Ne podrzavam psovke ni bojkote,ali se ne slazem da dolaze zvijezde u klub,oni su tu za sad obicni igraci sve dok nas ne uvjere da su pojacanja ja tu nista vise ne vjerujem dok ih ne vidim na terenu da izgaraju jer su dobro placeni.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Adobeg
#6951 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- Dinostula
#6952 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nisam mogao da vjerujem kad je dosao Tino Sven Susic pa na kraju macak u vreci.Vrancica tretiram trenutno ko Comora u tom rangu dok se ne dokaze suprotno.Anquilla wrote: ↑15/02/2023 10:29Da je neko na kraju polusezone rekao da ce doci Vrancic, fakat ne bih vjerovala.Logovan wrote: ↑15/02/2023 09:54 VEZNI RED FK SARAJEVO JAČI ZA MARIA VRANČIĆA
https://fksarajevo.ba/vijesti/vezni-red ... ncica/6527
![]()
![]()
Nek’ mu je sretno, nadam se da ce imati motiva igrati ovu ligu.
- vicious
#6953 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Trebamo tužiti i savez i izvođače radova zbog ovog javašluka, tražiti naknadu svih troškova vezanih za igranje u Zenici i propuštenu dobit od domaćih utakmica koje su trebale biti igrane na Koševu nakon onog roka od 60 dana.Blixen wrote: ↑15/02/2023 09:56 Do početka proljetnog dijela fudbalske sezone ostalo je još nekoliko dana.
U subotu se igraju utakmice osmine finala Kupa BiH, a sada je izvjesno da se tri kluba neće vratiti na svoje terene ni nakon zimske pauze. Riječ je o Sarajevu, Slobodi i Tuzla Cityju, na čijim terenima se izvode radovi zamjene travnjaka.
U informacinom sistemu Comet potvrđeno je da će Sloboda 19. februara u Banovićima ugostiti dobojsku Slogu (osmina finala Kupa BiH), dok je za Faktor iz NSBiH ranije potvrđeno kako će Sarajevo svoj prvi domaći mač u proljetnom dijelu sezone protiv Zrinjskog igrati na Bilinom polju u Zenici.
Na pitanje kakva je situacija sa terenima stadiona Asim Ferhatović Hase i Tušanj, odnosno šta je još potrebno uraditi da bi se na njima mogle igrati utakmice, odgovorio je Nihad Hodžić, izvršni direktor Sektora za administraciju NSBiH i ekspert za infrastrukturu.
“Naime, hibridni tereni spadaju u kategoriju terena sa prirodnom podlogom (travom) te se tako imaju i tretirati. Busen sa travom na stadion Tušanj u Tuzli postavljen je krajem novembra i početkom decembra, a u Sarajevu na stadionu Koševo u decembru. Postavljanje busena u ovim mjesecima je bilo moguće zahvaljujući nenormalno povoljnim vremenskim uslovima za ovo doba godine. Za kvalitetan prijem trave za podlogu potrebno je da krene proljetni vegetativni ciklus (ugradnja sintetičkih vlakana u teren ne može biti zamjena za prirodni prijem trave za podlogu) i da se obavi određen broj košenja trave”, rekao je Hodžić za Faktor.
Nije mogao otkriti kada će se lopta ponovo zakotrljati na ova dva stadiona, odnosno kada će Sarajevo, Sloboda i Tuzla City moći igrati na svom stadionu.
“Možemo samo reći u ovom trenutku da ćemo prije početi sa korištenjem stadiona u Tuzli nego u Sarajevu, a govoriti o terminima u ovom trenutku je nezahvalno”, kazao je Hodžić, dodavši:
“Konačno odobrenje za korištenja pomenutih stadiona je u nadležnosti NSBiH, odnosno eksperta za infrastrukturu Administracije za licenciranje klubova NSBiH”.
- GandalfSivi
#6954 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bolje ici zaljevati tu travu nego tuziti savez. Uspjeh je sigurniji.
- Logovan
#6955 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Prema saznanjima SportSport.ba, prve dvije domaće utakmice bordo momci će igrati na stadionu Rođeni u Mostaru.
