Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
Haris.ba

#4451 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Haris.ba »

eyesburn wrote: 27/02/2023 11:02 divno izabraše beograđani...
Ni oni kao ni mi ne biramo direktno gradonacelnika.

Mada, lik je bio izabran u jednoj opcini na mjesto nacelnika (opet indirektno kao vjecnik), pa barem ima nekog demokratskog legitimiteta.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4452 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by konektovan »

Samo naprijed gradonacelnice,....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4453 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote: 27/02/2023 11:09
eyesburn wrote: 27/02/2023 11:02 divno izabraše beograđani...
Ni oni kao ni mi ne biramo direktno gradonacelnika.

Mada, lik je bio izabran u jednoj opcini na mjesto nacelnika (opet indirektno kao vjecnik), pa barem ima nekog demokratskog legitimiteta.
imala je i Benjamina najviše preferencijalnih na nivou kantona ispred stranke. nije da nije.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4454 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by konektovan »

uglavnomja wrote: 27/02/2023 09:11 koja glupost, neintiligencija, diletantizam, ...
izgleda da nije ni procitala tekst, samo po defaultu cim se spomenu bg i sff - ide pljuvacina

koji jad i primitivizam i uvrede u izjavi, koja veze nema sa onim sta je lik rekao.
koja veze nema sa jednom damom
sa gradonacelnckom funkcijom
sa akademskim zvanjem

:run:

za prijedlog da im je trebala ponuditi pomoc da naprave bolji fest :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Plači mala plači,...
S vama koji podrzavate fasiste, samo tako i treba..čim dodjete po forumu kmecati.
Haris.ba

#4455 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 11:11 imala je i Benjamina najviše preferencijalnih na nivou kantona ispred stranke. nije da nije.
Nakon fijaska sa Bogicem, pokazala se kao nelos/ok izbor.

I time je vrednovan njen rad na opcim izborima, ne na lokalnim izborima.

I Beogradjanima je Sapic doveden ko i Benjamina u sustini.
uglavnomja

#4456 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by uglavnomja »

ni beogradjani ni sarajlije nisu birali ove osobe

u svakom slucaju benjamina je pokazala da nema sarajevskog slifa i mangupluka, umjesto da ovom liku kulturno zavuce - ona se spustila na nivo pinkovih souova primitivizma i "telegencije"

nije bitno ko je lik i sta je

nije uvrijedio sff, dapace krivo mu je i priznao je da bg nema nista slicno

ukratko velika greska gradonacelnice, niti je njegova prica zasluzila ovakav agresivan tip odgovora, niti je bilo potrebno spustati se na necivilizovani i pogotovo nediplomatski nivo komunikacije
PM72

#4457 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by PM72 »

Ipak je ona gradonačelnica Sarajeva a ne Alipašinog polja.Mada bi mi alpašinci još gore odgovorili :lol:
Trebalo je šešeljevog bradatog gmaza kulturno ponizit u stilu da bi trebao da dođe u Sarajevo da mu prenesemo pozitivna iskustva SFF-a jer je to kod njih davno zamrlo. :babinsin: i onda mu složiš sliku Vijećnice sa zastavom Ukrajine i tablom na kojoj piše ko je zapalio istu
Chmoljo

#4458 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

PM72 wrote: 27/02/2023 11:16 Ipak je ona gradonačelnica Sarajeva a ne Alipašinog polja.Mada bi mi alpašinci još gore odgovorili :lol:
Trebalo je šešeljevog bradatog gmaza kulturno ponizit u stilu da bi trebao da dođe u Sarajevo da mu prenesemo pozitivna iskustva SFF-a jer je to kod njih davno zamrlo. :babinsin: i onda mu složiš sliku Vijećnice sa zastavom Ukrajine i tablom na kojoj piše ko je zapalio istu
AMElE MI, JEBEM TI FEST U UUUUUSTA ', NEMOJ KRIVIT USTA, NEMOJ ME NERVIIIIIRAT'

:D
Chmoljo

#4459 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

uglavnomja wrote: 27/02/2023 11:16 ni beogradjani ni sarajlije nisu birali ove osobe

u svakom slucaju benjamina je pokazala da nema sarajevskog slifa i mangupluka, umjesto da ovom liku kulturno zavuce - ona se spustila na nivo pinkovih souova primitivizma i "telegencije"

nije bitno ko je lik i sta je

nije uvrijedio sff, dapace krivo mu je i priznao je da bg nema nista slicno

ukratko velika greska gradonacelnice, niti je njegova prica zasluzila ovakav agresivan tip odgovora, niti je bilo potrebno spustati se na necivilizovani i pogotovo nediplomatski nivo komunikacije
nije uvrijedio SFF, uvrijedio je ljude koji ga imaju.
Bodkin

#4460 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 10:58
Bodkin wrote: 27/02/2023 09:37

Nema bas ovo smisla. Sve i da je to rekao, a ja mislim da nije, njen odgocor je papanski. Ne gradi mostove nego ih preventivno pali
Pa masa ljudi dolazi na festival upravo iz tog beograda, sto posjetilaca, sto ucesnika

Ne odgovara se tako kad si u prednosti tj kad vec imas sff, nego se kaze pozivamo vas da vidite kakav je nas put bio. Usput dovedite pokojeg investitora i evo vam besplatna reklama u sred bga.

