The Last of Us
Moderator: _BataZiv_0809
- Jack Be Nimble
#351 Re: The Last of Us
Svidja mi se sto ne smaraju sa mrtvima. Dobra sesta.
-
tap3ah75
#352 Re: The Last of Us
Ovim tempom neće oni nigdje stići u prvoj sezoni.
Hoće li razvući na dvije sezone prvi dio igre?
I dobro mala glumi, dobar je i Pedro ... mada mu fali originalna Joelova brada.
Hoće li razvući na dvije sezone prvi dio igre?
I dobro mala glumi, dobar je i Pedro ... mada mu fali originalna Joelova brada.
- Capajebo
#353 Re: The Last of Us
Fino Jasmila ovo uradila 
-
Marihuana007
#354 Re: The Last of Us
Intervju sa Jasmilom Zbanic
https://www.jutarnji.hr/kultura/film-i- ... i-15306637
Ponudjeno joj da rezisira tri epizode a ona pristala na jednu. Steta jer ovo mogla biti i njena serija.
https://www.jutarnji.hr/kultura/film-i- ... i-15306637
Ponudjeno joj da rezisira tri epizode a ona pristala na jednu. Steta jer ovo mogla biti i njena serija.
-
tap3ah75
#355 Re: The Last of Us
Loše je odrađeno ono ubadanje.
U igri je 68 puta bolje urađena scena kad se Joel nabije na ono.
A Jasmila je fin posao uradila - nemam zamjerki.
U igri je 68 puta bolje urađena scena kad se Joel nabije na ono.
A Jasmila je fin posao uradila - nemam zamjerki.
-
sizifinho
#356 Re: The Last of Us
Osim što je igra pozicionirana u nekom sci fi scenariju, mislim da je fokus cijele ove serije do sad bio na nekoj realnosti.
U igrici je Joel mašina za ubijanje, samo u toj sceni na Univerzitetu ubije 15 ljudi, a u seriji mu jedna osoba napravi problem, jer je realno da muškarac od 55 godina koji je nagluh, loših koljena i vjerovatno pothranjen i hronično nenaspavan - ipak nije stroj za ubijanje, već preživljavanje.
U igri bi taj pristup bio podosadan, ali u seriji je tamam.
E pa isto tako pad sa više od dva metra na čeličnu šipku nakon čega on ustane i odšepa do konja - ne bi bio baš realan. Sam pad bi bio dovoljan za smrtonosne povrede, a kamoli probodna rana.
Elie u igri ubije 6 likova nakon toga.
Jel to baš baš realno? Možda ona iz Part 2, al ova sad - bgmi teško.
Kako bi se Joel poslije oporavio? Frakture, penetracija abdomena i 14ogodišnje dijete… to bi tek bilo nerealno.
I ovako je teško povjerovat, buduci da je opet abdomen ali eto bar ne moraš razmišljati o politraumi
Bilo kako bilo Jasmila fino ovo odradi. Drago mi je da nije mijenjala ključne momente, a ove pojedinačne izmjene su mi skroz okej. Sad za sad.
- Dope_Man
#357 Re: The Last of Us
Razlike u broju ubijenih izmedju igre i serije su logicne. I u igri su oni likovi koji jedva prolaze, al zarad zanimljivosti igre moras nabaciti vise protivnika da bi igrac imao sta raditi, inace bi samo hodao okolo. Dok u filmskoj/serijskoj adaptaciji to pretvoria u nesto blize stvarnosti.sizifinho wrote: ↑20/02/2023 18:02Osim što je igra pozicionirana u nekom sci fi scenariju, mislim da je fokus cijele ove serije do sad bio na nekoj realnosti.
U igrici je Joel mašina za ubijanje, samo u toj sceni na Univerzitetu ubije 15 ljudi, a u seriji mu jedna osoba napravi problem, jer je realno da muškarac od 55 godina koji je nagluh, loših koljena i vjerovatno pothranjen i hronično nenaspavan - ipak nije stroj za ubijanje, već preživljavanje.
U igri bi taj pristup bio podosadan, ali u seriji je tamam.
E pa isto tako pad sa više od dva metra na čeličnu šipku nakon čega on ustane i odšepa do konja - ne bi bio baš realan. Sam pad bi bio dovoljan za smrtonosne povrede, a kamoli probodna rana.
Elie u igri ubije 6 likova nakon toga.
Jel to baš baš realno? Možda ona iz Part 2, al ova sad - bgmi teško.
Kako bi se Joel poslije oporavio? Frakture, penetracija abdomena i 14ogodišnje dijete… to bi tek bilo nerealno.
I ovako je teško povjerovat, buduci da je opet abdomen ali eto bar ne moraš razmišljati o politraumi
Bilo kako bilo Jasmila fino ovo odradi. Drago mi je da nije mijenjala ključne momente, a ove pojedinačne izmjene su mi skroz okej. Sad za sad.
-
markma
#358 Re: The Last of Us
Sve manje i manje mi se ovo dopada. Ellie nema veze sa Ellie, ova je previse napadna i agresivna. Velika odstupanja od igrice. Ona Fringe cura isto nije odgovarala. Oni neki zombi poljupci pa neke izmisljene scene zbog ko zna kojih motiva ili propagande.
Zadnja epizoda i Joelova osjecanja isto mi nisu sjela. Ne znam, ili nesto nedostaje ili sam puno vise ocekivao.
Zadnja epizoda i Joelova osjecanja isto mi nisu sjela. Ne znam, ili nesto nedostaje ili sam puno vise ocekivao.
- Riddle
#359 Re: The Last of Us
Ne razumijem zašto Joel mora da plače, ima napade panike i slično. Stvarno nema potrebe. To mi je zamjerka, pošto se ja sjećam onog razgovora između braće i ton nije ni približno ovakav. Više je bila svađa. I'm weak.
