Ukrajina

zigzag

#146726 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Vala, ako putin sad ne dođe u Donjeck onda je miš.
kakaljin

#146727 Re: Ukrajina

Post by kakaljin »

qlface wrote: 20/02/2023 14:31
caros wrote: 20/02/2023 14:28

Zamisli navijaš za Rusiju, pravi si gigachad sa 4chana.
Zamisli vjeruješ CNN spinovima bez da provjeriš detaljno šta je u pitanju. Ovo nije stvar navijanja, stvar je znati gdje je čija propaganda i ignorisati je da ne ispadneš zadojena pristrasna budala online, bio na ruskoj ili na ukrajinskoj strani.
Da nista ne pratis vidis ko je agresor a ko se brani, i svako normalan ce stati na stranu branioca
tranquil

#146728 Re: Ukrajina

Post by tranquil »

zigzag wrote: 20/02/2023 14:36 Vala, ako putin sad ne dođe u Donjeck onda je miš.
Image

Evo ga, spreman za transport, ovaj, hoću reći "putovanje".
istra_hr

#146729 Re: Ukrajina

Post by istra_hr »

Gandalf wrote: 20/02/2023 13:43 Odem malo na index komentare, koje ludilo, sve opančara na ovom svijetu što ima, opsjeda komentare i prosipa opančarsko-orksku propagandu :lol:

Totalno pobudalili kokardaši
:thumbup: :thumbup: ... nevjerojayno koliko komentara na ekavici; NEskriveni tzv. Hrvoje, pa Ivan, Jure bre
Koji iskompleksirani cobani puni frustracija 8-)
qlface

#146730 Re: Ukrajina

Post by qlface »

tranquil wrote: 20/02/2023 14:34
qlface wrote: 20/02/2023 14:22 https://apnews.com/article/russia-ukrai ... 7c7e57a27b

Rusi su obaviješteni o ovome i sve je unaprijed dogovoreno. Ali eto, moralo se dramatizovati sa sirenom da rulja kliče amidži. :D
Dakle, kao što si rekao, bio je scenario obavještavanja Rusa "naš predsjednik će doći u glavni grad zemlje protiv koje ratujete, a vi ćete za to vrijeme da šutite kao bubice".

Dakle još impresivnije. Nadmoć nad Rusijom nikada nije izgledala ovako drastično. Rusija se pretvorila u obični vic. Šamaraju ih kao neku diktaturu trećeg svijeta. :lol:
Možeš to i tako shvatiti ako hoćeš iako stvari imeđu vlada ne rade na taj način, činjenica je da se "amidža" šetao pod lažnom sirenom. Vidjet ćemo šta će dogovoriti sa Zelenskim i kako će stvari zaista ići, ta neka glavna ruska ofanziva bi trebala početi za nekih 5 dana i tu ćemo svi vidjeti jesu li vic ili ne. Možda jesu i Ukrajinci će ih zgaziti kao levate, a možda nisu i u tom slučaju na ovoj temi će ljudi doživljavati nervne slomove. Ja nisam niti želim da budem u bilo kjem taboru koji će ispušiti foru zbog šizofreničnog navijanja i vjerovanja spinovima, vi ovdje kako hoćete.
kakaljin

#146731 Re: Ukrajina

Post by kakaljin »

qlface wrote: 20/02/2023 14:44

Dakle, kao što si rekao, bio je scenario obavještavanja Rusa "naš predsjednik će doći u glavni grad zemlje protiv koje ratujete, a vi ćete za to vrijeme da šutite kao bubice".

Dakle još impresivnije. Nadmoć nad Rusijom nikada nije izgledala ovako drastično. Rusija se pretvorila u obični vic. Šamaraju ih kao neku diktaturu trećeg svijeta. :lol:
Možeš to i tako shvatiti ako hoćeš iako stvari imeđu vlada ne rade na taj način, činjenica je da se "amidža" šetao pod lažnom sirenom. Vidjet ćemo šta će dogovoriti sa Zelenskim i kako će stvari zaista ići, ta neka glavna ruska ofanziva bi trebala početi za nekih 5 dana i tu ćemo svi vidjeti jesu li vic ili ne. Možda jesu i Ukrajinci će ih zgaziti kao levate, a možda nisu i u tom slučaju na ovoj temi će ljudi doživljavati nervne slomove. Ja nisam niti želim da budem u bilo kjem taboru koji će ispušiti foru zbog šizofreničnog navijanja i vjerovanja spinovima, vi ovdje kako hoćete.
Mozes samo biti na strani agresora ili branioca, trece nema. Davno je TITO napravio nesvrstane. Svi mi norlani navijamo da se istjera agresor sto prije
zigzag

#146732 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Sirena jeste radi koreografije ali to ništa ne mijenja.

