Narod i Pravda (Konakovic)

Bossona

#26426 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bossona »

Konakoviću, ovakvu ogavno sramotnu izjavu i pristanak na direktno miješanje u izborni zakom po diktatu siledžije može pristati samo neko ko ima kolonijalan, ponizan ili podređen status.
mirsek

#26427 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirsek »

Škobo Habu wrote: 22/02/2023 07:58
mirsek wrote: 22/02/2023 01:27
Niti nas Hrvatska postuje niti ima dobre namjere prema BiH, niti je izborni zakon i djelovanje Smita tracnica demokratskog i civilizovanog svijeta.
Jeftina sizofrena izjava.
Al' nas zato poštuje Rusija i Kina? :lol:

Je l to Hrvatska glasala protiv rezolucije o srebreničkom genocidu u UN, recimo?

Između tvoje izjave i citirane - pogodi što je šizofreno?
Isto bi rekao i kad bi neko isao u Rusiju da se dogovara o izbornom zakonu, ne vidim tu kontradiktornost sa moje strane.
Takodjer strateski u svijetu vise uticaja imaju Rusija i Kina nego Hrvatska, ne vidim tu neku poveznicu.
Škobo Habu

#26428 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

mirsek wrote: 22/02/2023 09:31
Isto bi rekao i kad bi neko isao u Rusiju da se dogovara o izbornom zakonu, ne vidim tu kontradiktornost sa moje strane.
Takodjer strateski u svijetu vise uticaja imaju Rusija i Kina nego Hrvatska, ne vidim tu neku poveznicu.
Naravno da si kontradiktoran.

Dok Bakirovi askeri proglašavaju Visokog Predstavnika za islamofobiju, u isto vrijeme, zazivaju savezništvo sa Putinovom Rusijom, koja je blokirala u UN britansku rezoluciju o Srebrenici!'
mirsek

#26429 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirsek »

Škobo Habu wrote: 22/02/2023 10:07
mirsek wrote: 22/02/2023 09:31
Naravno da si kontradiktoran.

Dok Bakirovi askeri proglašavaju Visokog Predstavnika za islamofobiju, u isto vrijeme, zazivaju savezništvo sa Putinovom Rusijom, koja je blokirala u UN britansku rezoluciju o Srebrenici!'
Nije to sazivanje bratimljenja sa Rusijom, nego nacin da nas i zapad pocne vise gledati i obracati paznju na nase potrebe a ne kao jeftini kusur koji ce se sloziti sa svakom odlukom zapada, cak i na vlastitu stetu.
Slijepo pracenje zapada nas vodi u politicko razoruzavanje kao naroda, kao sto se i vidi iz dosadasnjeg ponasanja tog zapada prema nama.
Škobo Habu

#26430 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

mirsek wrote: 22/02/2023 10:23
Nije to sazivanje bratimljenja sa Rusijom, nego nacin da nas i zapad pocne vise gledati i obracati paznju na nase potrebe a ne kao jeftini kusur koji ce se sloziti sa svakom odlukom zapada, cak i na vlastitu stetu.
Slijepo pracenje zapada nas vodi u politicko razoruzavanje kao naroda, kao sto se i vidi iz dosadasnjeg ponasanja tog zapada prema nama.
Znači ti predlažeš ono što, recimo, traži ekstremna desnica u Srbiji od Vučića?

Stupanje u nekakvu evro-azijsku uniju sa Rusijom, jačanje veza sa Kinom i sa svim zemljama koje ne priznaju Kosovo.

U cilju je konfrontacija sa kompletnim Zapadom, pa se u tom smislu možemo hladno popišati na ono što su za očuvanje BiH današnjim granicama učinile zapadne zemlje. Kolone onih koji idu trbuhom za kruhom ka Njemačkoj i dalje preusmjeriti za Tursku i Kinu?

Mi smo "jeftin kusur" zato što nas je izetbegovićevizam, u svakom smislu, sve na to.
Nacionalni preporod se ne ostvaruje tako što ti politiku vode hodže, niti što većom izgradnjom džamija, dok se za to vrijeme krčmi i uništava sve državno što valja, već, naprotiv, ulaganjem u obrazovanje, ekonomiju i zdravstvo.

Mi smo svim parametrima na zadnjem mjestu u Evropi i ti se pitaš što smo kusur? Pitaj Aliju rahmetli i njegovu bulumentu koja je vodila "nacionalni preporod". Čak se i devedesetih, u onoj Alijinoj SDA, moglo naći pametni i obrazovanih ljudi; danas caruju likovi poput Zahiragića i sličnih, tako da nije nikakvo čudo što smo na civlizacijskom dnu.
Styling

#26431 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Bossona wrote: 22/02/2023 09:15
Konakoviću, ovakvu ogavno sramotnu izjavu i pristanak na direktno miješanje u izborni zakom po diktatu siledžije može pristati samo neko ko ima kolonijalan, ponizan ili podređen status.
Mijesanje i IZ moze samo ako se svi usaglase. Znaci, Dino sam niti moze, niti hoce. Ili ste nepismeni i ne poznajete kako se donose odluke u drzavi ili ste bezobrazni, trece nema.
breuer

