Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mirza_15

#38376 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Adobeg wrote: 26/02/2023 19:29
mirza_15 wrote: 26/02/2023 19:24

Imaš šanse samo ako Zrinjski uzme kup pa da kao četvrti odeš.
Druze nema tu vise nikakve sanse imamo veliki zaostatak,sad je drugi cilj da ispunimo da ostanemo u ligi,mi smo totalno pogubljeni. :-)
Nemaš veliki zaostatak za 4-tim mjestom. Imaš 4 boda i hrpu utakmica do kraja. Imaš samo sa Željom koji je na 4-tom mjestu i koji je izgubio jučer od Igmana dvije utakmice (6 bodova). Glupo je otpisati šanse jer eto, u prvoj utakmici, sa potpuno novom i neuigranom ekipom, nisi pobijedio najbolju ekipu lige. Nisu nas izdominirali kao inače. Nismo imali ni šansi, i to je tačno, ali praktično su i oni bez šansi dali dva gola (jedan evrogol i jedan nakon katastrofalne greške golmana). Hajmo utakmicu, po utakmicu, ali četvrto se može dohvatiti, a nadati se da će četvrto voditi u Evropu. Šta odmah crnjačite :mrgreen:

P.S. Dobij sljedeće dvije i eto te 5 bodova daleko od trećeg
Altsa

#38377 Re: Utakmice.

Post by Altsa »

Dinostula wrote: 26/02/2023 19:31 Malog sam Sahinovica uvijek vise preferirao nego Dizdarevica ali meni vise ne bi stao na gol do kraja sezone.Momak prvo bude lobovan na gol liniji a zatim ga lopta preskoci.Od sljedece tekme Dizdarevica ubaciti.
Ne valja ni jedan. Bio sam iznenaden kada sam vidio da nisu pored ovolikih igraca kupili iskusnog golmana.
ruud

#38378 Re: Utakmice.

Post by ruud »

mrka kapa
van Basten

#38379 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Niko realan a ko ima dovoljno godina da pamti prvi mirznim mandat kod nas, nije ni ocekivao nista bolje od ovog horora. Pogotovo kad se sagleda njegova kasnija trenerska karijera koja ustvari ni ne postoji. Cinjenica da su njega imenovami za trenera govori da im puca cosak za ekipom i rezultatima
Adobeg

#38380 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

mirza_15 wrote: 26/02/2023 19:37
Adobeg wrote: 26/02/2023 19:29
Druze nema tu vise nikakve sanse imamo veliki zaostatak,sad je drugi cilj da ispunimo da ostanemo u ligi,mi smo totalno pogubljeni. :-)
Nemaš veliki zaostatak za 4-tim mjestom. Imaš 4 boda i hrpu utakmica do kraja. Imaš samo sa Željom koji je na 4-tom mjestu i koji je izgubio jučer od Igmana dvije utakmice (6 bodova). Glupo je otpisati šanse jer eto, u prvoj utakmici, sa potpuno novom i neuigranom ekipom, nisi pobijedio najbolju ekipu lige. Nisu nas izdominirali kao inače. Nismo imali ni šansi, i to je tačno, ali praktično su i oni bez šansi dali dva gola (jedan evrogol i jedan nakon katastrofalne greške golmana). Hajmo utakmicu, po utakmicu, ali četvrto se može dohvatiti, a nadati se da će četvrto voditi u Evropu. Šta odmah crnjačite :mrgreen:

P.S. Dobij sljedeće dvije i eto te 5 bodova daleko od trećeg
Nama su i ta 4 boda kao 10 a ti kad vec zavisis od situacije koja ce se odvijati u kupu,mrka nam je kapa.
vicious

#38381 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Ma ja sam sam sebe sad definitivno ubijedio da nemam nikakva očekivanja ove sezone. Ako se izbori evropa dobro i jest, inače treba što prije osigurati opstanak i čekati sljedeću sezonu.
Samo šteta ulupanih para u kojekakva nazovi pojačanja, bolje bi bilo da smo forsirali i uigravali akademce.
Last edited by vicious on 26/02/2023 19:55, edited 1 time in total.
svi u napad