Ali dobro, gradonacelnice i jeste odlika grada
ma daj čovječe, koga boli dupe za mostovima sa Beogradom? mislim, to postaje više patetično, neko bratimljenje sa likovima koji to realno ne žele, građenje mostova tamo gdje su ih spaljivali.

Beograd je centralno mjesto svih zala proizvedenih devedesetih. Zagreb je samo pratio igranku. svaka izjava od tamo treba se itekako uzimati sa skepsom i sa činjenicom da nikome nije istinski žao što su mostovi devedesetih popaljeni.

ok, nećemo se vraćati na devedesete, ali svijest tamo nije daleko odmakla. rat u Ukrajini je malo drugačije promiješao karte, ali Beograd nikad nije, niti će odustati od čarkanja u ovu zemlju. a najviše iz razloga što se smatra da jedan narod ne treba da ima svoju državu. narod koji i nije narod. narod koji ne treba ni da postoji. i koji kao takav ne može imati nekakav festival. još filmski.

lik je nastupio patronizirajuće. neka kusa što je pojeo. možda malo oštro, ali ko ga jebe. puno gore stvari su iz Beograda dolazile da bi se ovdje sada neko sekirao jesu li im povrijeđeni osjećaji.
Mislim niko ne prica o bratimljenju.

To sto ti pises je emotivni odgovor stanovnika sarajeva. Ona bi trebala da razmisli malo jer je gradonacelnik glavnog grada kompleksne zemlje u 2023oj godini.

Ali kako rekoh, odavno su nam standardi jako niski. Ovaj odgovor je smijesno debilan bio.
Chmoljo

#4461 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 27/02/2023 11:53
Chmoljo wrote: 27/02/2023 10:58

ma daj čovječe, koga boli dupe za mostovima sa Beogradom? mislim, to postaje više patetično, neko bratimljenje sa likovima koji to realno ne žele, građenje mostova tamo gdje su ih spaljivali.

Beograd je centralno mjesto svih zala proizvedenih devedesetih. Zagreb je samo pratio igranku. svaka izjava od tamo treba se itekako uzimati sa skepsom i sa činjenicom da nikome nije istinski žao što su mostovi devedesetih popaljeni.

ok, nećemo se vraćati na devedesete, ali svijest tamo nije daleko odmakla. rat u Ukrajini je malo drugačije promiješao karte, ali Beograd nikad nije, niti će odustati od čarkanja u ovu zemlju. a najviše iz razloga što se smatra da jedan narod ne treba da ima svoju državu. narod koji i nije narod. narod koji ne treba ni da postoji. i koji kao takav ne može imati nekakav festival. još filmski.

lik je nastupio patronizirajuće. neka kusa što je pojeo. možda malo oštro, ali ko ga jebe. puno gore stvari su iz Beograda dolazile da bi se ovdje sada neko sekirao jesu li im povrijeđeni osjećaji.

To sto ti pises je emotivni odgovor stanovnika sarajeva. Ona bi trebala da razmisli malo jer je gradonacelnik glavnog grada kompleksne zemlje u 2023oj godini.

Ali kako rekoh, odavno su nam standardi jako niski. Ovaj odgovor je smijesno debilan bio.
šta fali emotivnosti? njena pozicija nije da bude tehnokratski robot. kad govorimo o ratu devedesetih, ne govorimo o nečemu što se završilo. u tom ozračju barkati u nešto kvalitetno što je ovaj grad proizveo je šupački.

i to sa pozicije gradonačelnika Beograda.

neka lik sveže jezičinu, jer više liči na zrikavog dodikovog seljačića, gradonačelnika Naslonjenog Sarajeva.
billy organ

#4462 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by billy organ »

Dodje bullyi kaze o tebi ti jedno vrlo ponizavajucu izjavu. Ali nemoj se braniti i reci nesto jer ces pazi ovo ispast isti ko i oni. Od finoce i kulturnog ponasanja nema nista, bullyju moras odgovoriti il cete gaziti citav zivot.
PM72

#4463 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by PM72 »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 11:59
neka lik sveže jezičinu, jer više liči na zrikavog dodikovog seljačića, gradonačelnika Naslonjenog Sarajeva.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Dobar
Ironmen

#4464 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Ironmen »

Ovaj Sapic je covjek totalna mazga i seljacina, ne sasluzuje bilo kakvu raspravu.
dulekrele

#4465 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dulekrele »

Ma dajte ljudi. Pa BG ce uvijek biti jedini i najveci razlog stalne politicke nestabilnosti na Balkanu. I sta sada treba da im se podilazi da se ne bi slucajno neko od onih koji su nam unistili zivote u '90 naljutio. Ma puca mi prsluk za njima.
billy organ

#4466 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by billy organ »

Tko je novi gradonačelnik Beograda? Četnik kojeg optužuju za plagirani doktorat i bespravnu gradnju...

