Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
dr_Evil

#84326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

PM72 wrote: 23/02/2023 07:18

Nemam ništa s njim čak mi je mrzak pojavom.Izuzetno prepotentan i bezobrazan,sa rukama u ćupovima meda ali nije tačno da je on prijetio da će spaliti Sarajevo.Pogotovo on kao poručnik i pitao se ko i ja ovaj.
Znam šta su mu radili u logoru na Palama i da je jedva ostao živ i jedva razmjenjen
Ja samo kopiram sta procitah, ti si to zivio, pa je prije moguce da si ti upravu!
dr_Evil

#84327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 22/02/2023 16:39
Jes da ssi mi zemo, al bogami ne vrijedi na tebe trositi vrijeme.
E pa pardoniram onda. Onda ti odgovori sam kolegi kako ces se osjecati kada oslobode dilFu za respitarore.
velikonja

#84328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

dr_Evil wrote: 23/02/2023 07:18
velikonja wrote: 22/02/2023 17:45
poprilicno sam upucen u istoriju sr bih, r bih a i ove sad, bih

ovo mi je promaklo a ti kolega vec par puta to tvrdis...koliko znam prvi ustav rbih je pocetak '93, dakle dobrano u ratu...

pa ako nije zahmetli kad, kako i gdje?
Evo ako ne vjerujes meni vjeruj jednom od nasih najvecih novinara:

https://www.youtube.com/watch?v=sSMig_PfS1I

16min
Izvor prava - novinar? E jbg kolega

Nije problem u vjerovanju ili ne...izmjene ustava moraju biti objavljene u sllistu, glasniku, novinama
A nisu...
Pogotovu tog oko konstituivnih nema...nema ga ni u ustavu iz 93.
tako da bi, prije nego nastavis sa tom mantrom, trebalo provjeriti
Ponavljam, ne kazem da nisu bile ali za te promjene prvi put cujem od tebe prije par mjeseci....i naravno, odredjen broj forumasa prenosi i dodaje na tu pricu
dr_Evil

#84329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

velikonja wrote: 23/02/2023 07:25
dr_Evil wrote: 23/02/2023 07:18

Evo ako ne vjerujes meni vjeruj jednom od nasih najvecih novinara:

https://www.youtube.com/watch?v=sSMig_PfS1I

16min
Izvor prava - novinar? E jbg kolega

Nije problem u vjerovanju ili ne...izmjene ustava moraju biti objavljene u sllistu, glasniku, novinama
A nisu...
Pogotovu tog oko konstituivnih nema...nema ga ni u ustavu iz 93.
tako da bi, prije nego nastavis sa tom mantrom, trebalo provjeriti
Ponavljam, ne kazem da nisu bile ali za te promjene prvi put cujem od tebe prije par mjeseci....i naravno, odredjen broj forumasa prenosi i dodaje na tu pricu
Pa onda ti uporedi ustav RBiH i ustav koji su mrski komunisti ostavili i pogledaj ima li razlika, ipak ima zar ne? Od radnog naroda do?
dr_Evil

#84330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Evo kasno nam Arman na Kosovo dodje, ko da je jos jucer izradio Irmu i napravio UZP sa SDA, da moze HDZ dobiti gradonacelnika:
Lider mostarskog SDP-a Arman Zalihić za Klix.ba tvrdi da je HDZ predložio podjelu Mostara na Zapadni i Istočni i naglasio, "ako SDA to podrži zabila je zadnji ekser u građansku BiH".