#38382 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Pa ljudi imate li vi imalo obraza. Cuj nismo bili losiji od njih. Pa ljudi moji mi sanse nismo napravili. Jedina sansa udarac Ziljkica iz kornera kad mu je vjetar pomogao. Vazno je da sincina igra jebes Evropu i klub. Kao i Dino i ja sam preferirao Sahinovica prije Dizdarevica al ovo danas je tuga jer balon putuje 10 sekundi i on promasi ga. Nikad vise "para" a losije igre nije bilo. Bit ce ovo borba za opstanak. Trener pojma nema a masa igraca koji nemaju nikakvu ljubav prema klubu. Gdje su nas neznalice dovele da nemamo domaceg igraca da bude kapiten. Uzas od igre a jos veci uzas od uprave koja nas je dovela dovde. Zivjeli.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#38383 Re: Utakmice.

Post by enko 1964 »

Trenerski mag kaže da je kriv vjetar.
Logovan

#38384 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Sramota. Sramota. Sramota. Sramota. Sramota. Sramota.

Varešanović je teška prevara od trenera. On nema NIKAKVE kvalitete. On nije ni milimetra napredovao od one godine kada nas je prvi put vodio. Čovjek uopšte NIJE trener. Čovjek koji se trenerskim poslom bavi iz neke zajebancije, dosade, valjda kada nema ništa pametnije. Pa posljednje tri godine ili čak više NIJE vodio nikoga.

Dovedeš Šerbečića, onu dvojicu iz Žalgirisa i još njih par, a dovedeš im Varešanovića za trenera. Ma nema dalje....
mond

#38385 Re: Utakmice.

Post by mond »

Nije bilo loše, jer se ipak igralo 9 na 11 plus kiša, vjetar, reflektori...
Logovan

#38386 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Altsa wrote: 26/02/2023 19:41
Dinostula wrote: 26/02/2023 19:31 Malog sam Sahinovica uvijek vise preferirao nego Dizdarevica ali meni vise ne bi stao na gol do kraja sezone.Momak prvo bude lobovan na gol liniji a zatim ga lopta preskoci.Od sljedece tekme Dizdarevica ubaciti.
Ne valja ni jedan. Bio sam iznenaden kada sam vidio da nisu pored ovolikih igraca kupili iskusnog golmana.
Oba golmana su imali grešaka, ali to su MLADI igrači. Momci koji tek odrađuju svoje prve sezone. Šta hoćete, da budu bez grešaka? Šerbečić ili Čataković naprave neku grešku pa to ne znači da ne znaju. Pa samo se prisjetite kako je dobro Dizdarević odradio prošlu sezonu. A zbog par grešaka ove sezone ispade karina. Nešto slično i Šahinović. A na ovo slobodno dodajte i lošu igru zadnje dvije sezone. Mlađi igrači se lagano uklope u sivilo. Ako čitava ekipa loše igre, kako će onda golman dobar biti.

Onaj prvi gol je savršenstvo. Onakav gol dosta bolji i iskusniji golmani ne mogu odbraniti. Kriv je Vršajević. Tičinović se namještao koliko je htio, Vršajević niti bilo ko drugi mu nije pravio nikakav pritisak. Za drugi gol je kriv, ali dobro jebi ga, ne znači da ga treba pljuvati.

I ne mogu se tako lako mijenjati golmani ako je riječ o jednom takmičenju. Daj malo Šahinovića, malo Dizdarevića, pa ne ide tako. Sa golmanima je drugačije, nisu napadači.
Last edited by Logovan on 26/02/2023 20:26, edited 1 time in total.
last mohicans

#38387 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Mislim da je kriva Antalija mjesec dana, još ona extra hefta ih je baš zajebala.. Sad ovaj vjetar, oluja, jbg, ne more se u takvim uvjetima igrati. Teren fenomenalan s obzirom na količinu vode koja se slila, pa zalizanku nije mogao biti neki argument. Nadam se da će i naš biti jednako dobar, ako bude budala da gledaju i ako imadnu šta gledati. Vjerovatno borba za sredinu tabele..Jebo nas je i Fergi sa ispadanjem iz Kupa, da si makar tamo ostao, mogao si se nečemu nadati. Moj Mirvicu, u šta skrvi milion, na pojačanja i za Antaliju ko zna koliko.
Labirint

#38388 Re: Utakmice.