- rocco_siffredi
#6956 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Hoće li neko objasniti zašto smo tražili odgodu derbija jesenas? Anamo oni ispuhali, povrede, kartone, ne bi im igrao najbolji igrač. Opet igramo van Sarajeva, neuigrani smo, oni će biti kompletni. Kakva greška u koracima 
- Logovan
#6957 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bilo je ili će se igrati pred praznim tribinama (policija ne bi dozvolila prisustvo navijača) ili na proljeće. Naši nisu htjeli da igraju pred praznim tribinama. Pošto smo opet u istoj situaciji to je sad druga stvar. Rečeno je da će teren biti gotov do prvog derbija pa malo iza derbija, pa je obećano do drugog derbija, sada ne može ni ovo.rocco_siffredi wrote: ↑15/02/2023 18:36 Hoće li neko objasniti zašto smo tražili odgodu derbija jesenas? Anamo oni ispuhali, povrede, kartone, ne bi im igrao najbolji igrač. Opet igramo van Sarajeva, neuigrani smo, oni će biti kompletni. Kakva greška u koracima![]()
-
Anquilla
#6958 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nismo ni mi bili u zavidnoj formirocco_siffredi wrote: ↑15/02/2023 18:36 Hoće li neko objasniti zašto smo tražili odgodu derbija jesenas? Anamo oni ispuhali, povrede, kartone, ne bi im igrao najbolji igrač. Opet igramo van Sarajeva, neuigrani smo, oni će biti kompletni. Kakva greška u koracima![]()
- rocco_siffredi
#6959 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bilo ko, ko je imao 2 iz prirode ili biologije je znao da od derbija na našem terenu nema ništa. Postavljanje terena, rast trave u zimskom periodu i sl procesi su jasno naslućivali šta će se desiti. Mislim da smo se zajebali. Opet neće biti navijača, opet igramo van Sarajeva, oni nisu mijenjali koliko mi i biće kompletni. Još nam je raspored budi Bog s nama.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#6960 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
problem je sto se mora cekati lijepo vrijeme i da se teren osusi da se uradi prosivanje hibrida, a dok se to ne uradi nema utakmica... tako da mozda se ovo i otegne.
- Logovan
#6961 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne razumijem onda kako su u Tuzli mogli raditi po snijegu? Ili je ono bilo nešto drugo, neka druga faza radova?
- GandalfSivi
#6962 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovdje kukanje kao da smo vec izgubili derbi…
-
last mohicans
-
kleja
#6964 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
i kada se završi prošivanje mora se pustiti da se pokosi dva-tri puta.
Neće se lopta još dugo zakotrljati na Koševu
-
gold'n'brown
#6965 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A inace prije kraja polusezone mi smo dominiralirocco_siffredi wrote: ↑15/02/2023 18:36 Hoće li neko objasniti zašto smo tražili odgodu derbija jesenas? Anamo oni ispuhali, povrede, kartone, ne bi im igrao najbolji igrač. Opet igramo van Sarajeva, neuigrani smo, oni će biti kompletni. Kakva greška u koracima![]()
Ocekivalo se valjda da ce Kosevo biti zavrseno do pocetka proljetne polusezone, kakav danak neiskustvu ...
-
Adobeg
#6966 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ko ce odgovarati za veliku izgubljenu svotu za dva derbija na kosevu,amaterski pristup kluba i te kompanije koja vrsi radove. 
-
sencobih
#6967 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Danas revans protiv Rige, prilika za deranje guzova 
- Logovan
- Dinostula
#6970 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nikako nam ne odgovara ispadanje Borca iz kupa jos Siroki da ispadne pa jos vece sranje.
- Logovan
-
molotovljev
#6972 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
"Tih godina smo mi svi voleli, ali su malo voleli nas" - Jesenjin
Kada je objavljena vijest da milijarder Vincent Tan 'ulazi' u FK Sarajevo, tih dana bili smo top tema
medju navijacima sirom Evrope. Puno se tada radilo na promociji Kluba.
Ja sam tih dana bio na relaciji Njemacka - Skandinavija. Ponosno sam, u dresu FKS, hodao ulicama
Stuttgarta, Dortmunda, Hamburga, pa sve do Geteborga. Koliko me tada ponijela euforija da sam
cak u jednoj situaciji ufurao u lożu stadiona, naravno u najdrazem dresu, dok se igrao jedan veliki
evrposki derbi. Utakmica visokog rizika. Nemam pojma kako sam uspio prevariti obezbjedjenje,
koje je posle pokusalo da ispravi gresku, medjutim do njihovog dolaska, ja sam se smjestio u udobnu
stolicu, pijuckao pićence i zabavljao zbunjene face u skupocijenim odijelima.
