Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tramvajtrojka wrote: ↑20/02/2023 22:18
pa sdaovi usporedjuju kleptomane iz muslimanskog bratstva sa nasom situacijom nije ni cudo sto ih je bake podrzavao
al ove prijetnje sukobima i oruzanim odmazdama pun fb i Twitter ovakvih objava , policija bi se trebala pozabaviti ovakvim radikalnim slucajevima i prijetnjama
Opet ti sa svojim FB momentima.
Prijavi ih policiji.
omega369 wrote: ↑20/02/2023 22:20
Sta se cudite?! Toliko vrijede njihove fotelje. Briga njih za narod. Pa nije ih narod zanimao u ratu, a ne sad. Glasaci su to za njih..ovce...
A izvini molim te novopeceni jurisniku relaksacije jedno pitanje
Znaci imas moguconst da skines okove koje ova drzava nosi 30
godina i umjesto da se zalazes za to ti se zalazes za:
Neka mene u fotelji sa HDZ za 4 godine ko ziv ko mrtav, jebo okove i zemlju?
I onda jos imas obraza pricat da je nekom fotelja vaznija od bilo cega?
pa sdaovi usporedjuju kleptomane iz muslimanskog bratstva sa nasom situacijom nije ni cudo sto ih je bake podrzavao
al ove prijetnje sukobima i oruzanim odmazdama pun fb i Twitter ovakvih objava , policija bi se trebala pozabaviti ovakvim radikalnim slucajevima i prijetnjama
Sve ovo treba pohapsiti,
mada, ja stvarno ne pratim te fb stranice niti pozivam na oružane sukobe tako da ne znam šta meni ovo citiraš?
tramvajtrojka wrote: ↑20/02/2023 22:18
Opet ti sa svojim FB momentima.
Prijavi ih policiji.
omega369 wrote: ↑20/02/2023 22:20
Sta se cudite?! Toliko vrijede njihove fotelje. Briga njih za narod. Pa nije ih narod zanimao u ratu, a ne sad. Glasaci su to za njih..ovce...
A izvini molim te novopeceni jurisniku relaksacije jedno pitanje
Znaci imas moguconst da skines okove koje ova drzava nosi 30
godina i umjesto da se zalazes za to ti se zalazes za:
Neka mene u fotelji sa HDZ za 4 godine ko ziv ko mrtav, jebo okove i zemlju?
I onda jos imas obraza pricat da je nekom fotelja vaznija od bilo cega?
Pa sta ste radili 30 godina????
Sto ne skinuste okove??
Vi ste najveca rak rana ovog naroda. Sve ste opoganili i devalvirali, cega god ste se dotakli to ste i unistili. Prvo vas poslati na smtljiste, pa onda sve ostalo
omega369 wrote: ↑20/02/2023 22:34
Vi ste najveca rak rana ovog naroda. Sve ste opoganili i devalvirali, cega god ste se dotakli to ste i unistili. Prvo vas poslati na smtljiste, pa onda sve ostalo
omega369 wrote: ↑20/02/2023 22:29
Pa sta ste radili 30 godina????
Sto ne skinuste okove??
E sad mi vas skidamo, pa sad slobodno kmecite
Tebi je vaznije da sklonis SDA u ovom mandatu nego da trajno onemogucis prije svega HDZ da vise ikad ista blokira?
On hoce da kaze da je mozda doslo vrijeme da sda i df probaju skinuti okove iz opozicije jer ocigledno da jednima 25 a drugima 10 godina to nije to uspjelo iz polozaja vlasti. Mozda ako osjete nekoliko godina opozicije a osmorka vlasti okovi budu skinuti, treba probati sada tu opciju jer prva je polucila katastrofalne rezultate.
plavi_E wrote: ↑20/02/2023 20:02
Trenutno se najvise gace tresu Covicu, Konakovicu i njihovim botovima i simpatizerima. Covic, Konakovic i X-morka idu na krsenje ustava jer im je Shmit naredio "da mu rode vladu Federacije kako znaju i umiju" inace ce on biti prinudjen da ponovo mjenja ustav i zakon.
Ooo, Fazlijin asistent i stručnjak za dženaze
Podsjeti me kako ono prođoše Osmorkini na prijevremenim izborima. Jel bila dženaza
Haajde, biće bolje, bašum sagosum.
Nego, slušaj. Ako se ikome gaće tresu, to je Zahiragić. Valja mu među Ruse, graditi nova prijateljstva. Ćirilicu ne zna, a kao neko ko ima fobiju od komuljara, moraće zijaretiti Lenjinov mauzolej kada bude išao. Samo da ne bude morao podizati moral oko Vuhledara. Loša ideja, jako.
