Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
pemanapemani

#84476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Point. wrote: 23/02/2023 18:10 Hrokče vepar
Nove prijetnje uputio je predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik kazavši da bi moglo doći do raspada koalicije na državnom nivou.

Razlog je rezolucija u UN-u “Principi koji podržavaju sveobuhvatan pravedan i trajan mir u Ukrajini”, za koju je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH otišla je instrukcija našoj Stalnoj misiji da glasa "za".

Dodik je protiv jer se Predsjedništvo BiH nije usaglasilo o tome. Odnosno, Željka Cvijanović je bila protiv. Zato je BiH, po njemu, trebala biti suzdržana.

"Nadležnost spoljne politke se nalazi u Predsjedništvu. To nije teško utvrditi. Očigledno da se nastavlja stara praksa Bisere Turković koja je unilateralno djelovala. To pitanje se razmatralo i nije bilo saglasnoti. Ali neko je iz Ministarstva vanjskih poslova poslao drugačiju instrukciju", rekao je Dodik.

On je istakao da će nastavak takvog djelovanja dovesti do raspada koalicije.

"To će dovesti do raspada ovog sistema vlasti. Niko ovo neće trpiti. To treba da odluči Predsjedništvo", naveo je on.

Dodik je istakao da BiH ne treba da uvodi sankcije Rusiji te da je on ponosan na odnosno RS i Rusije.

"Mi ne želimo nastavak tog sukoba, ali ne treba da se miješamo. Mi tremo graditi odnose sa Rusijom i sa SAD ako je to moguće. Ali kako to oni od nas očekuju to je teško moguće", naveo je Dodik.

Podsjećamo, ranije je Željka Cvijanović, predsjedavajuća Predsjedništva BiH, uputila dopis ministru vansjkih poslova Elmedinu Konakoviću i kojem je naveda da "u Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara očigledno nastavljaju sa starom praskom jednostranog provođenja bošnjačkih političkih stavova i potpunog ignorisanja stavova Predsjedništva BiH koje je isključivo nadležno za vođenje spoljne politike".
Pa sta je sad ovo?

Zar nije Konakovic vodja izdajnicke kamarile koja je za tri hefte uspjela izdati i prodati dtzavu vise nego SDA za 30 godina?
plavi_E

#84477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ova dva politicka "teskasa" trebaju da izmedjuostalih i oni donesu odluke o nekoliko strateskih stvari. Kao sto su:

Da li ce Srbija sebi praviti hidrocentralu na Drini.
Da li ce Srbija sebi praviti aerodrom u Trebinju.
Dali ce Srbija i Rusija sebi praviti gasovod u BiH.
Da li ce Hrvatska i Covic sebi praviti plinovod u BiH.
Da li ce Hrvatska ponovo povratiti svog clana Presjednistva BiH i pravo veta.

Ove stvari nisu problem same po sebi nego je problem sta ce Bosnjaci i BiH dobiti za uzvrat.
I mislim na stvarnu dobit a ne prividnost da u tome ima i drzave BiH.
Na ovim stvarima imaju priliku da pokazu da li su izdajnici ili borci protiv nacionalista. Problem je sto ce izdaja oko gore navedenih stvari imati dalekosezne posljedice.
I nebi se trebalo igrati oko ovih stvari.
Mishelinke

#84478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Hakiz wrote: 23/02/2023 17:50
Mishelinke wrote: 23/02/2023 17:27

Jesi ovo ti pisao:

Sram te bilo!

I od bota, previše je. Pokrij se po glavi ni jedne više!

Još jednom SRAM TE BILO!

Ovo nije dno dna, ovo je ispod dna 🤮
Šta je tebi, PMS?

Ili si grebator pa hoćeš da ti drugi kupuju uloške, da ti ostane više za cigare?
Sram te bilo.

FUJ! FUJ! I FUJ!

Koliko moraš biti jadan, zao, imbecilan, bolestan ne znam više koju i riječ odabrati, pa da možeš ovako nešto napisati.