Sto se tice navijaca sa Balkana, iskrene cestitke i puno uspjeha dolaskom Tana dobili smo od
nasih prijatelja Rođenih i od navijaca Vojvodine ( nisam iznenadjen, upoznao sam Novi Sad )
Ostali manje vise, zbunjeni, zavidni i sl.
Uglavnom, bio je to jedan lijep period kada smo svi skupa disali za nase Sarajevo...
Na zalost, danas smo daleko od tog zajednistva i bez kojeg, vjerujte mi, ne mozemo napredovati.
Apelujem da sjednemo, razgovaramo i dogovorimo se. Zasto? Pa, zbog naseg Sarajeva!
Hz
Kada je objavljena vijest da milijarder Vincent Tan 'ulazi' u FK Sarajevo, tih dana bili smo top tema
Ja sam tih dana bio na relaciji Njemacka - Skandinavija. Ponosno sam, u dresu FKS, hodao ulicama
Stuttgarta, Dortmunda, Hamburga, pa sve do Geteborga. Koliko me tada ponijela euforija da sam
cak u jednoj situaciji ufurao u lożu stadiona, naravno u najdrazem dresu, dok se igrao jedan veliki
evrposki derbi. Utakmica visokog rizika. Nemam pojma kako sam uspio prevariti obezbjedjenje,
koje je posle pokusalo da ispravi gresku, medjutim do njihovog dolaska, ja sam se smjestio u udobnu
Sto se tice navijaca sa Balkana, iskrene cestitke i puno uspjeha dolaskom Tana dobili smo od
nasih prijatelja Rođenih i od navijaca Vojvodine ( nisam iznenadjen, upoznao sam Novi Sad )
Uglavnom, bio je to jedan lijep period kada smo svi skupa disali za nase Sarajevo...
Na zalost, danas smo daleko od tog zajednistva i bez kojeg, vjerujte mi, ne mozemo napredovati.
Apelujem da sjednemo, razgovaramo i dogovorimo se. Zasto? Pa, zbog naseg Sarajeva!
Hz
-
ibizza
#6973 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
100% ispravno razmisljanje.molotovljev wrote: ↑20/02/2023 23:43 "Tih godina smo mi svi voleli, ali su malo voleli nas" - Jesenjin
Hz
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#6974 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Problem je sto se nemas s kim dogovarati. S Ismirom je jedini dogovor da bude kako on hoce. Pa ako se to uklapa u tvoje okvire onda imas deal.
U svakoj drugoj opciji s Ismirom je nemoguce raditi, lik te prekrizi ili baci ignore. Lik bez ikakvog osjecaja za lojalnost. Smijenio je bezbroj ljudi "od povjerenja".
Problem ovog sistema je sto sutra lik ako bude htio da Sarajevo igrau plavim dresovima, vjerujte mi da ce igrati. Lik nece htjeti ni saslusati druge stavove. Jednostavno ono sto on zamisli da je ispravno, ili mu neko isuflira (a jako je podlozan sufliranjima), on ce to i sprovesti, makar morao otpustiti 5 ljudi, platiti 5 puta vise ili sta vec. Ono preko mrtvih do svog.
Ovo ima 2 strane, jedna je ako se natakari na nesto dobro za klub izgurat ce do kraja, ili obrnuto kao u slucaju Mirze, izgurat ce do kraja.
Ne ostavlja puno prostora za kompromis.
U svakoj drugoj opciji s Ismirom je nemoguce raditi, lik te prekrizi ili baci ignore. Lik bez ikakvog osjecaja za lojalnost. Smijenio je bezbroj ljudi "od povjerenja".
Problem ovog sistema je sto sutra lik ako bude htio da Sarajevo igrau plavim dresovima, vjerujte mi da ce igrati. Lik nece htjeti ni saslusati druge stavove. Jednostavno ono sto on zamisli da je ispravno, ili mu neko isuflira (a jako je podlozan sufliranjima), on ce to i sprovesti, makar morao otpustiti 5 ljudi, platiti 5 puta vise ili sta vec. Ono preko mrtvih do svog.
Ovo ima 2 strane, jedna je ako se natakari na nesto dobro za klub izgurat ce do kraja, ili obrnuto kao u slucaju Mirze, izgurat ce do kraja.
Ne ostavlja puno prostora za kompromis.
- emigrazione
#6975 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa neće se sa klošarima i narko dilerima dogovarati