Post by Labirint »

Sa ovim jalijasem na klupi da nam neko pokloni finale kupa glat bi ga izgubili.
Adobeg

#38389 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

Ja sam ostao bez teksta,kada mislis da si dotakao dno,klub te razuvjeri da ima jos da se pada. :skoljka:
jalijas74

#38390 Re: Utakmice.

Post by jalijas74 »

Kukali nam mati sta je ovo ?!
Zalizani ce nam uzeti i ovo malo zdravlja sto nam je ostalo. Sad bi mu isao razlupati onaj ruzni BMW ili jos bolje isarao ga crnim sprejem da se uklopi u dizajn.
Gdje su sad one Runde i vetereni podrske. Drug vam je OK ali farajer nema pojma vise puta smo vidjeli i derbi cemo zijaniti siguran sam u to. Nece ovo na dobro nikako moglo bi na svasta izaci.
Hajdemo sad malo selfija svojih zastitnicara mi se i jacih nismo bojali.
Sa Zrinjskim smo uvijek igrali dobre tekme bez obzira kakve ekipe bi imali super fudbal gledali vise puta mozda jedino pored derbija je vrijedilo gledati. Ovo veceras stane U 28 slova. :evil:
NISMO NAPRAVILI NITI JEDNU SANSU
Dinostula

#38391 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 26/02/2023 20:21
Altsa wrote: 26/02/2023 19:41
Oba golmana su imali grešaka, ali to su MLADI igrači. Momci koji tek odrađuju svoje prve sezone. Šta hoćete, da budu bez grešaka? Šerbečić ili Čataković naprave neku grešku pa to ne znači da ne znaju. Pa samo se prisjetite kako je dobro Dizdarević odradio prošlu sezonu. A zbog par grešaka ove sezone ispade karina. Nešto slično i Šahinović. A na ovo slobodno dodajte i lošu igru zadnje dvije sezone. Mlađi igrači se lagano uklope u sivilo. Ako čitava ekipa loše igre, kako će onda golman dobar biti.

Onaj prvi gol je savršenstvo. Onakav gol dosta bolji i iskusniji golmani ne mogu odbraniti. Kriv je Vršajević. Tičinović se namještao koliko je htio, Vršajević niti bilo ko drugi mu nije pravio nikakav pritisak. Za drugi gol je kriv, ali dobro jebi ga, ne znači da ga treba pljuvati.

I ne mogu se tako lako mijenjati golmani ako je riječ o jednom takmičenju. Daj malo Šahinovića, malo Dizdarevića, pa ne ide tako. Sa golmanima je drugačije, nisu napadači.
Zasto se golman ne bi mogao zamjeniti ? Kanuric jednu branio i zavrsio sa Sarajevom.Ljudi su imali 2 suta i oba je mali zeznuo.Kakav je to golman kojeg lobujes 2m od gol linije.Da je stajao 10 metara pa bi razumio.Prvi gol Avdija i on krivci.Ono svaki malo bolji golman boksuje.Drugi je suvisno i komentarisati.Ne mozes ocekivati da zabijes Zrinjskom 3 gola da bi pobjedio jer nas golman pravi 2 greske po tekmi.
last mohicans