Dobra stvar, uvijek može sa Ramzanom košarke razbaciti, i Mišom Vacićem, kada bude produžio u Srbiju. Taman su tu negdje taj trojac po kapacitetima.
Znatiželjnicima ostavljam da proguglaju kako ova dvojica igraju košarke.
Trenutno se najvise gace tresu Covicu, Konakovicu i njihovim botovima i simpatizerima. Covic, Konakovic i X-morka idu na krsenje ustava jer im je Shmit naredio "da mu rode vladu Federacije kako znaju i umiju" inace ce on biti prinudjen da ponovo mjenja ustav i zakon.
Podsjeti me kako ono prođoše Osmorkini na prijevremenim izborima. Jel bila dženaza
Nego, slušaj. Ako se ikome gaće tresu, to je Zahiragić. Valja mu među Ruse, graditi nova prijateljstva. Ćirilicu ne zna, a kao neko ko ima fobiju od komuljara, moraće zijaretiti Lenjinov mauzolej kada bude išao. Samo da ne bude morao podizati moral oko Vuhledara. Loša ideja, jako.
Dobra stvar, uvijek može sa Ramzanom košarke razbaciti, i Mišom Vacićem, kada bude produžio u Srbiju. Taman su tu negdje taj trojac po kapacitetima.
Tebi je vaznije da sklonis SDA u ovom mandatu nego da trajno onemogucis prije svega HDZ da vise ikad ista blokira?
On hoce da kaze da je mozda doslo vrijeme da sda i df probaju skinuti okove iz opozicije jer ocigledno da jednima 25 a drugima 10 godina to nije to uspjelo iz polozaja vlasti. Mozda ako osjete nekoliko godina opozicije a osmorka vlasti okovi budu skinuti, treba probati sada tu opciju jer prva je polucila katastrofalne rezultate.
Ma ja mozda duhovno uticu na covica pa za nekoliko godina on to samovoljno ukine
Ma ja mozda duhovno uticu na covica pa za nekoliko godina on to samovoljno ukine
Sacekajmo da vidimo ne glumimo vidovite dzemile, mozda na covica bude duhovno uticao neko ko to zna, mozda se iznenadimo, ajde znaj
A druga strana sdaše nazivaju nekakvim Kadirovcima, džumašima, neprijateljima Zapada i trabunjaju o tobože bošnjačkom radikalizmu. Prije par godina je Kolinda tako pričala, pa se digla hajka, motika i lopata a sada se istog narativa ufatila Osmorka, da dobiju neki politički poen i da predstave da se eto oni bore protiv bošnjačkih islamista, radikala, anti zapadnjaka. A o srpskom radikalizmu koji je na istom nivou kao i u ratu i hrvatskom ni mukajat. Ta vrsta radikalizma je više prihvatljiva, šta li.
Istini za volju ja vas nazivam SANU-ovcima. Kadirovcima vas nazivaju jer imate neke zelje o istoku, valjda vam je to doslo kao protest zbog Schmita.
Ali samo vi pozivate na nakve mitraljeze, sukobe, ko ce povesti narod, gori vatra, i tako tome slicno.
Sto rece Zildzic, narod je SDA-u dao mandat za promijene
@point , mogu li da se ispravim, nikad vas nisam zvao Kadirovcima, ali mislim da pocinje imati smisao. Izgleda da je neko imao staklenu kuglu da gleda u buducnost:
meridiyan wrote: ↑09/02/2023 23:35
Azra Pašalić iz Kukicevog PDA, koalicionog partnera "Trojke", osudila imama iz Kozarca: Ograđujem se od svega što je rekao Amir ef. Mahić
"Uznemirena sam činjenicom da je efendija Amir svojom hutbom povrijedio osjećaje jednog naroda s kojim živimo ovdje u zajednici i gradimo bolju budućnost. U dijelu hutbe dotakao je Svetog Savu, prosvetitelja, kojeg srpski pravoslavni narod cijeni i poštuje, i mi koji tu živimo uvijek smo podržavali sve svece i praznike da zajedno proslavljamo. Ovo je težak udarac za mene. Ograđujem se od svih riječi koje je efendija izrekao rekla je, između ostalog, Pašalić
Ne osuđuju svi
Duška Jurišić, zamjenica ministra za izbjeglice i raseljena lica, kazala je kako je tražila obustavu istrage protiv imama Amira ef. Mahića iz Kozarca te poručila da je dugotrajna borba počela.
Ističe kako je 6. februara uputila zahtjev za obustavu istrage protiv imama Amira ef. Mahića iz Kozarca, a da je dva dana kasnije sa zastupnikom Naše stranke u Parlamentu FBiH Draganom Miokovićem posjetila imama te da su razgovarali s povratnicima.
