I ne samo to, nego su ih oni uveli i dali im drzavnu vlast 2018, uveli ih u sve drzavne agencije! A sada idu kod doktora da im zasije himen da mogu bolje glumit nevine.sumirprimus wrote: ↑22/02/2023 15:10
stevandic je na istom fonu ko i sda. dusmani drzave bih.
sa sda nist apa ni drzava, ne moze vas oprati hiljadu voda...
i te vase satelite df i ostale mrve
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- dr_Evil
#84201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Student_u_Ostavci
-
sumirprimus
#84203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sa sda nista. oni moraju ici. bakir, osmica sebija, asim, komplet ta ekipa,
zajedno sa reformom pravosudja, bi se uopste i pocelo polemizirat o hdz.u i snsd.u. crvena linija u bilo kojoj prici je skidanje sda.
ko god se opire ofarbat ga isto u zelenu boju, ko df, i szbih i nes kak se vec zovu. pusti suplju o patriotizmu nema veceg patriotskog cina trenutno.
zajedno sa reformom pravosudja, bi se uopste i pocelo polemizirat o hdz.u i snsd.u. crvena linija u bilo kojoj prici je skidanje sda.
ko god se opire ofarbat ga isto u zelenu boju, ko df, i szbih i nes kak se vec zovu. pusti suplju o patriotizmu nema veceg patriotskog cina trenutno.
-
sumirprimus
#84204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kako vas je dino opaucio, ne prestajete, jebte jos ce mi postat i drag
mada smo ideoloski nespojivi...
- dr_Evil
#84205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zna se ko je doveo DOdika na drzavnu vlast 2018, Bake i Komso.
A da Zvizdic i Campara glume nevine nakon sto su sudjelovali u SDA kriminalu, to svakako!
- dr_Evil
#84206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nego primjecujem da se Komso u zadnje vrijeme nesto usutio, prije samo 3-4 sedmice je ginuo za Baketa!
-
sumirprimus
#84207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
haman naso novu logu i vatrenu vodicu..
- dr_Evil
#84208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To ne ordinira po Vlasicu vise
-
sumirprimus
#84209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nismo mi realno politicki ni zreli i pametni. za par hefti vidis da se kifla susreo i razgovarao sa vise vaznih likova nego ljiljan i bake zajedno za10 godina. i sta nam to govori, a deklarativno kao hocemo u eu?
ne mi necemo u eu, mi hocemo korupciju, nesistem. mi necemo evropska i zapadna pravila i zakone, mi hocemo ovakve sudove i presude. mi hoecmo preko reda i hedije.
do nas je. evo i ovde. stite lopove i kriminalce. sutra kad oslobode fadila i ove za maline, kakva ce biti reakcia ovih sdfaovaca i ovde i po medijima i ulicama?
ne mi necemo u eu, mi hocemo korupciju, nesistem. mi necemo evropska i zapadna pravila i zakone, mi hocemo ovakve sudove i presude. mi hoecmo preko reda i hedije.
do nas je. evo i ovde. stite lopove i kriminalce. sutra kad oslobode fadila i ove za maline, kakva ce biti reakcia ovih sdfaovaca i ovde i po medijima i ulicama?
- Styling
- dr_Evil
#84211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@palermo , @Spit_fire ce slaviti. Ako nista zbog toga jer nijedan Hrvat nije osudjen zbog respiratora, pa nije red da i Fadil visi.sumirprimus wrote: ↑22/02/2023 15:24 nismo mi relano politicki ni zreli i pametni. za par hefti vidis da se kifla susreo sa vise vaznih likova nego ljiljan i bake zajedno z a10 godina. i sta nam to govori, a deklarativno kao hocemo u eu?
ne mi necemo u eu, mi hocemo korupciju, nesistem. mi necemo evropska i zapadna pravila iazakone, m hocemo ovakve sudove i prsude. mi hoecmo preko reda i hedije.
A da slucajno i Jelkica bude osudjena, opet ne valja! Mora biti 6 Hrvata za jednog Bosnjaka, da se odrzava tacna zastupljenost po institucijama.
Kad bi slucajno bio osudjen, onda bi to bio udar na Bosnjake, i pod hitno bi nas trebalo okrenuti istoku!
-
Hakiz
#84212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je neupitno.dr_Evil wrote: ↑22/02/2023 13:55
Ja SDAu otvoreno zamjeram kriminal, korupciju i nepotizam. A to vec nije botovanje.
Last edited by Hakiz on 22/02/2023 15:31, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#84213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tu je on uvijek, nece njega Bakir tako lako izradit. Nego ne spominje se DF jer se podrazumijeva da je to SDFA. Oni to interno rijese. Nek ostane u familiji.