A ovaj sad zadnji komentar je još gori.
tandmand

#84479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

DonieBrasco wrote: 23/02/2023 13:27 https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /230223091

Kakvo je ovo vrijeđanje inteligencije, zakon o negiranju genocda je takva podvala za bosnjake, to je takvo licemjerje da je to strasno.

Hvala strancima, a sad dajte Covicu jos sto nisu dobili u FBiH, a Dodik i Beograd dobija imovinu samo je pitanje dana.
Reko sam ja, da Bošnjaci dobijaju samo bezvrijedne papire na kojima piše da su žrtve genocida, UZPa i agresije
a ovi koji su to počinili i njihovi sljedbenici konkretne stvari, sve veću političku moć i nalog da budu "kontrolori" Bošnjaka.
plavi_E

#84480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Nove prijetnje uputio je predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik kazavši da bi moglo doći do raspada koalicije na državnom nivou.

Pa zna Dodik cega se X-morka najvise boji zato im i prijeti raspadom koalicije.
BHCluster

#84481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

plavi_E wrote: 23/02/2023 18:00 Stranke iz RS-a glasale protiv izmjene termina "zajedničke institucije", Zvizdićev prijedlog nije prošao

Cuj nije prosao.
:lol:

Kakve su ovo nebuloze sa predlaganjem stvari za koje se u naprijed zna da ne mogu proci. Koga oni zamajavaju.
:-)
Dobro funkcionise ova nova koalicija. :bih:
Hakiz

#84482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Mishelinke wrote: 23/02/2023 18:21
Hakiz wrote: 23/02/2023 17:50

Šta je tebi, PMS?

Ili si grebator pa hoćeš da ti drugi kupuju uloške, da ti ostane više za cigare?
Sram te bilo.

FUJ! FUJ! I FUJ!

Koliko moraš biti jadan, zao, imbecilan, bolestan ne znam više koju i riječ odabrati, pa da možeš ovako nešto napisati.

Vikanje je izraz histerije. Ili primitivizma. Šta ti je draže.

Kada se smiriš, javi se.

Do tada, pozdrav.
Mishelinke

#84483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Hakiz wrote: 23/02/2023 18:25
Mishelinke wrote: 23/02/2023 18:21

Sram te bilo.

FUJ! FUJ! I FUJ!

Kada se smiriš, javi se.

Do tada, pozdrav.
Nemoj molim te pozdravljati, od takvih mi pozdrav ne treba i ne želim ga.
Hakiz

#84484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Mishelinke wrote: 23/02/2023 18:26
Hakiz wrote: 23/02/2023 18:25

Kada se smiriš, javi se.

Do tada, pozdrav.
Nemoj molim te pozdravljati, od takvih mi pozdrav ne treba i ne želim ga.
Pa, ti ti si meni obratila (obratio?).

To jeste, sama sebi si stvorila stres.

Možeš me ignorisati, zar ne?

Odzdrav.
Student_u_Ostavci

#84485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Dodik piša po njima cijeli dan a oni tobože nešto slave :lol:
Hajvan

#84486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

plavi_E wrote: 23/02/2023 18:18

Ova dva politicka "teskasa" trebaju da izmedjuostalih i oni donesu odluke o nekoliko strateskih stvari. Kao sto su:

Da li ce Srbija sebi praviti hidrocentralu na Drini.
Da li ce Srbija sebi praviti aerodrom u Trebinju.
Dali ce Srbija i Rusija sebi praviti gasovod u BiH.
Da li ce Hrvatska i Covic sebi praviti plinovod u BiH.
Da li ce Hrvatska ponovo povratiti svog clana Presjednistva BiH i pravo veta.

Ove stvari nisu problem same po sebi nego je problem sta ce Bosnjaci i BiH dobiti za uzvrat.

