Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
GandalfSivi

#84676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Athlon64 wrote: 24/02/2023 14:21
GandalfSivi wrote: 24/02/2023 14:16

Mogli su ga izbaciti barem iz stranke ako ne i smijeniti sa pozicije. Pazi, da je Fadil usamljen slucaj pa i hajde, ali imamo i Asima koji se zahvaljuje Bogu i stranci, imamo i Cesira koji “nije tukao kamermana nego kameru”, imamo i Saju koji se “salio da ce dovesti crnca da siluje curicu tuziocu”, imamo Osmicu koji je prekrsio sve i jedan zakon drzave, imamo “jednu vrecu zlata za mog Bakira”, imamo Sebiju koja je prica za sebe, imamo Amira kome konj pocini samoubistvo, imamo sada i juniorku koja postaje direktorica hotela (mnozina), imamo milion i jedan drugi primjer kako trenutnih tako i bivsih clanova SDA.

Kuda su prosli, tu trava vise nije rasla, pa tako ukrug zadnjih 30 godina…
Naravno, slazem se ja s tobom. Ali hajde istrazi malo i SDP npr. i kako je Niksic brata postavio na direktorsko mjesto kad je zasjeo na funkciju, o HDZ i SNSD necu ni da pricam, tu mozes roman napisati, otvori blog Slobodana Vaskovica pa ces vidjeti da SDA po brutalnosti nije ni do clanaka vlasti u RS.
NiP je svakako SDA, tako da sve ovo sto si ti napisao za SDA, vazi i za njih...itd.

Mislim da se ovdje svi na forumu slazemo da je SDA kriminalna stranka, ali da ima exkluzivitet u tome - nema.
O SNSD i HDZ ne treba ni pricati, to se podrazumjeva, a sto se drugih tice, nisu ni oni cisti, ali djeca u poredjenje sa SDA.
plavi_E

#84677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

jazzer wrote: 24/02/2023 15:18
plavi_E wrote: 24/02/2023 15:09 Evo stigla pomoc na ovaj forum X-morki od Covica licno.
Ako ti ovo sve sto pises na ovom forumu u vezi SDA - pises iz uvjerenja, onda za tebe nema bas puno nade.
Napokon pravo pitanje. A sta ja to pisem za SDA?
anelsol

#84678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

asurbanipal wrote: 24/02/2023 14:04
anelsol wrote: 24/02/2023 10:14

Mi smo rat izbjegli za dlaku. Na entitetskim linijama oko Mostara su se u januaru i februaru prošle godine već držale straže. U Nevesinju npr. su bili podjelili oružje i municiju, a na cesti između Mostara i Nevesinja u Bišini je bila ekipa koja je čekala signal da stave barikade. Hvala Ukrima pa pružiše otpor agresorima.

Dosta su oni državne imovine već prepisali na RS.

Ima na Bišini dobra lešo kozletina. :mrgreen:

Te priče o mogućem ratu su se prepričavale po minderu i džematima.

Čak se spominjalo da je kao kontramjera muđeriz isto okupio naoružanu ekipu :lol:
Jes, pogodio si, minderi i džemati. Neki su, priča se, i puške čistili i podmazivali.
windows_xp

#84679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

GandalfSivi wrote: 24/02/2023 15:18
Athlon64 wrote: 24/02/2023 14:21

Naravno, slazem se ja s tobom. Ali hajde istrazi malo i SDP npr. i kako je Niksic brata postavio na direktorsko mjesto kad je zasjeo na funkciju, o HDZ i SNSD necu ni da pricam, tu mozes roman napisati, otvori blog Slobodana Vaskovica pa ces vidjeti da SDA po brutalnosti nije ni do clanaka vlasti u RS.
NiP je svakako SDA, tako da sve ovo sto si ti napisao za SDA, vazi i za njih...itd.

Mislim da se ovdje svi na forumu slazemo da je SDA kriminalna stranka, ali da ima exkluzivitet u tome - nema.
O SNSD i HDZ ne treba ni pricati, to se podrazumjeva, a sto se drugih tice, nisu ni oni cisti, ali djeca u poredjenje sa SDA.
Nazalost, nisu djeca! To je razlog zbog cega sam se ja prijavio na forum, jer mi smeta cinjenica da se nesto predstavlja boljim, a u biti nije!
Isto kao i za prevare na izborima, sve je to isto! S tim, da je SDA imala najjacu poziciju, i da je onda imala najveci broj takvih slucajeva!
Ali uzmes podrucja gdje su te "djecije" stranke na vlasti duzi period, pa uporedis, i vidis da je to isto kao i SDA!
Uporedi broj nevazecih listica 2018. negdje gdje ej SDA dominanta i gdje je SDP dominantan, i vidjet ces da je to isto!
A hudi Becirovic i kompanija, plakali o kradji i prevari!
GandalfSivi