"Mostarski sporazum SDA-HDZ je od početka sam po sebi štetan po interesa Mostara i BiH. Prvo su izmjenama Izbornog zakona podijelili Centralnu zonu po ratnoj liniji, a ona je trebala biti kohezivno tkivo Mostara. Implementacijom dogovorenog statuta bi Mostar bio vraćen u vrijeme prije Ashdownog statuta kojim je grad ujedinjen", tvrdi Zalihić.
"Tu nije kraj našim strahovima, jer je HDZ nedavno uputio još jedan prijedlog, pa su izašli na površinu naši strahovi da oni ne žele ni šest već dva gradska područja Zapadni Mostar i Istočni Mostar. Time nas vraćaju u ratnu podjelu Mostara i vrijeme kada je Mijo Brajković poručivao kako ne žele šest već dvije općine, hrvatsku i bošnjačku. Razlika je što su tada Košnika napadali fizički, a sada HDZ ovakvu politiku provodi u rukavicama", kaže nam lider mostarskog SDP-a.
Moj sugradjaninn tek sada skuzio da je baketov i draganov statut podijela grada po ratnoj. Mes cini da se SDP treba dobro bojati za svoju buducnost dok je ovake omladine, dobro mu je Boska rekla.
"Gospodin Zalihić je htio da bude gradonačelnik Mostara. Pošto nije dobio nikakvu podršku on sada koristi sve mogućnosti da priča protiv mene i laže. Da je on moj sin ja bih se stidila. Gospodin Zalihić, ja nemam riječi. Ja mu ne mogu pomoći što nije sposoban da bude nešto više. Danas je vijećnik i ne znam kako je dospio do tog mjesta."
The BEN10

#84331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by The BEN10 »

A_A_AKCIJA wrote: 22/02/2023 07:31
Grean wrote: 21/02/2023 23:13 Moje pitanje je, sve i da Dino jeste puko' i (opet) dogovara ispravljanje nepravde spram hrvatskog puka i to u Hrvatskoj, moze li se to izglasati u Parlamentu, koliko bi ruku trebalo za to?

Nekad smo govorili ne moze nas SDA prodati, nemaju dovoljno ruku. Ima li ih Dino ako bi hipoteticki rekli da je on spreman na to "legitimno predstavljanje"? Sta treba da se promijeni IZ?
Pa to i jeste suština čitave priče.

Od oktobra trubim: i da hoće, Osmorka ne može izdati.

Zašto?

Jer, hvala Bogu, nismo banana država toliko, da nam neki baja može potpisati propast. Da je Dino najveći izdajnik ove države, ne može sam ništa. Sve moraju odobriti Parlamenti.

Za sve ozbiljnije promjene treba SDA ruke u domovima naroda države i federacije.

Izborni zakon i da se izglasa, mora biti usklađen sa Ustavom. Dakle, ili je zakon neustavan, ili moraš mijenjati Ustav. Za Ustav treba dvije trećine većina i tu svi prepadi izdajom države padaju ko kocka šećera u vodu.

Državna imovina isto tako.

Bukvalno, sve što prepadaju ovaj sluđeni narod je nemoguće bez pristanka dvije trećine zastupnika u domovima naroda.

E kada im to dokažeš, onda ide priča, ali jeste oni podržavaju Šmitove izmjene :D . Ko da je njemu potrebna podrška da išta uradi.

Sa ovako malom većinom Osmorka može samo ono čega se SDA i najviše plaši. Smijeniti direktore i razjebati tendere po državnim firmama i agencijama, i oduzeti im budžet federacije od nekih 7 milijardi. U firmama je još toliko. Na četiri godine mandata, pričamo o preko 60 milijardi KM.

I to je to. Nema drugo. Bez toga novca, SDA nema čime očuvati strukture koje je plaćala u zamjenu za ostanak na vlasti.

E kada SDA stavi tih 60 milijardi na gomilu sa jedne strane, sa druge strane može sve, samo da taj novac ne izgube. Mogu prijetnje ratom, može okretanje od zapada, može izazivanje međubošnjačkog sukoba, može zloupotreba genocida, Srebrenice, može sve. Samo da prevagne i da novac ostane njima.

Sve ostalo je šuplja i dizanje prašine da.se sakrije ova brutalna istina. SDA ovo sve radi zbog novca.
Bravo.
512MB

#84332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Image

Image

Image

"Šta fali haj jel to hoćete da ratujemo, umjesto da radimo, da se nešto radi, zajedno duradimo štogod, šta sad šta oćete, da sa našim prozapadnim partnerima konačno pričamo a ne svađamo, duradimo ono oko čega se slažemo haj ja šta sad evo..."
Billy The Pljuc

#84333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Billy The Pljuc »

A_A_AKCIJA wrote: 22/02/2023 07:31
Grean wrote: 21/02/2023 23:13 Moje pitanje je, sve i da Dino jeste puko' i (opet) dogovara ispravljanje nepravde spram hrvatskog puka i to u Hrvatskoj, moze li se to izglasati u Parlamentu, koliko bi ruku trebalo za to?

