Ukrajina

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#147501 Re: Ukrajina

Post by pici »

agent_zero wrote: 24/02/2023 09:20
sumirprimus wrote: 23/02/2023 15:42 Image

isto ko i kod nas sav paradoks odnosa zapada prema balkanu...
A Sarajevo ništa... bruka i sramota, kao da je Zahiragić na vlasti!

Stidi se trojko!
Ma sve je to unaske go qujac.Uhljebljene papČine koje idu na relaciji, kanton-kladionica-dzamija.
sumirprimus

#147502 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

:thumbup: bas tako
breuer

#147503 Re: Ukrajina

Post by breuer »

drndalo wrote: 24/02/2023 10:05
breuer wrote: 23/02/2023 20:24

nema smješnije političke organizacije od EU...
Ima: Udruzenje bivsih CCCP republika, sada “samostalnih” drzava u zajednickim napirima ka opstem prosperitetu... Zajednica, takoreci...
ma ti su nerelevantni u svakom slučaju...
sumirprimus

#147504 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ovo su ukrima u buducnosti najveci prijatelji vjerovatno..
agent_zero

#147505 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

A kod nas, barem u FBiH jedno veliko ništa (zasad)! :-x :twisted: , ali zato je bošnjo svjetski šampion u kmečanju i sadaki...

Gdje je gradonačelnica sa Vijećnicom u bojama Ukrajine?????
Gandalf

#147506 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Još jedan assadov koljač platio glavušom, lafo neka čivijica bio
Gandalf

#147507 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

BIVŠI savjetnik Ureda ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič vjeruje da u slučaju zahtjeva Moldavije Ukrajina može riješiti problem Pridnjestrovlja "za tri dana".

Dodao je da Ukrajina neće morati čekati pobjedu u sadašnjem ratu s Rusijom kako bi pomogla Moldaviji "očistiti" vojnim sredstvima Pridnjestrovlje od okupatora. "Moldavija je suverena država i sama odlučuje od koga će tražiti pomoć. Samo odlukom moldavskih vlasti možemo pomoći. Imamo priliku. To se može riješiti za tri dana", naglasio je Arestovič, prenosi Odessa Journal.

“Oni (Rusi) žele destabilizirati situaciju. To govore predsjednici. Predsjednik Biden u Varšavi je rekao da je naša podrška teritorijalnom integritetu, suverenitetu i sigurnosti Moldavije bezuvjetna. Zašto je rekao? Jer Maia Sandu je doletjela tamo. I nije doletjela slučajno, nego zato što se o tim stvarima razgovaralo. Odnosno, ovo su izjave prvih osoba Moldavije i Sjedinjenih Država", nastavio je. 

Napomenuo je da se Pridnjestrovlje nalazi na "ukrajinskoj" strani rijeke i da će moldavskoj vojsci biti teško prijeći Dnjestar. "Puno nam je lakše. Mi smo zemlja koja je vrlo prijateljska prema Moldaviji i, ako se mene pita, ne vidim nikakve prepreke", zaključio je Arestovič.
vrbas1979

#147508 Re: Ukrajina

Post by vrbas1979 »

agent_zero wrote: 24/02/2023 09:22
vrbas1979 wrote: 23/02/2023 15:54

Nikad ni u jednom ratu u historiji čovječanstva niti jedna strana nije iznosila istinite podatke.
Uvijek bi neprijateljske gubitke preuveličavali, a svoje višestruko umanjivali.
I tako će i ostati.
Stvarno je svako debelo naivan, da se drugačije ne izražavam, ukoliko vjeruje u cifre zaraćenih strana.
Evo još jednog "neutralca" :-)

Petak došao, vikend na pomolu, ide ista ekipa vikend rusofila.
Kakva šprdnja.
Kažeš ljudima da je propaganda prisutna i sastavni dio je svakih ratova kroz historiju i da sve podatke treba uzimati sa oprezom, a onda te pojedinci optuže da si rusofil :lol: (smajli koji se valja po podu od smijeha)

Ne mogu se načuditi.
I ako se nekome ne sviđa mišljenje optuže te da si četnik, rusofil, ustaša, mudžahedin... zavisno od situacije i svi ovi "pridjevi" su mi ljepljeni na ovom forumu.

