Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
caros

#6976 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by caros »

Prvo otkaz ljudskom smeću zvanom Mirza i onda bi se možda moglo razgovarati.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#6977 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

emigrazione wrote: 21/02/2023 08:53 Pa neće se sa klošarima i narko dilerima dogovarati
Je li Emir Kurtic narko diler i klosar, evo samo od njega da krenem, ne moram druga imena koja su bila u i oko kluba spominjati?

Doduse Stojnic, Hurem i ekipa, ocigledno su oni krug nezavisnih intelektualaca 99, sa njima moze!
Blixen

#6978 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Blixen »

F&N wrote: 21/02/2023 08:47 Problem je sto se nemas s kim dogovarati. S Ismirom je jedini dogovor da bude kako on hoce. Pa ako se to uklapa u tvoje okvire onda imas deal.
U svakoj drugoj opciji s Ismirom je nemoguce raditi, lik te prekrizi ili baci ignore.
Ne ostavlja puno prostora za kompromis.
ne mozemo se ti ili ja dogovarati sa njim kako ce Ismir da trosi svoje pare
nisi ti ili ja, ili bilo ko u drugi poziciji da se za bilo sta pita, dok god on placa
to jednostavno tako
Logovan

#6979 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Derbi u Trening centru u Zenici. :mrgreen:
rocco_siffredi

#6980 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

https://sportsport.ba/fudbal/zvanicno-s ... tru/444801
Ovo je prestrašno šta rade. Nema gdje nas nisu bacili ove godine da igramo, nemjerljiva šteta je napravljena klubu. Hoće li neko barem nešto reći na ovo?
emigrazione

#6981 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

F&N wrote: 21/02/2023 08:54
emigrazione wrote: 21/02/2023 08:53 Pa neće se sa klošarima i narko dilerima dogovarati
Je li Emir Kurtic narko diler i klosar, evo samo od njega da krenem, ne moram druga imena koja su bila u i oko kluba spominjati?

Doduse Stojnic, Hurem i ekipa, ocigledno su oni krug nezavisnih intelektualaca 99, sa njima moze!
Nije, ali je mlatimud sto je u suštini isti kurac...tražiti da Mirvić razgovara sa navijačima je komično, ko su ti navijači i kako se zovu, ko ih je ovlastio da vode razgovore, ko nameće teme itd. Svi su imali priliku, ali jok čeka se iza ćoška da se nekome nakače na leđa i da seru o čemu blage veze nemaju. I Ja mislim da Mirvić dosta fula u nekim stvarima, ali šuti i nadaj se da će da nauči što ima nekog smisla, postigao je nešto u životu tako što je učio i naučio, treba očekivati da će i ovo savladati....a šta od ovih očekivati?! Zamisli jebote kao ekipa sa sjevera ima nešto Mirviću da kaže, da ga oni savjetuju :lol:
F&N

#6982 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Blixen wrote: 21/02/2023 12:49
F&N wrote: 21/02/2023 08:47 Problem je sto se nemas s kim dogovarati. S Ismirom je jedini dogovor da bude kako on hoce. Pa ako se to uklapa u tvoje okvire onda imas deal.
U svakoj drugoj opciji s Ismirom je nemoguce raditi, lik te prekrizi ili baci ignore.
ne mozemo se ti ili ja dogovarati sa njim kako ce Ismir da trosi svoje pare
nisi ti ili ja, ili bilo ko u drugi poziciji da se za bilo sta pita, dok god on placa
to jednostavno tako
Ne mozemo se na taj nacin ponasati.
Prvo Ismir je preuzeo klub, nije preuzeo piljaru. Ono sto je on preuzeo je stvarano 77 godina. Ne moze se sada reci e ti placas pa se ti prckaj.
Nema to nigdje u svijetu.
Ako krenemo od toga, svakog od nas, sto navijamo za taj klub? Nije sigurno ni zbog formacija, igre, ni trenera. Vec zbog neceg drugog zbog cega smo poceli klub posmatrati dijelom svog identiteta, koje smo preuzeli od roditelja, i koji cemo prenijeti na svoju djecu ili smo vec prenijeli.
Ne moze se neko s tim igrati po principu ja dajem pare ja radim sta hocu.

