Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HelaS wrote: ↑19/02/2023 23:10
Trajno rješenje svih ovakvih koruptivnih nabavki je potpuna privatizacija. Privatizacija KCUS i svih drugih državnih bolnica, privatizacija svih sličnih "državnih" firmi, i time prestanak svakog oblika korupcije, podmetanja loše robe i opreme po skupim parama, nelegalno bogaćenje, razbijanje krugova nepoštenih dobavljača, itd.
zamisli bogate Arape sa Asimom u Sarajevu, Kukicem u Tuzli ili Berilom u Trnovu (nema forum dovoljno stranica ih sve nabrojim) kako provode privatizaciju u BiH
Dozer wrote: ↑22/02/2023 09:28
I..? Imal' diploma igdje na vidiku...? U nekoj ladici...? Šupi...? Podrumu...?
I ja cekam da Skrijelj nesto prozbori, ne znam sta se usutio..
Čeka razvoj situacije za federalni nivo vlasti. Ako SDFA ostane, njemu je noga, i vjerovatno neka optužnica zbog svega urađenog do sada, a Prof.dr. Sebija Izetbegović će vjerovatno postati rektorica i paralelno sa tim minstrica zdravstva fbih, a sve paralelno sa mandatom u SKS i pozicijom direktorice KCUS-a.
mirsek wrote: ↑22/02/2023 09:34
I ja cekam da Skrijelj nesto prozbori, ne znam sta se usutio..
Čeka razvoj situacije za federalni nivo vlasti. Ako SDFA ostane, njemu je noga, i vjerovatno neka optužnica zbog svega urađenog do sada, a Prof.dr. Sebija Izetbegović će vjerovatno postati rektorica i paralelno sa tim minstrica zdravstva fbih, a sve paralelno sa mandatom u SKS i pozicijom direktorice KCUS-a.
Izdata naredba o izuzimanju zagrebačkog indeksa Sebije Izetbegović
Tužilaštvo KS izdalo je naredbu pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo o izuzimanju indeksa direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović sa Sveučičišta u Zagrebu.
Senat Univerziteta u Sarajevu sredinom januara je održao sjednicu na kojoj su razmatrali izvještaj ad hoc komisije koju je oformio Medicinski fakultet u Sarajevu u vezi sa diplomom Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a.
U martu prošle godine Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP) dobila je odgovore iz Hrvatske u vezi s istragom koja se vodi o postdiplomskim studijima direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu.
U odgovoru Ministarstva znanosti i obrazovanja navodi se da je Sebija Izetbegović bila upisana na postidiplomski studij, ali da nije polagala ispite i da ga nije završila.
Na zahtjev ovog ministarstva, Medicinski fakultet Univerziteta u Zagrebu očitovao se da Sebija Izetbegović bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija “Ultrasound in clinical medicine” u akademskoj godini 1992./1993.
Također, fakultet se očitovao da u dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na osnovu koje bi potvrdili vjerodostojnost indeksa i dogovorili na pitanja.
“Što se tiče akademske karijere, zavšila sam studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, zatim sam odbranila magistarski rad – mentor mi je bio profesor Srećko Šimić, a za moj doktorat mentor je, ponavljam, bio profesor Asim Kurjak”, rekla je jednom prilikom Sebija Izetbegović.
Medicinski fakultet u Zagrebu je dao pojašenjenje da u dosjeu Sebije Izetbegović ne postoji dokumentacija o polaganju ispita i da ona nakon polaganja ispita nije vratila u Studentsku refereadu niti indeks ni ispitnu dokumentaciju na temelju koje bi joj se upisalo polaganje ispita u evidenciju. Također je dao odgovor da Izetbegović nije završila poslijediplomski studij “Ultrasound in clinical medicine”, niti joj je na tom studiju izdana diploma.
Prije godinu i po dana otvoren predmet u Tužilaštvu KS sa jednostavnim pitanjem:
"Gdje i koje je obavezne ispite u okviru svog magistarskog programa studija položila dotična?"
Nakon godinu i po dana "istrage" se sjetili da izuzmu... "zagrebački indeks".
Isti scenario kao i kod Asima...
Trebaju se preimenovati u "Pravobranilaštvo SDA u KS".
kluz franjo wrote: ↑22/02/2023 13:03
Prije godinu i po dana otvoren predmet u Tužilaštvu KS sa jednostavnim pitanjem:
"Gdje i koje je obavezne ispite u okviru svog magistarskog programa studija položila dotična?"
Nakon godinu i po dana "istrage" se sjetili da izuzmu... "zagrebački indeks".
Isti scenario kao i kod Asima...
Trebaju se preimenovati u "Pravobranilaštvo SDA u KS".
Pa dali joj vremena da dovede sve u red. Vjerujem da ce formirati komisiju koja ce da analizira ono sto prethodno formirana komisija procitala u indexu koji su izuzeli u februaru 2023, prije tacno 8 mjeseci
Komisija je danas završila rad, a kako saznaje portal “Dnevnog avaza”, komisija je dala zvaničan prijedlog da se poništi diploma postidplomskog studija Sebije Izetbegović, u skladu sa članom 77. Zakona o visokom obrazovanju.
Posljedično, ovo po automatizmu znači da se Sebiji Izetbegović poništavaju ranije ostvareni statusi magistra, docenta i da joj se poništavaju i doktorat, i status profesora na Univerzitetu u Sarajevu.
uglavnomja wrote: ↑23/02/2023 15:11
Komisija je danas završila rad, a kako saznaje portal “Dnevnog avaza”, komisija je dala zvaničan prijedlog da se poništi diploma postidplomskog studija Sebije Izetbegović, u skladu sa članom 77. Zakona o visokom obrazovanju.
Posljedično, ovo po automatizmu znači da se Sebiji Izetbegović poništavaju ranije ostvareni statusi magistra, docenta i da joj se poništavaju i doktorat, i status profesora na Univerzitetu u Sarajevu.
To je prijedlog Senatu i Rektoratu, da li ce oni postupiti po tome ili?