Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tramvajtrojka wrote: ↑22/02/2023 22:43
ev stigla otoka i do opstine novi grad , koji nepismeni levati rade kao novinari kako je krenulo doci ce otoka do Hadžića jednog dana
Pa Otoka i jeste u opcini Novi Grad Sarajevo.
Taj most preko Miljacke je na granici Otoke i Alipasinog mosta.
tramvajtrojka wrote: ↑22/02/2023 22:43
ev stigla otoka i do opstine novi grad , koji nepismeni levati rade kao novinari kako je krenulo doci ce otoka do Hadžića jednog dana
Pa Otoka i jeste u opcini Novi Grad Sarajevo.
Taj most preko Miljacke je na granici Otoke i Alipasinog mosta.
Kad se pješaci ponašaju kao da su neuništivi. Niti gledaju niti paze, samo gaze kud su naumili.
Jutros lik, i pored toga što ima trotoar širine bar 2,5 metra koji je odvojen zelenom površinom otprilike iste širine, hoda cestom i time sasvim nepotrebno rizikuje svoj život. Ljudi prelaze cestu van pješačkog, u polumraku i u tamnoj odjeći, a da i ne pogledaju ide li šta tom cestom.
Kad se pješaci ponašaju kao da su neuništivi. Niti gledaju niti paze, samo gaze kud su naumili.
Jutros lik, i pored toga što ima trotoar širine bar 2,5 metra koji je odvojen zelenom površinom otprilike iste širine, hoda cestom i time sasvim nepotrebno rizikuje svoj život. Ljudi prelaze cestu van pješačkog, u polumraku i u tamnoj odjeći, a da i ne pogledaju ide li šta tom cestom.
Koliko god je tačna činjenica da pješaci rade šta rade, još se ne znaju okolnosti pod kojim se desila nesreća. Ni babuni za volanom nisu ništa bolji...
Malo prije 8 prolazim, tijelo jos uvijek tu, malo kao pokriveno ali se vidi. Nije mi jasno zasto ne mogu bolje pokriti, ja nisam nesto osjstljiv ali ima ljudi koji danima nece sebi doci zbog toga, i nije mi jasno kako se uvidjaj ne moze brze zavrsiti, eno i ono kod Zenice satima kolaps bio, ne mogu da vjerujem da ne moze brze.
Cudno mi he ovo na cvili, po polozaju auta mislim da je vozac isao sa mosta prema vjetrenjaci, ne moze se tu neka brzina razvitil. Na tom mjestu definitivno nema pjesackog, tako da je vrlo vjerovatno opet do pjesaka.
Problem su i ova privremena stajalista i presjedanje,trebali su ocrtati neki privremeni pjesacki i policija da bude tu u spicama, kako da kontrolise pjesake tako i one koji blokiraju raskrsnicu jer tu bas bude haos, ne moze se samo ovako pustiti
i ti samo postavio ovo zbog toga da bi se sad smijali nepismenim novinarima
jbt kod nas bi trebalo uvesti u ustav da se zna odakle dokle je otoka,svaki dan neko poteze to pitanje ko da se radi o zivotu i smrti
Ako je vjerovati wikimapiji , taj most , jeste Otoka , evo slike
Nego, ima li gdje relevantna mapa , gdje se fino i ispravno mogu vidjeti granice sarajevskih naselja ?
Sarajlije znaju sta se podrazumijeva pod nazivom naselje Otoka. To su tri dupleksa nebodera i dva niza zgrada.Sve ostalo nije Otoka. Neznalice C.V II nazivaju Otoka.
Koliko god je tačna činjenica da pješaci rade šta rade, još se ne znaju okolnosti pod kojim se desila nesreća. Ni babuni za volanom nisu ništa bolji...
Tačno. Upravo zato kao pješak pazim i više nego što bi trebalo.
Jucer prelazim cestu kod mosta malejzijskog prijateljstva ili kako se vec zove, onaj pjesacki bez semafora. Stoje auta, ja prelazim zadnju traku, treba samo krenu, znaci stajala je ja ispred nje i samo gas. Skocio da me ne baci na haubu.
Dosta vozača nije više od 20% koncentrisana na vožnju, gleda se svuda osim u smjeru kretanja, misli se na sve osim na vožnju, ne prate saobraćaj niti dešavanja oko vozila itd.
Ateista wrote: ↑23/02/2023 08:31
Ispravka, moja greska, ipak ima pjesacki.
Ima pjesacki, ali tu je sada privremeno stajaliste autobusa, tako da oni u pravilu ne mogu tu biti na pjesackom parkirani niti ga zaklapati odnosno tu vise pjesackog ne bi trebalo biti ako gledamo realno, a kretanje pjesaka tu gdje se ulazi je sada komplimovanije radi autobusa, o tome sokolacki strucljaci nisu razmisljali. Kako organizovati saobracaj na tom mjestu da neko ne pogine???????
Jucer prelazim cestu kod mosta malejzijskog prijateljstva ili kako se vec zove, onaj pjesacki bez semafora. Stoje auta, ja prelazim zadnju traku, treba samo krenu, znaci stajala je ja ispred nje i samo gas. Skocio da me ne baci na haubu.
žene...mrsko im misle da je život ljubavna igra
a muški kad to rade kurče se