-
mirza_15
#84214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dino kaže isto ono što sam ja napisao jučer. Nakon jedne rečenice o zajedničkim temama koje će biti na zajedničkoj sjednici je nastavio o IZ-u i to je stavljeno zajedno u isti kontekst. Moglo se tako tumačiti iz onoga što je tada rekao i trebao je biti oprezniji, ali je jučer, a evo i danas ponovio da to neće biti tema zajedničke sjednice i da će se o IZ-u odlučivati unutar BiH. Meni je još jučer bilo jasno da te dvije rečenice nisu povezane i o tome sam jučer pisao na ovoj temi.
https://n1info.ba/vijesti/konakovic-uoc ... wCxCtjKAeE
https://n1info.ba/vijesti/konakovic-uoc ... wCxCtjKAeE
-
caros
#84215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Misliš Dino je tek naknadno shvatio šta je uradio jučer pa ispravlja krivu Drinu?
Nadam se da svi koji visite na ovom forumu i branite stavove svojih stranaka makar imate neke koristi.
Nadam se da svi koji visite na ovom forumu i branite stavove svojih stranaka makar imate neke koristi.
-
Nebozemlja
#84216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jest, eto, frajer je toliko glup da ne konta kako je guranje IZ političko samoubistvo.
-
caros
#84217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne, lik koji je javno godinama branio sultaniju je naučnik.
- vee-jay
#84218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja, kako vidim trenutna desavanja stvari - vjerujem da se Osmorka konacno raspala i da je na sceni pravljenje nove vlasti na razini HDZ/SDFA/SBiH.
-
sajber87
#84219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hdz je sa sda i df mogla su vec u oktobru da pravi federalnu vlast i da drzavnu vlast dobiju i da nema stojanovica koji sad njih moze da blokira. Od samog pocetka kljuc je bio hdz, njih je neko "posavjetovao", covic je svasta ali glup nije tako treba sacekati kraj, kmeka nije samo onako.
-
Bossona
#84220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hakiz wrote: ↑22/02/2023 13:35Kada je Holbruk u Dejtonu rekao konstitutivnost, stvar je bila određena.dr_Evil wrote: ↑22/02/2023 13:31
Zato sto botujemo, na ovoj temi je smisleni razgovor izgubio smisao prije 1500 stranica! Botovanje od studenta(esad plavi, 512MB, Fudo Bosna) i njemu slicnih ne moze voditi ka normalnoj konverzaciji. Onda mozes pustiti da laz pobijedi, ili jednostavno ih poklopiti istinitim cinjenicama o njihovim naredbodavcima.
Bilo je trenutaka kada se moglo to uraditi, propustene su te prilike neposredno iza rata, i krajem rata. Tako da tu SDA jeste odgovorna apsolutno. Danas apsolutno postoje procedure i zakone kako se zaposljava i u kojem omjeru se dijele intitucije, ministarstva, agencije i slicno. Isto kao i broj zaposlenih u istim.
Reći da je Alija mogao to spriječiti je smiješno. Zašto Kosovo neće spriječiti formiranje Srpskih opština?
Zato što je Ujka Sem odlučio šta će biti.
Da to jednom završimo.

Alijinim rukoljubima i sljedbenicima "Potpiši Alija neka je ko avlija" uzalud dokazi da je veleizdajnik krčmio Bosnu sa onima koji su nam ga podvalili i prije agresije jer za njih je kršenje ustava RBiH i trgovina državom i njenim opstankom i sudbinom naroda nebitno, bitno je prati i pravdati veleizdajika kako je MORAO jer je po njima izdajnik bio iznad ustava jer oni vjeruju u bajkice, spinove i sve što im decenijama podvaljuju ljubitetlji lika i djela SANU podvale.

Evo crno na bijelo kako i kada je SANU podvala Alija Izetbegović dogovorio protivustavnu podjelu RBiH i pristao na mogućnost raspada i zbog čega je sazvao Bošnjački Sabor par sedmica poslije na kojem je doveo svoje istomišljenike "Fildžan A(v)lije da progura dogovrenu podjelu na tri dijela uz pravo na secesiju i raspad izgovorenu javno iz usta najvećeg izdajnika u historiji Bosne i Bošnjaka.
https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... xesE_2L7Gk
Kurspahićevo svjedočenje prilikom susreta sa Holbrukom, o Daytonu i antiustavnoj podijeli RBiH koja je dogovarana godinama prije potpisivanja Daytona! Republika oca i sina
Autor, Kemal Kurspahić
Aliji Izetbegoviću, ocu-osnivaču muslimanske stranke Demokratske akcije i "prvom " i posljednjem predsjedniku Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), bilo je dovoljno jedno veče u rezidenciji američkog ambasadora u Turskoj u Ankari, 4. septembra 1995, da pristane na ukidanje ustavnog naziva Republika BiH i na ozakonjenje Republike Srpske (RS) kao jednog od dva entiteta jedinstvene bosanske države, onako kako je u pregovorima s Amerikancima insistirao predsjednik Srbije Slobodan Milošević.