#38392 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Bio sam za ovog malo Šahina, sada ga treba ohladiti. Ne možeš ti si dozvoliti primati onakve golove. Jedan, dva, tri, ma previše sine da si Casilas u nastajanju. Sjetimo se nakon početničkih grešaka Vladana koji je i dalje primao golove, ali nikad pacerske. Golman treba da te vadi, ne da ti bude slaba tačka. Slab golman i stoperi, izgubljena utakmica i kada ide naprijed, a mi smo naprijed odron, golman te može unazaditi. Čak je kod drugog gola malo i stopera zajebao, koji je očekivao da će boksovati loptu. Kriv je i stoper, svakako, jer nije ispratio, baš kao što je i Bilbija ispratio i zabio. Nisam očekivao lepršavu igru, nemoguće je sa ovolikim brojem novih igrača. Mi mislili Zrinjski će pasti nakon odlaska Sergeja, jest kurko, oni na istom levelu. Taktički nas pojeli ljudi na sredini gdje se dobijaju utakmice. Još im dozvoliš dva zicera i ćao, ćao vozdrica, drugari. Mislim da će zalizani biti pod sve većim pritiskom, jer se ne može žaliti na roster, a širina koju imamo će mu biti otežavajući faktor, jer lik zajedno sa ostatkom "stručnog" :lol: štab nisu u stanju sve to posložiti. Nije on Mancini da podjednako zna koristiti Edina, Aguera i Balotelija. Večeras nekoliko pogrešnih startera , Avdija, Tomašević :lol: pa je li čovjek pogledo njegovu i jednu bravuru u prvom dijelu. Ovaj sa 4 imena, ja ne znam je li igrao uopće, kao ni Čirjak. Izgledali smo kao skupina nasumično nabacanih igrača gdje se ne zna ni ko pije a ni ko plaća. Ziljkić zna lopte, treba mu dati širinu i reći igraj majstore šta znaš. Kada bi se Vrančić i on mogli naći u isto vrijeme, moglo bi nešto od toga biti.
Logovan

#38393 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Dinostula wrote: 26/02/2023 22:43 Zasto se golman ne bi mogao zamjeniti ? Kanuric jednu branio i zavrsio sa Sarajevom.Ljudi su imali 2 suta i oba je mali zeznuo.Kakav je to golman kojeg lobujes 2m od gol linije.Da je stajao 10 metara pa bi razumio.Prvi gol Avdija i on krivci.Ono svaki malo bolji golman boksuje.Drugi je suvisno i komentarisati.Ne mozes ocekivati da zabijes Zrinjskom 3 gola da bi pobjedio jer nas golman pravi 2 greske po tekmi.
Može se golman zamijeniti, ali ne po 100 puta. Na početku prvog dijela sezone smo malo imali Dizdarevića, malo Šahinovića, pa je sada ovaj drugi, pa daj onog prvog. Golmani se ne bi trebali rotirati puno u jednom takmičenju.

Baš eto, kakav je to golman koji primi onakav gol. :-) Pogledaj još jednom gol, pogledaj putanju. Na prvu ne djeluje da će ići u gol i onda naglo pada prema golu, prođe uz samu stativu, gornji dio stative. Teško odbranjivo.

Meni je čak bespotrebno raspravljati oko golmana, a šta su radili napadači, veznjaci i ostali? Ma iskreniji da budem, glupo mi je raspravljati oko bilo kojeg igrača dok nam je onakav trener na klupi sa onakvim stručnim štabom.
sencobih

#38394 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Sad idu pohvale za Ziljkića do iduće tekme, a onda iduće ce biti prevara od igrača itd, a biće dobar neko drugi, Realno sta je mogao golman kod prvog gola? Svo vrijeme svijeta se onaj namještao, a naš kapiten stoji tri metra od njega i gleda ga, još digao nogu ko na terminu da blokira, plus sto ga je onaj Tičinović cijelu utakmicu pravio budalom, pa mu valjda nije smio ni prići šta li?Drugu loptu je vjetar nosio niko živ ne bi mogao procijeniti let. Sad ispade golman kriv za sve
Blixen

#38395 Re: Utakmice.