Nekad smo govorili ne moze nas SDA prodati, nemaju dovoljno ruku. Ima li ih Dino ako bi hipoteticki rekli da je on spreman na to "legitimno predstavljanje"? Sta treba da se promijeni IZ?
Pa to i jeste suština čitave priče.

Od oktobra trubim: i da hoće, Osmorka ne može izdati.

Zašto?

Jer, hvala Bogu, nismo banana država toliko, da nam neki baja može potpisati propast. Da je Dino najveći izdajnik ove države, ne može sam ništa. Sve moraju odobriti Parlamenti.

Za sve ozbiljnije promjene treba SDA ruke u domovima naroda države i federacije.

Izborni zakon i da se izglasa, mora biti usklađen sa Ustavom. Dakle, ili je zakon neustavan, ili moraš mijenjati Ustav. Za Ustav treba dvije trećine većina i tu svi prepadi izdajom države padaju ko kocka šećera u vodu.

Državna imovina isto tako.

Bukvalno, sve što prepadaju ovaj sluđeni narod je nemoguće bez pristanka dvije trećine zastupnika u domovima naroda.

E kada im to dokažeš, onda ide priča, ali jeste oni podržavaju Šmitove izmjene :D . Ko da je njemu potrebna podrška da išta uradi.

Sa ovako malom većinom Osmorka može samo ono čega se SDA i najviše plaši. Smijeniti direktore i razjebati tendere po državnim firmama i agencijama, i oduzeti im budžet federacije od nekih 7 milijardi. U firmama je još toliko. Na četiri godine mandata, pričamo o preko 60 milijardi KM.

I to je to. Nema drugo. Bez toga novca, SDA nema čime očuvati strukture koje je plaćala u zamjenu za ostanak na vlasti.

E kada SDA stavi tih 60 milijardi na gomilu sa jedne strane, sa druge strane može sve, samo da taj novac ne izgube. Mogu prijetnje ratom, može okretanje od zapada, može izazivanje međubošnjačkog sukoba, može zloupotreba genocida, Srebrenice, može sve. Samo da prevagne i da novac ostane njima.

Sve ostalo je šuplja i dizanje prašine da.se sakrije ova brutalna istina. SDA ovo sve radi zbog novca.
Ne znam kako mi promače ovaj post, suština i eto e to, svaka čast. :thumbup:
PM72

#84334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

512MB wrote: 23/02/2023 08:57 Image

Image

Image

"Šta fali haj jel to hoćete da ratujemo, umjesto da radimo, da se nešto radi, zajedno duradimo štogod, šta sad šta oćete, da sa našim prozapadnim partnerima konačno pričamo a ne svađamo, duradimo ono oko čega se slažemo haj ja šta sad evo..."
Laki je malo nervozan
elk

#84335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Sdf humoreska iskovana u luksemburgu. Drazesno i dirljivo u svojoj debilnosti :bih:
dr_Evil

#84336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

elk wrote: 23/02/2023 09:05 Sdf humoreska iskovana u luksemburgu. Drazesno i dirljivo u svojoj debilnosti :bih:
Pocinjem misliti da je jedan od nasih kolega forumasa zapravo luksemburgac :)
tramvajtrojka

#84337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

elk wrote: 23/02/2023 09:05 Sdf humoreska iskovana u luksemburgu. Drazesno i dirljivo u svojoj debilnosti :bih:
Image

zato je tu Murphy :izet: :izet: , nije ni cudo sto ovoliko laju na američkog ambasadora :lol:
dr_Evil

#84338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

tramvajtrojka wrote: 23/02/2023 09:09
Image

zato je tu Murphy :izet: :izet: , nije ni cudo sto ovoliko laju na američkog ambasadora :lol:
Ovaj put sam uz Baketa! Naravno on to radi iz sebicnih i kriminalnih razloga, a ja podrzavam jer volim domovinu.

