Sarajevo sjecanja forumasa
-
McGradySA
#877 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
Kao dijete sam stanovao u zgradi u ulici Envera Šehovića gdje je buregdžinica MM. Neposredno poslije rata (ne sjećam se da li je to radilo i prije rata), je tu bila čevabdžinica, samo sa druge strane zgrade od MM-a. Držali Albanci. Bila je specifična po tome što ćevape dobiješ u keramičkim tanjirima koje su kao iz nekog kineskog restorana.
Ako se ko može sjetiti imena čevabdžinice, te kada i zašto se zatvorila? Vjerujem da je dosta forumaša stanovalo ili stanuje u blizini.
- corsa
#878 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
Ne sjećam se imena ćevabdžinice, ali se sjećam slastičarne "Željo" koja je bila odmah pored.McGradySA wrote: ↑24/02/2023 10:14 Kao dijete sam stanovao u zgradi u ulici Envera Šehovića gdje je buregdžinica MM. Neposredno poslije rata (ne sjećam se da li je to radilo i prije rata), je tu bila čevabdžinica, samo sa druge strane zgrade od MM-a. Držali Albanci. Bila je specifična po tome što ćevape dobiješ u keramičkim tanjirima koje su kao iz nekog kineskog restorana.Ako se ko može sjetiti imena čevabdžinice, te kada i zašto se zatvorila? Vjerujem da je dosta forumaša stanovalo ili stanuje u blizini.
- Mishelinke
#879 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
Iceworld mapa koja mi je najvise isla na zivce i najdosadnija mi bila. Samo hodas kroz ledene hodnike u krug
-
RJ57
#880 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
interesantno ne sjećam se ni ja. to bi onda trebalo biti u zgradi solidarnosti direkt prekoputa denija? da me ubiješ ne znam da je tu bila ćevabdžinicacorsa wrote: ↑24/02/2023 10:27Ne sjećam se imena ćevabdžinice, ali se sjećam slastičarne "Željo" koja je bila odmah pored.McGradySA wrote: ↑24/02/2023 10:14 Kao dijete sam stanovao u zgradi u ulici Envera Šehovića gdje je buregdžinica MM. Neposredno poslije rata (ne sjećam se da li je to radilo i prije rata), je tu bila čevabdžinica, samo sa druge strane zgrade od MM-a. Držali Albanci. Bila je specifična po tome što ćevape dobiješ u keramičkim tanjirima koje su kao iz nekog kineskog restorana.Ako se ko može sjetiti imena čevabdžinice, te kada i zašto se zatvorila? Vjerujem da je dosta forumaša stanovalo ili stanuje u blizini.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#881 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
to je prije rata bila siptarska buregdzinica i nije bila prema deniju radnja ,vec prema burger kingu,ovamo prema deniju im je bila radionica i nije bilo izloga.ja ne znam da je iko tu jeo pitu od raje,svi smo isli kod nagiba.
-
McGradySA
-
McGradySA
#883 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
to je prije rata bila siptarska buregdzinica i nije bila prema deniju radnja ,vec prema burger kingu,ovamo prema deniju im je bila radionica i nije bilo izloga.ja ne znam da je iko tu jeo pitu od raje,svi smo isli kod nagiba.
[/quote]
Od kako je taj Burger King izgorio (navodno nisu imali licencu, vlasnik bio neviđeni idiot) tu je sve propalo što se otvorilo. Sada je tu Mama i za sada se OK drže.
- bitanga_sa_otesa
#884 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
ne znam ko je bio vlasnik burger kinga.karijeru je poceo kao dupli crveni kiosk k67 na mjestu danasnjeg arcija ,pa je poslije godinu premjesten na sadasnju lokaciju,pa poslije par godina umjesto kioska napravljen zidani objekat koji se stalno prosirivao...nadogradjivao...do 90-te su bili dobri hamburgeri i hot dogovi,poslije nisam bas bio redovan posjetioc
-
McGradySA
#885 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
Ja sam kao mali od 7-8 godina tu već išao po hamburgere, dobri su bili a i slab je izbor bio u gradu. Prije požara preimenovali u Hamby King.bitanga_sa_otesa wrote: ↑24/02/2023 17:47
ne znam ko je bio vlasnik burger kinga.karijeru je poceo kao dupli crveni kiosk k67 na mjestu danasnjeg arcija ,pa je poslije godinu premjesten na sadasnju lokaciju,pa poslije par godina umjesto kioska napravljen zidani objekat koji se stalno prosirivao...nadogradjivao...do 90-te su bili dobri hamburgeri i hot dogovi,poslije nisam bas bio redovan posjetioc![]()
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#886 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
- bitanga_sa_otesa
#887 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
ja koliko znam videoteka je bila u prvom ili drugom ulazu od ivo lola ribara.teskeredzic_22 wrote: ↑24/02/2023 19:30
A sjećate li se videoteke u istoj zgradi otprilike preko puta teretne kapije Veterine ?
- teskeredzic_22
#888 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
bitanga_sa_otesa wrote: ↑24/02/2023 19:32ja koliko znam videoteka je bila u prvom ili drugom ulazu od ivo lola ribara.teskeredzic_22 wrote: ↑24/02/2023 19:30
A sjećate li se videoteke u istoj zgradi otprilike preko puta teretne kapije Veterine ?
Ma otprilike na sredini zgrade ali bliže Loli nego MM-u.
Nema je već 15 i kusur godina...
- bitanga_sa_otesa
#889 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
ma ova je radila prije rata i u ratu,drzao jedan brada prosijedi ,vozao sivog pony-ja(bicikl)teskeredzic_22 wrote: ↑24/02/2023 19:42
Ma otprilike na sredini zgrade ali bliže Loli nego MM-u.
