Jucer u a.sacirbegovic parkirano auto u traci, ide policija samo prolazi. I to se svakodnevno vidja. Sta ces pomisliti nego odoh i ja tako parkirati.drug_profi wrote: ↑28/02/2023 10:22 Opet se tu vraćamo do uzroka.
Policija ne radi ono sto treba.
Kad bi policija uvijek i stalno pisla kazne za parkiranja u nišama, po trotoarima, u isključnim trakama, tada ni džumatlije ne bi mogli reći da njih neko posebno mrzi, već bi znali da kazne idu po protokolu...
Ovako je čak i opravdano to što prigovaraju da ih kažnjavaš jer su na džumi.
Jer da su kao u kafani ili u kladionici, vjerovatno ne bi privuklo pažnju policije.
Znači osnovni uzrok jeste nerad policije koji je zatim proizveo nonšalantan odnos vozača prema propisima.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- nepass1
#64726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
sumirprimus
#64727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
isti problem znaci i kod vasRomeo 80 wrote: ↑27/02/2023 19:25 https://www.facebook.com/19537769092280 ... 5oz
Samo udarati po dzepu stoku primitivnu! Cega se ono sjetilo, da vjernickim obavezama amnestira sebe od krsenja zakona![]()
I nije ih stid uopste se javljati, nego se jos zale sto su kaznjeni.
Jaki vjernici, zajebalo bi majku rodjenu, a da se pridrzava propisa o pravilnom parkiranju![]()
dace bog da se ovo kad tad u tuzli desi ispred kraljeve dzamije...
sve vjernci a petkom trotoar uzurpiraju u duzini od par stotina metara.
a to je poznato mejso u tz gdje murija radarise prolaz kroz tuzlu na juznoj magistrali, jer je ogranicenje 50kmh a pista sa tri trake, samo tad saptom nestanu, petkom oko dzume.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#64728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa to ljudi koji kontaju da su drzava i vjera samoposluga. Uzmes sto ti se svidja u tom trenutku.
Ono, nije na nama da sudimo kakav je ko vjernik i koje obaveze ispunjava, to je sasvim nebitno, ali bezobrazno je pozivati se na vjeru pri krsenju propisa drzave, koji su tu da bi svima bilo sigurnije.
Ono, nije na nama da sudimo kakav je ko vjernik i koje obaveze ispunjava, to je sasvim nebitno, ali bezobrazno je pozivati se na vjeru pri krsenju propisa drzave, koji su tu da bi svima bilo sigurnije.
-
Naslovnica
#64729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Policija djeluje samo po pozivu.nepass1 wrote: ↑28/02/2023 10:26
Jucer u a.sacirbegovic parkirano auto u traci, ide policija samo prolazi. I to se svakodnevno vidja. Sta ces pomisliti nego odoh i ja tako parkirati.drug_profi wrote: ↑28/02/2023 10:22 Opet se tu vraćamo do uzroka.
Kad bi policija uvijek i stalno pisla kazne za parkiranja u nišama, po trotoarima, u isključnim trakama, tada ni džumatlije ne bi mogli reći da njih neko posebno mrzi, već bi znali da kazne idu po protokolu...
Jer da su kao u kafani ili u kladionici, vjerovatno ne bi privuklo pažnju policije.
Znači osnovni uzrok jeste nerad policije koji je zatim proizveo nonšalantan odnos vozača prema propisima.
- muha_sa
#64730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je
Gledam neki ford kod Bosmala stoji par dana--4 čestitke mu za brisacem, kako je koja patrola nailazila tako mu kaznu kacila
- Ateista
#64731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je tacno, s tim sto ne mislim da je njihov (ne)rad vise vezan za one koji su na dzumi, vec vise zavisi od toga ko prijavi, jer mislim da u vecini slucajeva pisu kazne po prijavi.drug_profi wrote: ↑28/02/2023 10:22 Opet se tu vraćamo do uzroka.
Kako god, tacno je da bi trebali redovno pisati svima i onda niko ne bi imao za sta da se buni.
Isto tako opstine ili ko je vec zaduzen trebaju obezbijediti generalno vise parkinga.
-
sumirprimus
#64732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
treba pravda biti za sve ista. od poreza vjerskim zejdnicama do kazni za nepropisno parkiranje oko dzamije za vrijeme dzume.Chmoljo wrote: ↑28/02/2023 10:27 Pa to ljudi koji kontaju da su drzava i vjera samoposluga. Uzmes sto ti se svidja u tom trenutku.
- muha_sa
#64733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To redovno gledam pored Mujanica mesare kod malog bosmala--il preko puta seleks puNpenepass1 wrote: ↑28/02/2023 10:26
- Ateista
#64734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam vidio lika da pretice na punoj i ulijece u makazice, ovaj iz suprotnog smjera morao se skloniti i kociti, policija dva auta iza vozi i nista.nepass1 wrote: ↑28/02/2023 10:26
- muha_sa
#64735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šta im imam prijavljivat kad je to naša svakodnevnica--da hoce mogli bi kod Merkura svaki dan par milja maraka uzet na kazneAteista wrote: ↑28/02/2023 10:29To je tacno, s tim sto ne mislim da je njihov (ne)rad vise vezan za one koji su na dzumi, vec vise zavisi od toga ko prijavi, jer mislim da u vecini slucajeva pisu kazne po prijavi.drug_profi wrote: ↑28/02/2023 10:22 Opet se tu vraćamo do uzroka.
Kako god, tacno je da bi trebali redovno pisati svima i onda niko ne bi imao za sta da se buni.