Hajmo malo ozbiljnosti i bez tih djetinjastih ispada.
Comanche

#147509 Re: Ukrajina

Post by Comanche »

istra_hr wrote: 23/02/2023 15:48
Comanche wrote: 23/02/2023 15:40 Rat je pun propagande. Ko slijepo vjeruje jednoj, ili drugoj strani je totalna budala.
Uvjek je dobro pogledati sta i druga strana izvjestava.
:D ... Da, ne treba previse vjerovat BBCu, CNNu, France pressu...
Treba citat "istinite" Ruske informacije, Sjeverno Korejske a najvise Srpski Informer i Kurir - da ne budemo totalne budale
Je li tako, Indijanac? 8-)
Opet ko vjeruje da se BBC i CNN ne koriste od strane njihovih drzava za propgandu je totalna budala. Dovoljno je sjetiti se samo njihovog izvjestavanja prije invazije na Irak i WMD. Pametnom dosta.
zigzag

#147510 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Nema potrebe gledati BBC i CNN.

Ukrajinski mediji su tu. A i direktna videa sa fronta. A drugi par opanaka je što boli ono što se vidi.
Dimu1927

#147511 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

ala su navalili neutralni danas...

jel ovo specijalna forumska operacija otvaranja ociju nama koji smo podlegli zapadnoj propagandi ? samo da ne potraje duze od 3 dana...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#147512 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

recite slava ukrajini i jebo putina i prestanite biti zabrinuti
nije dobro za zdravlje

ukrajina pobjedjuje
Comanche

#147513 Re: Ukrajina

Post by Comanche »

Dope_Man wrote: 23/02/2023 15:44
Comanche wrote: 23/02/2023 15:40 Rat je pun propagande. Ko slijepo vjeruje jednoj, ili drugoj strani je totalna budala.
Uvjek je dobro pogledati sta i druga strana izvjestava.
Propaganda postoji sa obje strane, to je tacno. Al sustinsko pitanje je: Ko je kriv?
A na to pitanje postoji jasan odgovor, jedini i iskljucivi krivaz za ratu u Ukrajini je putler i njegova naci rusija.

Nije ovo nekakav sukob gdje su se medjusobno zemlje porokale. Ukrajinci mozda pisu prevelike brojeve unistenih/ubijenih zombija, al i dalje ostaje nepromjenjiva cinjenica o tome ko je agresor u ovom ratu. A agresoru se ne daje prostor za bilo sta, pogotovo ne za njihovo opravdavanje agresije i prebacivanje krivnje na drugu stranu.
Jesam li ja spomenuo krivicu? Ne pravdam ja ovde Ruse ili pokusavam da izjednacim krivicu.

Ja sam rekao da samo budale slijepo vjeruju jednoj strani i uzimaju sve sto jedna strana kaze kao neosporive cinjenice.
U redu je podrzavati jednu stranu ali ako nemozes da skontas da i ta tvoja strana koriste informacije u propagandne svrhe onda ti nema pomoci.

Ukrajinci naprimjer kazu danas smo unistili 25 tenkova i 15 aviona i ljudi na ovom forumu to uzmu zdravo za gotovo. :roll:
Leopard_SA

#147514 Re: Ukrajina

Post by Leopard_SA »

vrbas1979 wrote: 24/02/2023 10:58
Kakva šprdnja.
Kažeš ljudima da je propaganda prisutna i sastavni dio je svakih ratova kroz historiju i da sve podatke treba uzimati sa oprezom, a onda te pojedinci optuže da si rusofil :lol: (smajli koji se valja po podu od smijeha)

Ne mogu se načuditi.
I ako se nekome ne sviđa mišljenje optuže te da si četnik, rusofil, ustaša, mudžahedin... zavisno od situacije i svi ovi "pridjevi" su mi ljepljeni na ovom forumu.

:thumbup:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#147515 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

istra_hr

#147516 Re: Ukrajina

Post by istra_hr »

@Comanche ... pretpostavljam, prošli nick ti je bio "Sioux" - iste gluposti si valjao
Indijanci su ti inspiracija. :D
Pozdravi Žalosnu sovu
drndalo

#147517 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Da se spustim na tvoj nivo da mozes shvatiti.

Iskustvo nas uci da ove poznate medijske kuce i kada silje za nekoga, i kada ih slazu kao u slucaju Iraka, opet barem 2/3 vijesti imaju vrlo provjerenih, sa svim neophodnim pitanjima postavljenim na vrijeme.

Za razliku od nih, ima ova RT/RIA/PTC strana “medija” koja iskustveno vidimo LAZE 3/3 vremena, i SVE sto su do sad objavili nije istina.

Izmedju ta 2 pola vijesti, znamo ko je precizniji. E sto to nekima ne pase, jebga. Ima adresa za zalbe kod Zaharindjove...

Tacno je da tacan broj zrtava nikad niko nigdje nije uspio sabrati, cak i kada hoce. Po vidjenom s terena i slicnosti brojeva objavljenih sa snimcima u opticaju, takodje se vidi ko je tacniji.