Joel ovo nikad ne bi rekao. Ako ne zbog toga što je to sam po sebi jak tip, onda sigurno zbog 20 godina iskustva u svijetu u kojem je sve otišlo u vražju mater.
Istina je da on u ovom trenutku osjeća strah da mu se ne ponovi ista scena kao sa kćerkom te svim silama pokušava da se ne veže za djevojčicu, ali ga taj strah ne obuzima i ne pokazuje ga kao u seriji. Naprotiv, u prisustvu straha logički razmišlja i u pravu je kad kaže da bi Tommy vjerovatno bolje završio stvar. Neću se pretvarati da ne vidim kako je i sebičan što teret želi prebaciti na nekog drugog i poštediti se potencijalne patnje, ali nema ovog plača, već bratu pokušava nabaciti neku krivicu ili mu čak kao stariji brat narediti da to uradi.
Ipak, ključni trenutak je postignut u epizodi, a to je da oboje na kraju pokazuju povezanost koju prije nisu. Ellie više nije teret.
Istina je da on u ovom trenutku osjeća strah da mu se ne ponovi ista scena kao sa kćerkom te svim silama pokušava da se ne veže za djevojčicu, ali ga taj strah ne obuzima i ne pokazuje ga kao u seriji. Naprotiv, u prisustvu straha logički razmišlja i u pravu je kad kaže da bi Tommy vjerovatno bolje završio stvar. Neću se pretvarati da ne vidim kako je i sebičan što teret želi prebaciti na nekog drugog i poštediti se potencijalne patnje, ali nema ovog plača, već bratu pokušava nabaciti neku krivicu ili mu čak kao stariji brat narediti da to uradi.
Ipak, ključni trenutak je postignut u epizodi, a to je da oboje na kraju pokazuju povezanost koju prije nisu. Ellie više nije teret.
-
Zoooka
#360 Re: The Last of Us
Po meni najlosija epizoda ubjedljivo za sad. Pogotovo radi ove nepotrebne patetike.
- karanana
#361 Re: The Last of Us
citava serija je mrtvi prosjek. poprilicno spora i dosadna, a ima i manjih gafova tipa loseg rezanja scena i karaktera u drugim pozama is scene u scenu.
ali sve u svemu vjerovatno samo previse izvikana pa eto kao mora valjat a u sustini prosjek prosjeka.
ali sve u svemu vjerovatno samo previse izvikana pa eto kao mora valjat a u sustini prosjek prosjeka.
-
tap3ah75
#362 Re: The Last of Us
- ala7
#363 Re: The Last of Us
Pretjerane analize pojedinaca.
Naprijed Jasmila
Serija je top
Naprijed Jasmila
Serija je top
- Nepenthe11
#364 Re: The Last of Us
Cashgrab od gamera
- Isner
#365 Re: The Last of Us
Dobra i šesta.. Bilo malo čudno do druge da nema borbe sa zaraženima, onda se pomirim s činjenicom da serija ima malo realističniji koncept, što mi je OK. Igrica ima više dinamike, praviš bombe, molotovljeve koktele, dimne, prikupljaš sve i svašta uz stalne napade.. I kad ti health nuluju previješ zavoje i napuniš do kraja, čeraš dalje... U seriji je samo čovjek, u igrici je mašina za ubijanje..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#366 Re: The Last of Us
Šesta, smor, sreca pa je trajala saHat, vec krenuo zaspat kad ono na kraju malo akcije i izdrzim.Nije Jasmila zate ovo, drz se drame i teatra.
- Bloo
- Globalna šefica
- pici
- Bloo
- Globalna šefica
#370 Re: The Last of Us
Pa sve epizode pisu Craig Mazin i Neil Druckmann
Pa jel tebi ne valja rezija ili prica?
Ili je prica dobra ali smorila te rezija?
Pa jel tebi ne valja rezija ili prica?
Ili je prica dobra ali smorila te rezija?
- video
#371 Re: The Last of Us
Sesta dobra
Rezija
Rezija
- konoplja
#372 Re: The Last of Us
Sesta 
Komunisticka i DEI propaganda
Komunisticka i DEI propaganda
- pici
#373 Re: The Last of Us
Ma prica ko prica je klise u moru tijeH postapokalipticnijeH.Nije nesto ni buuumm a nije ni lose.Recimo prva me je onako, druga ok, cak i extra, treca iako je pederli epizoda, jako interesantna i ima prolaznu ocjenu, cetvrta hebemliga ako se sjecam, peta je sa onom bracom bas srceparajuca i meni je extra, sesta, ono dvoje indijanaca zanimljivo i kraj.
Inace Jasmila ima uvjek problema u reziji sa sredisnjicom.Uspava te.
- vaučer
#374 Re: The Last of Us
Lagano sam se iskopčao iz serije, sve manje me zanima. Ono, ok je, ali nisam nešto naročito zakačen na likove, radnja je uglavnom spora, kemija među glavnim likovima problematična. Prve epizode su bile bolje, osjetio se neki tempo, sad je sve nekako umrtvljeno. Gledam do kraja, ali objektivno curi prema 'meh' ocjeni.
PS - Nemam pojma kako se razvija priča dalje, možda će biti ludilo.
PS - Nemam pojma kako se razvija priča dalje, možda će biti ludilo.
- pici
#375 Re: The Last of Us
Ne znam po igri je napravljeno a igru nisam igrao.Tako da ne mogu ni usporedjivati ko recimo witchera.Meni je recimo bolja sad za sada ona postapokalipticna SEE.Nisam jos pregledao trecu sezonu, dok su prve dvije ok.