evo to je ta mapabitanga_sa_otesa wrote: ↑21/02/2023 20:51 samo da upitam jel ide ista mapa za 1.6 koji je presao 400.000 po gradu i 1.6 koji je presao 100.000 na otvorenoj cesti/autoputu??

Moderators: _BataZiv_0809, anex
evo to je ta mapabitanga_sa_otesa wrote: ↑21/02/2023 20:51 samo da upitam jel ide ista mapa za 1.6 koji je presao 400.000 po gradu i 1.6 koji je presao 100.000 na otvorenoj cesti/autoputu??

tebi je svakako marka ko tepsija kad pomislis da operes auto spricom - dobijes napad panike, halcevi, znojenje, anafilakticki sok.... i mislis da imas zmiju u dzepu....konektovan wrote: ↑21/02/2023 21:07 Ja ne bih smio mazdu ni pod visokim pritiskom oprati, a kamoli dirati kakve blokade momenta..![]()
Nemaš ti pojma,....ja sam prekjučer 3 KM potrošio na samouslužnoj, a ti me ovdje etiketiraš k'o kakvu škrticu, stipsu,.....i to redovno.skrbavi-admin wrote: ↑21/02/2023 21:11tebi je svakako marka ko tepsija kad pomislis da operes auto spricom - dobijes napad panike, halcevi, znojenje, anafilakticki sok.... i mislis da imas zmiju u dzepu....konektovan wrote: ↑21/02/2023 21:07 Ja ne bih smio mazdu ni pod visokim pritiskom oprati, a kamoli dirati kakve blokade momenta..![]()
Kažem ovi naši ovdje chiptuningeri, kupe mapu lupam za 2.0 TDI i slabo da šta barću po njoj. Flashuju svakom istu mapu. Kurac će mu čitati izvještaje svaki dan i blago podešavati da bi je prilagodili načinu vožnje, mogućim promjenama na motoru, kao i samom stanju motora (kilometraža, istrošenost itd.) i tako sedmicama dok ne dođe do najbolje moguće. Nego lupi mu neku srednju žalost, uzme keš i bokteveselio.
Ne taj, timberland onaj
jesi imo za pilku poslije?konektovan wrote: ↑21/02/2023 21:13Nemaš ti pojma,....ja sam prekjučer 3 KM potrošio na samouslužnoj, a ti me ovdje etiketiraš k'o kakvu škrticu, stipsu,.....i to redovno.skrbavi-admin wrote: ↑21/02/2023 21:11
tebi je svakako marka ko tepsija kad pomislis da operes auto spricom - dobijes napad panike, halcevi, znojenje, anafilakticki sok.... i mislis da imas zmiju u dzepu....![]()
To se zove optimalna mapa....stejđ 1EFD22 wrote: ↑21/02/2023 21:14Kažem ovi naši ovdje chiptuningeri, kupe mapu lupam za 2.0 TDI i slabo da šta barću po njoj. Flashuju svakom istu mapu. Kurac će mu čitati izvještaje svaki dan i blago podešavati da bi je prilagodili načinu vožnje, mogućim promjenama na motoru, kao i samom stanju motora (kilometraža, istrošenost itd.) i tako sedmicama dok ne dođe do najbolje moguće. Nego lupi mu neku srednju žalost, uzme keš i bokteveselio.
Ja pilku samo kad je visok datum....inače argeta.skrbavi-admin wrote: ↑21/02/2023 21:16jesi imo za pilku poslije?konektovan wrote: ↑21/02/2023 21:13
Nemaš ti pojma,....ja sam prekjučer 3 KM potrošio na samouslužnoj, a ti me ovdje etiketiraš k'o kakvu škrticu, stipsu,.....i to redovno.![]()
E to to, nikako da mi naumpadne. Stejđ van i gasssss. Još mu kolega priučeni varioc navari neki lafo daunpajp pa kad fijukne Vilsonovim odmah lišce otpada s drveća. A turbina samo govori uuuuhaaaaaaaaakonektovan wrote: ↑21/02/2023 21:16To se zove optimalna mapa....stejđ 1EFD22 wrote: ↑21/02/2023 21:14
Kažem ovi naši ovdje chiptuningeri, kupe mapu lupam za 2.0 TDI i slabo da šta barću po njoj. Flashuju svakom istu mapu. Kurac će mu čitati izvještaje svaki dan i blago podešavati da bi je prilagodili načinu vožnje, mogućim promjenama na motoru, kao i samom stanju motora (kilometraža, istrošenost itd.) i tako sedmicama dok ne dođe do najbolje moguće. Nego lupi mu neku srednju žalost, uzme keš i bokteveselio.![]()
janje odes gledat u pionirskoj ondak... sa koševskog brda
Opet ti kazem, nece se uvijek desiti da svako vozilo ima identican SW. Tako da to ucitam tu sto sam kupio prije pola mjeseca, i rokam svima ne ide bas jednostavno. I bolje je da oni ne barcu sta po njoj jer se ne razumiju. Pa nije to kao Hondata. Nije to hocu launch da ti utipkas aha 2555 obrtaja kao u hondati itd.EFD22 wrote: ↑21/02/2023 21:14
Kažem ovi naši ovdje chiptuningeri, kupe mapu lupam za 2.0 TDI i slabo da šta barću po njoj. Flashuju svakom istu mapu. Kurac će mu čitati izvještaje svaki dan i blago podešavati da bi je prilagodili načinu vožnje, mogućim promjenama na motoru, kao i samom stanju motora (kilometraža, istrošenost itd.) i tako sedmicama dok ne dođe do najbolje moguće. Nego lupi mu neku srednju žalost, uzme keš i bokteveselio.