Zatim je 10.2. uputila zahtjev svim relevantnim međunarodnim organizacijama upozoravajući da krivični progon imama Mahića može imati nesagledive sigurnosne posljedice.https://www.klix.ba/vijesti/bih/duska-j ... /230220209
Prvo: Ima li BiH Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica svog ministra - Sevlida Hurtića? Drugo: Je li prijetnja zamjenice ministra Duške Jurišić njena izjava da krivični progon imama Mahića može imati nesagledive sigurnosne posljedice, ili je to informacija koju ima i koju bi trebala podijeliti sa sigurnosnim službama u BiH? Treće: Težimo li u BiH uspostavi pravne države i pravne sigurnosti, ili nam politika i političari i dnevni interesi mogu dominirati i biti pravo izmad prava? Četvrto: Izjava na hutbi imama Mahića:
"Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih dijelova svijeta, taj čovjek (Sv. Sava)? To je čovjek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovde dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta. To je u osnovi sektaško učenje pravoslavlja koje nema sa izvornim hrišćanskim i pravoslavnim učenjem osnovne poveznice koje bi trebalo da ima.
Dvije osnovne ideološke postavke na kojima je utemeljeno svetosavlje, koje ispovjedaju pravoslavci u Bosni, jeste utemeljeno na dvije teške stvari. Prva je nacionalizam. To vam je crkva ili crkveno učenje koje zagovara nacionalizam, što nema nikakve veze ni sa Isusom, ni sa bilo kakvim crkvenim učenjem koje u svojoj osnovi ruši sve nacionalističke ideologije i hrišćane smatra jednakim. Pravoslavlje kakvim ga svetosavlje poznaje, ne smatra ih istim. Zato ćete imati jednog pravoslavca koji se nađe u ovim svetosavskim državama da bi skoro trebalo da promijeni vjeru da bi bio pravoslvac po njihovom kalupu. S druge strane je utemeljenje na fašizmu. Spominjani Rastko kojeg zovu tako kako ga zovu, po tom njegovom monaškom imenu Sava, je bio začetnik ideologije mržnje prema drugome. Uzmite njegova osnovna djela. Čitava njegova djela se zasnivaju na proklinjanju između ostalog onoga što je poveznica sa islamom i muslimanima. On je sve nastojao ocrniti pravoslavnom svijetu i sa druge strane sve je to proklinjao kao nešto đavolsko prisutno u ljudima i ljudskom rodu. Kada bi čovjek imao vremena da se posveti tim budalaštinama koje propovijedaju, mi možemo naći apsolutne korjene ovome fašizmu koji mi danas živimo od strane naših komšija i genocidu koji se ovdje desio. Tu su temelji i od toga preko poznatog crkvenog lika, koji je opet poturan kao prosvjetitelj, i njegovog Gorskog vijenca. Mogli bismo zaista doći do toga da cjelokupno to učenje ima određene postavke koji mogu nama jasnijim učiniti zašto se odnose tako prema muslimanima".
...da li je za pravosudno procesuiranje, ili je dovoljno izvinjenje imama Mahića, ili ga sa ovakvom hutbom treba osloboditi svih optužbi i tereta, jer bi njegovo procesuiranje moglo imati nesagledive sigurnosne posljedice? Peto: Da li se akcija Naše Stranke uklj. Dušku Jurišić, Srpkinju, zajedno sa Draganm Miokovićem, Srbinom, može smatrati jeftinim prikupljanjem političkih poena i populizmom?
Pa da postoji dugme kojim se ukida hdz bakir ga nikad ne bi pritisnuo. Kome vi suplju prosipate?!
Dovelo brajkovice, nakice, tomase i ine u sred sarajeva i sad bi ih ko fol ukidalo. Kladionice u sred sarajeva izmuzu pola milijarde a da ne placaju porez i ono bi ukidalo hdz. Kakvi minder demagozi
Nego, prvo bakira i sedam djenerala nabiti nogom, da se lakse dise. Najgori kancer koji je zadesio ovu zemlju
omega369 wrote: ↑21/02/2023 07:11
Kad sda govori o ukidanju hdz-a
Pa da postoji dugme kojim se ukida hdz bakir ga nikad ne bi pritisnuo. Kome vi suplju prosipate?!
Dovelo brajkovice, nakice, tomase i ine u sred sarajeva i sad bi ih ko fol ukidalo. Kladionice u sred sarajeva izmuzu pola milijarde a da ne placaju porez i ono bi ukidalo hdz. Kakvi minder demagozi
Nego, prvo bakira i sedam djenerala nabiti nogom, da se lakse dise. Najgori kancer koji je zadesio ovu zemlju