Slazem se da ima apsolutno pravo zaposljavati koga hoce, druziti se kome s kim hoce, ali mislim da mora postojati senzibilitet prema glasu navijaca (ovdje ne mislim na HZ i sjever, te samoprozvane vodje). Jer navijaci cine klub velikim, vise nego igraci, titule ili rezultati.
Blixen

#6983 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Blixen »

F&N wrote: 21/02/2023 14:45
Blixen wrote: 21/02/2023 12:49 ne mozemo se ti ili ja dogovarati sa njim kako ce Ismir da trosi svoje pare
to jednostavno tako
Ne mozemo se na taj nacin ponasati.
Prvo Ismir je preuzeo klub, nije preuzeo piljaru. Ono sto je on preuzeo je stvarano 77 godina. Ne moze se sada reci e ti placas pa se ti prckaj.
Nema to nigdje u svijetu.
Ako krenemo od toga, svakog od nas, sto navijamo za taj klub? Nije sigurno ni zbog formacija, igre, ni trenera. Vec zbog neceg drugog zbog cega smo poceli klub posmatrati dijelom svog identiteta, koje smo preuzeli od roditelja, i koji cemo prenijeti na svoju djecu ili smo vec prenijeli.
Ne moze se neko s tim igrati po principu ja dajem pare ja radim sta hocu.
i ja sam tako razmisljao do prije deset godina
a onda mi je drug u jednom razgovoru rekao, halo brko ti si izgleda prespavao zadnjih 20-30 godina
onda je krenuo redom sta se sve stvaralo 70+ godina
razne Hidrogradnje, Vranice, Feroelektro, KK Bosna i tako redom nestalo kao da ih nikad nije bilo

jbg takav vakat dosao
da postoji druga opcija za lovu, sad za sad ne postoji
da imamo grupu investitora, pa da se sa vise ljudi prica, nemamo
nazalost moramo trpiti Ismira i njegovu iskljucivost ili nas ceka sudbina onih u dolini dugova
kakaljin

#6984 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

emigrazione wrote: 21/02/2023 13:37
F&N wrote: 21/02/2023 08:54

Nije, ali je mlatimud sto je u suštini isti kurac...tražiti da Mirvić razgovara sa navijačima je komično, ko su ti navijači i kako se zovu, ko ih je ovlastio da vode razgovore, ko nameće teme itd. Svi su imali priliku, ali jok čeka se iza ćoška da se nekome nakače na leđa i da seru o čemu blage veze nemaju. I Ja mislim da Mirvić dosta fula u nekim stvarima, ali šuti i nadaj se da će da nauči što ima nekog smisla, postigao je nešto u životu tako što je učio i naučio, treba očekivati da će i ovo savladati....a šta od ovih očekivati?! Zamisli jebote kao ekipa sa sjevera ima nešto Mirviću da kaže, da ga oni savjetuju :lol:
Da se napravi udruzenje clanova FK Sarajevo i da se tu izabere predsjednik pa da on ide na razgovor da se razgovara pa bi nekako i moglo. Ali dok Mirvic daje svoje pare tu svi ostali nemaju sta traziti dok i oni ne budu davali svoje pare.
Logovan

#6985 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

rocco_siffredi wrote: 21/02/2023 13:33 https://sportsport.ba/fudbal/zvanicno-s ... tru/444801
Ovo je prestrašno šta rade. Nema gdje nas nisu bacili ove godine da igramo, nemjerljiva šteta je napravljena klubu. Hoće li neko barem nešto reći na ovo?
Jasta ce :-) Svi sute, neke valjda strah da dignu glas, neke boli briga i eto ti, imamo to sto imamo. :-)

Gdje cemo igrati protiv Veleza? Ako ne moze derbi na Kosevu, onda ne moze ni protiv Veleza.
velaxsa

#6986 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by velaxsa »

Ne mozemo 10 000 clanova da skupimo, a mi bi da nas neko pita sta mislimo, koga cemo dovesti, koga otjerati, gdje cemo na pripreme, koji ce trener voditi ekipu (mi cemo mu izdiktirati sastav i formaciju)....Ismir je napravio mmogo gresaka, ali je uradio mnogo vise dobrog. Valjda ce iz gresaka nauciti i krenuti kako treba konacno...na nama je da dajemo podrsku Klubu i navijamo....ovo oko stadiona je "klasicni bosanski biznis"- nasa posla u reziji Vice i Saveza....izdrzali smo i gore, glavu gore. Imamo dobru ekipu, ocekujem lijepu igru konacno na proljece i solidno popunjeno Kosevo aBd...
kakaljin

#6987 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

velaxsa wrote: 21/02/2023 18:17 Ne mozemo 10 000 clanova da skupimo, a mi bi da nas neko pita sta mislimo, koga cemo dovesti, koga otjerati, gdje cemo na pripreme, koji ce trener voditi ekipu (mi cemo mu izdiktirati sastav i formaciju)....Ismir je napravio mmogo gresaka, ali je uradio mnogo vise dobrog. Valjda ce iz gresaka nauciti i krenuti kako treba konacno...na nama je da dajemo podrsku Klubu i navijamo....ovo oko stadiona je "klasicni bosanski biznis"- nasa posla u reziji Vice i Saveza....izdrzali smo i gore, glavu gore. Imamo dobru ekipu, ocekujem lijepu igru konacno na proljece i solidno popunjeno Kosevo aBd...
Pa da nas ima toliko i vise da bi se i onda mozda nesto i nase pitalo jer imamo veliki broj clanova, a dok ne budemo imali veliki broj clanova mi mozemo samo davati podrsku i navijati za klub da ostvari sto bolje rezultate.
emigrazione