#84680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

windows_xp wrote: 24/02/2023 15:28
GandalfSivi wrote: 24/02/2023 15:18

Nazalost, nisu djeca! To je razlog zbog cega sam se ja prijavio na forum, jer mi smeta cinjenica da se nesto predstavlja boljim, a u biti nije!
Isto kao i za prevare na izborima, sve je to isto! S tim, da je SDA imala najjacu poziciju, i da je onda imala najveci broj takvih slucajeva!
Ali uzmes podrucja gdje su te "djecije" stranke na vlasti duzi period, pa uporedis, i vidis da je to isto kao i SDA!
Uporedi broj nevazecih listica 2018. negdje gdje ej SDA dominanta i gdje je SDP dominantan, i vidjet ces da je to isto!
Ja ba, svi su oni isti. Sto nam sultanija bez diplome pobi ljudi, to je u rangu ratnih zlocina. Ne da nisu isti nego nisu ni blizu…
plavi_E

#84681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

plavi_E wrote: 24/02/2023 15:19
jazzer wrote: 24/02/2023 15:18

Ako ti ovo sve sto pises na ovom forumu u vezi SDA - pises iz uvjerenja, onda za tebe nema bas puno nade.
Napokon pravo pitanje. A sta ja to pisem za SDA?
I gdje je zapelo?
Zasto niko ne pomogne ovom muceniku i pronadje te moje postove u vezi SDA na ovoj temi. Iako njegov post ukazuje da on veoma pomn o prati sta ja to pisem o SDA izgubio se jadan.
Last edited by plavi_E on 24/02/2023 15:35, edited 1 time in total.
sumirprimus

#84682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

nisam ja za sda ljudi, ali...
tramvajtrojka

#84683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 24/02/2023 15:34 nisam ja za sda ljudi, ali...
al ovo mi je najjace bilo citam dugo forum znam sve sta ljudi pisu al nisam ja za sda ali , a u pet postova na forumu je rekao sve sto je trebao reci :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#84684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

tramvajtrojka wrote: 24/02/2023 15:41
al ovo mi je najjace bilo citam dugo forum znam sve sta ljudi pisu al nisam ja za sda ali , a u pet postova na forumu je rekao sve sto je trebao reci :lol: :lol: :lol:
da se ne lazemo u bosni znas ha progovir za koga je :D
sitnice izdaju, i mozes pogrijsit u koalicionog partnera ali stranu nema sanse profulat... :D
archi_a

#84685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Al pazi, on misli ako otvoreno kaže da je za sdp ili nip da je moderan? Da nam je velik u očima, da ćemo ga poštovati? Šta, mainstream? Otkad je to bilo moderno da javno tvrdiš da te neka stranka drži za sitna jajca, da te posjeduje bot-u i da te građani, posmatrači poštuju zbog toga? Još je gore kad tvrdiš da ih zastupaš iz ubjeđenja, pro bono. Pa onda si majstore glup!
Generalno, 90 % građana nema konekcije sa strankom, uvijek su se ježili stranačkih ljudi, profesionalnih uhljeba koji pucaju na pozicije ili volontera i nosača flajera neke stranke koji teže da budu primjećeni i da napreduju bar do mjesne zajednice! Od takvih majstore, normalni ljudi okreću glavu i uglavnom su nam predmet šprdancije.
Čuj, on, deklarisan član ovih izroda, detektuje i proziva one koji su za sda? Nadrealno :-)
Smiješni stranački uhljebi. Ne znate vi bolje od toga
plavi_E

#84686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ti si vec dokazani lazov ili si senilan a moguce je oboje.
plavi_E wrote: 21/02/2023 18:26
tramvajtrojka wrote: 21/02/2023 18:22

ja i sta bi od tvoje jučerašnje price da ce trojka dati istocnu konekciju dodiku obrni okreni svaki je dan dobar za neki novi spin :oops: :zjev:
Moje price o istocnoj konekciji? Ti si ili senilan ili lazov s tim sto jedno ne iskljucuje drugo.
Fino je vidjeti kako se Covicevi i Konakovicevi botovi potpomazu smajlijima. Nije fino vidjeti kako ste "saborca" @jazzer ostavili na cijedilu i niko da mu pritekne u pomoc. A momak je samo u jeku borbe za vladajuce elite izletio na cistinu.
windows_xp