Nema je već 15 i kusur godina...
bio par puta s jaranom jednim...nisam bio clan i zaboravio sam kako se zvala
ja bio uclanjen u terru,electronic i 34.
-
RJ57
#890 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
ok, jasnobitanga_sa_otesa wrote: ↑24/02/2023 16:29to je prije rata bila siptarska buregdzinica i nije bila prema deniju radnja ,vec prema burger kingu,ovamo prema deniju im je bila radionica i nije bilo izloga.ja ne znam da je iko tu jeo pitu od raje,svi smo isli kod nagiba.
slastičarne sa te strane se sjećam, ponekad bi kupili bozu ili limunadu, ali buregdžinice stvarno ne. ko što veliš, išlo se automatski kod nagiba.
nego vidjeh nekidan, poričanin otvorio filijalu pekare sa te strane, otprilike na sredini zgrade, mada im je radno vrijeme ‘nako … ima prostora za napredak
- bitanga_sa_otesa
#891 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
slasticarna je bila ''zeljo'' kao sto je i napisano ,isto siptar drzao ,bila par radnji desno od ove buregdzinice .kao sto rekoh neugledna buregdzinica bila, slabo koga sam vidjao da tu jede,a prolazio sam cesto.od moje raje niko nije jeo tu ...u magli mi ko da se zvala sarajevo
- dječak sa šibicama
#892 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
Jel 2MM od rata isti vlasnik, isto ime, ili je to nesto novo... ja se sjecam poslije rata odmah, tu je bio odlican burek, isli smo za vrijeme pauze na poslu tamo, red bude po deset metara. Burek pun mesa.
- Tvrtko II Kotromanić
#893 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
mislim da je vlasnik umro prije godinu-dvije (burger king/kasnije hamby king il kako se vec zvao)bitanga_sa_otesa wrote: ↑24/02/2023 17:47ne znam ko je bio vlasnik burger kinga.karijeru je poceo kao dupli crveni kiosk k67 na mjestu danasnjeg arcija ,pa je poslije godinu premjesten na sadasnju lokaciju,pa poslije par godina umjesto kioska napravljen zidani objekat koji se stalno prosirivao...nadogradjivao...do 90-te su bili dobri hamburgeri i hot dogovi,poslije nisam bas bio redovan posjetioc![]()
teska privatna prica, sa pokojnim sinom sam mu isao u srednju
-
McGradySA
#894 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
Ah da, čovjek koji je tu radio me gotivio ali mu se ne sjećam imena. Dobra selekcija filmova, mada je još bolja bila u videoteci gdje je bio Šipad (kod crkve na Malti). Zna li ko kada se otvorila pizzerija Havana na D.Malti?teskeredzic_22 wrote: ↑24/02/2023 19:30
- bitanga_sa_otesa
#895 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
Ta u sipadu se zvala terra,jedna od boljih videoteka u gradu(bile su 2 jedna na malti druga na ciglanama).
Havana je isto prvo bila videoteka (panda)pa je prosirena i promijenjena djelatnost u pizzeriju ,pocetkom 2000-ih
-
Sociolog
#896 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
Vidim da se tema reaktovirala
Za dobrinjice, sta je s onim bazenom u sklopu skole Camil Sijaric, otvoren 2000/01..?
napravili ga francuzi..bio bas povelik bazen u sklopu skole..
To je tad bilo science fiction
Za dobrinjice, sta je s onim bazenom u sklopu skole Camil Sijaric, otvoren 2000/01..?
napravili ga francuzi..bio bas povelik bazen u sklopu skole..
To je tad bilo science fiction
- teskeredzic_22
#897 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
Panda je bila u manjem prostoru u sklopu tih trgovki ali malo udaljena od Havane prema onoj čistini i kapiji parkinga unutar UK.bitanga_sa_otesa wrote: ↑27/02/2023 11:40Ta u sipadu se zvala terra,jedna od boljih videoteka u gradu(bile su 2 jedna na malti druga na ciglanama).
Havana je isto prvo bila videoteka (panda)pa je prosirena i promijenjena djelatnost u pizzeriju ,pocetkom 2000-ih
Isti vlasnik jakako.
- bitanga_sa_otesa
#898 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
moguce,znam da su na pocetku dvije radnje spojene kad je pravio havanu,pa su ta vrata zazidana i onda je kupio ovaj prostor ovamo prema kifliteskeredzic_22 wrote: ↑05/03/2023 22:52
Panda je bila u manjem prostoru u sklopu tih trgovki ali malo udaljena od Havane prema onoj čistini i kapiji parkinga unutar UK.
Isti vlasnik jakako.
-
Dino79
#899 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
Čevabdzinica i slasticarna iz blizinecorsa wrote: ↑24/02/2023 10:27Ne sjećam se imena ćevabdžinice, ali se sjećam slastičarne "Željo" koja je bila odmah pored.McGradySA wrote: ↑24/02/2023 10:14 Kao dijete sam stanovao u zgradi u ulici Envera Šehovića gdje je buregdžinica MM. Neposredno poslije rata (ne sjećam se da li je to radilo i prije rata), je tu bila čevabdžinica, samo sa druge strane zgrade od MM-a. Držali Albanci. Bila je specifična po tome što ćevape dobiješ u keramičkim tanjirima koje su kao iz nekog kineskog restorana.Ako se ko može sjetiti imena čevabdžinice, te kada i zašto se zatvorila? Vjerujem da je dosta forumaša stanovalo ili stanuje u blizini.

- vicious
#900 Re: Sarajevo sjecanja forumasa
Nije to to, Kornet je bio u onom nizu pored glavne ceste gdje je bio Šerbo. Ne znam šta je sad tu, garant neki šiša bar. 
Ćevabdžinice pored se ne sjećam.
Ćevabdžinice pored se ne sjećam.