Post by Blixen »

last mohicans

#38396 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

sencobih wrote: 27/02/2023 06:57 Sad idu pohvale za Ziljkića do iduće tekme, a onda iduće ce biti prevara od igrača itd, a biće dobar neko drugi, Realno sta je mogao golman kod prvog gola? Svo vrijeme svijeta se onaj namještao, a naš kapiten stoji tri metra od njega i gleda ga, još digao nogu ko na terminu da blokira, plus sto ga je onaj Tičinović cijelu utakmicu pravio budalom, pa mu valjda nije smio ni prići šta li?Drugu loptu je vjetar nosio niko živ ne bi mogao procijeniti let. Sad ispade golman kriv za sve
Mirza, jesi to ti? Kakav bolan vjetar kod drugog gola? Lopta putovala vječnost. Kako Bilbiju nije prevarila i prebacila, ako je vjetar u pitanju? Tražiti alibi u vjetru za onakvu predstavu je tragikomično.
Grean

#38397 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Logovan wrote: 26/02/2023 23:28
Dinostula wrote: 26/02/2023 22:43 Zasto se golman ne bi mogao zamjeniti ? Kanuric jednu branio i zavrsio sa Sarajevom.Ljudi su imali 2 suta i oba je mali zeznuo.Kakav je to golman kojeg lobujes 2m od gol linije.Da je stajao 10 metara pa bi razumio.Prvi gol Avdija i on krivci.Ono svaki malo bolji golman boksuje.Drugi je suvisno i komentarisati.Ne mozes ocekivati da zabijes Zrinjskom 3 gola da bi pobjedio jer nas golman pravi 2 greske po tekmi.
Može se golman zamijeniti, ali ne po 100 puta. Na početku prvog dijela sezone smo malo imali Dizdarevića, malo Šahinovića, pa je sada ovaj drugi, pa daj onog prvog. Golmani se ne bi trebali rotirati puno u jednom takmičenju.

Baš eto, kakav je to golman koji primi onakav gol. :-) Pogledaj još jednom gol, pogledaj putanju. Na prvu ne djeluje da će ići u gol i onda naglo pada prema golu, prođe uz samu stativu, gornji dio stative. Teško odbranjivo.

Meni je čak bespotrebno raspravljati oko golmana, a šta su radili napadači, veznjaci i ostali? Ma iskreniji da budem, glupo mi je raspravljati oko bilo kojeg igrača dok nam je onakav trener na klupi sa onakvim stručnim štabom.
Sta je tacno problem sa trenerom i SS? Sta se to moze zakljuciti iz jedne utakmice protiv najjace ekipe prvenstva koja je do sad primila 9 golova?

Da se ne lazemo, jednima je problem sto je uopste lokalni trener, drugima sto je lokalni a nije Husref.

Mada i kad se pricalo o Prosineckom gorio je forum kako je to alibi uprave i totalni promasaj.

Znaci ko god da je dosao ne bi valjalo jer je trenutno nezdrav stav prema klubu i upravi i kritikuje se ama bas sve, frustracije maksimalne.
emigrazione

#38398 Re: Utakmice.

Post by emigrazione »

Pa mnogi su to odavno provalili, srž problema su grupe degenerika koji sebe zovu "navijaci Sarajeva" koji godinama unose razdor i jebu i klub i stvarne i iskrene bolesnike ovoga kluba, a rade za interese kriminalaca...ni Mirviću ni bilo kome nikada neće biti dozvoljeno da klub izvuku iz ove kaljuže
ZonFon

#38399 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Naredne 3 tekme su nam protiv konkurenata za evropu i samo nam pobjede igraju. Nisam optimista. :-?
Adobeg

#38400 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

emigrazione wrote: 27/02/2023 12:21 Pa mnogi su to odavno provalili, srž problema su grupe degenerika koji sebe zovu "navijaci Sarajeva" koji godinama unose razdor i jebu i klub i stvarne i iskrene bolesnike ovoga kluba, a rade za interese kriminalaca...ni Mirviću ni bilo kome nikada neće biti dozvoljeno da klub izvuku iz ove kaljuže
Druze za sve probleme u klubu su ti krivi navijaci,a sta je sa ovom upravom ,igracima oni su bajni i sjajni stvarno ne razumijem kako ljudi mogu piliti naopako. :-)
Post Reply