#26432 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

Dino sam hoće, to što su, na svu sreću, potrebi i drugi, dovoljno govori o njemu kao pudlici Zagreba.
Styling

#26433 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

breuer wrote: 22/02/2023 11:14 Dino sam hoće, to što su, na svu sreću, potrebi i drugi, dovoljno govori o njemu kao pudlici Zagreba.
Dino hoce, kao i sav normalan svijet, da se problem rijesi.
512MB

#26434 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 512MB »

Kakav problem?
Hakiz

#26435 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 22/02/2023 11:00
Bossona wrote: 22/02/2023 09:15
Mijesanje i IZ moze samo ako se svi usaglase. Znaci, Dino sam niti moze, niti hoce. Ili ste nepismeni i ne poznajete kako se donose odluke u drzavi ili ste bezobrazni, trece nema.
A možeš barem principijelno reći da sa Zagrebom nećeš razgovarati o unutrašnjim stvarima BiH. Postaviti stvari tako da svako spominjanje IZ od Zagreba izgleda kao agresija na BiH.

To da će Zagreb pomagati Čoviću znaš, ali nećeš ti legitimirati Zagreb tako što ćeš sa njim o tome razgovarati
kokakolas

#26436 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kokakolas »

Nijedna politicka stranka (a kamoli pojedinac) u 30 godina nije ovoliko zabelajila SDA kliku kao sto je Dino u zadnjih 10 dana :wink:
MUNAFIK

#26437 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Podigli su i najuspavanije botove protiv Dine...
Styling

#26438 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Hakiz wrote: 22/02/2023 13:23

A možeš barem principijelno reći da sa Zagrebom nećeš razgovarati o unutrašnjim stvarima BiH. Postaviti stvari tako da svako spominjanje IZ od Zagreba izgleda kao agresija na BiH.

To da će Zagreb pomagati Čoviću znaš, ali nećeš ti legitimirati Zagreb tako što ćeš sa njim o tome razgovarati
Sa svima se razgovara o unutrasnjim stvarim drzave jer imas protektorat medjunarodne zajednice bez koje ne mozes nista usvojiti dok oni ne kazu da moze. A po potrebi ti mogu i nametnuti. Nismo suverena i nezavisna drzava pa da sami o debi odlucujemo.
Styling

#26439 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

kokakolas wrote: 22/02/2023 13:26 Nijedna politicka stranka (a kamoli pojedinac) u 30 godina nije ovoliko zabelajila SDA kliku kao sto je Dino u zadnjih 10 dana :wink:
Uzivanje je citati ovo plakanje i kukanje. Svaki novi post placa i kuknjave mi samo uljepsa dan :D
Hakiz

#26440 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 22/02/2023 13:40

Sa svima se razgovara o unutrasnjim stvarim drzave jer imas protektorat medjunarodne zajednice bez koje ne mozes nista usvojiti dok oni ne kazu da moze. A po potrebi ti mogu i nametnuti. Nismo suverena i nezavisna drzava pa da sami o debi odlucujemo.
Zato nas Hrvatska sve pita i sluša oko Pelješkog mosta, Trgovske gore itd.

Ne sa Zagrebom i Beogradom.

Ako si u pravu, zašto se ne dozvoljava da generali HV dođu u BiH u sklopu NATO? Možda jer trojka u sukobu Plenković Milanović (komandant) staje na stranu Plenkovića?

Dobro je to, i mi se petljamo u unutrsšnje stvari RH :lol:
Styling

#26441 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Hakiz wrote: 22/02/2023 13:49
Styling wrote: 22/02/2023 13:40

Zato nas Hrvatska sve pita i sluša oko Pelješkog mosta, Trgovske gore itd.

Ne sa Zagrebom i Beogradom.

Ako si u pravu, zašto se ne dozvoljava da generali HV dođu u BiH u sklopu NATO? Možda jer trojka u sukobu Plenković Milanović (komandant) staje na stranu Plenkovića?

Dobro je to, i mi se petljamo u unutrsšnje stvari RH :lol:
Svjestan si naseg geostrateskog polozaja u odnosima unutar Evrope a i svijeta. Mi smo kao suplji han. nemamo ni snage ni jedinstva da se izborimo za nezavisnost i samostalnost. Nista sto se desava u BiH nema nikakve reffleksije na desavanja oko nas, a sve sto se desava oko nas ima refleksije na unutrasnje stanje. Zalosno, ali je tako.
512MB

#26442 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 512MB »

Styling wrote: 22/02/2023 12:45
breuer wrote: 22/02/2023 11:14 Dino sam hoće, to što su, na svu sreću, potrebi i drugi, dovoljno govori o njemu kao pudlici Zagreba.
Dino hoce, kao i sav normalan svijet, da se problem rijesi.
Koji problem da rješi?
ReymondReddington

#26443 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ReymondReddington »

Nije govno nego se pas posrao. Sve i jedan zakon u Bih se donese od strane bh politicara. Ali 2/3 tih politicara ce uvijek se konsuktovati sa zagrebom i beogradom.