Nek dize blokade, ali samo ako je trajno, nista samo protiv SDA!
geoxx

#84339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by geoxx »

Odlazeca administracija :mrgreen:

Da je americka ambasada stacionirana u Banja Luci, ja sam zivotom ubjedjen da bi ovi novokomponovani ne-naivni Bosnjaci koji ne savijaju kicmu razvili teoriju da ambasadom upravljaju lokalni Srbi, sto je sizofreni Dodik tvrdio za Bosnjake. Usli smo u taj stepen ludila.
dr_Evil

#84340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

geoxx wrote: 23/02/2023 09:14 Odlazeca administracija :mrgreen:

Da je americka ambasada stacionirana u Banja Luci, ja sam zivotom ubjedjen da bi ovi novokomponovani ne-naivni Bosnjaci koji ne savijaju kicmu razvili teoriju da ambasadom upravljaju lokalni Srbi, sto je sizofreni Dodik tvrdio za Bosnjake. Usli smo u taj stepen ludila.
Dosho vakat da sdaovci prizivaju trumpa, a za Bidena nosaju transparent "Not my president". Problem je ovdje sto Biden zaista zna mnogo o Bosni, to ce reci da je odlicno upoznat sa kriminalom SDA, pa oni su o tome pisali kad nasi nisu smjeli pisnut.
https://www.nytimes.com/1999/08/17/wor ... llion.html
A_A_AKCIJA

#84341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

dr_Evil wrote: 23/02/2023 09:09
Pocinjem misliti da je jedan od nasih kolega forumasa zapravo luksemburgac :)
Prateći leksiku, stil izražavanja, teme koje se po zadatku krenu obrađivati, na temi su i Rojf, Z-aha i Mulahusein.
Styling

#84342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Meni se cini da bi Lendo uskoro mogao biti pedaliran

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... uzeti.html
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#84343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

America fuck yeah 8)

Pazite se ezdea botovi :lol:
tramvajtrojka

#84344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 23/02/2023 09:45 America fuck yeah 8)

Image

minder imperija uzvraca udarac , ha ja nece se kauboj raspojasati na nasoj zemlji i u nasoj avliji :oops: :oops: :lol:
Point.

#84345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Styling wrote: 23/02/2023 06:52
Point. wrote: 23/02/2023 05:29 I Andrej Nikolaidis režimski novinar i na platnom spisku SDA :(

A, šta Nikolaidis ima sa našim izbornim zakonom?
Šta ima Hrvatska?
dr_Evil

#84346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

tramvajtrojka wrote: 23/02/2023 09:51
_BataZiv_0809 wrote: 23/02/2023 09:45 America fuck yeah 8)

Spoiler
Show
Image
minder imperija uzvraca udarac , ha ja nece se kauboj raspojasati na nasoj zemlji i u nasoj avliji :oops: :oops: :lol:
Oho jel ovo luxemburg zaprijetio ujka samu. Sad ce kampanja da je ujko sam zapravo ujko sa krstom iznad u.
PM72

#84347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Point. wrote: 23/02/2023 09:52
Styling wrote: 23/02/2023 06:52

A, šta Nikolaidis ima sa našim izbornim zakonom?
Šta ima Hrvatska?
A šta ti imaš?
512MB

#84348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Koji debili jbte.

Sad sam gotovo pa uvjeren da će SDA pomest na sljedećim izborima. I Nerko i Kifla mogu poslije toga ključ u bravu.
Point.

#84349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

PM72 wrote: 23/02/2023 09:53
Point. wrote: 23/02/2023 09:52

Šta ima Hrvatska?
A šta ti imaš?
Ljubi kadra :kiss:
PM72

#84350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Point. wrote: 23/02/2023 09:56
PM72 wrote: 23/02/2023 09:53

A šta ti imaš?
Ljubi kadra :kiss:
Đe si Ikea patriot... :thumbup:
Locked