pici wrote: ↑27/02/2023 20:27
A jesteli bas sigurni da ce Bakhmut pasti.Ukri poznaju opasnost padom Bakhmuta.Evo sta ce se desiti ako ga ruje osvoje.Uspostavit ce liniju prema Chasiv Yar i onda nagrnuti sjeverno prema Siversku gdje bi se spojili sa ovima iz pravca Kremine a onda na Liman.Kasnije sa trupama sa krajnjeg sjevera bi izasli na rijeku Oskil a samim tim Kupljansk i Izjum a time Slovansk i Kramatorsk.
Da idu ovako direkt prema Slovansku i Kramatorsku je kockanje jer bi usli preduboko a sa bokova Ukrajinci.I jos plus dovukli ogromne oklopne snage.Ovim tempom trebat ce im dvije godine i to da se Ukri samo brane.
Ne znam sta bi ti rekao, ima tu dosta i Ukrajinske propagande, ta kontra nije bas tako razglasena na ostalim izvorima.
Situacija je veoma opasna i haman okruzeni a Rusi salju val za valom koliko god ih suncokretis jos ih ima.
Sad je vec jasno da je broj mrtvih kod Rusa na oko 200k po Ruskim izvorima prvenstveno mislim na Prigozina.
I opet imaju Orca za slati.
A Ukrajina nema adekvatan odgovor na sve to.
Ali ali ali, koliko se god cinilo i Rusi imaju limit moraju ga imati.
Tehnika je rjesena sad salju ljudstvo da napadaju.
Imam osjecaj da je Bakhmut Staljingrad za Ukrajince ako prebrode i izdrze mislim da se Rusi vise nece moci oporaviti i da ce poceti stagnacija Ru vojske