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/novi- ... 29927.html

Osim toga, Aleksandar Šapić otvoreno zagovara četničku ideologiju. Oporba ga proziva za protupravnu gradnju u novobreogradskom naselju Bežanijska kosa te za plagiranje doktorata iz područja industrijskog menadžmenta.

Dovoljno receno o kakvoj budali je rijec.
PM72

#4467 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by PM72 »

dulekrele wrote: 27/02/2023 12:06 Ma dajte ljudi. Pa BG ce uvijek biti jedini i najveci razlog stalne politicke nestabilnosti na Balkanu. I sta sada treba da im se podilazi da se ne bi slucajno neko od onih koji su nam unistili zivote u '90 naljutio. Ma puca mi prsluk za njima.
Ma jebo Beograd i njihove majmune.Niko ne priča o podilaženju nego o potrebi da im ga pismeno i zvučno šukneš,da im uši bride.
Najlakše im je jebat mater ali ipak su ovdje nastale razne zajebancije i šukanja svih vrsta.
Bodkin

#4468 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 11:59
Bodkin wrote: 27/02/2023 11:53

šta fali emotivnosti? njena pozicija nije da bude tehnokratski robot. kad govorimo o ratu devedesetih, ne govorimo o nečemu što se završilo. u tom ozračju barkati u nešto kvalitetno što je ovaj grad proizveo je šupački.

i to sa pozicije gradonačelnika Beograda.

Kako rekoh, emotivni odgovori :) logika “dovesti u pitanje sff se ne smije jer je nastao u ratu” je nista drugo nego emotivno

Nema tome mjesta na njenoj poziciji. Al dobro, ocigledno je po zeljama glasaca
dvajt

#4469 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dvajt »

sta sam love uzeo na kladari dok je gangula karo mađare svojevremeno :izet:
Chmoljo

#4470 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 27/02/2023 12:11
Kako rekoh, emotivni odgovori :) logika “dovesti u pitanje sff se ne smije jer je nastao u ratu” je nista drugo nego emotivno

opet, ne shvatam šta je problem u emotivnosti :? i što to nema mjesta emotivnosti, pogotovo na njenoj poziciji?

da, po mojim željama jeste.
janje_

#4471 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by janje_ »

Ironmen wrote: 27/02/2023 12:04 Ovaj Sapic je covjek totalna mazga i seljacina, ne sasluzuje bilo kakvu raspravu.
njegov vrhunac sto se filma tice ja gangula.. pomalo ograniceni grmalj..
maher

#4472 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by maher »

covjek je samo konstatovao koji je najbolji festival, za mene je ovo kompliment ;)
Bodkin

#4473 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 12:22
Bodkin wrote: 27/02/2023 12:11

opet, ne shvatam šta je problem u emotivnosti :? i što to nema mjesta emotivnosti, pogotovo na njenoj poziciji?

da, po mojim željama jeste.
Zato sto odluke i poteze u politici ili biznisu ne donosis na osnovu emocija.

Uzmes samo broj posjetilaca iz tog istog beograda kao i broj ucesnika i bude ti jasno da zelis da se to nastavi.
Onda skontas da zelis dobru reklamu, a to nije “sta glupi sportista zna o filmu”. Postoji sto puta bolji nacin da mu “suknes” ako je to poenta
Sara03

#4474 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Sara03 »

Gradonačelnica u posljednje vrijeme prerasta u pravu svađalicu, da ne kažem jezikaru. Čini mi se da je sinoćnja izjava bila suviše djetinjasta i nedostojna pozicije. Najlakše je drugome uzvratiti istom mjerom, poniziti ga salvom uvreda. Ali, potrebno je izdići se iznad malograđanskog dijaloga, naročito u diplomatskim okvirima, a pogotovo jer je riječ o kulturi i umjetnosti.

Zato je Benjamina mogla i trebala, zahvaliti se kolegi na komplimentu, pozvati njega ili njegove saradnike da iz prve ruke vide kako mi to ovdje radimo. I da će nam biti drago, ukoliko nam postanu konkurencija, jer će time i naš motiv biti veći. Možda četnik ne bi shvatio, ali bi svakako poslala jaču i širu poruku, zašto baš tvoj grad ima bolji festival od jednog Beograda.
dječak sa šibicama

#4475 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

Jesam li ja jedini koji u gangulinoj izjavi cita kompliment SFFu

I zasto ovakav odgovor gradonacelnice, pa ispada pomalo ... necu reci glupa
Post Reply