacka. Citamo se, znamo se…
Neka, i vi cete insala na dzumu jednog dana pa ce i to prestati :D
Ma nije brate, stani i ti malo.
Zašto se potencira džuma. Jer je odlazak na džumu na način da nekom drugom smetaš i otežavaš život jednako licemjerju.
Samo to.
A ja se slažem da je nefer kažnjavanje samo oko džamija jer implicira da je radi religije, a u stvari je radi prkršaja kojeg prave licemjeri.
Treba kažnjavati svuda gdje je prekršaj načinjen, pa onda ni džumatlije neće moći da se žale, ili će se ponašati kako Bog zapovjeda.
basicm

#64783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

A mozda bi se moglo razmisljati da je dzuma neki event koji se desava pa mora biti tako. Kao sto postoje razni drugi eventi. Ne volim ni ja sff, guzva i nered, ali je event i shvatam, pretrpim. Jeste razlika u frekvenciji eventa, ali malo realno razmisljati.

Nas kolega forumas je pjenio kad su mu famEliji kaznu pisali i bio uvjeren da je zbog imena. Isto se desilo i dumasima, ali sad mu drago. Ne moze to tako, selektivno. Objektivnost mora postojati uvijek.

A ovi drugi sto kritikuju samo prate trendove, ko fol nesto napadaju a sve virtuozi na tespihu :D
tramvajtrojka

#64784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

basicm wrote: 28/02/2023 13:21 A mozda bi se moglo razmisljati da je dzuma neki event koji se desava pa mora biti tako. Kao sto postoje razni drugi eventi. Ne volim ni ja sff, guzva i nered, ali je event i shvatam, pretrpim. Jeste razlika u frekvenciji eventa, ali malo realno razmisljati.

Nas kolega forumas je pjenio kad su mu famEliji kaznu pisali i bio uvjeren da je zbog imena. Isto se desilo i dumasima, ali sad mu drago. Ne moze to tako, selektivno. Objektivnost mora postojati uvijek.

A ovi drugi sto kritikuju samo prate trendove, ko fol nesto napadaju a sve virtuozi na tespihu :D
jbg ovdje vladaju jos uvijek zemaljski zakoni i propisi a ne Allahovi do tada parkirajte kao sav normalan svijet za vrijeme trajanja namaza , il mislite da ce vam se taj namaz pravilno ukabuliti ako zagraditi prolaz nekom invalidu il majci sa malim djetetom :zjev:
EasyMan

#64785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by EasyMan »

basicm wrote: 28/02/2023 12:55 Zar nije regularno reci papak je papak, ispred dzamije, marketa, skole, zgrade…
Cim se dzamija spomene uvijek par istih drvlje i kamenje, znaju im i dusevno stanje, sta su rucali, koju nargilu dudlali…
Izadjite iz ormara i recite ne volim i tacka. Citamo se, znamo se…
Neka, i vi cete insala na dzumu jednog dana pa ce i to prestati :D
Ja svo vrijeme isto ovo pisem, svaki put istih par kukavice ovdje pljuje...
Laplace

#64786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

EasyMan wrote: 28/02/2023 13:23
Laplace wrote: 28/02/2023 12:46

Koje li nervoze... Jesu li to tebi pisali kaznu? Je li mnogo zaboljelo tih 20 KM?
Ma malo nervozan, jutros bio na dzumi pisali mi kaznu :lol:

Kukavice prosvjetna uhljebarska, prije bi sebi nogicu odsjekao nego parkirao kako parkiraju ovi bradati idioti koji nas sve redom sramote.
Previše si nervozan. Smiri se, pozliće ti.
EasyMan

#64787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by EasyMan »

Ateista wrote: 28/02/2023 13:12

Ja pisem da nema veze jel otisao na dzumu ili na kafu, meni je isto. Ovdje se pojedini upale samo kad se dzamija spomene.
Laplace

#64788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Lik je, izgleda, sebi uvrtio u glavu da sam ja prijavio te džumatlije. :lol: :lol: :lol:
Naslovnica

#64789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

2 dana 22 sata i 33 minute do džume.
Da li ste se snašli za parking?

https://howlongagogo.com/countdown/MHtScetsojFe?ucd=0
Laplace

#64790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 28/02/2023 13:27 2 dana 22 sata i 33 minute do džume.
Da li ste se snašli za parking?

https://howlongagogo.com/countdown/MHtScetsojFe?ucd=0
Ja spremam busiju da prijavljujem nepropisno parkirane džumatlije. :D
muha_sa

#64791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

drug_profi

#64792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

basicm wrote: 28/02/2023 13:21 Nas kolega forumas je pjenio kad su mu famEliji kaznu pisali i bio uvjeren da je zbog imena. Isto se desilo i dumasima, ali sad mu drago. Ne moze to tako, selektivno. Objektivnost mora postojati uvijek.
Pogrešno se sjećaš. Nije tada osporavana kazna, jer jeste postojala osnova za nju. Pitanje je bilo zašto je uručena samo vozaču koji je bio u vozilu sa upaljenim motorom, a 4 druga vozila bez vozača, na istom tom mjestu su ostala bez čestitike.