Pitanje za procjenu, i kako bi vi to “racunali”. Kada npr. Stugnom ugljenisu BMP2, koji u eksploziji iza toga lansira kupolu 120m u zrak, i raspe metal 300m u krug, koliko mrtvih vojnika racunas? 2-3-7-11? Svi ovi brojevi su moguci tom vozilu u tom momentu... A bez skupljanja DNK nema tacnog odgovora... E sad, jel to laz, nemanje podataka, procjena, zelja, sreca...? Vi odlucite.
agent_zero

#147518 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

vrbas1979 wrote: 24/02/2023 10:58
agent_zero wrote: 24/02/2023 09:22

Evo još jednog "neutralca" :-)

Petak došao, vikend na pomolu, ide ista ekipa vikend rusofila.
Kakva šprdnja.

Ne mogu se načuditi.

Ako pogriješim (tj. ako nisi rusofil), prvi ću ti se izvinuti. Eto.

Problem je što su upisi slični tvojima na ovoj temi uglavnom dolazili od "neutralnih", tj. osoba koje otvoreno ili potajno simpatišu rusku agresiju. Otuda ne treba da te čude reakcije poput moje.
GAU8

#147519 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Comanche wrote: 24/02/2023 11:14

Propaganda postoji sa obje strane, to je tacno. Al sustinsko pitanje je: Ko je kriv?
A na to pitanje postoji jasan odgovor, jedini i iskljucivi krivaz za ratu u Ukrajini je putler i njegova naci rusija.

Nije ovo nekakav sukob gdje su se medjusobno zemlje porokale. Ukrajinci mozda pisu prevelike brojeve unistenih/ubijenih zombija, al i dalje ostaje nepromjenjiva cinjenica o tome ko je agresor u ovom ratu. A agresoru se ne daje prostor za bilo sta, pogotovo ne za njihovo opravdavanje agresije i prebacivanje krivnje na drugu stranu.
Jesam li ja spomenuo krivicu? Ne pravdam ja ovde Ruse ili pokusavam da izjednacim krivicu.

Ja sam rekao da samo budale slijepo vjeruju jednoj strani i uzimaju sve sto jedna strana kaze kao neosporive cinjenice.
U redu je podrzavati jednu stranu ali ako nemozes da skontas da i ta tvoja strana koriste informacije u propagandne svrhe onda ti nema pomoci.

Ukrajinci naprimjer kazu danas smo unistili 25 tenkova i 15 aviona i ljudi na ovom forumu to uzmu zdravo za gotovo. :roll:
Ruska taktika: ubijediti ljude da ne postoji istina.
Ofiran pokušaj s tvoje strane
DaysleepeR

#147520 Re: Ukrajina

Post by DaysleepeR »

Ja automatski kao razumnog diskvalificiram svakog ko napiše "pametnom dosta".
To samo nepamatni pišu.
Dope_Man

#147521 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

Naravno, ja sam i sam to rekao par puta - niko ne moze sa sigurnoscu prebrojati ni svoje gubitke, a kamoli neprijateljske, i pretjerivace se zarad morala to je sigurno.

Al ljudi na ovoj temi ulete sa objektivnim stavom o tome, a onda pokazu i svoj "neutralni" stav po pitanju uzroka i krivca. Zato za svaki slucaj ipak naglasih da treba uvijek imati na umu ko je poceo rat.
Peacean

#147522 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Distortion

#147523 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

agent_zero wrote: 24/02/2023 09:38
lajkujMe wrote: 23/02/2023 21:06
Spoiler
Show
Krimski most sto se tice automobila je opet operativan.
Zalosno mislim da je ovo propustena prilika da se nesto uradi a jugu.
Sad ga opet moraju rusiti da bi prekinili dostavu MTsa
Meni do dana današnjeg nije jasno zašto most nije dotučen do kraja.

Iskreno, ni meni. Sad je opet prilika kad su obnovili da Ukrajinci ponovo odrade novi napad na most.

Ostecena pruga :mrgreen:

Primjetili ste da se zadnjih dana gadja Mariupolj i to dobro. Ne vjerujem da su dobili GLSDB...ali...

Poljaci salju prve Leoparde 2 za Ukrajinu :thumbup:

Slava Ukrajini!
Maliodmene

#147524 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Joj mislio sam da ce gorit danas na frontu zbog godisnjice, a ono gori na forumu :lol:
GAU8

#147525 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Ruska taktika: ubijediti ljude da ne postoji istina.
Ofiran pokušaj s tvoje strane
Post Reply