Zato ću ja kad porastem kupit Mazdu 3 MPS, zašarafat sve što mognem na nju, kupit COBB AccessPort i sam radit flashovanje. A mape direkt od tunera, ako treba svaki dan, dok ne bude to to. Nekih zdravih 330 KS iz 2.3 meni dosta.kabal1337 wrote: ↑21/02/2023 21:24Opet ti kazem, nece se uvijek desiti da svako vozilo ima identican SW. Tako da to ucitam tu sto sam kupio prije pola mjeseca, i rokam svima ne ide bas jednostavno. I bolje je da oni ne barcu sta po njoj jer se ne razumiju. Pa nije to kao Hondata. Nije to hocu launch da ti utipkas aha 2555 obrtaja kao u hondati itd.EFD22 wrote: ↑21/02/2023 21:14
Sta mene boli peta, nek je ucita pa kad ti brick-uje ECU nek plati iz svog dzepa.
Njegovo je da pita vlasnika ili vlasnik da kaze hocu to, njegovo je da to kaze svome tuneru koji mu obradjuje fajl.
Ako je do toga, odes kod nekoga ko ima valjke i dobijes crno na bijelo.
kupi ovu iz sa sto se prodaje,ona je pravi ulov,ne smijes propustitiEFD22 wrote: ↑21/02/2023 21:27
Zato ću ja kad porastem kupit Mazdu 3 MPS, zašarafat sve što mognem na nju, kupit COBB AccessPort i sam radit flashovanje. A mape direkt od tunera, ako treba svaki dan, dok ne bude to to. Nekih zdravih 330 KS iz 2.3 meni dosta.
…
I onda se ujutro probudim, žena se smrkla, banka skinula rate kredita za kuću. Sjednem u svog dizela i na posao.![]()
Ma razumijem ja tebe o cemu govoris, ali za ove neke fazone optimum, stage 1 ili kako se zovu stvarno nije potrebno toliko rada sa maperom.EFD22 wrote: ↑21/02/2023 21:27Zato ću ja kad porastem kupit Mazdu 3 MPS, zašarafat sve što mognem na nju, kupit COBB AccessPort i sam radit flashovanje. A mape direkt od tunera, ako treba svaki dan, dok ne bude to to. Nekih zdravih 330 KS iz 2.3 meni dosta.kabal1337 wrote: ↑21/02/2023 21:24
Opet ti kazem, nece se uvijek desiti da svako vozilo ima identican SW. Tako da to ucitam tu sto sam kupio prije pola mjeseca, i rokam svima ne ide bas jednostavno. I bolje je da oni ne barcu sta po njoj jer se ne razumiju. Pa nije to kao Hondata. Nije to hocu launch da ti utipkas aha 2555 obrtaja kao u hondati itd.
Sta mene boli peta, nek je ucita pa kad ti brick-uje ECU nek plati iz svog dzepa.
Njegovo je da pita vlasnika ili vlasnik da kaze hocu to, njegovo je da to kaze svome tuneru koji mu obradjuje fajl.
Ako je do toga, odes kod nekoga ko ima valjke i dobijes crno na bijelo.
…
I onda se ujutro probudim, žena se smrkla, banka skinula rate kredita za kuću. Sjednem u svog dizela i na posao.![]()
Ovu ja gledam, malo km, i nije ništa šarafano po njoj. Još facelift new model Full Full sportline biznis opremabitanga_sa_otesa wrote: ↑21/02/2023 21:30kupi ovu iz sa sto se prodaje,ona je pravi ulov,ne smijes propustitiEFD22 wrote: ↑21/02/2023 21:27
Zato ću ja kad porastem kupit Mazdu 3 MPS, zašarafat sve što mognem na nju, kupit COBB AccessPort i sam radit flashovanje. A mape direkt od tunera, ako treba svaki dan, dok ne bude to to. Nekih zdravih 330 KS iz 2.3 meni dosta.
…
digni kredit,posudi
![]()
Zavisi i sta se vozi jbg, ja sa svojim motorcicem bi ga morao bas cepiti da taj prosjek navucem, u svakom slucaju, odlican prosjekmk ultra wrote: ↑20/02/2023 22:10Zavisi samo koliko imam kuveta za preticanje i kolika je guzvaucenik1234 wrote: ↑20/02/2023 21:48
Respektabilno zaista. Ja tesko iznad 65 uspijem nabiti na toj relaciji, vazda me zezne neki kamion ili semafor u konjicu/jablanici.
Ovo je neki gornji limit koji cu voziti, preko ovoga da bi stizao moralo bi se rizicno i na punoj preticati...