I tad da je kazna svima zakačena ne bi bilo nikakvog pitanja.

SAd je moje pitanje zašto se kažnjavaju samo džumatlije, a ne svi koji prave isti prekršaj.
S tim da je džumatlijama pride još i licemjerje na kontu, ali za to nema kazne po ZOBS-u.
EasyMan

#64793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by EasyMan »

Joj ovog lazova :lol:
moonca

#64794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moonca »

muha_sa wrote: 28/02/2023 13:37 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230228082

Sutra ce na slobodu do sudjenja
Tom prilikom razbojnici su uz upotrebu fizičke snage od oštećenog oteli novac, lične dokumente i dva mobitela
.. ima li iko od vas, uza se dva mobitela.. :wink:
muha_sa

#64795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

drug_profi wrote: 28/02/2023 13:38
basicm wrote: 28/02/2023 13:21 Nas kolega forumas je pjenio kad su mu famEliji kaznu pisali i bio uvjeren da je zbog imena. Isto se desilo i dumasima, ali sad mu drago. Ne moze to tako, selektivno. Objektivnost mora postojati uvijek.
Pogrešno se sjećaš. Nije tada osporavana kazna, jer jeste postojala osnova za nju. Pitanje je bilo zašto je uručena samo vozaču koji je bio u vozilu sa upaljenim motorom, a 4 druga vozila bez vozača, na istom tom mjestu su ostala bez čestitike.

SAd je moje pitanje zašto se kažnjavaju samo džumatlije, a ne svi koji prave isti prekršaj.
S tim da je džumatlijama pride još i licemjerje na kontu, ali za to nema kazne po ZOBS-u.
Jebaji ga druže-ne kune mati sina što kocka vec što se vadi :lol: :lol:

Tako sam ja kod pekare preko puta našeg Bingeta :D vozio hanumu negdje (ne sjecam se gdje--metuzalem sam, priznam :lol: ) i ona navalila da stanem pred pekarom i kupim nešto u bingu :-) velim joj, halo-idem ostavit auto pa cu onda. Žena ko žena--kud je poslušah tata me jebal :( :lol: elem-vracam se ja iz binga drot piše cestitku a ona sjedi u autu i drka po mobitelu :-) nije ni vidjela da su prišli autu :-)
tišu, plati i vozdra :D
muha_sa

#64796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

moonca wrote: 28/02/2023 13:55
muha_sa wrote: 28/02/2023 13:37 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230228082

Sutra ce na slobodu do sudjenja
Tom prilikom razbojnici su uz upotrebu fizičke snage od oštećenog oteli novac, lične dokumente i dva mobitela
Imam ja--hoŠ broj :? da viberamo :D
moonca

#64797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moonca »

muha_sa wrote: 28/02/2023 13:57
moonca wrote: 28/02/2023 13:55

:lol: koji si ti.

.. kad ga jednom omamljen, ostavish na stolu pred vecheru.. ;-)
muha_sa

#64798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

moonca wrote: 28/02/2023 14:02
muha_sa wrote: 28/02/2023 13:57
:lol: koji si ti.

.. kad ga jednom omamljen, ostavish na stolu pred vecheru.. ;-)
Ostavljam pravi a ovaj drugi nije nikad na stolu :lol: imam poseban štek za koji samo ja znam, hoŠ broj :? :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#64799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

basicm wrote: 28/02/2023 13:21 A mozda bi se moglo razmisljati da je dzuma neki event koji se desava pa mora biti tako. Kao sto postoje razni drugi eventi. Ne volim ni ja sff, guzva i nered, ali je event i shvatam, pretrpim. Jeste razlika u frekvenciji eventa, ali malo realno razmisljati.

Onda bi se moralo kroz medije malo kvalitetnije popratiti da je SFF svake sedmice, jer dosta ljudi ne zna za to.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#64800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 28/02/2023 13:38

Nema po ZOBSU, ali ima sa primjenom Zakona o čistoj duši, a na koji se direktno naslanja Pravilnik o dobrom ponašanju i Uputstvo za prelazak Sirat ćuprije.
Post Reply