#6988 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Ono sto je on preuzeo je stvarano 77 godina
Brat bratu nije stvarano vise od 20 godina sa prekidima, a 57 je brutalno uništavano i pljačkano
Adobeg

#6989 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

Mirvic nije Sarajevo, niti ce biti tu zadugo, on je samo u prolazu kroz klub ima on milion gresaka a i nekih dobrih stvari,istina je kada je dosao u klub svasta se uhljebilo i dobro zivi od kluba.
molotovljev

#6990 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by molotovljev »

U svakoj drugoj opciji s Ismirom je nemoguce raditi, lik te prekrizi ili baci ignore. Lik bez ikakvog osjecaja za lojalnost. Smijenio je bezbroj ljudi "od povjerenja".
Problem ovog sistema je sto sutra lik ako bude htio da Sarajevo igrau plavim dresovima, vjerujte mi da ce igrati. Lik nece htjeti ni saslusati druge stavove. Jednostavno ono sto on zamisli da je ispravno, ili mu neko isuflira (a jako je podlozan sufliranjima), on ce to i sprovesti, makar morao otpustiti 5 ljudi, platiti 5 puta vise ili sta vec. Ono preko mrtvih do svog.

Ovo ima 2 strane, jedna je ako se natakari na nesto dobro za klub izgurat ce do kraja, ili obrnuto kao u slucaju Mirze, izgurat ce do kraja.

Dobar post,u smislu da si sa nama podijelio jako bitne informacije. Zahvaljujem.
E sad, da se razumijemo, pisem u svoje ime i sve sto pisem je moj licni stav.
Kada je rijec o problemu Sjever - Mirza - Uprava, moram biti iskren i reci da sam neutralan,
iako je Sjever, kao tribina, nesto sto oduvijek postujem i samim tim uvijek nastojim biti njihova
podrska. Ako treba da ih kritikujem zbog nekog ispada necu se ustrucavati. Naravno, dobronamjerno
i bez suvisnog prozivanja, tipa skijaši i sl.
Pa, evo recimo, mislim da pretjeruju sa ovim bojkotom i nazovimo ih nasilnim metodama
rjesavanja problema. Dok opet nekako ih i razumijem, jer smatram da je Ismir doveo pogresnog
covjeka u pogresno vrijeme, i da stvar bude gora, uradio je to bez konsultacija sa Sjeverom.
Trebao se informisati na vrijeme i na taj bi nacin mogao pretpostaviti kakva ce biti reakcija Sjevera.
Ja bih tu pustio Mirzu do kraja sezone ili eventualno evropskih utakmica, da vidimo kakav ce
rezultat biti. Pa jbg, mozda napravi neko cudo, sto bi prije svega bilo u interesu Kluba, a mozda
vec nakon par kola pod pritiskom sam ode. Po meni, to je taj kompromis koji svi nekako prizeljkujemo.

E sad, da prokomentarisem tu njegovu tvrdoglavost, mislim na Ismira... Kazes da moze sta hoce.
Pa ja smatram i siguran sam u to da bas ne moze sve. Postoji neka granica, pa cak i za njega.
Skontaces o cemu pricam, jer ti si bas nedavno pitao gdje su, zasto sute.
Neko je nekad iz ljubavi prema Klubu, omogucio i pruzio sansu da ovaj Klub podigne na visi nivo.
Priliku je dobio Ismir, prije njega Nam, bezuspjeno i nezainteresovano (dovidjenja, prijatno)
Prije njih Tan, od koga smo svakako ocekivali vise, ali dobar je Amidza...
sencobih

#6991 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Mislim da je sjever kod Ismira izgubio kredibilitet od onda kada ih je molio da ne pale baklje u podne jer imaju se pare trošiti na preča mjesta nego puniti kasu saveza. Horde su na to odgovorile sa palilo se i paliće se , i tako smo imali bakljade po suncanom danu i po noći i slicne gluposti. Meni lično ne smetaju baklje ali brate trebaš imati razlog a ne samo da pališ i kad treba i kad ne treba. I poslije svake tekme račun 2,3,5 milja
Blixen

#6992 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Blixen »

Adobeg wrote: 21/02/2023 23:21 Mirvic nije Sarajevo, niti ce biti tu zadugo
Horde su vječne, ali ih malo jebu finansije 🤣
ZonFon