Rusija svakako srlja u propast.
tranquil

#146733 Re: Ukrajina

Post by tranquil »

istra_hr wrote: 20/02/2023 14:41
Gandalf wrote: 20/02/2023 13:43 Odem malo na index komentare, koje ludilo, sve opančara na ovom svijetu što ima, opsjeda komentare i prosipa opančarsko-orksku propagandu :lol:

:thumbup: :thumbup: ... nevjerojayno koliko komentara na ekavici; NEskriveni tzv. Hrvoje, pa Ivan, Jure bre
Predsednik Бajden me je mnooogo razočarao, velika je verovatnoća da svet završi u jedan veliki konflikt zbog ovi odluka.Ovo je mišljenje mene, deфinitivno pravog Rvata.
jarobot

#146734 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

qlface wrote: 20/02/2023 14:22 https://apnews.com/article/russia-ukrai ... 7c7e57a27b
The White House would not go into specifics, but national security adviser Jake Sullivan said that it notified Moscow of Biden’s visit to Kyiv shortly before his departure from Washington “for deconfliction purposes” in an effort to avoid any miscalculation that could bring the two nuclear-armed nations into direct conflict.
Rusi su obaviješteni o ovome i sve je unaprijed dogovoreno. Ali eto, moralo se dramatizovati sa sirenom da rulja kliče amidži. :D
Pa šti ne poslaše rakete šupci . Mogli su vala i taktučku.
Jes al prpa znaju dobro da bi ih zbrisali sa luca zemlje za mjesec dana.
GandalfSivi

#146735 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Suze brata mi :lol: :lol: :lol:

Point.

#146736 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Auuu, kako se Amidža Džo ispišao po ruskim orcima i još im na kraju od čelo obrisao kitu do zadnje kapi.

A evo i novih "neutralnih", zabrinutih na temi. :izet:
jarobot

#146737 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

Otkud samo iskačete vu neutralni.
Da ne radiš u ruskoj ambasadi u BiH
Gandalf

#146738 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

istra_hr wrote: 20/02/2023 14:41

Index svaki dan pretrpi invaziju vučićevih mitomana, ne znam šta im je portal skrivio.
qlface

#146739 Re: Ukrajina

Post by qlface »

kakaljin wrote: 20/02/2023 14:47

Mozes samo biti na strani agresora ili branioca, trece nema. Davno je TITO napravio nesvrstane. Svi mi norlani navijamo da se istjera agresor sto prije
I šta ako ne biram nijednu stranu? Banovat ćeš me, o internet ratniče? Stavit ćeš me na foe? Samo to ne, molim te.

Smiješno je kako pojedini skoče sa optužbama za rusofiliju i uvredama samo zato jer ukažeš na rupu u medijskom narativu. Sve to vam moderatori ovdje tolerišu pa ste se tako i osilili sa nametanjem i donošenjem sudova. Ne navijam ni za koga, ako Ukrajina/USA laže ja ču staviti da laže, ako Rusi lažu i to ću naći i staviti. Ti tu ne možeš ništa.
tranquil

#146740 Re: Ukrajina

Post by tranquil »

Ijaaaaooo, nisam znao da je čak 12 mjeseci nakon početka rata, još uvijek priča "Rusi tek treba da udare sa PRAVIM snagama".

Što se tiče sirene, koga briga ba.

A kao što ti je neko već rekao, nema ovdje nas koji vjerujemo spinovima. Ja ni ne gledam CNN koji pominješ, već par decenija. Pitanje biranje strane u slučaju agresije je jednostavno: jesi li uz agresora, ili napadnutog. Ako u slučaju agresije nisi uz napadnutog, možeš pričati šta god hoćeš, ali stvari su odmah jasne, koliko god ti pokušavao hinjiti neutralnost :)
Dope_Man

#146741 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

Zna se za kog navija ona koji "ne navija".
made_in_sarajevo

#146742 Re: Ukrajina

Post by made_in_sarajevo »

jok eto prava je opasnost bila i Biden lezerno seta :lol: . zaboravljate jos jednu stvar, Biden seta u ratnom Kievu bez kruga tajne sluzbe i bez vojske oko njega, ima samo ovaj siroki krug tajne sluzbe i ukrajinske vojske koja zelenskog cuva.

maksimalno kurcenje :lol: :lol:

trump kad je setao washingtonom vise policajca i vojske cuvalo, nego bidena u ratnom kievu :lol:
skrbavi-admin