Nije da se Izetbegović nije nećkao, rekao je američkim posrednicima kako RS zvuči nekako "nacistički" ali je, pred uvjeravanjima kako se i Teksas zove republika ali je pod centralnom vlašću, pristao na promjenu imena. Tada je ovlastio i svog ministra inostranih poslova Muhameda Šaćirbeja da na ministarskom sastanku 8. septembra u Ženevi potpiše "ženevske principe" koji su ozakonili i naziv RS i teritorijalni omjer od 51 prema 49 posto između dva entiteta.
-
palermo
#84221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jes da ssi mi zemo, al bogami ne vrijedi na tebe trositi vrijeme.dr_Evil wrote: ↑22/02/2023 15:28@palermo , @Spit_fire ce slaviti. Ako nista zbog toga jer nijedan Hrvat nije osudjen zbog respiratora, pa nije red da i Fadil visi.sumirprimus wrote: ↑22/02/2023 15:24 nismo mi relano politicki ni zreli i pametni. za par hefti vidis da se kifla susreo sa vise vaznih likova nego ljiljan i bake zajedno z a10 godina. i sta nam to govori, a deklarativno kao hocemo u eu?
ne mi necemo u eu, mi hocemo korupciju, nesistem. mi necemo evropska i zapadna pravila iazakone, m hocemo ovakve sudove i prsude. mi hoecmo preko reda i hedije.
A da slucajno i Jelkica bude osudjena, opet ne valja! Mora biti 6 Hrvata za jednog Bosnjaka, da se odrzava tacna zastupljenost po institucijama.
Kad bi slucajno bio osudjen, onda bi to bio udar na Bosnjake, i pod hitno bi nas trebalo okrenuti istoku!
- Sanjarko
#84222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jaro, kolega nije SDA niti za SDA.Bossona wrote: ↑22/02/2023 16:30SpoilerShow
![]()
![]()
![]()
![]()
Alijinim rukoljubima i sljedbenicima "Potpiši Alija neka je ko avlija" uzalud dokazi da je veleizdajnik krčmio Bosnu sa onima koji su nam ga podvalili i prije agresije jer za njih je kršenje ustava RBiH i trgovina državom i njenim opstankom i sudbinom naroda nebitno, bitno je prati i pravdati veleizdajika kako je MORAO jer je po njima izdajnik bio iznad ustava jer oni vjeruju u bajkice, spinove i sve što im decenijama podvaljuju ljubitetlji lika i djela SANU podvale.
Evo crno na bijelo kako i kada je SANU podvala Alija Izetbegović dogovorio protivustavnu podjelu RBiH i pristao na mogućnost raspada i zbog čega je sazvao Bošnjački Sabor par sedmica poslije na kojem je doveo svoje istomišljenike "Fildžan A(v)lije da progura dogovrenu podjelu na tri dijela uz pravo na secesiju i raspad izgovorenu javno iz usta najvećeg izdajnika u historiji Bosne i Bošnjaka.
Kurspahićevo svjedočenje prilikom susreta sa Holbrukom, o Daytonu i antiustavnoj podijeli RBiH koja je dogovarana godinama prije potpisivanja Daytona! Republika oca i sina
Autor, Kemal Kurspahić
Aliji Izetbegoviću, ocu-osnivaču muslimanske stranke Demokratske akcije i "prvom " i posljednjem predsjedniku Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), bilo je dovoljno jedno veče u rezidenciji američkog ambasadora u Turskoj u Ankari, 4. septembra 1995, da pristane na ukidanje ustavnog naziva Republika BiH i na ozakonjenje Republike Srpske (RS) kao jednog od dva entiteta jedinstvene bosanske države, onako kako je u pregovorima s Amerikancima insistirao predsjednik Srbije Slobodan Milošević.
Nije da se Izetbegović nije nećkao, rekao je američkim posrednicima kako RS zvuči nekako "nacistički" ali je, pred uvjeravanjima kako se i Teksas zove republika ali je pod centralnom vlašću, pristao na promjenu imena. Tada je ovlastio i svog ministra inostranih poslova Muhameda Šaćirbeja da na ministarskom sastanku 8. septembra u Ženevi potpiše "ženevske principe" koji su ozakonili i naziv RS i teritorijalni omjer od 51 prema 49 posto između dva entiteta.
- Student_u_Ostavci
-
Bossona
#84224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svako ko napiše da je Alija MORAO kršiti Ustav RBIH i stavljati protivustavne potpise je neupućen i žrtva višedecenijske laži spinera i perača SANU podvale i veleizdajnika Alije, lansirane od strane njega i njegovih stranačkih kuhara laži i podvala, koji od njega prave, mudraca, državnika i vizionara.Sanjarko wrote: ↑22/02/2023 16:42Jaro, kolega nije SDA niti za SDA.Bossona wrote: ↑22/02/2023 16:30SpoilerShow
![]()
![]()
![]()
![]()
Autor, Kemal Kurspahić
-
PM72