#84687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

GandalfSivi wrote: 24/02/2023 15:32
windows_xp wrote: 24/02/2023 15:28

Ja ba, svi su oni isti. Sto nam sultanija bez diplome pobi ljudi, to je u rangu ratnih zlocina. Ne da nisu isti nego nisu ni blizu…
Ima diplomu, pitanje je da li ima magistarski i doktorat, da budemo precizni! A to znaci, po postulatu drugih stranki, da je lako mogla biti na istoj poziciji da su oni imali vlast!
Isti, pitanje je ko je gori, ovi sto ih vidis, ili ovi sto ih jos nisi vidio!
U biti, to je sve ista skola, od neke bivse partije, a nazalost, generacije koje taj sistem nisu dozivjele, ispastaju njihovu zaostavstinu!
dale cooper

#84688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

windows_xp wrote: 24/02/2023 16:01
GandalfSivi wrote: 24/02/2023 15:32

Ima diplomu, pitanje je da li ima magistarski i doktorat, da budemo precizni! A to znaci, po postulatu drugih stranki, da je lako mogla biti na istoj poziciji da su oni imali vlast!
U biti, to je sve ista skola, od neke bivse partije, a nazalost, generacije koje taj sistem nisu dozivjele, ispastaju njihovu zaostavstinu!
Sitnica. :mrgreen:
sumirprimus

#84689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

plavi_E wrote: 24/02/2023 15:55

Ti si vec dokazani lazov ili si senilan a moguce je oboje.
plavi_E wrote: 21/02/2023 18:26

Moje price o istocnoj konekciji? Ti si ili senilan ili lazov s tim sto jedno ne iskljucuje drugo.
Fino je vidjeti kako se Covicevi i Konakovicevi botovi potpomazu smajlijima. Nije fino vidjeti kako ste "saborca" @jazzer ostavili na cijedilu i niko da mu pritekne u pomoc. A momak je samo u jeku borbe za vladajuce elite izletio na cistinu.
jeko ba covicev i konakovicev bot?* :lol:
ljudino vama se pocelo prividjati od ovih silnih šokova, kontam nije vam lako . al de malo primite muski ove i lou i haj kikove :chmoljava:
windows_xp

#84690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

Tako se odaje pravi bot, u ovom slucaju te x-morke! :)
Meni je svejedno, zvao me botom, klotom, bratom, vratom... Kako god, ocito je da ste isti, i SDFA i x-morkasi!
Nekad davno, dok sam bio mlad, jedan SDA-ovac mi rece, bolje glasaj za SDP, nego za te i te, to je bacen glas!
Mi se s SDPom lako dogovorimo!
Meni je zao samo sto nesto novo ne moze da zazivi na politickoj sceni, ako je novo, u procesu ga ti jaki ubiju ili okrenu na svoju stranu!
tramvajtrojka

#84691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

windows_xp wrote: 24/02/2023 16:07

Meni je svejedno, zvao me botom, klotom, bratom, vratom... Kako god, ocito je da ste isti, i SDFA i x-morkasi!
Nekad davno, dok sam bio mlad, jedan SDA-ovac mi rece, bolje glasaj za SDP, nego za te i te, to je bacen glas!
Meni je zao samo sto nesto novo ne moze da zazivi na politickoj sceni, ako je novo, u procesu ga ti jaki ubiju ili okrenu na svoju stranu!
ev ga svi su isti po milioniti put :oops: :oops: i kaze mi smo samo nezavisni komentatori :lol:
sumirprimus

#84692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

:lol:
takoe
windows_xp

#84693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

dale cooper wrote: 24/02/2023 16:03
windows_xp wrote: 24/02/2023 16:01

Sitnica. :mrgreen:
Apsolutno ne sitnica! I neko treba da odgovara za to!
Ali ne volim kada se stvari mijesaju, jer nije isto bez diplome i sa diplomom, ali bez magistrerija i doktorata!
Samo sto isti takvi ljudi i kadar bi se lako postavili i iz drugih stranki! To je poenta!
Nije ovo nesto sto te male "djecije" stranke ne bi uradile za svoje pulene!
Mene zanima kad ce nesto novo na politickoj sceni uspjeti!
Ovi isti proizvodi, pod razlicitim pakovanjima, me umaraju!
plavi_E

#84694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

sumirprimus wrote: 24/02/2023 16:05 jeko ba covicev i konakovicev bot?* :lol:
ljudino vama se pocelo prividjati od ovih silnih šokova, kontam nije vam lako . al de malo primite muski ove i lou i haj kikove :chmoljava:
Pa svi vi koji vrijedajete, pljujete i ismijavate one koji se usude kritikovati vlast. A tvoj haver sa smajlicima je lazov i iznosi lazi o meni da sam pisao neke stvari o konekciji a ja je ni pomenuo nisam. Ali ne bi vam kvario smajlij-prijateljstvo samo vi nastavite.
sumirprimus