Isto tako opstine ili ko je vec zaduzen trebaju obezbijediti generalno vise parkinga.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#64736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hodža ne propovjeda pola sata o pogrešnom parkiranju nego to kaže usput u jednoj rečenici, treba pričati o bitnijim stvarima(trojki,osmorki
).
- Ateista
#64737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno da bi trebali, samo kazem sta je praksa.muha_sa wrote: ↑28/02/2023 10:33Šta im imam prijavljivat kad je to naša svakodnevnica--da hoce mogli bi kod Merkura svaki dan par milja maraka uzet na kazneAteista wrote: ↑28/02/2023 10:29
To je tacno, s tim sto ne mislim da je njihov (ne)rad vise vezan za one koji su na dzumi, vec vise zavisi od toga ko prijavi, jer mislim da u vecini slucajeva pisu kazne po prijavi.
Isto tako opstine ili ko je vec zaduzen trebaju obezbijediti generalno vise parkinga.ode brajko u Bingo i ostavi auto a parking mu pred nosom
o ostavljanju auta preko puta pred pekarom suvišno govorit. Nekad policija napiše par cestitki i to je to a svakodnevno tu po nekoliko puta u sat vremena prodju
- Haris.ba
#64738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovaj gdje ponekad idem ubi pričom o nepotizmu, zapošljavanju preko veze, osjećaju za državu, poštivanju zakona....pa ko se pronađe.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#64739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
možda nisu saobraćajci i ne znaju saobraćajna pravila i zakone, logično
- nepass1
#64740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja mislim da za parkiranje dobiju naredbu. Kad je garaza u sg napravljena hodali pisali kazne do mjesne zajednice babica basta. Franjevacka, konak sve ispisano bilo. Na kovacima pisali kazne. Kako je nacelnik zakuhao sa trojkom ne pisu osim po pozivu.
Isto na ilidzi dok opstina radi policajka hoda oko grand centra i pise kazne. Vikendom rasulo. A parking 1KM
- Laplace
#64741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Čudi" me da se nije sjetio navijačkih "parada". Valjda je OK kad navijači blokiraju pola grada kad idu na lokalnu utakmicu k'o fol derbi.
- Laplace
#64742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kritikovanje modernih manekenskih Muslimana na baterije zbog krkanskog i bezobraznog kršenja propisa se ovdje naziva islamofobija.
Kad bi ti ljudi znali da se može biti Musliman a da ne budeš samoživi krkan i da ne smetaš drugima zbog ličnog komfora...
- basicm
#64743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa jeste islamofobi. Sta je problem priznati? Samo pogledajte epitete koje dijelite i sta pisete.
sta je problem reci ne volim islam i sve sto ima veze s njim. I idemo dalje.
sta je problem reci ne volim islam i sve sto ima veze s njim. I idemo dalje.
- Laplace
#64744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To ti je kvaka22 - kod njih je sistem takav zato što njihov narod hoće takav sistem. Kod nas bi vlast koja pokuša da radi na taj način brzo bila smijenjena.muha_sa wrote: ↑28/02/2023 09:53Najbolja preventiva i vaspitna mjera je udarac po novcaniku al bez privilegovanih.Bobi wrote: ↑28/02/2023 09:48 Policija treba da djeluje preventivno a ne represivno. Da li je neko od policijskih službenika održao kakav razgovor sa vjernicima i vjerskim službenicima to ne znamo iz ovog slučaja. Uloga policije može varirati ovisno o državi i njezinim zakonima, kao i lokalnim potrebama i prioritetima.
Nisu Švede ništa bolje od nas, al ih je udarac po novcaniku u suru utjero. Kod njih nema privilegovanih--ostavio auto a nisi ubacio krune u parking automat taman da si ministar morat ceš titpla![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#64745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nazoveš, prijaviš....pa haj da ne izadje i ne kazni, vrlo jednostavno.Ateista wrote: ↑28/02/2023 10:29To je tacno, s tim sto ne mislim da je njihov (ne)rad vise vezan za one koji su na dzumi, vec vise zavisi od toga ko prijavi, jer mislim da u vecini slucajeva pisu kazne po prijavi.drug_profi wrote: ↑28/02/2023 10:22 Opet se tu vraćamo do uzroka.
- Ateista
#64746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Treba malo bolje procitati, ja ne vidjeh ovdje ni jedan islamofoban komentar...
Cak sta vise, mnogi govore da je i sam islam protiv ovoga sto rade neki "vjernici".
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#64747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije problem kad je istina. Problem je kad nije.
Pa se barkanje u prizemne potrebe pokušava opravdati nekom mržnjom. Teško je priznati sebi da ljudi mrze licemjere, lakše se opravdati da je razlog nešto drugo, neka dublja mržnja.
Jel problem izraz džumatlije? Jel to neka šprdnja sa islamom ili sa ipak nečim drugim?
Ugodan je taj skafander od islamofobije. Drži te suhim dok se valjaš u kaljugi. Takvi često vole spočitavati da se antisemitizam liceemjerno koristi za sve i svašta.
Baš zgodno.
- studiorum_tuzlaensis
#64748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kazem ja, sevap vas je zagradit autom sve.
Crna hronika i parkiranje oko dzamije.
Crna hronika i parkiranje oko dzamije.
- drugtito2011
#64749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo ja ću prvi priznati da jesam. NE VOLIm muslimane M-92, promicatelje islamskih vrijednosti četvrtsih glava, i sve ostale koji se kriju iza "Allaha mi": krkane, bahate spodobe u bijesnim autima, zelene lopove, one koji našu djecu tjeraju iz BiH, itd...eto zbog toga sam islamofob...i naravno ne volim reisa koji opravdava krađu i kriminal, a najbolji jarani su mu kriminalci...ima još ali mi mrskoo pisati
- Laplace