I mislim na stvarnu dobit a ne prividnost da u tome ima i drzave BiH.
Na ovim stvarima imaju priliku da pokazu da li su izdajnici ili borci protiv nacionalista. Problem je sto ce izdaja oko gore navedenih stvari imati dalekosezne posljedice.
I nebi se trebalo igrati oko ovih stvari.
sto cemo mi bosnajci i bosna dobiti u serbokroaciji
sto cemo mi bosnjaci dobiti i bosna u kroatoserbiji

za uzvrat
GandalfSivi

#84487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Student_u_Ostavci wrote: 23/02/2023 18:43 Dodik piša po njima cijeli dan a oni tobože nešto slave :lol:
Evo jos jednog nazad sa novim upustvima. Pa mogli su ti sta pametnije reci nego samo da vices Dodik :lol:
Student_u_Ostavci

#84488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Budi miran, zaprijećeno je muslimanskoj reprezentaciji ako nastave praksu Bisere Turković :lol:
DonieBrasco

#84489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

https://avaz.ba/vijesti/bih/811728/satl ... og-mandata
Na pitanje da li je vrijeme za sankcije predsjedniku entiteta RSrekao je da je to odluka 27 zemalja članica EU.

- Postoji okvir za sankcije - kaže Satler.
Kako nas yebu ovi stranci, da izvinete ali nas yebu jako i precizno.
tramvajtrojka

#84490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Image

Politicki Šemso nadasve zabrinut sto srbija od UAE kupuje vojnu opremu, a ne upita se čiji MVP, i ostala svita iz sda ide samo po hurme i sadaku kod njih i zasto muslimani ulazu u srbiju u ovom projektu, pa air serbia, pa beograd na vodi i jos mali milion projekata gdje UAE i srbija rade skupa :lol: :lol:
Hakiz

#84491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

GandalfSivi wrote: 23/02/2023 19:16
Student_u_Ostavci wrote: 23/02/2023 18:43 Dodik piša po njima cijeli dan a oni tobože nešto slave :lol:
Evo jos jednog nazad sa novim upustvima. Pa mogli su ti sta pametnije reci nego samo da vices Dodik :lol:
Jedni ponavljaju Dodik kriv za sve, drugi ponavljaju SDA kriva za sve.

Svi ponavljači. Isti :(
anelsol

#84492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

HDZ u GV Mostara odbio glasati za statut koji je dio famoznog mostarskog sporazuma pravdajući se kao nekim njegovim manjkavostima. Podsjetit ću da su navedeni sporazum potpisali i visoki predstavnik te ambasadori zemalja kvinte.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kordic- ... /230223165

Bit će zanimljivo sada vidjeti reakciju stranaca.
NediM17

#84493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

Sredice to pajdo Schmit.
hatemondays

#84494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

Dodik hoda sa isukanom belegijom vec 10-ak godina i kara sve (osim Putinovu ekipu), evo poceo je i Vucka na belegiju malo po malo. Dakle kara strane ambasadore, nase politicare, nasu vojsku, policiju, kara sve sto se ne slaze sa njima i onda ova nasa nova ekipa dodje i kaze decko se promjenio. To je isto ko da pedofilu kazes on se promjenio pa pusti ga u skolu. Covke je skontao da je bolje gladiti Dodikova jajca i evo ih bogami karacina se nastavlja. Primaci su se promjenili obicni narod u cijeloj drzavi ga i dalje pusi. Meni je Dodik jedini Visoki Predstavnik u Bosni i ko god kaze drugacije taj laze. Sve sto trazi ili je trazio je vec dobio ili ce dobiti, ni jednu stvar nije izgubio moze jebavati Sreberenicu svaki dan nista, moze srati po muslimanima nista. Na kraju mu dadnu jos pare da vraca nake dugove. Frajer je living God, nije Milanovic dzaba okrenuo curak, skontao samo ova politika grubih rijeci i verbalnog nasilja prolazi. Mnogi uce od njega i prolazi im. Recimo da nas neki politicar izadje i kaze ove bljuvatine to bi dobilo po njusci odmah ali Dodo je nedodirljiv. Doduse ima jedna pozitiva obicno kad ovakvi tipovi riknu ili odu sa vlasti oni koji su ga podrzavali popuse ga do balcaka. Nase je da cekamo taj dan, promjeniti ga ne mozemo (ne zelimo) isto vazi i za tzv. MZ.Sto duze budes ostao na vlasti ,Dodo ,to ce sljedbenicima biti teze kad odes.
Last edited by hatemondays on 23/02/2023 22:32, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#84495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Ljudi, zajebavo sam se za spiskove kod Džuve, slobodno se javite.