Ti kad pricas sa HDZ pricas i sa Zagrebom. Isto je SNSD.

Agresija na Bih? Pa Hrvatska se fali u sred Europe da je lobirala da schmit nametne izborni zakon. Sad ce se neko ko fol u europi pocesati na agresiju zagreba na izborni zakon BIh.
kokakolas

#26444 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kokakolas »

Styling wrote: 22/02/2023 13:41
kokakolas wrote: 22/02/2023 13:26 Nijedna politicka stranka (a kamoli pojedinac) u 30 godina nije ovoliko zabelajila SDA kliku kao sto je Dino u zadnjih 10 dana :wink:
Uzivanje je citati ovo plakanje i kukanje. Svaki novi post placa i kuknjave mi samo uljepsa dan :D
Takodje :thumbup:
Hakiz

#26445 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

ReymondReddington wrote: 22/02/2023 15:19

Nije govno nego se pas posrao. Sve i jedan zakon u Bih se donese od strane bh politicara. Ali 2/3 tih politicara ce uvijek se konsuktovati sa zagrebom i beogradom.

Ti kad pricas sa HDZ pricas i sa Zagrebom. Isto je SNSD.

Agresija na Bih? Pa Hrvatska se fali u sred Europe da je lobirala da schmit nametne izborni zakon. Sad ce se neko ko fol u europi pocesati na agresiju zagreba na izborni zakon BIh.
Pa može i ona 1/3, šta fali?

Zamisli da je Čović rekao "Nema nas ni 1/3, samo 20%, da se ne kofrčimo sa legitimitetom".

Nije, nego je upro po svom. I sada bere plodove svog rada.
breuer

#26446 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

oj šta je pudlica na temi, pomilkit će vas zvaničnici Zagreba, samo polako...
mirza_15

#26447 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Dino kaže isto ono što sam ja napisao jučer. Nakon jedne rečenice o zajedničkim temama koje će biti na zajedničkoj sjednici je nastavio o IZ-u i to je stavljeno zajedno u isti kontekst. Moglo se tako tumačiti iz onoga što je tada rekao i trebao je biti oprezniji, ali je jučer, a evo i danas ponovio da to neće biti tema zajedničke sjednice i da će se o IZ-u odlučivati unutar BiH. Meni je još jučer bilo jasno da te dvije rečenice nisu povezane i o tome sam jučer pisao na drugoj temi.

https://n1info.ba/vijesti/konakovic-uoc ... wCxCtjKAeE
harisl

#26448 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by harisl »

Najjednostavnije bi bilo da se Dini dodijeli prevodilac sa zavrsenim odgovarajucim fakultetom ili iskustvom u diplomatiji, kakav sto poznaje Ustav i zakone BiH, nekakva vrsta filtera prema spoljnjem svijetu... Ma dobar je Dino, samo sto bi za dvije- tri ovakve posjete poceo rat u BiH. Da je makar bila kakva teska posjeta, nego vecinom slikanje i pet recenica o dobrosusjedskim odnosima, nije lako to bilo zeznuti, al eto...
Styling

#26449 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

harisl wrote: 22/02/2023 15:44 Najjednostavnije bi bilo da se Dini dodijeli prevodilac sa zavrsenim odgovarajucim fakultetom ili iskustvom u diplomatiji, kakav sto poznaje Ustav i zakone BiH, nekakva vrsta filtera prema spoljnjem svijetu... Ma dobar je Dino, samo sto bi za dvije- tri ovakve posjete poceo rat u BiH. Da je makar bila kakva teska posjeta, nego vecinom slikanje i pet recenica o dobrosusjedskim odnosima, nije lako to bilo zeznuti, al eto...
Ma ja, vi iz SDA ste inace eksperti za spoljnu politiku. To ste vec dokazali pa nas sve glava boli.
harisl

#26450 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by harisl »

Styling wrote: 22/02/2023 15:52
harisl wrote: 22/02/2023 15:44 Najjednostavnije bi bilo da se Dini dodijeli prevodilac sa zavrsenim odgovarajucim fakultetom ili iskustvom u diplomatiji, kakav sto poznaje Ustav i zakone BiH, nekakva vrsta filtera prema spoljnjem svijetu... Ma dobar je Dino, samo sto bi za dvije- tri ovakve posjete poceo rat u BiH. Da je makar bila kakva teska posjeta, nego vecinom slikanje i pet recenica o dobrosusjedskim odnosima, nije lako to bilo zeznuti, al eto...
Ma ja, vi iz SDA ste inace eksperti za spoljnu politiku. To ste vec dokazali pa nas sve glava boli.
Ma ne, ozbiljno, kada ide sa prevodiocem, to sve ide ko podmazano, a vidi sta bi cim je dobio priliku da sam kaze sta mu je na srcu... Bog zna sta je on pricao u Briselu, samo sto je to vjerovatno prevodioc ispeglao da nas ne bombarduju iz EU...
Post Reply