#146743 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

kituje ih amiĐa i to bez vazeljin.....

zavaljena ili ne, Ukrajina je dobila plan naoruzavanja bas kao i Evropa u 2. svj. ratu.... dakle dokle god bude trebalo ici ce municija i oruzje....
kako evo izgleda - alahimanet ce biti i ruskim gradovima iz kojih se lansiraju projektili na Ukrajinu.... a bogumi izgleda bice malo i letece tehnike :izet:

Rusprdija je svoje otprdila zajedno sa Rusvrbskim svetom.
Last edited by skrbavi-admin on 20/02/2023 14:57, edited 1 time in total.
tranquil

#146744 Re: Ukrajina

Post by tranquil »

qlface wrote: 20/02/2023 14:53
kakaljin wrote: 20/02/2023 14:47

I šta ako ne biram nijednu stranu? Banovat ćeš me, o internet ratniče? Stavit ćeš me na foe? Samo to ne, molim te.

Smiješno je kako pojedini skoče sa optužbama za rusofiliju i uvredama samo zato jer ukažeš na rupu u medijskom narativu. Sve to vam moderatori ovdje tolerišu pa ste se tako i osilili sa nametanjem i donošenjem sudova. Ne navijam ni za koga, ako Ukrajina/USA laže ja ču staviti da laže, ako Rusi lažu i to ću naći i staviti. Ti tu ne možeš ništa.
Ma kako da ne, izvini što nismo vidjeli da od ovih 5800 stranica, nekih 5500 čine tvoji postovi raskrinkavanja ruskih laži :D
caros

#146745 Re: Ukrajina

Post by caros »

Samim tim što "ne navijaš ni za koga" navijaš za Rusiju, matematika je ovdje jako jednostavna. Neutralnost ne postoji u ovom konfliktu.
apsidejzi

#146746 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

GandalfSivi wrote: 20/02/2023 13:46 Jebem ga u rukopis, samo zadnje dvije rijeci mpgu procitati :)

Ima i Slava Ukrajini zadnja recenica :)
GandalfSivi

#146747 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

apsidejzi wrote: 20/02/2023 15:00
GandalfSivi wrote: 20/02/2023 13:46 Jebem ga u rukopis, samo zadnje dvije rijeci mpgu procitati :)

Ima i Slava Ukrajini zadnja recenica :)
Na to sam i mislio :)
qlface

#146748 Re: Ukrajina

Post by qlface »

tranquil wrote: 20/02/2023 14:56
qlface wrote: 20/02/2023 14:53

Ma kako da ne, izvini što nismo vidjeli da od ovih 5800 stranica, nekih 5500 čine tvoji postovi raskrinkavanja ruskih laži :D
Ako pola foruma već iznosi ruske laži, šta ja tu imam dodati? Ali zato mogu ukazati na propagandu druge strane ponekad, u normalnoj forumskoj diskusiji bi to bilo očekivano. Naravno da je nenormalno u temi koju je prisvojilo par šizofrenika koji po 18 sati vise ovdje, i preljevaju na druge političke teme na kojim offtopičare i nameću svoje sudove. Pogledaj teme o Americi, Rusiji, Iranu i slično, sve isti ljudi urlaju na bio koga ko se usudida gleda bilo koju od tih država izvan okvira ovog rata. Postavi link za interesantnu nepolitičku vijest iz Irana i odmah će se stvoriti ekipa da sere po temi.
skrbavi-admin

#146749 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

jedno sto sam nafato je my deepest respect for your courage and leadership. Slava Ukraini.
studeni76

#146750 Re: Ukrajina

Post by studeni76 »

qlface wrote: 20/02/2023 15:08
tranquil wrote: 20/02/2023 14:56

Ako pola foruma već iznosi ruske laži, šta ja tu imam dodati? Ali zato mogu ukazati na propagandu druge strane ponekad, u normalnoj forumskoj diskusiji bi to bilo očekivano. Naravno da je nenormalno u temi koju je prisvojilo par šizofrenika koji po 18 sati vise ovdje, i preljevaju na druge političke teme na kojim offtopičare i nameću svoje sudove. Pogledaj teme o Americi, Rusiji, Iranu i slično, sve isti ljudi urlaju na bio koga ko se usudida gleda bilo koju od tih država izvan okvira ovog rata. Postavi link za interesantnu nepolitičku vijest iz Irana i odmah će se stvoriti ekipa da sere po temi.
Ljudi su ti rekli, nema nesvrstanih kad je agresija u pitanju! Ili-ili, nesvrstani su na strani agresora logicno
Post Reply