Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
emotivac wrote: ↑23/02/2023 12:55
Plin zakon, samo oni koji nisu vozili na plin, ili su vozili neko "drlo" na plin, ili im je plin ugrađivao komšija dunđer, ne žele plin, a plin je zakon
jos uvijek je vise argumenata protiv plina nego za. u prilog toj tvrdnji ide i pstotak auta koja su na plin.
dakle po meni, izbjegavsti u sirokom luku.
emotivac wrote: ↑23/02/2023 12:55
Plin zakon, samo oni koji nisu vozili na plin, ili su vozili neko "drlo" na plin, ili im je plin ugrađivao komšija dunđer, ne žele plin, a plin je zakon
jos uvijek je vise argumenata protiv plina nego za. u prilog toj tvrdnji ide i pstotak auta koja su na plin.
Argumenti su jedno, a prednosti i nedostaci drugo, tako da....
Vozio dok je plin bio čak pišljivih 30 feninga, jednostavno džaba, a nikad nikakvih problema nisam imao
Vozio dok je plin bio čak pišljivih 30 feninga, jednostavno džaba, a nikad nikakvih problema nisam imao
vozim i ja i dizela i benzinca, i nikad nisam imao nikakvih problema. vozio i kad je gorivo bilo ispod marke, vozim i sad isto. i imam mjesta u gepeku, ne trebaju mi dodatni atesti, ne gledam jel ga nesto koci, hoce li eksplodirati i sl. iskreno tu mi cijena po litru igra manju ulogu. naravno, sloboda izobra, postujem samo iznosim svoje misljenje.
Ja upisujem u Fuelio i onda on preracunava ukupnu potrosnju i po svakom pojedinacnom rezervoaru.
Generalni prosjek 6.0-6.5.
Vecinski otvorena 5.5 litara.
Nijedan citav rezervoar u gradu potrosio nisam, tako da za konkretnu gradsku ne znam.
2.0 TDI DSG.
To je već normala, kod tebe je Octavia?
Ja ganjam baš Octaviu A7 karavana sa 2.0 motorom. Vozio sam kod kolege 1.6 u sedan varijanti, 77kW nije baš idealno... Jedino je na stranu potrošnja, mada s obzirom da ja vozim dosta autoputa upitno je koliko bi se osjetilo.
Da, i to karavan.
Imamo u firmi sluzbene 1.6tdi sedan, manuelni mjenjac i osjeti se razlika. I u snazi, i u potrosnji. Sluzbene ipak trose oko litar manje, po mojoj procjeni.
vozim i ja i dizela i benzinca, i nikad nisam imao nikakvih problema. vozio i kad je gorivo bilo ispod marke, vozim i sad isto. i imam mjesta u gepeku, ne trebaju mi dodatni atesti, ne gledam jel ga nesto koci, hoce li eksplodirati i sl. iskreno tu mi cijena po litru igra manju ulogu. naravno, sloboda izobra, postujem samo iznosim svoje misljenje.
Opusti se malo. Umrijet ces a zadnja misao ce ti biti potrosnja goriva.
Optimist wrote: ↑23/02/2023 15:19
Da, i to karavan.
Imamo u firmi sluzbene 1.6tdi sedan, manuelni mjenjac i osjeti se razlika. I u snazi, i u potrosnji. Sluzbene ipak trose oko litar manje, po mojoj procjeni.
To je to, za "univerzalne" namjene 2.0 je prava stvar
Kakve tačno eksplozije sa plinom de se uozbiljite.
Najveća prednost plina što ti izbije iz glave kalkulaciju za gorivo, nigdje ti nije mrsko otići.
Evolution_IV wrote: ↑23/02/2023 19:14
kome su porodica i odmor dragi mora
Tako nekako... imam ja kolega sto noce u mostaru od umora za volanom
Drugi par opanaka sam na hajvan koji je jutros na nogama od 10do5, napravio da se jede, doruckovao sa zenom, 6i15 u auto, u 8i45prvi sastanak, od 10 do 13 srao o poslu, 13i30 jeo, u 2 gas, u15do5 po dijete, rucak i sa zenom u jebeni hills đuru da gledamo... i u citav dan i u predstavu posere mi se izlazenje sa jebenog parkinga 40min...
Najveća prednost plina što ti izbije iz glave kalkulaciju za gorivo, nigdje ti nije mrsko otići.
Ono sto sam ja citao je sejfti išju tako da, da i od eksplozije..
Nije mi mrsko nigdje otici naprotiv, i da, ne prqvim kalkulacije za gorivo.
Evolution_IV wrote: ↑23/02/2023 19:14
kome su porodica i odmor dragi mora
Tako nekako... imam ja kolega sto noce u mostaru od umora za volanom
Drugi par opanaka sam na hajvan koji je jutros na nogama od 10do5, napravio da se jede, doruckovao sa zenom, 6i15 u auto, u 8i45prvi sastanak, od 10 do 13 srao o poslu, 13i30 jeo, u 2 gas, u15do5 po dijete, rucak i sa zenom u jebeni hills đuru da gledamo... i u citav dan i u predstavu posere mi se izlazenje sa jebenog parkinga 40min...
Ono sto sam ja citao je sejfti išju tako da, da i od eksplozije..
Nije mi mrsko nigdje otici naprotiv, i da, ne prqvim kalkulacije za gorivo.
Postoji i sejfti isju i od eksplozije limenke piva ili kole. Ali... da si malo pazljivije citao nasao bi podatak da je veca sansa od zapaljenja i eksplozije od benzina nego od plina.
Nije to bas tako kako ti mislis.
Nema se potrebe raspravljat' sa takvim ljudima, oni misle da znaju sve.. Čuj eksplozije haha