Nekako mi fali ona kakofonija

Not
:D
DonieBrasco

#84496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Moje misljenje je da se ceka finale ugovora tj. kraj sage Srbija - Kosovo sto je sad uskoro, a onda ide domino efekat u i na BiH.
MuaDib

#84497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Patetično lametiranje nad sudbinom Bošnjaka iz propagandnih megafona SDA, jer ista vrlo lako može ostati bez vlasti, samo je ogolilo nacionalističku prirodu te stranke. Nažalost SDA upravo želi održati bošnjački narod u stanju nesigurnog vjerskog i nacionalnog identiteta, koji se ne pita puno već glasa po primarno vjerskom automatizmu. MZ jasno vidi da je za SDA BiH oduvjek bila samo sredstvo za ostvarenje vlasti u svrhu ličnog bogaćenja, uz temeljito onesposobljavanje vlastitog naroda da postane politički subjekt koji je sposoban da sebe odredi spram budućnosti. To značajno otežava stvaranje širokog političkog bloka koji treba da retrogradne političke snage zbaci iz operativne politike. Nažalost misija Trojke postaje nemoguća misija, jer je upravo politički onespobljen narod iz svog infantilnog političkog habitusa, opet u oportunistima vidio ravnotežu između dva suprotstavljena bloka. Jer nije sposoban razlučiti da lokalizmom ograničene načelničke stranke funkcioniraju na političkom iskustvu koje je nemoguće primjeniti u složenijim političkim procesima.
sumirprimus

#84498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

DonieBrasco wrote: 23/02/2023 22:37 Moje misljenje je da se ceka finale ugovora tj. kraj sage Srbija - Kosovo sto je sad uskoro, a onda ide domino efekat u i na BiH.
U kom smislu? Da im se revansiraju za kosovo? :mrgreen:
hatemondays

#84499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

tramvajtrojka wrote: 23/02/2023 20:04 Image

Politicki Šemso nadasve zabrinut sto srbija od UAE kupuje vojnu opremu, a ne upita se čiji MVP, i ostala svita iz sda ide samo po hurme i sadaku kod njih i zasto muslimani ulazu u srbiju u ovom projektu, pa air serbia, pa beograd na vodi i jos mali milion projekata gdje UAE i srbija rade skupa :lol: :lol:
Nazalost nase omladinke nisu voljne siriti medjunozje kao sto ih istocne komsinice vole siriti efendijama iz Abu Dhabija. Posto si mlad i nezreo trebao bi da znas da je mlada broj jedan glavnog efendije iz UAE fina Srpkinja koja se od tog momenta upustila u finansiranje sve ga i svacega u Srbiji. Znam odlicno prilike u tom dijelu , mogao si nabrojati na prste ljude iz Srbije zaposlene u UAE prije njenog dolaska a onda dernek. Nemres prnuti od njih, svuda su osim na gradilistima. Nije nasa Biserka tako zgodna osim ako kakav efendija nema fetis. I mi seremo sa Sanelom Dzenkins a kada to urade komsije onda ne valja. Uglavnom mlada radi sve ono sto svaki patriota treba da radi prema svojoj drzavi i radi dobro a o nekoj ljubavi Arapa i Srba to je obicna suplja. I za tvoj veseli info, svaki weekend najmanje 2 privatna jeta dolaze u Saudiju i UAE sa omladinkama iz Serbije, o tim derenecima ne bi ulazio u sire ali stomak bi ti se okrenuo. U nedelju fino nazad kuci sa 10 milja u dzepu. I tako weekend po weekend a moram priznati i ovi Arapi su mastoviti, znaju se zaigrati opasno.Svaki put me iznanenade sa novim gadostima. Ono kad natakaris kozu poslije sve bude boring. Nema tu sadake samo natakari a mi vise volimo hurmice nego da nas neko karindza. Po njihovom priznanju, kazu boljih mindzosaurusa nema zato idu dronovi, reci brale sta ti treba.
Styling

#84500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Locked