dr socrates wrote: ↑18/02/2023 09:09
Krenuo da razotkriva Bibliju u ime Allaha a stavio krstove na avatar!
Grb Kotromanića, bosanski ljiljan, nešto čime se svaki Bosanac ponosi. A krst mi takođe ne smeta, ni crkva, ni meni ni mom narodu-dokazano od 92-95godine, za razliku od ove druge dvije strane koje su satrale i uništile sve muslimansko.
dr socrates wrote: ↑18/02/2023 09:09
Citira Stari zavjet,a svaka poluobrazovana osoba zna da se Biblija sastoji od Starog i Novog zavjeta i da je njihova glavna razlika što Stari zavjet(suštinski istorija jevreja) fokus stavlja na Zakon , a Novi(hrišćanski) na milosrđu.
Da vidimo šta Novi Zavjet kaže o zakonima iz Starog Zavjeta.
Ivan 7,19 Nije li vam Mojsije dao Zakon? Pa ipak nitko od vas ne vrši Zakona."
Matej 5,17 "Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti.
Matej 5,19 Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom.
Zatim Isus ponovo kritikuje sljedbenike koji zapostavljaju zakone iz Starog Zavjeta:
Marko 7,8 Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske.
Marko 7,9 Još im govoraše: "Lijepo! Dokidate Božju zapovijed da biste sačuvali svoju predaju.
Marko 7,10 Mojsije doista reče: Poštuj oca svoga i majku svoju. I: Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni.
Marko 7,11 A vi velite: `Rekne li tko ocu ili majci: Pomoć koja te od mene ide neka bude `korban`, to jest sveti dar`,
Marko 7,12 takvome više ne dopuštate ništa učiniti za oca ili majku.
Marko 7,13 Tako dokidate riječ Božju svojom predajom, koju sami sebi predadoste. I još štošta tomu slično činite.
Smrtna kazna za nepostivanje mojsijevog i isusovog zakona-
Hebrejima 10,28
Je li tko prekršio Zakon Mojsijev, bez milosrđa biva pogubljen na osnovi dvojice ili trojice svjedoka.
Hebrejima 10,29 Zamislite koliko li će goru kaznu zavrijediti tko Sina Božjega pogazi, i nečistom smatra krv Saveza kojom je posvećen, i Duha milosti pogrdi?