#84695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

plavi_E wrote: 24/02/2023 16:12
sumirprimus wrote: 24/02/2023 16:05 jeko ba covicev i konakovicev bot?* :lol:
Pa svi vi koji vrijedajete, pljujete i ismijavate one koji se usude kritikovati vlast. A tvoj haver sa smajlicima je lazov i iznosi lazi o meni da sam pisao neke stvari o konekciji a ja je ni pomenuo nisam. Ali ne bi vam kvario smajlij-prijateljstvo samo vi nastavite.
auu tebi se od ovih kikova sve pomešaloo ljudino.
znaci fakat sda bot :lol:
windows_xp

#84696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

tramvajtrojka wrote: 24/02/2023 16:09
windows_xp wrote: 24/02/2023 16:07

ev ga svi su isti po milioniti put :oops: :oops: i kaze mi smo samo nezavisni komentatori :lol:
Ajd reci mi, koja je razlika?
U biti, ako bilo ko sta kaze protiv x-morke, prozovete ga SDFA botom!
Ovi drugi, ako napises sta protiv SDA, odmah si trojkas! :)
Tako, isti ste!
A i kadar vam je isti, komunjarsko-nacionalisticko-prevarantski!
archi_a

#84697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

A ovo mi je najgore od svega. Sabrano bez ikakve zajedničke vizije, bez plana, osim zajedničkog interesa za grabljenje i podjelu plijena. Osam gladnih usta, sa svojim sljedbenicima koji čekaju ispunjavanje predizbornih obećanja i pozicija. E, to ćemo u sljedećem periodu gledati, ko će đe, ko će šta?
Koliko su uigrani i ujednačeni govori i to da se nisu mogli primiriti ni par mjeseci nakon formiranja poduhvata, već sad već djeluju kao raštimani orkestar. A tek će da bude raštimano.
A zgadili su mi se već u predizbornoj, jer sam slušajući poruke i ono o čemu pričaju i šta obećavaju, a znajući koje su nadležnosti i mogućnosti, već tad vidio o kome se radi. Populizam čisti. Obećavati ono što bi ljudi voljeli da čuju, a bez ikakvog pokrića, ustavnog ili zakonskog? Vidjet ćete.

Image

I onda još ovdje stranački botovi koji pokušavaju od govneta pitu da naprave, da predstave kao nešto novo, nešto osvježavajuće, nešto do sad neviđeno. Hajde za početak, vi "novi i neviđeni" počnite stvari nazivati pravim imenom, bez straha da vas secesionisti neće odjebat iz "programske" koalicije. Makar to, hljeba vam. :D
plavi_E

#84698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

sumirprimus wrote: 24/02/2023 16:18
plavi_E wrote: 24/02/2023 16:12

auu tebi se od ovih kikova sve pomešaloo ljudino.
znaci fakat sda bot :lol:
Ti si ovdje izgubljen i zato se kreveljis cijelo vrijeme.
tramvajtrojka

#84699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

windows_xp wrote: 24/02/2023 16:19
tramvajtrojka wrote: 24/02/2023 16:09

Ajd reci mi, koja je razlika?
U biti, ako bilo ko sta kaze protiv x-morke, prozovete ga SDFA botom!
Ovi drugi, ako napises sta protiv SDA, odmah si trojkas! :)
Tako, isti ste!
A i kadar vam je isti, komunjarsko-nacionalisticko-prevarantski!
sta znaci komunjarski kadar kad je zadnji komunjara u bih bio na vlasti prije 33 godine :mrgreen: :mrgreen:
GandalfSivi

#84700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Rodila majka, registrovalo se to maksuz da nam kaze da (pogotovo za doktore) je isto imati fakultet ili imati doktorat. ‘Ta ce godine ucenja, ‘ta ce specijalizacije, moze se prof. dr. biti i sa fakultetom. Moze se malo upravljati i klinickim centrom, pa se govoriti da se bolesno ne dijete ne smije lijeciti jer su se roditelji usudili da progovore protiv iste, pa se moze i oni malo doktora sto je ostalo protjerati, moze se i odjel za zarazne bolesti pretvoriti u kancelariju pa slati ljude dole na Podhrastove da se ne vrate kada jednom udju. Sve moze. Ovo svjeze krvi iz Mehmeda Spahe doslo da je brani.

Nego, prva ljubav zaborava nema…

https://www.zurnal.info/clanak/sebija-i ... a-km/25737
Locked