#6993 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZonFon »

Pa sto se onda sa Mirzom dogovorio da preuzme klupu :?
molotovljev

#6994 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by molotovljev »

sencobih wrote: 22/02/2023 06:49 Mislim da je sjever kod Ismira izgubio kredibilitet od onda kada ih je molio da ne pale baklje u podne jer imaju se pare trošiti na preča mjesta nego puniti kasu saveza. Horde su na to odgovorile sa palilo se i paliće se , i tako smo imali bakljade po suncanom danu i po noći i slicne gluposti. Meni lično ne smetaju baklje ali brate trebaš imati razlog a ne samo da pališ i kad treba i kad ne treba. I poslije svake tekme račun 2,3,5 milja
Ma meni je ta pirotehnika bezveze vazda bila...ali hajde nema veze, shvatam, smjena generacije,
neki novi klinci... Nek' malo furaju fazon. Medjutim, zbog toga kontrirati bilo kojoj
navijackoj grupi je opasna i nepredvidjena avantura.
Da li razmisljamo o posljedicama bojkota? Nije to samo ne dolaziti na utakmice.
Sta ako Sjever istraje u bojkotu pa se recimo pojave na evropskoj utakmici, naprave bakljadu,
bace na atletsku dva, tri topovska... Sta cemo tada?
Zato gospodo iz Uprave sjedite sa predstavnicima navijaca i dogovorite se na nacin da to bude
u interesu Kluba.
Logovan

#6995 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Kako smo uspjeli saznati, njih sedam je steklo pravo nastupa i za njih je sva potrebna papirologija završena, dok bi do sutra trebali biti riješeni i svi detalji oko registracije Ivana Borne Jelić Balte i Slaviše Radovića. Obojica su, kako smo saznali, u saradnji sa klupskom administracijom riješili sve potrebne papire, pa se čeka samo "zeleno svjetlo", kako bi i oni bili zvanično registrovani.
Blixen

#6996 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Blixen »

molotovljev wrote: 22/02/2023 10:14 Sta ako Sjever istraje u bojkotu pa se recimo pojave na evropskoj utakmici, naprave bakljadu,
za tu tekmu iznajmis slijedece
Screening-
You will also pass through what they call ‘screening arches’. Essentially, it’s like going through the detectors at the airport. This is so they can check nothing dangerous is coming in. There isn’t a risk to anyone going through these, including pregnant women and people with pacemakers.

kao sto je na ulazu u sigurni dio aerodroma (gate area)
na karti napises da ce svi biti detaljno pregledani i da dodju ranije

tako ti je na svakom stadionu u Engleskoj
kome se ne svidja neka bojkotuje i dalje :D

https://www.keytek.co.uk/blog/stadium-security/
kakaljin

#6997 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

molotovljev wrote: 22/02/2023 10:14
sencobih wrote: 22/02/2023 06:49 Mislim da je sjever kod Ismira izgubio kredibilitet od onda kada ih je molio da ne pale baklje u podne jer imaju se pare trošiti na preča mjesta nego puniti kasu saveza. Horde su na to odgovorile sa palilo se i paliće se , i tako smo imali bakljade po suncanom danu i po noći i slicne gluposti. Meni lično ne smetaju baklje ali brate trebaš imati razlog a ne samo da pališ i kad treba i kad ne treba. I poslije svake tekme račun 2,3,5 milja
Ma meni je ta pirotehnika bezveze vazda bila...ali hajde nema veze, shvatam, smjena generacije,
neki novi klinci... Nek' malo furaju fazon. Medjutim, zbog toga kontrirati bilo kojoj
navijackoj grupi je opasna i nepredvidjena avantura.
Da li razmisljamo o posljedicama bojkota? Nije to samo ne dolaziti na utakmice.
Sta ako Sjever istraje u bojkotu pa se recimo pojave na evropskoj utakmici, naprave bakljadu,

Zato gospodo iz Uprave sjedite sa predstavnicima navijaca i dogovorite se na nacin da to bude
u interesu Kluba.
E onda ko to uradi je najveci dusman kluba i treba mu dozivotno zabraniti dolazak u blizinu gdje god igra FK Sarajevo
Logovan

#6998 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Nije ti ovo nikako ok, bezveze ti je.
F&N

#6999 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

ZonFon wrote: 22/02/2023 09:12
Pa vidis fino ti covjek napisao nece sa dilerima. Mirza nije diler, on je musterija.
sencobih

#7000 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

F&N wrote: 22/02/2023 13:18
ZonFon wrote: 22/02/2023 09:12

Pa vidis fino ti covjek napisao nece sa dilerima. Mirza nije diler, on je musterija.
a mušterija je uvijek u pravu :lol:
Post Reply